Diskusije : Moj vrt

 Komentar
Presadjivanje orhideje
sada
(zanimamanje)
23. novembar 2011. u 18.32
Pokusala sam da presadim orhideju koja je bila u saksiji u kojoj sam je kupila oko 8 mjeseci - u zemlji imaju kao neki izdanci; ali to u cemu je bila izgleda kao neka suha morska trava ili kao paprat.
Da li da je ostavim u tome i samo redovno zalivam ili da kupim posebnu zemlju za orhideje i opet presadim (sad fakticki nisam dodala ništa samo sam je premjestila u malo veću saksiju) Ima li sanse da će opet procvjetat i šta da joj radim da procvjeta i kad one zapravo cvjetaju? Da li se one grancice kad se cvjetovi osuse odsijecaju?
Hvala
mamika
11. decembar 2011. u 08.20
orhideju prvo izvadi iz saksije i rastesi joj zemlju koja se nakupila na korenju, onda svo trulo korenje odseci sa makazama. Ako imaš mogućnosti orhideji kupi novu zemlju (za orhideje) ako ne vrati je u staru s tim da svo novo niklo korenje ubaciš u zemlju, salivaj je jednom u 15 dana a fajtej je svakih 5 dana, cvetaće ti ponovo za 6 meseci. Pozdrav
plavicvetic
(mama)
10. januar 2012. u 00.56
Ja imam jako mnogo orhideja i nikad je ne fajtam.Jednom u mesecu ih natopim u vrucu vodu sa hranom za orhideje.Stoje koji sat i vratim u saksiju.Irhideje su dobre za dekorativno presadjivanje:na panju od drveta i mahovini,umotam zile sa mahovinom i zilama pa ih privremeno povezem tankom zelenom zicom,dok ne ,,uhvate,,panj.Onda,operem koren od orhideja i ocistim od zemlje,stavim u staklenu dozi i one tako žive.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.