Diskusije : Moj vrt

 Komentar
Umesto simsira
kidu
(spavalica)
20. april 2011. u 13.05
Uz samu kucu (Kanada - hladno brrrrrrrrr)simsir je gotov i treba ga zameniti nekom drugom biljkom (biljkama). Hladnoca i vetar su uradili svoje i simsir star desetak godina je sav zut - nema pomoći.
Savet - šta zasaditi (mala leja uz sam zid kuce, duzine 2.5 m, sirine 50 cm. Izlozeno suncu poslepodne.
Treba mi nešto što ne zahteva veliko održavanje, nema jak koren (jer je uz kucu), izgleda lepo i zeleni se i zimi.
OK, OK, mnogo tražim.
Neki savet?
Hvala unapred.
mxm
20. april 2011. u 16.04
Kratko i jasno: Boxwood.
kidu
(spavalica)
21. april 2011. u 10.16
Simsir i Boxwood su jedno te isto. Ja bih volela nešto drugo, jer definitivno kako se ovaj osusio, tako će i novi. Ako imate pozitivno iskustvo u Kanadi sa nekom drugom zimzelenom biljkom koja nema previse jak koren i patuljasta je - hvala.
mxm
22. april 2011. u 09.33
„Greseis, mislim gresis...” Simsir nije boxwood. Ako mislis da jeste, onda si u zabludi. Boxwood jeste simsir, ali nije svaki simsir boxwood. Simsir je u mom kraju bio koja ziva ograda, dakle genericka reč koja oznacava nisko zbunje, lepo podsisano.

E sad, ako ti ne ogovara ni jedan od 30-ak vrsta boxwood-a, možeš da probaš sa „chinese holly”. Zimzeleno, nisko, lako se oblikuje, otporno na niske temperature, ima bodljikavo lisce (po obodu).

Mostro
(junior member)
25. april 2011. u 06.20
najbolje je da svratiš do nekog obližnjeg rasadnika i informišeš se šta imaju i čuješ njihove predloge. Razmisli i o sezonskom cveću.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.