Diskusije : Politika

 Komentar
Гренел на литургији у Храму Светог Саве
semperaliquem
25. oktobar 2020. u 17.02
https://tinyurl.com/y2gn48e5

Гренел на литургији у Храму Светог Саве у Милвокију
Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел присуствовао је литургији у Храму Светог Саве у Милвокију, коју је служио старешина храма, протојереј ставрофор Драган Велеушић.

Иницијатија „Срби за Трампа 2020” огранизовала је посету Ричарда Гренела Храму Светог Саве у Милвокију, као и његове јучерашње сусрете с представницима српске заједнице из две савезне државе – Висконсин и Илиноис.

Представница те Иницијативе Олга Раваси рекла је за Танјуг да је „за данас била предвиђена само посета цркви, чиме је крунисан успешан викенд с амбасадором Гренелом”.

„И председник Трамп је јуче дошао у Висконсин и иде се даље, приватни заједнички састанци су одржани у петак, а најважнији с истакнутим представницима заједнице у суботу”, рекла је она.

Гренел је током јучерашњег разговора с представницима српске заједнице у „српској кући” пренео речи председника САД Доналда Трампа да је Споразум из Вашингтона био тежак и да су узбуђени због његове примене.

Такође, Гренел је пренео и мишљење да политика „око Косова” Трамповог противкандидата на изборима 3. новембра Џоа Бајдена неће ићи у жељеном правцу.

„Знамо тачно где ће Бајденова администрација ићи, то је правац који не желимо”, рекао је Гренел. Додао је и да је Бела кућа поносна што је две стране довела за сто да причају о економији, управо о ономе што Трамп зна најбоље.

„Трамп ће у Србију ићи када поново победи”
Гренел је подсетио на позив председника Србије Александра Вучића упућен Трампу да посети Београд и да је Трамп одговорио да ће ићи као председник, када поново победи.

„Он је да сада радио за вас, и сада је време да радите за њега”, поручио је Гренел и позвао америчке Србе да гласају, јер како је рекао „ви можете направити разлику”.

Током приватних састанака са представницима српско-америчке заједнице из Чикага и Милвокија, Гренела и српске заједнице било је речи и о плановима за будућност, као и о виталним питањима која се тичу Србије, српског народа и српског расејања.

Храм СПЦ који данас посетио Гренел је међу најлепшим у читавој српској дијаспори.

Изграђен је 1956. године у српско-византијском стилу, унутрашњост му је прекривена мозаицима, рађеним 35 година, вредним више од три милиона долара. Медији су их сврстали међу најопсежније у САД.

Старешина храма отац Драган Велеушић рекао је за Танјуг да су почаствовани Гренеловим доласком и што се састао са представницима „америчких” Срба, баш у главном и највећем граду Висконсина у коме је српска заједница најбројнија, у оквиру предизборне кампање којој је јуче присуствовао и председник САД Доналд Трамп.

Иницијатива „Срби за Трампа” саопштила је да је изузетно почаствована што је имала прилику да угости Ричарда Гренела у Храму Светог Саве у Милвокију.

Како је навела та иницијатива на Фејсбуку, старешина тог храма, протојереј ставрофор Драган Велеушић, поклонио је Гренелу књигу посвећену историји Српске православне цркве у Северној Америци.

Гренел је добио и флашу домаће шљивовице од домаћина, додаје се у објави на Фејсбуку.

„Захваљујемо амбасадору и председнику Трампу на љубазности, пријатељству и посвећености нашој српско-америчкој заједници”, поручили су и најавили пуну подршку избору председника Доналда Трампа.
vantika
25. oktobar 2020. u 21.55
kao sto rekoh pre 3 godine ovde
Srbi su dobili sve ratove na kraju krajeva koje su vodili,..ali su izgubili sve mirove.
Iz srpskog vekovnog primera, mi Srbi smo živi dokaz da je izgubiti u miru daleko pogubnije nego u ratu

Ono šta Predsednik Vucic radi od samog početka, je strategija upravo dobijanja u MIRU, ulaganje u procese koji će dusmanine Srba i Srbije na samom kraju krajeva poraziti tako jako, da bi im svaki poraz u ratu dosao kao raj ili bajka.

Ono šta mene lično iznenadjuje je da se desava tako brzo. Pre tri godine sam lično ocekivao da se ove stvari desavaju oko 2023 ili 2024-te,..a desile bi se i brze da nije korone
semperaliquem
26. oktobar 2020. u 03.54
Погледајте комнтаре овде

http://rs.n1info.com/Vesti/a664732/Grenel-na-liturgiji-SPC.html

Одражавају став руководства Н1, Нова, и њихове медијске групе.

Видећете како то што руше Вучића говоре о нашој нацији и о СПЦ.

Како један просечан Србини да после овога гласа против Вучића? За кога???
Немогуће.

vantika
26. oktobar 2020. u 04.13
inače, ne pada mi na pamet da bi ikada podrzao nekoga samo zato jer ga zohari blate i pljuju,..pa ni Vucica

Ja jasno vidim šta je covek obecao i šta je uradio i odradio. Dakle cisto dela.

A to da li će zuti izdajnicki kancerogeni smrad koji drzi 80% svih Medija u Srbiji i koji se uzlebio u informacioni segment države i drustva pljuvati po bilo kom coveku je totalno nebitno.

Evo vidis i ovde imaš jedno koji su vrsili opstrukciju Istine na ovom forumu dok nisu izbori prošli. Lagali gde god su stigli i mogli, ...bukvalno ovde ordinirali,..sada kada je 'presusilo',..i njihova su se zvaljava lazljiva usta osusila.

Ostaje onda i drugi deo likova koji samo glume Srbe

i treci koji su se toliko fekalno istovarali ovde protiv Vucica da jednostavno sada neće da priznaju da su bili i slepi i glupavi i cisto iz tvrdoglavosti još reze
zupa
(DR.MR)
26. oktobar 2020. u 05.57
Гренел на литургији у Храму Светог Саве у Милвокију
-------------------------------------------------------
У посети топлом брату Иринеју Добријевићу.
CEKAC
26. oktobar 2020. u 08.29
Jesi li ti možda ljubomoran zupo?
Tehnicar
(Tehnicar)
26. oktobar 2020. u 09.56
Jel' to onaj Grenel, sto „natjera” picoustog manipulanta da potpise veleizdajnicki vasingtonski sporazum? Sporazum, po kojem mi pomjeramo ambasadu u Jerusalem, a za nagradu Izraeel priznaje siptarsko kosovo?
Još pri tome, ima da im napravimo autoput i prugu do Pristine o trosku Srbije.
semperaliquem
26. oktobar 2020. u 12.09
„Tehnicar
(Tehnicar)
26. октобар 2020. у 09.56

Jel' to onaj Grenel, sto ”natjera„ picoustog manipulanta da potpise veleizdajnicki vasingtonski sporazum? Sporazum, po kojem mi pomjeramo ambasadu u Jerusalem, a za nagradu Izraeel priznaje siptarsko kosovo?
Još pri tome, ima da im napravimo autoput i prugu do Pristine o trosku Srbije.”

Техничар,
Ми морамо да радимо оно што је супротно вашим хрватским интересима.
Дакле,морамо да повратимо старо пријатељство са Америком и Јеврејима, не само јер то желимо већ што од тога имамо користи.
Нешто се мора дати да би се више добило.
Све је то део једног већег плана.
Чим ви претестујете, значи добро је.
zoxthegreat
27. oktobar 2020. u 04.12
koje staro prijateljstvo
semperaliquem
27. oktobar 2020. u 05.30
„Знамо тачно где ће Бајденова администрација ићи, то је правац који не желимо”, рекао је Гренел. Додао је и да је Бела кућа поносна што је две стране довела за сто да причају о економији, управо о ономе што Трамп зна најбоље.„
zoxthegreat
27. oktobar 2020. u 06.16
semperaliquem, ti si izgleda obrezan
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.