Diskusije : Politika

 Komentar
Najbolje prošle sedmice
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. oktobar 2020. u 22.18
Bazorilo: U pravu si,svako vuce jaz na svoju vodenicu.
Generalna istina. Dopade mi se jer me podsjeti na vrijeme kad su na potocima i rijekama bile stotine vodenica. Mislim da danasnji klinci ne znaju šta je to jaz. ;)

Dulebg: Издајник има посебну психу: мрзи оне које је издао
Pitao sam se kako neko može da primi preletaca u svoje redove. Ovo gore objašnjava ponasanje nekih poput Vesica, Martinovica.

Milica Dosković - Ne dam
https://youtu.be/vwbZMzxSteY
Od ovoga može da se rikne. Komentar Stevana Lazica. Sest rijeci, a sve rekao.
CAHJAP
18. oktobar 2020. u 06.53
Spomenuo si vodebice, zapravo Bazorilo, mora da sam to omasio. Kad rece jaz, podseca me kao dete kad odem na selo, pa smo se kupali u ustavi ( dali klinci znaju šta je ustava). Bilo je nekoliko vodenica na seoskoj reci. Pre nekoliko godina resio san da prosetam istom rekom, morao sam da gazim preko vode her vise nije bilo putica, sve zivo zaraslo. Neke livade pored koje sam jako voleo, nestale i suma izrasla na tom mestu. Eto, to je slika našeg nataliteta. Vekovima su sela bila puna ljudi, dece, stoke i domaćinstava da bi zadnjih nekoliko decenija toliko opustosilo da je postalo tragedija. Čim zavrse skolu, hoće klinci u beli grad. Neki studiraju pa se otisnu odatle u inostranstvo, neki ostanu pa rintaju za gazdu i placaju kiriju u garsonjerama, nekima opet beli grad predstavlja samo odskocna daska za druge države a u selima uglavnom starci ostali dok vodenicni kamen je davno prestao da se vrti. Nema šta, gradi se Beogradski pasaluk.
trek_team
(biciklista)
19. oktobar 2020. u 11.50
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)

=====================================================================

Vidim pogodila te pesma „srbine”. Je si bio 1999 na KiM da kažeš „NE DAM”?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
19. oktobar 2020. u 13.17
Trek team,

Nisam 1999 bio na KiM.
Ali sa rekao „ne dam” na drugi način. Napisi kako si ti rekao „ne dam” tada, ili kako mislis da je ispravno danas, pa možemo razmjeniti koju.

Ovo „srbine” malim slovom ću preskociti. Mislim da Novakovo pominjanje majke nije na mjestu.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.