Diskusije : Politika

 Komentar
Od ljutog Titoiste do ustaškog bojovnika
marisav
(Besposlicar)
10. oktobar 2020. u 06.36
Novosti u Zagrebu ovih dana objavljuju dokument iz 80 ih godina prošlog veka. U tom dokumentu jedan od najozloglasenijih etnickih cistaca, ustaškog tamjana i noza, po imenu Varazdinec Zeljko Sacic koji se s vremena na vreme pojavljuje na hrvatskim dalekovidnicama i proganja četnike i komuniste- zapravo je bivši veliki jugokomunisticki jurisnik.
Stavise u dokumentu se prokazuje kao JUGOSLOVEN koji je strogo na TITOVOM PUTU uvek spreman da unapredjuje komunisticke ideale i praksu, da ucestvuje na raddnim akcijama i nesebično doprinosi sirenju komunizma.
Ovo je zapravo ono sto vredi za većinu HRVATA bivših vojnika JNA koji su pogazili datu zakletvu i postali izdajnici zemlje u kojoj su živeli.
Na objavu sličnih dokumenata moglo bi se ocekivati za veliku većinu svih onih u Hrvatskoj koji su rođeni pre 1975,,,svi su bili Jugosloveni,,,ne pamtim iako sam sa podosta godina da je iko igde ispoljavao JAVNO svoj antititoizam i antikomunizam,,,SVA JE TA GAMAD NECISTE SAVESTI BILA U MISJOJ RUPI,,,TAKO NPR I OTAC PREDSEDNIKA MILANOVICA,,,HRVATSKI PROLJECAR KOJI VEC TADA PRATIO RAST TUDJMANOVOG RASLINJA KOJE JE PORASLO DO DRVECA.
Sada Milanovic izvlaci dokumente o anti hrvatskoj raboti Zarka Puhovskog kojeg maltene tereti za utamnicenje Cicka, Budise, Dodika i Paradzika 1972.,,a gde je bio pacov Milanovic stariji,,,da li je u tom trenutku bio na partizanskoj ili ustaškoj liniji,,,najverovatnije na prelaznoj domobranskoj...tu u bili vecina te hrvatke kamarile koja danas se međusobno optuzuje ko je od njih bio veci izdajnik i amoralac,,,sve petokolonasi sem retkih izuzetaka...Sacic varazdinski komunist pa najjjuci ustaški vitez 1995,,,to je put prosecnog hrvatskog dvonozca starijegg od 1975. godista...
CEKAC
10. oktobar 2020. u 09.24
Cuj vitez!
Selkjak iz Velikog Trgovista imenovao ga vitezom...
dulebg
(posmatrach)
10. oktobar 2020. u 14.56
Па партизанска политика је све време била великохрватска = антисрпска.
CEKAC
10. oktobar 2020. u 16.43
Je li ti se ovo dule „oskliznulo” ili stvarno tako mislis?
Bazorilo
11. oktobar 2020. u 18.44
Ma pogodi ga Dule u sam centar partizanske politike.
CEKAC
12. oktobar 2020. u 12.52
On je pogodio u centar tvog shvacanja. I to je sve...
zlatiborac
13. oktobar 2020. u 12.16
„Па партизанска политика је све време била великохрватска = антисрпска.”

Partizanski & velikohrvatski (čitaj ustaški) pokreti su imali svoje najjače uporiste kod 'svete stolice'.

'Katolicka crkva (Vatikan) po svome unutrasnjem biću, nije samo ekumenska kao duhovna vlast,nego i internacionalna kao svetska sila. Sem toga ona je svuda po biću svome misionarna,aktivna i borbena bila i ostala. Njen politicki odnos prema državama i nacijama je drugaciji nego kod ma koje druge crkve. Njoj je u izvrsenju papinske zavetne misli,da za spas duse koji pripoveda,dobije sto vise terena,materujalne moći i politickog uticaja. Ona je po svom biću imperijalna,iznad narodna,uz - ili protiv-narodna p-o potrebi svoje osobene politike. Po samoj svojoj snagu,politicke i drustvene ustanove smatra kao sredstvo za izvrsenje svojih ciljeva'.
Inače uoci rata (i za vreme) sediste-srediste J.K. Partije je bilo
u Zagrebu tj. ogranak Komiterne iz Moskve. Sve do napada Nemacke na SSSR, ista je bila pasivna. Tokom rata saradjivala tkr. sa svbima cekajuci ishod rata,odnosno svoj pravi trenutak . J.B. je
kao iskusni i dokazani spekulant svetskog glasa,i po uzoru na svetu stolicu(Vatikan)surovao sa svima -0 pa ko vise da. U istom
Vatikanu bio tokom zavrsnice svetskog sukoba kada se već znao pobednik.

p.s. U prilog recenog,tokom vladavine J.B. nikada nije pokrenuta
internacionalna poternica za poglavnikom „U” pokreta ili pak nekog
iz vrha istog.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.