Diskusije : Politika

 Komentar
Jugoslavija
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
09. septembar 2020. u 00.14
Procitah danas šta je navodno Putin rekao o SSSR-u i čini mi se da je od rijeci do rijeci projenjivo na YU:

Onaj kome nije zao što se YU raspala nema srca. A onaj ko misli da se može obnoviti, nema mozga.
;)
Popaj
09. septembar 2020. u 02.32
Divide et impera!
Novak
09. septembar 2020. u 08.22
Blago onom ko ima i mozak i srce😂
goodbad
(gb&u)
09. septembar 2020. u 08.39
deratizacija!!!
Bazorilo
09. septembar 2020. u 15.45
Ostale republike su sve profitirale od Ju neke vise neke manje,a Srbija je izgubila nemerljivo mnogo.Na ledjima njenog naroda je ta Ju.i održavana.Milosevic je kao izdanak komitetlija pokusao vestacko disanje,opet na veliku stetu Srpskog naroda,a onda na kraju za sve te napore,Srbija je „nagradjena”oduzimanjem teritorije iz svog sastava.
Sve lepse od lepsega,da crnje i gore ne može biti.
kupressrpski
(vozac)
09. septembar 2020. u 18.35
da li pricas o jugoslaviji ili copinoj sugoslaviji u kraljevini jugoslaviji srbin je bio svoj na svome i ništa mu nije falilo ..dok je u sugoslaviji bio niko i ništa nego sluga vatikana i kominterne da bi nas na kraju unistili proterali sa vekovni teritorija i sveli na takozvani bg pasaluk ...javna je tajna da srbija danas ne kontrolise trećinu svoje teritorije koje su kao u srbiji a zapravo administratori su im zapadni ambasadori (to ti je kao kad nekome postavis omcu oko guse)... ako zalis sugoslaviju nemas za čim docim ako ti je zal za kraljevinom yugoslavijom to je druga prica...pusti ti price sto je nekim slugama joze copavoga bilo dobro zašto im je bilo dobro trebaš se upitati zato što je unistavo svoj narod dok ga nije unistio to im je bila placa...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
09. septembar 2020. u 20.57
Kupreski,
Ja sam rođen u SFRJ. Ta se raspala i o njoj govorim.
Ah da, raspala se i Kraljevina, istina tu je Hitler vukao karte, ali i tad su neki pomagali.
Čini mi sa da je i za nju vazila Putinova logika (originalno o SSSR-u).

Prije mjesec dana dobih tekst nekoga ko je rekao da mu je dosadila prica kako je YU bila dobra ili nije bila dobra, i napisao je nekoliko stvari koje mu nedostaju. Evo moje, od srca. ;)

Nedostaje mi osjecaj da sam „kod kuce” kad prođem Sentilj ili Jesenice. Ne samo osjecaj, nije bilo zaustavljanja do BL.

Nedostaje mi radno vrijeme od 7 do 15. Sa pauzom za dorucak od pola sata.

Nedostaje mi i kupus salata koja se sluzila u restoranu, ljeti slatki, zimi kiseli. Kupus non stop. Mada sam tad mislio „Boze hoću li se ikad rijesiti kupus salate” ;)

Nedostaje mi i burek iz restorana Rudi Cajevca. Vojnicki pasulj i pekarski krompir.

dulebg
(posmatrach)
10. septembar 2020. u 15.17
Срби су 2 светска рата завршили на страни (Пирових) победника и са правом на велику државу и добар комад Јадрана. А да не би у тој држави били сами и довели Русе, онда су венчани за Хрвате и Словенце, после још измишљено свашта нешта.
Bazorilo
10. septembar 2020. u 19.10
Kardelj je u sojoj knjizi-Jugoslavija-rekao da je cilj te države,da posluzi za stvaranje Slovenije i Hrvatske.Kad se za to stvore uslovi,Yu vise neće biti u funkciji.
A ko razmišlja o vojnickom pasulju i kupus salati,može da skokne do do Zagreba i ljubljane,pa da naruci nešto od toga u nekoj Yu-nostalgiji,koja cuva uspomenu na mamu državu koja im je porodila ostvarenje sna o državi koju nikada nisu imali ranije.Od Vardara pa do Triglava,nigde takvog nema raja,dali ništa a uzeli sve do kraja.Pa pobise one druge s tetka Natom i bratijom,napravise sto su znali,a salatu kupus dali.
lisabutterflay
17. septembar 2020. u 21.23
?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.