Diskusije : Politika

 Komentar
ПРЕОКРЕТ У ЦРНОЈ ГОРИ!
novosadski_radikal
(Clan SRS)
04. septembar 2020. u 08.03
ПРЕОКРЕТ У ЦРНОЈ ГОРИ! Мило има опасног кеца у рукаву: Ако повуче овај потез победа опозиције пада у воду
04-09-2020 09:48 Издвојено Свет Регион

Опозиција у Црној Гори прерано је почела да слави победу јер још није извесно ко ће формирати Владу, док председник Мило Ђукановић и даље има јаке адуте на својој страни, каже политички аналитичар и директор Института за националну и међународну безбедност, Дарко Трифуновић.

„Ја ово не бих назвао победом јер немају барем 15-20 посланика више. Та власт зависи од тога да ли ће један посланик да се ”разболи„. Треба бити јако опрезан. Победа је кад се формира влада. Чак и када се она формира влада преузеће празан буџет због ковида. Да ли ће она заиста моћи било шта да уради?”, каже стручњак за безбедност и напомиње да ће Ђукановићу бити довољно да придобије само једног посланика.

Подсетимо да је на парламентарним изборима у Црној Гори Демократска партија социјалиста освојила 35.06 одсто, односно 30 мандата, а коалиција За будућност Црне Горе 32.55 одсто, што је 27 мандата. То значи да опозиција у три колоне има тесну већину на папиру, јер када се на то дода 10 мандата листе „Мир је наша нација” и 4 коалиције „Црно на бијело” долазимо до бројке од 41 посланика у парламенту са 81 местом.

Аналитичар такође сматра да, у случају да се ствари не буду одвијале Ђукановићу по вољи, или да ниједна страна не може да формира Владу, постоји још један сценарио, а то су поновљени избори.

У том случају би, како наводи стручњак, црногорски лидер извукао „кеца из рукава” у виду тужбе и хапшења владике Амфилохија.

„Он има на располагању у случају да ствари иду наопакао да против цркве, Амфилохија и радио Светигоре поднесе тужбу Уставном суду да су водили кампању за време изборне тишине”, каже Трифуновић и наводи да ће председник Црне Горе чекати са овом опцијом до последњег тренутка.

https://tinyurl.com/y568noyd
goodbad
(gb&u)
04. septembar 2020. u 09.26
evo ko je Darko Trifunovic gospodine radikalni,covek jednostavno nije ono za šta se izdaje.https://www.in4s.net/laznjak-na-kub-darko-trifunovic-lažni-ekspert-lažni-terorista-i-lažni-profesor/
novosadski_radikal
(Clan SRS)
04. septembar 2020. u 10.42
Хвала ти за линк.
novosadski_radikal
(Clan SRS)
04. septembar 2020. u 11.51
MILO KUJE PRLJAVE PLANOVE DA OSTANE NA VLASTI: Uvozi huligane iz Hrvatske da izazove nerede!

Kako bi sačuvao vlast, režim DPS i Mila Đukanovića razrađuje nekoliko scenarija.

Najopasniji je da se na mitingu njegovih pristalica u Podgorici, zakazanom za nedelju, 6. septembra, izazovu masovni protesti i neredi, a zatim uvede vanredno stanje i odloži formiranje nove vlade.

Po političkim i bezbednosnim krugovima u Podgorici se poput munje proširila vest da odlazeća vlast za realizaciju ovog paklenog plana, namerava da angažuje i pripadnike ekstremnih navijačkih grupa iz Hrvatske, iz Splita i Zagreba.

Navodno je već ostvaren kontakt sa Tomislavom Sabljom, koji je pre nekoliko dana pušten na slobodu iz jednog od hrvatskih zatvora. On je, prema tvrdnjama operativaca, dobio zadatak da regrutuje navijače i u najkraćem roku organizuje njihov odlazak u Crnu Goru.

Oni bi tamo, kako je planirano, dobili srpske i stare crnogorske zastave i ostala prateća obeležja, a potom bi bili uključeni u izazivanje incidenata na etničkoj i verskoj osnovi, a za koje bi bili optuženi simpatizeri prosrpskih i opozicionih partija.

Odnosi su zaoštreni između direktora Uprave policije Veselina Veljovića i njegovog pomoćnika Zorana Lazovića, za koga se spekuliše da ima veze sa režijom međunacionalnih izgreda.

Poznata ikonografija uz uzvike „splačine srpske” upućene sveštenstvu SPC viđena je u četvrtak ispred Cetinjskog manastira. Crnogorski nacionalisti okupili su se na skupu „Za odbranu Crne Gore”. Nosili su transparente sa porukom: „Nikad više 1918.”

Istovremeno, pojedine pristalice i funkcioneri DPS, koji ne žele da priznaju izborni poraz, upućuju jezive pretnje. Tako je jedan od pristalica Mila Đukanovića otvoreno pozvao na ubijanje Srba, navodeći kao uzor - Hrvate.

- Ako tako bude, ne preostaje ništa drugo nego pušku na rame pa redom od vrha glave pa dalje do zadnjeg! Ili mi ili oni! Kao što su uradili Hrvati - napisao je Zdravko Lazarević na „Fejsbuku”.

„Na bunt” je pozvala i saradnica odlazećeg vojnog ministra Crne Gore Predraga Boškovića, Alma Ljuljanaj Jovićević, koja obavlja posao čelnika Direktorata za materijalne resurse u Ministarstvu odbrane:

- Pozivamo sve gradove da dođu u što većem broju, da zajedno izrazimo bunt prema okupatorsko-nacionalističkoj vlasti! Crna Gora te zove, nemaš izgovor! - napisala je Ljuljanaj Jovićević na „Fejsbuku”.

Pored pakovanja režiranih incidenata, u očajničkom pokušaju da preokrene izborni rezultat, po kojem tri opozicione liste imaju većinu - 41 od 81 mandata, Đukanovićev režim pušta i informacije da bi neki od poslanika sa pobedničkih lista mogli da prebegnu u njegov tabor.

Takođe, plasiraju se dezinformacije o tome kako će dojučerašnja opozicija, ako formira Vladu, skrenuti zemlju sa evropskog puta, poništiti članstvo Crne Gore u NATO i napraviti snažan pakt sa Rusijom, što lideri „Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić, „Mir je naša nacija” Aleksa Bečić i „Crno na bijelo” Dritan Abazović svakodnevno negiraju u svojim javnim nastupima.

Na sve to je puštena i informacija da je DPS poslao poziv Abazoviću i njegovoj URA da se priključe proevropskom bloku partija, koje će formirati Đukanovićeva stranka.

Abazović je ponovio da se njegova koalicija neće prikloniti Đukanoviću:

- Pa mi smo ceo svoj politički život posvetili borbi protiv njegovog režima - rekao je Abazović, koji očekuje da se u najkraćem roku napravi dogovor o ekspertskoj vladi sa Krivokapićem, Bečićem i ostalim liderima opozicije.

Đukanović je i u četvrtak za rezultate izbora i aktuelnu situaciju u Crnoj Gori okrivio Rusiju i Srbiju, uz ocene da je protivljenje Moskve širenju NATO i EU kroz uticaj na određene zapadnobalkanske zemlje ohrabrilo retrogradne politike u regionu i da je oživljen velikosrpski nacionalni projekat.

- Taj projekat pretenduje da obezbedi neku kompenzaciju Srbiji za izgubljeno Kosovo i naravno da je tu Crna Gora prva željena meta velikosrpskog nacionalizma. To valjda svi jednako dobro čitamo, nije niko neobavešten - rekao je Đukanović, u intervjuu austrijskoj državnoj televiziji ORF, dodavši i da je spreman da ode u opoziciju.
Werba
(N/A)
04. septembar 2020. u 12.32
Helena Holcner 09/05/2019 14:24 at 14:24

Od Trifunovića nema većeg LAŽOVA! Sve što kaže LAŽE!
=======

Laganje je doktorirao kod Seseljige a laganje + barosnisanje, kao jedan predmet, kod aktuelnog predsednika i najobucnijeg ulicnog lazova, -Vodje. U Maricevim emisijama, kotira se kao krompir-stih, koji uvek ima nešto „novo” da doda..i ne može da zagori.

Ali sve sto je rekao u vezi novonastale postizborne situacije u Mrcogoriji, -tačno je...
goodbad
(gb&u)
04. septembar 2020. u 14.40
..pa vodi ga kuci da ti podize natalitet u uzoj i siroj familiji.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. septembar 2020. u 21.16
Ja da sam opozicija radio bi na tome da preveslam dva tri poslanika iz vladajuce.
Pa kad Milo pomisli sa dvojicom izdajica iz opozicije je pobijedio, doceka ga kec u rukavu - trojica njegovih onamo.
goodbad
(gb&u)
04. septembar 2020. u 21.20
tako je to kod vas.
Werba
(N/A)
05. septembar 2020. u 04.15
kod vas fesadzija sve je po Hodzi i mesecu...
:)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.