Diskusije : Politika

 Komentar
Умрла Исидора Бјелица
dulebg
(posmatrach)
09. avgust 2020. u 16.46
Исидора Бјелица, новинар и публициста, умрла је 5.августа. Она се деценију и дуже борила са раком, и изгубила.

Била је хроничар фенси-Београда, забављена стварима које се тичу уског круга (двојке?), добро обавештена о миљеу деце и унука комунизма. Мислим да свој велики интелект и таленат није добро искористила.
KeserovicPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Keserovic
09. avgust 2020. u 17.41
Tvoje mišljenje joj je veoma važno.
Sad pogotovo.
Bog da joj dusu prosti.
goodbadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

goodbad
(gb&u)
10. avgust 2020. u 18.54
i treće ,jesil ikada biJo u Nisu da posetis Cele kulu sazidanu od Srpskih glava,jedinstvenu gradjevinu na svetu,da se tu poklonis BaLijo?
pestko
(odzacar)
11. avgust 2020. u 04.48
Isidora Bjelica kcerka je poznatog sahovskog velemajstora Dimitrija Bjelice. Sah je u ex-yu bio cenjen sport, kao sport je i tretiran, a mi smo bili posle SSSR jedna od najjačih sahovskih nacija. Mnogi su pratili preko dnevnih novina uspehe i pisanja Gligorica, Ljubojevica i drustva, penzionerski sah bio je na visokom nivou, a siroke narone mase volele su ovu drevnu igru.

Ona se borila s rakom od 2013. godine, iako su joj davali samo par meseci zivota, prezivela je 7, rak janika u 3b fazi ima losu prognozu, ali borila se kao lavica ali je dolazak korone i izolacija loše uticala na tu borbu, koju je izgubila relativno mlada, u 53. godini. Na mukama, pokazalo se ko joj je lažni a ko pravi prijatelj, pisala je. Ona i njen muž, Nebojsa Pajkic, profesor dramaturgije na FDU, i scenarista filmova poput Davitelj protiv davitelja i Decko koji obecava, rasprodali su većinu imovine i vrednih knjiga kako bi platili lecenje. Inače, imaju dvoje dece. Rođena je u Sarajevu ali se preselila za Beograd pre početka rata. Napisala je vise knjiga i romana, bila je iscasena i originalna, povukla je to izgleda s oceve strane. Voleli je ili ne, bila je upecatljiva licnost.

Evo jedne TV emisije sa ugasenog BK kanala, gde pored Bjelice su gosti i Anatolij Karpov i Vucic iz ranijih vremena.

https://www.youtube.com/watch?v=OzFKcDU6gcY
pestko
(odzacar)
11. avgust 2020. u 04.55
Gore linkovana emisija je epizoda „Klot frket”, emisije koju je Bjelica vodila pre dvadesetak godina. Njeni gosti su tu sem Vucica bili sahisti, pomenuti Karpov, koji je tad valjda opet bio sampion sveta paralelno s Kasparovim, zbog neke svadje u FIDE su bila dva sampiona, ali i poznati madjarski velemajstor i osmostruki sampion saha u Madjarskoj od kraja 50tih do početka 80tih, Lajoš Portiš i njen otac, velemajstor Dimitrije Bjelica.
goodbad
(gb&u)
11. avgust 2020. u 06.21
sve je mogla ona jer je bila 'cerka Dimitrija Bjelice,bahato dete komunizma mogla je da organizuje parti u crnim uniformama sa kukastim krstovima i SS oznakama u ono vreme kada je još uvek Nemcima i psima bio zabranjen ulazak u Kragujevac. da sam to uradio ja nebi za deset godina izisao iz murije. u isto vreme ja nisam mogao da ostvarim studentski kredit zbog „greha” moga oca,a bili smo deca...
dulebg
(posmatrach)
12. avgust 2020. u 03.32
Скандал са нацистичким униформама више је био препуцавање муслимана са Србима. Ево ти данас - усташа и нациста колко оћеш - па сви жмуре?
dulebg
(posmatrach)
12. avgust 2020. u 03.35
Ја кажем: жалим што свој импозантни интелект и храброст није употребила на нешто више, него на заебавање фенси-Београда. Она је видела сву лаж и испразност тог света, али је живела са њима и у њима, исто то - само мало нашминкано.
А то је усуд деце и унука комунизма: да су у Београду ко на носачу авиона - гледају Србе и мисле се „откуд сад па ови?”
Daco-Srbin-Srbenda
19. avgust 2020. u 20.03
.
Werba
(N/A)
21. avgust 2020. u 20.12
Srbija u vreme druga Tita, -najbolja zemlja u svetu za zivot!..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.