Diskusije : Politika

 Komentar
Ulica Četnika Blagoja Jovovića u BG.
Milles_Broker
29. jul 2020. u 07.25
„Četnik Blagoje Jovović zaslužio ulicu u Beogradu”

Beograd — Pokret obnove Кraljevine Srbije saopštio da pozdravlja odluku Skupštine Grada Beograda da promeni nazive ulica.

Taj pokret posebno podržava odluku da se jedna ulica u glavnom gradu nazove po četniku Blagoju Jovoviću, koji je ubio Antu Pavelića „po pravosnažnoj smrtnoj presudi zbog ubistva kralja Aleksandra I Karađorđevića”.

POKS podseća da su oni to isto tražili još pre dve godine tražio isto.

Potpredsednik POКS Vojislav Mihailović, koji je unuk generala Kraljevine Jugoslavije Draže Mihailovića, je izjavio da „ne postoji baš ništa sporno u takvoj odluci”.

„Jovović je bio samo izvršilac pravosnažne smrtne presude koju je sud Кraljevine Jugoslavije i Republike Francuske izrekao 1934. godine na sudjenju Anti Paveliću u odsustvu, zbog organizovanja ubistva kralja Aleksandra I Кaradjordjevića. Ovu presudu dvaju sudova Jovović je izvršio tek 1957. godine, jer je Pavelić od 1929. godine pobegao u Italiju, Nemačku i Austriju i bio nedostupan organima gonjenja Кraljevine Jugoslavije i Francuske”, kazao je Mihailović.

On navodi da je „Jovović presudu izvršio kao pripadnik regularne Jugoslovenske vojske u otadžbini koju je vodio Draža Mihailović, ministar vojni države koja je Pavelića osudila, a to je Кraljevina Jugoslavija”.

„Žalosno je da komunisti otkad su preuzeli vlast 1945. nisu sudili Paveliću zbog zločina nad Srbima u Drugom svetskom ratu, čak ni u odsustvu. Oni koji danas odluku o dodeli ulice Jovoviću kritikuju jer njegov čin nije ‘pravno utemeljen’, trudeći se da zaštite pravo najvećeg zločinca nad našim narodom otkad je sveta i veka, nisu u pravu čak ni sa pravnog aspekta, jer je Pavelić pravosnažno osuđen na smrt od strane dve države”, kazao je Mihailović.
Novak
29. jul 2020. u 08.04
Pavelica je ubio četnik, četnici su bili zvanicna vojna frakcija u ratu koja je osuđena zajedno sa ostalima. Pucnjava u Argentini pravno se smatra međusobni obracun odbeglih frakcija. U međuvremenu četnicki pokret je javno i pravno rehabilitovan kao antifasisticki dok je ustaški zvanicno osuđen čak i domicilnoj državi zlikovca Pavelica, tako da ova akija danas nema ellemente inkriminacije već prestavlja trajnu tekovinu četnickog doprinosa za sva stradanja Srba.
Novak
29. jul 2020. u 08.36
Imam malo lično sadisticko zadovoljstvo ishodom celog slučaja.
Bilo bi steta da je momentalno ubijen, ovako je kazna bila surovija i doslednija.
Dodelu i nosenje srpskog olovnog ordena u svom telu uz njegovu poznatu psovku popratnog pucnja krunise neizbezna pravda.
Novak-Novak
(Osveta je Sveta)
29. jul 2020. u 11.44
Bravo!,lucidno intelegentno,prijatno za procitati i na kraju
srpski.Hvala.Zasluzio je trg ne samo jednu ulicu.
Werba
(N/A)
30. jul 2020. u 05.35
Ulica Četnika Blagoja Jovovića u BG.
Milles_Broker
=====
Lupetas k'o tavanski iskrivljen prozor na promaji..

*Blago je bio OZNIN operativni agent, ne bas vican egzekucionim zadacima, pa je ujkaAnte pros'o kako je pros'o.

Nijedan Dražin bradonja ne bi isao da likvidira ustašu Pavelica, jer uprkos razlici u veroroispovesti, ideja-mrznja antikomunizma bila je jača od međusobne mrznje.
Zato su na blajburskom putu bezanije, isli zagrljeni...
Novak
30. jul 2020. u 08.12
Ako u Dvoru na Uni u centru ima ulica Alojzija Sttepinca tik ispod crkve Sv Djurdja onda treba i u Zemunu ulici gde je katolicka crkva dati Blagojevo. Ko je zapravo Blagoje vise nije ni važno posto su zajedno ustaše četnici i partizani ocrnjeni kap neprijatelji vise nego nemci. Blagoje je Srbin ekzekutor koji je osvetio sve žrtve ustaškog terora, hvala mu.
Werba
(N/A)
30. jul 2020. u 12.42
Dvor na Uni...da li to bese centar „ljutih krajiskih” pobegulja?

da važno je da se naglasi da je Blagoje bio OZNIN operativac!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.