Diskusije : Politika

 Komentar
Ultimatum
Novak
28. jul 2020. u 15.06
Onaj 1914. Skupo pobedili, ono boljsoe njet nije sad ni važno, Rambouje ultimatum obnovljen sada iz Brisela ni Mitrovicu mi nećemo dobiti, ne zato što nam nedaju nego zato što je i ne trazimo. Umesto Gavrila sledi referendum🥺
Novak
28. jul 2020. u 16.18
Hvala ti gospon moderator.
Jocko4
(observer)
28. jul 2020. u 16.50
Ултиматум из Брисела не одражава став сваке државе чланице ЕУ и противан је Резолуцији СБ УН 1244, која има снагу међународног правног акта. Као такав, ултиматум може да буде одбачен, а Русија и Кина могу о њему да покрену расправу у УН и захтевају поштовање поменуте Резолуције УН.
Novak
28. jul 2020. u 19.12
Jocko ultimatum u Rambujeu je bio daleko od saglasnosti
potrebnih institucija i tz. prijatelja na koje smo se oslanjali pa smo ladno dobili po nosu. Cucemo veoma brzo dali je ovaj ultimatum pogresno izgovorena reč ili možda rešenje gordijevog cvora.
Jocko4
(observer)
28. jul 2020. u 20.48
Novače,

Ултиматум из Рамбујеа не може упрошћено да се пореди са овим из Брисела.

Тада је био униполарни систем у свету и Америка је радила шта год јој се прохтело. Русија је била слаба. Није постојала Резолуција УН 1244, ЕУ нема такву снагу да негира њено важење. Пет земаља ЕУ не признаје „Косову”, тако да за овај ултиматум не постоји консензус, какав је (под притисцима Америке) постигнут у НАТО-у.
Чланице СБ УН су супотписнице Резолуције 1244, одн. гаранти.
Русија и Кина ће да реагују, јер се овим ултиматумом игноришу њихови ставови и потписи у СБ УН, одн. то је изазов њиховом међународном значају.

Било би крајње глупо и брзоплето, да не кажем издајнички, да Београд разматра прихватање овог ултиматума, а да се претходно не консултује са Русијом и Кином.
Novak
28. jul 2020. u 21.26
U opticaju je bombasticni naslov „ultimatum” teska reč a još nemamo nikakva konkretna saznanja o cemu se radi. Možemo pretposviti da se vise radi o odredjenom pritisku nego o nekom bespogovornom ultimatumu. Zastitu stastusa quo u nedogled nije realno ocekivati a još manje njegovu korist. Takozvani ultimatum može Srbiju gurnuti u veću beznadeznot i unutrasnja trvenja, pa na volju nam.
Jocko4
(observer)
28. jul 2020. u 22.14
Досадашње изјаве Вучића, Дачића и још неких су биле да, ако би морала да бира између чланства у ЕУ и признања „Косове”, Србија би одустала од чланства у ЕУ. Можемо да се надамо да ће се принципијелно придржавати тог става.

У тексту вести (коју су објавиле „Новости”, а пренео „Спутњик”) кажу да ће то бити ЗАХТЕВ у коме фигурише и услов за пријем у ЕУ, тј. да би Србији био омогућен бржи улазак у унију ако призна „Косову”. Иза тога очигледно стоји Немачка, која поново прибегава ултимативним захтевима кад комуницира са Србијом. Питање је какве би биле реакције осталих чланица ЕУ, ако Србија не пристане на такво условљавање.

ЕУ јесте јака, али би затезањем односа са Србијом на известан начин пореметила и своје односе са Русијом, а Србију би довела у позицију да се још више повеже са ЕА Унијом. У случају неких безбедносних претњи, Србија би могла да се обрати Русији и Белорусији за подршку. Таква затезања су опасна и могла би да доведу до нежељених војних сукоба, у којима би НАТО, као, остао по страни, али би у сукоб гурнуо Хрватску, „Косову”, Албанију, Црну Гору, Македонију и можда Бугарску. Како би Србија у том случају била егзистенцијално угрожена, морале би да јој помогну Русија и Белорусија.

Не верујем да су све чланице ЕУ спремне за такав сценарио погоршавања ситуације у Европи због „Косове”. Највероватније ће се Србија наћи на удару неких санкција ЕУ-е, али би тиме биле угрожене и неке инвестиције које имају неке чланице уније у Србији.
Jocko4
(observer)
28. jul 2020. u 22.23
Још нешто ... У Бриселу је јасно да је Приштина својим понашањем потпуно обесмислила преговоре и да је Немачка изазвала скандал уговором о продаји оружја „Косови”. Сипломатски гледано, то је позитиван поен за Србију и зато је у Бриселу одлучено да се спинује и пребаци кривица за пропаст преговора превали на Србију.
Ако би Србија пристала на тај захтев, тиме би пуцала себи у ногу и изазвала трајну повреду, а уједно омогућила Бриселу (и конкретно Немачкој) да опере свој укаљани образ и оствари планове у вези са „Косовом”.
Jocko4
(observer)
28. jul 2020. u 22.25
*Дипломатски

Извињавам се због грешке у куцању.
Jocko4
(observer)
28. jul 2020. u 22.46
За Србију постоји извесна опасност да је Немачка проценила да је Александар Вучић уздрман протеклим догађајима и да ће бити спреман да жртвује интересе државе за свој опстанак на власти.
rizling
29. jul 2020. u 06.14
CEKACPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CEKAC
29. jul 2020. u 06.42
Jocko4
(observer)
28. jul 2020. u 22.46
За Србију постоји извесна опасност да је Немачка проценила да је Александар Вучић уздрман протеклим догађајима и да ће бити спреман да жртвује интересе државе за свој опстанак на власти.
------------------------------------------------------------------

Cime bi to bio uzdeman? Sto budale udaraju glavom o zid...
Jocko4
(observer)
29. jul 2020. u 12.04
CEKAC,

Нисам рекао да БИ БИО, него да су проценили да ЈЕ уздрман ...
Прегледај шта су о немирима (протестима) у Београду и другим градовима Србије извештавали у Deutsche Welle и шта су говорили о Вучићу. Укратко, нису показали очекиване симпатије према њему и сугерисали су да му је опала подршка у Србији.
Због тога Немачка (Меркел) очекује да ће он сад бити попустљивији кад му се постави захтев (ултиматум).
И, као што сам рекао, Немачка користи моменат да скрене пажњу са кривице Приштине за пропаст прегпвпра и своје одлуке да прода наоружање Приштини и створи услове да за пропаст преговора окриви Београд.
dituartu
(eng)
29. jul 2020. u 12.37
Rizling ,..ma gde nadje tog zutog Janjica-analizatora sa N1.
Taj gostuje često na „patriJotskom” Webtribiune i SrbinInfo.
Evo ga sad ovde gde mu je i mesto.
dituartu
(eng)
29. jul 2020. u 12.40
Због тога Немачка (Меркел) очекује да ће он сад бити попустљивији кад му се постави захтев (ултиматум).
------------------
Sto će reći da su demonstracije organizovane odatle a podrzane od SCafea patrJotske linije ili ti Noooogine desne noge i ruke
Jocko4
(observer)
29. jul 2020. u 13.02
dituartu,

Пре би се рекло да Немачка (а вероватно и још неки кругови у ЕУ) настоји/е да искористи/е протесте да би ослабила/и позицију Вучића у преговорима.
Учесници дискусија на СЦ-у, међу којима си и ти, само износе своје виђење проблема. Вучић има већу подршку спољних „пријатеља”, али ту подршку може лако да изгуби ако не буде наставио да игра како му налажу. У односу на те спољне „пријатеље”, твоја, Кесерова и подршка још неких је толико минорног утицаја да не може да помери казаљку на ваги.
dituartu
(eng)
29. jul 2020. u 13.14
Вучић има већу подршку спољних „пријатеља”, али ту подршку може лако да изгуби ако не буде наставио да игра како му налажу
-------------------
Znam kontrolisu ga cipovima i preko zice na maski 5G mrezom time su ga naterali da prizna kosovo sto će svi uskoro da vide,...ali kažem ali..ako izvadi cip i skine masku onda će da se okrenu protiv njega ,..javio SrbinInfo.
Jocko4
(observer)
30. jul 2020. u 00.23
D2R2,

Данас ћемо имати прилику да сазнамо о чему ће бити речи у Бриселу и, ако заиста буде предочен поменути захтев, какав ће да буде одговор Београда.

П.С. Побркао си адресу - где мени нађе да говориш о антенама у маскама, о 5G мрежи и таквим стварима !?
CEKAC
30. jul 2020. u 01.58
Kosovo se priznaje jedino referendumom, a ne Vucicem...
Werba
(N/A)
30. jul 2020. u 05.58
„ ultimatum iz brisela”??/ To je samo probni balon za M, Djurica,
čije je glavno zaduzenje, da u ime Vucica, sve vreme laže Srbe na KIM!...

kakv kyuratz ultimatum...
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
30. jul 2020. u 07.16
EU ne demantuju da sprema ultimatum Srbiji: HOTI UNAPRED ZNAO ZA NACRT SPORAZUMA | Novosti.RS

https://tinyurl.com/y5t464wx
dituartu
(eng)
30. jul 2020. u 09.20
Данас ћемо имати прилику да сазнамо о чему ће бити речи у Бриселу и, ако заиста буде предочен поменути захтев, какав ће да буде одговор Београда.
-----------------
Šta ćeš da uradis ako ne priznaju ti i ostali, hocete li da njacete ili po obicaju cutite do sledećeg datuma izdaje u koji će da se kunete i tako već 8 godina radite.
Novak
30. jul 2020. u 12.06
Strasni ultimatum je sada već proslost kao i mnoge vesti raznih nazovi novina i novinara koji sa svojim vestima prezivljavaju dan za danom.
Tz. sloboda stampe je ništa druo do zloupotreba slobode i podrska anarhije.
Jocko4
(observer)
30. jul 2020. u 12.41
D2R2,

Изгледа да се ради(ло) о закулисном пуштању пробног балона, премда још није јасно ко стоји иза тога. (Највероватније Немачка).
Вест нисмо измислили ми, дискутанти, него смо о њој дискутовали. МЛого се извињавамо ако смо тиме нарушили лик и дело твог ВоЏе.

Што се њакања тиче, не знам у којој штали си растао, па настављаш да се према другима опходиш на начин како си навикао.
dituartu
(eng)
30. jul 2020. u 12.48
Ma i ja se izvinjavam ako sam narusio lik i delo vodje slobodnog sveta Nooooge i uz to uvredio njegove desne noge i ruke sa S.Cafea
rizling
30. jul 2020. u 13.05
dituartu
(eng)
30. jul 2020. u 14.51
A ja pomislio po informacijama sa SrbinInfo i S.Cafea da danas priznaju Kosovo ali ovaj put za prave, ovaj put definitivno priznanje jer su gazde tako rekle. Eeee samo tehnicka pitanja,..bas se razocarase ovdasnje patriJote, propade im prica.
Jocko4
(observer)
30. jul 2020. u 14.54
D2R2,

Опет шаљеш на погрешну адресу.
Не убрајам се у оне који подржавају Нога у свему што ради, премда мислим да су неке његове критике власти оправдане.
CEKAC
30. jul 2020. u 16.48
dituartu
(eng)
30. jul 2020. u 12.48
Ma i ja se izvinjavam ako sam narusio lik i delo vodje slobodnog sveta Nooooge i uz to uvredio njegove desne noge i ruke sa S.Cafea
---------------------------------------------------------------

Zar nije vise Bosko bozji zamjenik?
dituartu
(eng)
30. jul 2020. u 17.38
Nije sad je ovaj glavni general ,Boki mu je sada konjovodac razalovan je zbog alkohola.
CEKAC
31. jul 2020. u 01.36
Znači da su VELIKI Srbi izabrali drugog „slepog vodju”. Neka. Sve će to naod pozlatiti...
rizling
31. jul 2020. u 02.54

Ultimatum ??

U nasoj svakodnevnici, vlast lansira nekoliko УЛТИМАТА dnevno.

Sto je najgore VECINA , gradjana veruje i zaklinje se u te ultimate.

Rambuje i Rezolucija 1422 . To su slova na papiru.

Proslogodisnjim ucestvovanjem, našeg Ministra Dacica u UN u NY u njegovom govoru, ni je spomenuo Rambuje ni rezoluciju 1422. A to je BILA velika prilika.

Sada je aktuelno ::Mali Sengen ? To je povezivanje sa Kosovom i Albanijom. Nadaj mo se da će biti dobro za nasu državu i narod?

https://tinyurl.com/y38dpr9r
Jocko4
(observer)
03. avgust 2020. u 21.55
rizling,

За резолуцију СБ УН 1244 се слажем, али не разумем зашто је требало у УН да помиње Рамбује ? Ултиматум из Рамбујеа није ни ишао кроз УН.
Novak
11. avgust 2020. u 08.48
-
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.