Diskusije : Politika

 Komentar
Опасна ситуација у Србији
CPHA
(Чувари ћирилице)
07. jul 2020. u 17.30
Свјетска штампа преноси анализе стања у Србији...није чудо што је јуче Грчка затворила границу за српске држављане.

Сада се чини да Србија више не контролише пандемију, него да пандемија контролише Србију, пише Франкфуртер алгемајне цајтунг

Медији на немачком пишу о наглом порасту броја новозаражених корона-вирусом у југоисточној Европи. Да ли се ради о другом таласу или о закаснелом врхунцу првог? Такође се износи сумња у званичну статистику Србије.

„Србија је била на добром путу. Почетком године, док је Европа са забринутошћу пратила развој у Италији, Шпанији и Француској – у Србији је било мирно.

Деловало је да је Србија корону имала под контролом, колико год јој је то било могуће. Али, сада се чини да Србија више не контролише пандемију, него да пандемија контролише Србију”, пише Франкфуртер алгемајне Цајтунг

„По општем мишљењу, то има везе са изборима 21. јуна и одлукама власти у седмицама које су им претходиле. Током предизборне кампање, друштвени живот у Србији био је отворен до степена који се није могао видети готово нигде другде на континенту. Изненађујући врхунац – или дно развоја било је одобрење за одржавање већих спортских догађаја са публиком.

У међувремену су стигли и први рачуни за то што би се у другим земљама могло назвати оргијама отварања. Догађаји у протеклих неколико дана показују да је ситуација озбиљна. Међутим, из економских разлога, влада покушава да избегне потпуно ”затварање„ као у марту и априлу.”

У сваком случају, упадљиво је да, према извештајима државних медија у Србији, све делује под контролом. Међутим, такве процене су у супротности с великим бројем видео записа и извештаја на друштвеним мрежама, који показују потпуно другачију слику: препуне болнице у којима људи у ходницима чекају на помоћ. Или гужва у Београду испред хитне помоћи којој медицинска сестра говори да нема тестова, па да се врате после 15. јула„, наводи Франкфуртер алгемајне цајтунг.

”Југоисточна Европа је на врхунцу пандемије у Европи прошла релативно добро. Да ли је то разлог због којег се пандемија сад враћа пуном снагом„, пита се Шпигл и додаје како у целом региону број новозаражених нагло расте ”у Србији у поређењу с претходном седмицом за 125 одсто, у Босни и Херцеговини за 75 одсто а у Хрватској чак 232 посто„.

Аутор наводи како је због тога Аустрија пре неколико дана увела строга ограничења за све који се враћају из Србије, БиХ, Северне Македоније. Исто важи и за Немачку која је, упркос препорукама Савета ЕУ, задржала забрану уласка за оне који долазе из Србије.

”На Балкану заправо не може бити речи о другом таласу пандемије. Корона-вирус једноставно долази са закашњењем. Владе су, свесне слабости својих здравствених система, врло рано увеле строге рестрикције и тиме број зараза дуго држале на врло ниском нивоу. А онда су власти попустиле притиску привреде и грађана. Осим тога, у неким земљама су одржани и избори„, пише Шпигл.

”Но, коликогод су рестрикције биле строге, посебно у Србији где је на снази чак био и полицијски час, толико су неразумљива нагла попуштања„, наставља Шпигл и наводи утакмице у Београду с 20.000 навијача или несрећни турнир Новака Ђоковића. И помиње и сумњу у званичне бројке везане за корона-вирус у Србији.

CPHA
(Чувари ћирилице)
07. jul 2020. u 17.31
Изгледа да је Пестко био у праву.
Лагали су, господо!

У ту званичну статистику у Србији сумња и јужнонемачки дневни лист Хајлбронер штиме: „Разлика између званичног и стварног броја је, кад су у питању умрли, најмање за 600 случајева. Број дневних зараза пре избора је био десет пута већи него званични, 300 а не 30″, каже за Хајлбронер штименовинарка која је имала увид у податке који нису за јавност. ”Не знамо зашто постоје те разлике. Знамо само да постоји неки проблем, јер нам на питања не одговара ни кризни штаб ни здравствене власти. Подаци које смо објавили су тачни„, каже Марија Ристић за Хајлбронер штиме.”
Bazorilo
07. jul 2020. u 17.35
Opasna situacija pred skupstinom nocas.Narod trazi smenu ne legitimne vlasti.
CPHA
(Чувари ћирилице)
07. jul 2020. u 17.41
Па јесте Базорило, јадан народ. Короне има и боре се против два зла.
Боре се против криминалне власти у Србији, а изложени су опасном вирусу.
Никад гора времена.
zoxthegreatPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zoxthegreat
07. jul 2020. u 17.56
pa zaprase malo iz vazduha sa novim virusom
postoji vise vrsta virusa namenjenih za ovaj bioloski rat

narod je glup. kakav pestko I njegovi izvestaji iz centrale

od kada se to grip,sto je navodno korona, siri u leto?!!!

bioloski rat krembili ako niste shvatili
Power12345
08. jul 2020. u 00.21
imaš osećaj da narod mora negdje da se izviče i ...e vladi mater..dal to bio AV aa sutra neko drugi je ??

rizling
08. jul 2020. u 02.02

Ovako u maruk pomislio bih da je OVO u AMERICI .

karapandza ✊
@karapandza
· 8 juin
********************
U sto maraka da će Vučić odmah nakon izbora da vas zaključa i da ćete opet penzionere da izvodite da piške na 100 metara od kuće.

****************************************

https://tinyurl.com/y8eaz4ax https://tinyurl.com/y7w7mwsx

https://tinyurl.com/ycrd6l6b

https://tinyurl.com/y8akorkj

https://tinyurl.com/y84f3ocu

https://tinyurl.com/y9maoggv
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
08. jul 2020. u 05.17
cpha
CPHA
(Чувари ћирилице)
07. jul 2020. u 17.31
Изгледа да је Пестко био у праву.
Лагали су, господо!
=====
Šta bre Pestko,
prepisao od mene(Sinisa Mali na SC) jer zna, kada na kraju posta napisem:
OZNA sve dozna, da je to istiniti info...
zori
(Чича)
08. jul 2020. u 06.23


mandov... mani se srba
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
08. jul 2020. u 09.13
Tutanj dzigerani stizu vam crevari...
:)
CEKAC
08. jul 2020. u 09.54
CPHO, moderatore

U cemu je razlika između tebe i Vucica?
Nema razlike. Sve sto vam ne odgovara, vi brisete.
CEKAC
08. jul 2020. u 10.04
CPHO

Sorry!
Brisem gornji post...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.