Diskusije : Politika

 Komentar
3ашто сте одржали изборе?
lisabutterflay
05. jul 2020. u 15.56
Док корона вирус хара Србијом и односи жртве Ана Брнабић отишла на годишњи одмор?!

Ана Брнабић, председница Владе Србије, по незваничним тврдњама, после посете Новом Пазару отишла је на годишњи одмор?! Посета Новом Пазару је један од најсрамнијих догађаја у политичкој историји Србије. Надменост, бахатост и ароганција су красили премијерку током боравка у овом српском граду.

То је Брнабић нарочито показала када јој се обратила једна грађанка која је изгубила мајку, а за чијег оца није било места у болници. Она је тада поставила кључно питање које данас поставља сваки паметан слободномислећи човек у Србији – зашто сте одржали изборе?

Премијерка није ни трепнула, а камоли поцрвенела, али је по свему судећи, колико сутрадан, са партнерком и њеним дететом отишла на годишњи одмор. Да ствар буде невероватнија, то би Ани Брнабић био трећи одмор у последња два месеца.

Претходна два пута је била у хотелу „Рамонда” на Ртњу. Први пут је овај луксузни хотел са пет звездица отворен само за њу и њену партнерку.

Други пут, прошле недеље, хотел је био отворен и за остале госте. Сведоци кажу да је премијерка у хотел стигла хеликоптером, вероватно право из Новог Пазара.

Уколико се ове информације, које је Директно.рс добио из поузданих извора, покажу као тачне, онда је Ана Брнабић учинила један од најнечаснијих потеза у историји српске политике.

Позивамо премијерку Србије да грађанима каже где је била током ове недеље. То је њена обавеза.
trek_team
(biciklista)
05. jul 2020. u 16.17
Ma boli je kurac!
CEKAC
05. jul 2020. u 16.43
Nešto raznmišljam.
Ako bi vlada Srbije, tocnije clanovi vlade, odgovarali na sva bezvezna pitanja, toboze zabrinutih gradjana, bilo bi im malo 24 sata dnevno
da daju odgovore.
Pitanja vladi ne postavlja se na ulici, birtiji ili konkretno na Serbiancafeu, nego na sjednici Skupstine Srbije.
Ovdje možemo samo razgovarati...
lisabutterflay
05. jul 2020. u 17.30
Vlasti demantuju da je dete primalo INFUZIJU malte ne na ilici.

Kakva je ovo bolnica bre,kao romsko naselje,evo,evo slika i prilika uzivo.

https://www.srbijadanas.net/potresna-slika-iz-pazara-dete-prima-infuziju-ispred-bolnice/?fbclid=IwAR0oTAr-5fOX 6grdsNGYVL5U3DRcR2tJQSE-1h25IcU2_Nas8CgU_eUnCr4

Djokovic doprinos će otici u PRIVATNE dzepove,kao Bakirova vreca zlata.
LorkaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Lorka
(поета)
05. jul 2020. u 21.38
Лиза, сад ће Кесер и остали сендвичарски никови да дођу па да ти објасне како не треба пљувати по Србији док су на власти најбољи председник и најбоља премијерка у историји Србије.

(Чекац, теби на замерам. Твоја је дужност да браниш хрватске кадрове у Србији).
LorkaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Lorka
(поета)
05. jul 2020. u 21.40
... мислим, и ја бих бранио Милорада Пуповца кад би био премијер или председник Хрватске.
CEKAC
05. jul 2020. u 22.22
Lorka

Чекац, теби на замерам. Твоја је дужност да браниш хрватске кадрове у Србији).
--------------------------------------------------------------------

„Zar i ti sine Brute” rece Cezar kada je u grupi koja ga je ubadala pisaljkama vidio i svog posinka Bruta.
Isto tako ja se i tebi obracam Lorka, jer si me ovim upisom neugodno iznenadio.

Lorka

Jednom su mi rekli da ako potpisem da ću biti vjeran Tudjmanu da za mene neće vise biti nikakvih problema. Odbio sam bez razmišljanja uz napomenu da ću, jednako kao i svi drugi gradjani biti lojalan izabranoj vlasti, ali traziti od mene potpis vjernost vise je nego suludo.
I zbog toga, evo, s ovog mjesta se s tobom dopisujem, pa sam sada, nešto kao Djole Balasevic, izgubio i more i otadzbinu i još dosta toga pride.
Ne branim ja nikoga Lorka. Čak sam stovise totalno indiferentan koja je osoba u Srbiji na kojem polozaju. Dolazim ovamo, jer smatram da tu pripadam. Mislio sam da sam ovdje među svojima, ali izgleda da na povrsini zemlje za mene nigdje nije mjesto rezervirano. Jedni me istjerase, drugi me nerado primise, a ovi moji cine sve samo da se ovdje osjecam strancem. I upravo ja, jednako kao svi stranci, bez ikakvih emocija o poltickim zbivanjima u Srbiji, nalazim da je cijeloj opoziciji jedini cilj samo dolazak na vlast. Promjene koje nude su intelektualno na visini cetrnaestogodisnjaka, zbog čega im ni vlastiti narod ne vjeruje.
Odnos opozicije u Srbiji prema predsjedniku države i clanovima vlade
identican je ponasanju demokrata prema predsjedniku Trampu. Ne znam na koji način uvjeriti te ljude da ovi sto su izabrani na spomenute funkcije moraju obavljati i poslove za koje su izabrani, a ne cda im je glavna preokupacija odgovaranja na raznorazne neosnovane napade...
lisabutterflay
05. jul 2020. u 23.58
STA RECI?

PA KAžE:

ŠOK TVRDNJA BOLTONA: NISAM JA HTEO DA DELIM KOSOVO I SRBIJU NEGO VUČIĆ I TAČI – TO JE NJIHOVA IDEJA.

1001% VUCIC I MILO RADE ZAJEDNO,TJ PROTIV ...PRAVOSLAVLJA AND SRBIJE I CG..

Kraj_Sveta
(socijala)
06. jul 2020. u 02.30
Sada znaci verujemo americkom politicaru?
semperaliquem
06. jul 2020. u 05.24
Јуче су одржани избори у Хрватској.
ХДЗ је освојио убедљиву већину.
Излазност 42%.
Хрвати ћутљиви и дисциплиновани.

Следеће недеље биће избори у Македонији. Видећемо како ће проћи ВМРО а како други.
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
06. jul 2020. u 06.09
„Lorka
(поета)
05. јул 2020. у 21.38

Лиза, сад ће Кесер и остали сендвичарски никови”

И ја бих био нервозан да сам се упецао на дурдунбак и испао сом као ти.

http://www.serbiancafe.com/cir/diskusije/mesg/15/17371377/bojkot-izbora-uspeo-šta-se-dogadja.html?3
Lorka
(поета)
06. jul 2020. u 14.36
Чекац, ово је виртуелан свијет и ми заиста не знамо ко смо нити нам на челу пише које смо националности. Прије свега смо људи чији карактер се види по њиховим дискусијама.

По мојим критеријумима, ти водиш цивилизован разговор и ја ту немам примједбе, нити имам било какву примједбу на твоју националну припадност. Право сваког човјека је да буде оно што жели. Дакле, ако си Србин, или ако само желиш да то будеш, ти то онда и јеси. Ничија сумња не треба да те поколеба, па ни моја.

Оно што ја не могу разумјети, то је твоја одбрана режима, посебно ово двоје на челу Србије, који заправо више раде у корист Хрватске него ли у корист државе коју воде. И не само у корист Хрватске, него у корист свих других, а на штету Србије. Да ли је случајно што је Хрватица на челу Србије, или зато што као лезбејка носи савремену подобност у глобалистичком свијету, можда није ни битно. Битан је поразни резултат у коме се Србија данас налази, а посебно србска демократија. Ово двоје на челу Србије су је уништили. Видјећемо докле ће то уништење да иде у наредном периоду, јер сад немају ни опозицију која би им се супротстављала.

Ја нисам вјеровао кад су Шешеља оптуживали да је Хрват, Вучића да је Шиптар па Хрват, Брнабићку да је Хрватица... Не вјерујем оптужбама које долазе из злих намјера. Али кад видим резултате њиховог политичког рада, ти резултати су много погубнији него да је на челу Србије био један Стјепан Радић, а да не говорим о времену кад је у Београду владао Хрват Јосип Броз. И онда ме ти резултати тјерају да почнем размиштљати о оптужбама везаним за националност кључних актера наше политичке сцене.

А онда и о истом питању код оних који их подржавају.

Људи се по дјелима препознају, а ми се препознајемо по нашим дискусијама (под условом да нису лажне). Разумијем то кроз шта си прошао и вјеруј да сам прошао кроз исти пакао. И баш због тога не разумијем твоје ставове о србском режиму.

Ето, нека ти овај мој одговор буде и комплимент. Јер ја детаљне одговоре дајем само људима који то заслужују.
CEKAC
06. jul 2020. u 16.53
Lorka

Mogao si dosad procitati nekoliko puta da sam napisao kako ne živim u Srbiji, da nisam simpatizer niti jedne politicke opcije u Srbiji i da sam, barem kada su u pitanju pojedini potezi politicara sasvim indiferentan.
Bas zbog toga sto sam apsolutno neutralan u vezi svih politickih opcija u Srbiji i moje polazne osnove u diskusiji, normalno, razlikuju se od tvojih koji, hoćeš li priznati ili nećeš, ipak si u neku ruku opredijeljen. Mene u krajnjem slučaju ne zanim zašto si se ti opredijelio, jer, ma koliko ja bio neutralan, ipak u pojedinim slučajevima mogu pogrijesiti vise od tebe. Ali, kada promatram neku pojavu, barem u okviru mojih saznanja, a ona su uvijek i druge ili treće ruke, nalazim da i ono sto je vidljivo dobro sto je Vucic učinio ili čini, vecina vas ili bagatelizira, ili preokrene i izvrce ruglu.

Kada je u pitanju recimo Hrvatska, ja sam slično poput tebe, pa i ono sto je dobro učinjeno od strane HDZ veoma teska srca prihvacam. Vjerojatno upravo poput tebe postoji razlog zašto sam nneobjektivan, za sve možda izgleda neosnovan, ali nitko ne zna sto je u meni skriveno i sto ustvari determinira moje stavove .
Moras prvenstveno da shvatis da ja s tobom raagovaram, pricam, pa i kada odemo s teme za mene i to interesantno. Nije mi ni na kraj pameti da te uvjeravam da prihvatis moje mišljenje. MI smo koncno formirani i jako puno bi treblo da se dogodi pa da ja o nekim stvarima mijenjam mišljenje. Smatram da je isti slučaj i kod tebe, pa zbog toga, kako već rekoh, jedini cilj mi je „casica razgovora”...

Lorka
(поета)
07. jul 2020. u 01.48
Баш ти верујем да си, у случају Србије, 'неопредијељен'. Видим како реагујеш на сваку критику Вучковог режима.

Хиљадама пута сам навео примере које замерам Вучићу, а сендвичари (у њих не убрајам тебе, али имаш њихове ставове иако из Онтарија не можеш да видиш као неко из Београда у коме ја боравим 6 месеци годишње).

Али хајде дај ми своје мишљење о начину на који је срушена Савамала и на њој грађен Београд на води? Ено, поставио сам о томе тему - да се фокусирамо бар на један конкретан детаљ па да видимо каква је Вучићева 'демокрација' и 'правна држава'.
Слажеш ли се да би за такав поступак у Торонту, оставке поднели и премијер Онтарија, и градоначелник Торонта, и начелник полиције, а можда чак и премијер Канаде уколико би се установило да он на том месту гради, рецимо, свој приватни шопинг мол?
CEKAC
07. jul 2020. u 09.10
Zao mi je Lorka ali o Savamala skoro ne znam ništa. Znaam jedino da se negdje na obali Save grade stambene zgrade i to je sve...
Lorka
(поета)
07. jul 2020. u 10.46
Проблем је, Чекац, што Вучићеви симпатизери 'ништа не знају' о догађајима који компромитују њиховог идола.

А како ће и знати кад њихов идол не допушта медијима да објављују истину, а и они сами не желе да чују ту истину. Лорка је на овим дискусијама о томе писао бар десетак пута, али они и даље 'не знају' детаље који им нису пријатни.

Е па ево опет: Ликвидирана је главна железничка станица у Београду и порушени приватни објекти на том подручју које се зове Савамала, а порушени су тако што је једне ноћи дошла нека неименована хорда у фантомкама и са багерима, а онда је то земљиште предато неком тајном градитељу који гради БГ на води. Приликом те акције је погинуо и један човек. За такав догађај у Београду - власт и полиција 'ништа не знају'. Багери рушили једно читаво насеље у БГ целу ноћ, али званичници 'не знају' ко је то урадио, а и не питају се ко толике године гради БГ на води, нити се јавно говори која је штета направљена укидањем тако вредне железничке станице, а ко су ти власници будућих некретнина БГ на води и ко је инвеститор, нити на који начин је тако важно земљиште волшебно отето од старих власника и предато или продато неким новим приватним власницима. Не знају се детаљи уговора нити се зна да ли су и како обештећени стари власници земљишта и објеката.
Иако је разбојнички начин на који је све урађено без преседана у правном и демократском свету, ја највећу штету за народ видим у ликвидацији железничке станице, а не видим никакву општу корист од нових објеката које ће населити тајкуни и стрпати себи неке милионе у џеп. Да су одабрали неку ливаду поред воде и на њој изградили то што граде, ја бих то поздравио. Овако, урађена је немерљива општа друштвена штета (не само у материјалном смислу, него и у смислу опште користи) у име неке сумњиве приватне користи.

Ето, Чекац, сад знаш.

CEKAC
07. jul 2020. u 13.42
Kažeš Lorka da je porusena glavna zeljeznicka stanica? Tu sam ostvarivao prihod istovarajuci ugalj iz vagona, a u Bezaniji za jedan obrok cistio stale. Zao mi je stanice. Tu se u moje vrijeme stizalo i odlazilo iz Beograda.
Ako su cinjenice takve kako pišes, onda je to vise od kriminala. svatko tko je umijesan treba odgovarati. Ja sam gledao na Tv i citao u novinama
razloge protesta i demonstracija, ali nitko to nikada nije isticao. A ako je, bilo je prilično mlako pa se nije moglo niti povjerovati.
Reci mi sto je s hotelom Brisrol i studenskim domom 14. decembar?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.