Diskusije : Politika

 Komentar
bgdtjumenPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Protesti u Americi
bgdtjumen
(arhitekta)
03. jun 2020. u 15.53
Престрављен од страха Трамп седи у бункеру и засипа Американце - твитовима! За једну ноћ је написао 20 твитова, позива на насиље према људима, грађанима САД. И наставља да се свађа са дементним Бајденом који без помоћи не може да се сети ни како се зове! „Елита” из безглаво продаје акције, долар пао.
bgdtjumen
(arhitekta)
03. jun 2020. u 15.57
Сцене премлаћивања недужних људи, пржења струјом и тешког премлаћивања од стране „полиције” је потресно и ужасно!!! „Полиција” гази људе, сузавац се убацује у куће, људи вриште. Батинаши из тзв. „национален гарде” туку све редом и не питају ни ко си ни шта си!?!? Као апокалипса разума, ово је апархејд!?!? И ОВО је како треба да личи свет какав нам ОНИ намећу?!?!? Срамота!!!
bgdtjumen
(arhitekta)
03. jun 2020. u 16.18
Hvala na minusima !
To vas ne spasava
bgdtjumen
(arhitekta)
03. jun 2020. u 16.37
11 ubitih
9 500 uhapsenih
Tramp angazovao armiju
bgdtjumen
(arhitekta)
03. jun 2020. u 16.50
U cijeloj Americi je katastrofalno stanje.
Ljudi koji štete zemlji su propalice, koje su čekale priliku da krenu da kradu. Da su mirni protesti svi bi ih podržali, ali se otelo kontroli. Normalan čovjek, čak ni Afroamerikanac, ne može da ih podrži ovo uništavanje .
bgdtjumenPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bgdtjumen
(arhitekta)
03. jun 2020. u 16.55
MINEAPOLIS - Tužilaštvo u Minesoti proširiće optužnicu za ubistvo Džordža Flojda na još trojicu policajaca koji su učestvovali u hapšenju, piše Star Tribjun (Star Tribune).

Pozivajući se na više izvora, list prenosi da će državni tužilac Minesote Kit Elison, koji je podigao optužnicu protiv Dereka Čuvina, takođe optužiti još trojicu policajca (Tomas Lejn, J. Kuenga i Tou Tao) za pomaganje i podržavanje ubistva.

Policajac Derek Čuvin, koji je kolenom pritisnuo vrat Flojdu, optužen je za ubistvo drugog stepena.

Snimak na kome se vidi kako Derek kleči na Flojdovom vratu i drži ga prikovanog za zemlju skoro devet minuta, dok je on molio za vazduh sve dok nije prestao da se pomera, obišao je ceo svet.

Policajac je otpušten je 26. maja i prvobitno je optužen za ubistvo trećeg stepena i ubistvo drugog stepena, javlja AP a prenosi Beta.

Trojica ostalih policajca takođe su dobila otkaz, ali nisu odmah optuže
Novak
03. jun 2020. u 17.42
150 dana do izbora🤠ce vidimo cija majka crnu vunu prede😂
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
03. jun 2020. u 18.57
Majka onoga ko ima crne ovce.
trek_team
(biciklista)
03. jun 2020. u 19.11
@bgdtjumen,

Vidim spreman si za Soros Jugend!

Nemas ti pojma šta se desava u Americi. Kako sreće da policija ubija od batina one sto „protestuju” po ulicama.

trek_team
(biciklista)
03. jun 2020. u 19.26
CEKAC
03. jun 2020. u 19.33
Tamo kaže upucani, a ne uguseni koljenomj...
trek_team
(biciklista)
03. jun 2020. u 20.54
copavi odjebi!
CEKAC
03. jun 2020. u 22.41
Dabogda ti se guma probusila pa morao bicikl nositi na ledjima...
Precanin
(Нека буде борба �)
03. jun 2020. u 22.54
Трек, мало је људи који знају Америку и свијет уопште. Гомила свијета су преживари којима либерални монструми лако ипсирају мозак.
PrecaninPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Precanin
(Нека буде борба �)
03. jun 2020. u 23.01
80% криминала у УСА и Канади отпада на црнце.
Али има више убистава бијелих људи него црнаца од стране полиције. Како? Па послицја зна с ким има посла, врло су опрезни с црнцима, пуцају само ако им је живот угрожен или у великом страху. Црнци су животиње које злоупотребљавају либералну мантру о системском расизму у УСА.
Једина етничка група угрожена и у Канади и у Америци су бијелци, хришћани!...
Уксоро ће тако да буде и у Ђведској, Њемачкој , УК, Холандији...
Бијели човјек је угроженији од бјелоглавог супа.
То зна (нас) неколико људи!

krele
(neradnik)
04. jun 2020. u 01.06
ako ti je nešto zao crncuga ,spakuj nekoliko njih kod tebe kuci.
bgdtjumenPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bgdtjumen
(arhitekta)
04. jun 2020. u 02.01
Tramp je u ponedeljak pretio da će poslati trupe u nekoliko gradova kako bi ugušio proteste. Kako bi to učinio, američki predsednik bi morao da pozove na Zakon o pobuni iz 1807. godine, što je poslednji put učinjeno 1992. u odgovoru na proteste u Los Anđelesu koji su izbili nakon suđenja policajcima za prebijanje Rodnija Kinga.

Tramp je već poslao trupe na periferiju Vašingtona, da budu spremne da reaguju ukoliko bude potrebno.
bgdtjumen
(arhitekta)
04. jun 2020. u 03.21
Konacno i u Americi -majdan
Gajba coca - cole ,popkorn, TV...praznik
S...ali ste YU ,,,s...acete i sami sebe.
Kraj_Sveta
(socijala)
04. jun 2020. u 06.43
Evo šta kaže Bjukenen o svemu tome:
Патрик Бјукенен
Како то да „систематски расизам” прожима државу којом од 1973. непрекидно владају либералне демократе? Зашто они не искорене расизам у местима где владају?

Пету ноћ откако су почели нереди, пљачка и подметање пожара у Минеаполису, криминални елементи су отерани са улица. Ко их је отерао? Исти они полицајци који су непрекидно на удару критике медија и беса руље. Без ове танке плаве линије, десетине америчких градова би били у рушевинама, спаљени до темеља од стране банди које су полицију засипале камењем, циглама, флашама, Молотовљевим коктелима и свиме што би им се нашло при руци.

Због тога што им је дужност да први одговоре на ове нереде, полицајци су се први нашли на мети криминалних напада, истовремено бивајући последња линија одбране грађана који се придржавају закона. Сваки пут кад би полиција морала да се повуче, уследила би анархија.

Размислите само о дешавањима која су уследила након одлуке градоначелника Џејкоба Фреја и директора полиције Медарије Арадондоа да напусте Трећу полицијску станицу у Минеаполису. Док су полицајци одлазили, раздражена руља је нападала, пљачкала и на крају спалила комплетну станицу. Америка је у чуду гледала тријумф анархије. Не може човек да се не запита шта је о свему томе мислио свет.

МОРАЛНА ПАРАЛИЗА
Осврнимо се и на политички контекст догађаја у Минеаполису. Градоначелник Фреј који је наредио напуштање станице припада крајњем левом спектру Демократске странке. Гувернер Минесоте Тим Волц је либерални демократа, као и оба америчка сенатора из те државе, укључујући и Ејми Клобучар. Конгресменка из Минеаполиса Илхан Омар је политички клон Александре Окасио-Кортез (лево-либерална конгресменка Демократске странке; прим. прев.)

Минесота је била политички дом потпредседника Хјуберта Хамфрија и Волтера Мондејла, као и сенатора Еугена Мекартија и Пола Велстона, а сви они су либералне иконе. Та држава није гласала за републиканског председника од 1972. Чак ни Роналд Реган никада није освојио Минесоту. Па ипак, гувернер Волц је о својој држави, цитадели либерализма, прошле недеље рекао следеће: „Морамо се позабавити систематским расизмом уколико желимо да обезбедимо сигурност, правду, мир и поредак за све грађане Минесоте.”

Питање: Како то да „систематски расизам” прожима државу којом деценијама владају либералне демократе? Како објаснити да демократе које дуго владају Минесотом нису успеле да искорене расизам? Зашто либерали не успевају да се изборе са расизмом у местима где они владају? Да ли је разлог можда то што су и добри минесотански либерали заражени овим вирусом?

Блиски сусрет демонстраната и полиције у Минеаполису, 26. мај 2020. (Фото: Tsong-Taatarii/Star Tribune via AP)

Оно чему смо сведочили у Минеаполису ове недеље јесте неуспех либерализма. Руководство града и државе нису успели да убеде демонстранте које наводно подржавају да не чине насиље. Кад су почели немири, пљачке, пожари и напади на полицију, руководство се нашло у моралној и политичкој парализи.

Елите не успевају да са једнаким жаром осуде убиство Џорџа Флојда и насилно-криминалне елементе који су преплавили протесте. Нису на време распоредили довољно припадника Националне гарде и снага реда, нису прогласили полицијски час, нити су применили инструменте силе да спрече немире и пљачке. Због њихове некомпетентности и кукавичлука, полицијски чувари љупког града Минеаполиса допустили су да он буде вандализован од стране криминалне руље. Због чега ови лидери нису поднели оставке?

ИСТОРИЈСКЕ ПАРАЛЕЛЕ
Често се повлаче паралеле са 60-им годинама прошлог века. У лето 1964, Линдон Џонсон је потписао Закон о грађанским правима. Већ 1965. донет је Закон о гласачким правима. Потом су следили један велики друштвени програм за другим, а Џонсон је на Универзитету Хауард рекао да се Америка од концепта „једнаких шанси за све” усмерава ка концепту „једнакости по резултатима”.

Међутим, у августу 1965. Вац (округ у Лос Анђелесу; прим. прев.) је експлодирао. Уследили су највећи расни немири још откад је Линколн 1863. слао унионисте да смирују Њујорк након нереда који су избили због регрутације. Њуварк и Детроит су имали устанке сличног обима у 1967. години.

У априлу 1968, у данима након убиства Мартина Лутера Кинга, амерички градови су пљачкани и спаљивани, међу њима и Вашингтон. Кернерова комисија формирана од стране Џонсона установила је да је „белачки расизам” узрок нереда који су захватили црначке заједнице.

Ричард Никсон, говорећи у име тихе већине, тада је рекао: „Изгледа да ће кривицу за нереде приписати свакоме осим самим изгредницима”. И тада су либерали деловали морално разоружано и политички парализовано пред задатком суочавања са криминалним елементима који су поникли у мањинским заједницама и гласали за демократе. Такве ситуације код либерала неизбежно изазивају парализу у којој се злочини приписују „црним овцама” које се крију међу иначе „мирним демонстрантима”.

Ових дана се много користи синтагма „говорити истину у лице моћи”. Шта би то данас значило? У најмању руку признати да је убиство Џорџа Флојда било зверство које захтева правду, али да правду захтева и раширени криминалитет који је експлодирао након тога. Али због неуспеха да се тај криминал осуди, и због парализе политичког руководства Минесоте, црначка заједница у Минеаполису је изгубила стотине малих послова – неке и заувек – који су им обезбеђивали средства неопходна за пристојан живот.
Колико год либерали термин „ред и закон” изједначавали са расизмом, без реда и закона не може бити правде и мира.

Превео Владан Мирковић/Нови Стандард

bgdtjumen
(arhitekta)
04. jun 2020. u 08.35
Индијанци

Још једна срамна страница у историји Сједињених Америчких Држава била је да су бели Европљани који су стигли на континент изложили америчко аутохтоно становништво геноциду. „Редскинс”, који је сада остао чисто симболичан број, истребљен, затворен у логоре и претворен у робове.

Грађански рат

Један од главних предмета америчког грађанског рата 1860-их био је положај црних робова који су били присиљени да раде на плантажама памука на југу. У међувремену, сви оснивачи Америке били су робови. До друге половине 20.века, црни Американци су и даље остали грађани другог реда. 1960. године, када је Јохн Ф. Кеннеди изабран за председника, црни становници јужних држава нису имали пр
bgdtjumen
(arhitekta)
04. jun 2020. u 09.13
Амерички маринци и пилоти свих боја и националности из друге половине двадесетог века напали су напалом, бомбардовали, пуцали и обесили недоамериканце на свим континентима, не размишљајући о људским правима, а не о жалости.

Амерички политичари са маничном истрајношћу сијају обојене револуције широм света, доносећи хаос, рушење, смрт, прикупљајући крвави поклон.

Не жао ми је због ове Америке, јер се понаша као глупа, зацртана свиња која седи у прљавој бази и поучава остатак света.

Америка жени оно што је посејала
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.