Diskusije : Politika

 Komentar
PrecaninPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Шта ме брине?
Precanin
(Нека буде борба �)
31. maj 2020. u 00.18
У Србији има барем 10 личности који би могли да се нађу на врху пирамиде власти након рушења овог штеточинског, бандитског, простачког, полуписменог кнгломерата бандита, доктора са купљеним дипломама, шверцера оружја, дроге и и уграћивача у тендере.
Барем 10 ако не и 20.
У Црној Гори, након слома режима Мила Чаушескуа, има много добрих Срба који би могли покренути обрнути процес, односно урадити тај судбоносни рез, једном за свагда повући линију измећу нас Срба и њих црногораца, тј. усташа. Прије свих су ту Милан Кнеђевић и Андрија Мандић!
Али ме мучи Српска, ја не видим замјену за сивоњу Додика, нико пера да му одбије. А шта је некад Српска имала: Караџића, Воју Максимовића, Кољевића, Брђанина...па и Плавшићку, Крајишника, легенду Вучуровића?
Има ли ко бољи увид од мене?
kupressrpski
(vozac)
31. maj 2020. u 00.30
cenim_ja
31. maj 2020. u 11.31
cuj bolji uvid od tebe...
e moj blecak..
cuj njega plavsicka vs dodik...
hrk...pljuc
Lorka
(поета)
31. maj 2020. u 17.22
Лидерски системи су рак рана србског народа. На примеру Србије и Црне Горе се види чему то води. Државу чува добар систем, а не њен лидер.

Требало је да то схватимо приликом распада Титове државе. Аутократија, диктатура - то државу увек води у пропаст.

Код Додика сам у недоумици. Република Србска је на стакленим темељима и довољно је да се на њеном челу задеси издајничка власт и - РС улази у грађански рат тј. побуну против своје владе, или у рат са Федерацијом, или јој прети утапање у Федерацију. Власт пре Додика је скоро баш то урадила - утопила Србску у Федерацију. Но, ове манипулације с короном су показале да Додик прати Вучићеву политику, а то ми се код њега није свидело. Р.Србска треба да прати Србију и да се ослања на њу, али не и кад је у питању лош владарски потез, тј. кад су у питању сулуде диктаторске мере које угрожавају људска права.

Генерално, и у Србској је у питању лош систем. Политичке странке треба укинути и увести директну демократију саборног типа чије изборне и опозивне иницијативе крећу одоздо, од мјесних заједница (на тај начин би србски народ био једна политичка странка, а тиме и мање подложан издаји). Наравно, свјесни смо да Р.Србска није независна држава. Она је у вазалном односу према Сарајеву, а цијела Босна је колонија и протекторат Запада, па је у тим околностима тешко у систему промијенити било шта што не би водило утапању у унитарну БиХ. Нажалост, такво стање погодује политичким манипулаторима и узурпаторима власти, па и Додику (за кога бих опет гласао из страха од губитка Р.Србске под онаквом влашћу која је изњедрила једног Мектића, нпр.).
CEKAC
01. jun 2020. u 15.24
Lorka ne ljuti sde. Ni Platonova država nije nikada zazivjela. Niti Tomasa Mora „Velika harmonija”...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.