Diskusije : Politika

 Komentar
Пао сиријски тајкун! А код нас..
Odesa
(надежда, вера и л)
21. maj 2020. u 11.29
...еее код нас то НИЈЕ могуће !
Да овај догађај изгледа за српске прилике, још више немогућ, јесте податак да је реч о човеку који је Асадов блиски рођак:

Сиријска влада наредила је заплену имовине рођака председника ал Асада, Рамија Маклуфа, као и његовој супрузи и деци. У владином документу с печатом од 19. маја наведено је да наредба има за циљ осигурање исплате дуга регулаторном телу за телекомуникације.
Раздор у владајућој елити откривен је након што се Маклуф, један од најбогатијих људи Сирије, посвађао с властима које тврде да његова компанија за мобилне телефоне Сиријател дугује 134 милијарде сиријских фунти, што је око 77 милиона долара. Сиријска влада је посебним налогом Малуфу такође забранила да у наредних пет година склапа уговоре с државним фирмама.
Сиријско регулаторно тело за телекомуникације наводи у изјави државној новинској агенцији САНА да је Сиријател одбио да плати државну накнаду, па ће „Сиријател бити одговоран за све правне последице” због одбијања враћања дуга. Сиријател има 11 милиона претплатника, а 50 одсто прихода иде држави.
https://tinyurl.com/y7xar22g
Odesa
(надежда, вера и л)
21. maj 2020. u 11.34
из режима вичу: ...Ђиласе лопове, Бошко лопове...лопов овај, лопов онај.
Па кад су лопови, што бре не хапсе то све ?
Па нема оног политичара у свету који не би искористио прилику и ухапсио свог противника ако има доказа за то. А ако и има доказа, питање свих питања је: зашто их не користи, не хапси, не истражује, подиже оптужнице, води судске поступке, доноси пресуде ?
Е сад, може ли ми неко навести име и презиме ИЈЕДНЕ особе коју је режим јавно прозвао лоповом а да је хапшена, процесуирана, суђена и осуђена а покрадене паре и имовина конфисковани?
Нема таквог имена. Али судске парнице за клеветање и нарушавање наводног „угледа и части” режим покреће свакодневно иако их редовно губи. и тако у недоглед...
Odesa
(надежда, вера и л)
21. maj 2020. u 11.50
А код нас се интерес тајкуна и „страних инвеститора” брани на овај начин:

Полиција забранила бившим радницима да блокирају зграду ПКБ-а
16:47 21.05.2020. 0

Министарсто унутрашњих послова Србије (МУП) није дало дозволу за окупљање радника и блокаду улаза у управну зграду ПКБ корпорације у Падинској Скели коју су радници планирали за понедељак, 25. маја и наредна два дана како би изразили незадовољство због тога што држава одбија да им додели или исплати акције после продаје дела имовине те фирме.
Председник Удружења бивших радника и пензионера те фирме Милинко Миладиновић рекао је за Бету да је у три решења за три датума МУП навео исто образложење да се не дозвољава јавно окупљање „када постоји опасност од угрожавања безбедности људи и имовине, јавног здравља и морала”.
Наводи се још да „скупови нису дозвољени када се угрожавају права других или безбедност републике Србије, односно када наступи опасност од уништавања имовине или других облика нарушавања јавног реда у већем обиму”.

Миладиновић је рекао да, због непријављеног, спонтаног протеста 18. маја полиција сваки дан на саслушање позива по неколико њих који су добили казну од по 5.000 динара или казну затвора на пет дана под оптужбом да су блокирали саобраћај на зрењанинском путу у близини управне зграде ПКБ-а.

– Саобраћај нисмо блокирали ми, него полиција која нас је зауставила да приђемо згради – рекао је Миладиновић.

https://t.co/TkArB3Bafn

— СРБИН инфо (@srbininfo) May 21, 2020

Додао је да пита државу „да ли чланови Српске напредне странке (СНС) плаћају казне када се окупе на непријављеном скупу”.

Он је рекао да бивши радници немају новца да од малих пензија плате казну и да предлажу да их држава колективно затвори пет дана да раде у затвору.

Некадашњи радници и пензионери, њих око 3.000, потражују око 11,8 милиона евра на име акција које им држава није дала крајем 2018. године када је део имовине ПКБ продат фирми Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата.

ПКБ је био друштвена фирма, али је разним правним актима пре неколико година трансформисан у државно предузеће, чиме су радници искључени из права на акције, а нису добили ни бесплатне које су припале пунолетним грађанима јер се рачунало да ће их добити у фирми где су били запослени.

Они су тужили државу и воде судски спор, али се тај процес успорено одвија и за око годину дана промењено је троје судија због чега су бивши радници огорчени и месецима протестују на улицама Београда и испред надлежних институција.

Миладиновић је рекао да уколико држава нема новца да исплати акције да прихватају да им се додели и земљиште из преосталих непродатих 11.000 хектара.

Држава је ових дана Ал Дахри продала и лого фирме, према незваничним информацијама, за око 13.000 евра.
https://srbin.info/drustvo/policija-zabranila-bivšim-radnicima-da-blokiraju-zgradu-pkb-a/

Keserovic
21. maj 2020. u 12.20
Ako je rodja bacio oko na Asadovu foteljicu...
Oduzeto mu je sve i data mu je priznanica...
Odesa
(надежда, вера и л)
21. maj 2020. u 12.29
Па добро бре, јел` могуће да је и последње зрно наде и здравог расуђивања код нас нестала, па и код тебе, брате ?
Није ли могуће да и тај Асад има још које зрно поштења па да му влада ради у корист сопствене државе...или је све отишло у вражију матер па се само мисли на фотељу ?
Могао је Асад лепо да преда Сирију у руке америма па да седи било где-негде и безбедно ужива у свом имању. А није, него остао у Сирији и ставио главу своју у торбу...И сад ми ти причај о фотељи
keser
(Тешем букве)
21. maj 2020. u 13.23
Добро,
није бар свилен гајтан као у Стамболу.
Keserovic
21. maj 2020. u 14.36
Na zalost nije Kralju.
Možda rodja nije ni pomislio na fotelju,ama ga neko opanjkao,Asadova žena,blizi rodja,samom Asadu se učinilo da mu ovaj zagleda fotelju,sluzba,ko zna ...sve je moguće OSIM da je ovaj kao nešto krao pa ga ufatili...
goodbad
(gb&u)
21. maj 2020. u 15.19
ja procitah srbijanski, slično jbga,pa gresno pomislih da su murirali Djilasa
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.