Diskusije : Politika

 Komentar
Бежанија страних инвеститора из Америке
Odesa
(надежда, вера и л)
20. maj 2020. u 22.30
Према статистици Министарства финансија Сједињених Држава, у марту је бежање страних инвеститора, како приватних тако и државних, било без преседана.
„Да ли је Банка Русије спремна на још увек мало вероватан, али могућ сценарио замрзавања улагања многих држава у америчке обвезнице и, сходно томе, на озбиљан ударац на статус долара као резервне валуте? Дефинитивно да. У таквом случају злато ће бити једино сигурно уточиште”, истиче Александар Разувајев, шеф информативно-аналитичког центра „Алпари”.
Русија је у марту три пута смањила улагања у америчке државне обвезнице — са 12,58 милијарди на 3,8 милијарди. То је мање од једног процента међународних резерви. И остале централне банке у свету се ослобађају од државних обвезница САД.

https://sptnkne.ws/CzMg
rizling
21. maj 2020. u 05.00

Gledano te sve zemlje koje povlacu svoje pare iz amerike, u velikim su EKONOMSKIM problemima. Rusija, Brazil, i Sudiska arbija.

Nema značajnog pada USA $$$$ još se menja za 1$= 70.50 Rublja.

Keserovic
21. maj 2020. u 05.15
Ja samo znam jedno,svi sto ceku da Amerika propadne pa da se oni nauzivaju moz da stanu u red iza sadama,secerka slobe,mubaraka,morsija,kastra,gadafija,moralesa,caveza i bezbroj drugih da ih sad ne pominjem...
keser
(Тешем букве)
21. maj 2020. u 05.30
„Keserovic
21. мај 2020. у 05.15

Ja samo znam jedno,svi sto ceku da Amerika propadne pa da se oni nauzivaju moz da stanu u red iza sadama,secerka slobe,mubaraka,morsija,kastra,gadafija,moralesa,caveza i bezbroj drugih da ih sad ne pominjem... ”

Што се тиче пропасти Америке слажем се да то неће, не може тако лако. Када Америка кихне Канада има упалу плућа. А богуми и остали.
Међутим није то разлог мог поста овде.
Усташка бузга Ложач парног авиона сврстава Слобу и Садама заједно а овде лаже народ као српски патриота и сл. Фујјј!!!
Keserovic
21. maj 2020. u 05.42
Cuskijo jesi li oblozio glavu panjem da znam kako da udaram😆😆

Sad ću ja bas da razvrstavam neprijatelje amerike zabole me...
Keserovic
21. maj 2020. u 05.47
Jedan id najboljih pornica na SC ikada😆😆😆

http://www.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/15/017360360.html?1590054358
Bazorilo
21. maj 2020. u 06.16
Najnoviji hit u Americi u cast Putina:Biće bolje ako budes tu!

Razlika između Slobe i Sadama:Sloba je svoju zemlju sramno(čitaj najsramnije izdao)a Sadam je herojski poginuo na braniku svoje.
keser
(Тешем букве)
21. maj 2020. u 07.31
Hehe,
Bukva nešto zna
Keserovic
21. maj 2020. u 08.01
Svidja mi se objašnjenje Bazorilo.
Bravo!
keser
(Тешем букве)
21. maj 2020. u 11.41
Војводо, сердаре и обрнуто..
Odesa
(надежда, вера и л)
21. maj 2020. u 11.57
Gledano te sve zemlje koje povlacu svoje pare iz amerike, u velikim su EKONOMSKIM problemima. Rusija, Brazil, i Sudiska arbija.

За месец дана, страни власници државних обвезница продали су их за 256 милијарди долара, смањујући укупни портфељ на 6,81 трилиона долара.

Од 33 земље, највећих кредитора америчке економије, улагања су повећали само Јапан (за 3,4 милијарде), Швајцарска (1,3), Тајван (4,1), Филипини (1,3) и Аустралија (1,8). Централне банке земаља у развоју су активно продавале америчке државне обвезнице.
Од почетка марта Банка Русије је такође продала 6,6 милијарди долара на Московској берзи, да би надокнадила мањак прихода од буџета за нафту и гас и смањење цене нафте Уралс.

Према статистичким подацима, Централна банка се прво ослободила краткорочних америчких обвезница: улагања у њих су пала за више од 17 пута.

Руске рубље и амерички долари
© SPUTNIK / АЛЕКСЕЙ СУХОРУКОВ
Русија драстично смањила улагања у америчке хартије од вредности
Највећи продавац је била Саудијска Арабија — краљевина се ослободила државних обвезница за 25,3 милијарди долара. У Бразилу и Индији цифре су нешто мање — 21,5 и 21 милијарда.

То не представља ништа добро за Вашингтон, јер се трилион и по буџетног дефицита САД углавном покрива захваљујући продаји државних обвезница.

Аналитичари кажу да је продаја америчког дуга била рекордна и неочекивана. У претходним кризама, на пример 2008. године, потражња за државним обвезницама је, напротив, расла.

Русија је у марту три пута смањила улагања у америчке државне обвезнице — са 12,58 милијарди на 3,8 милијарди. То је мање од једног процента међународних резерви. И остале централне банке у свету се ослобађају од државних обвезница САД. Зашто инвеститори беже са тржишта америчких обвезница.

Штампарска машина
Да би се изборили са одливом страних инвеститора и покриле буџетски дефицит, Федералне резерве су већ укључиле штампарску машину у пуном капацитету: регулатор је најавио куповину хартија од вредности у неограниченом обиму, повећавши свој биланс за 2,9 трилиона долара у само два месеца.

Још увек није јасно како ће масовно уливање новца у економију утицати на америчку валуту. За анти-кризине мере, Федералне резерве штампају незаштићене доларе и дају их без добијања вредних актива, и тиме само повећавају своје обавезе. Биланс стања Феда је порастао за 6,42 трилиона долара — то је готово 30 посто америчког БДП пре кризе.

Према прорачунима највећих банака, амерички буџетски дефицит ће у 2020. години достићи четири трилиона, што је максимум од Другог светског рата. А биланс Федералних резерви до краја корона вирусне кризе, према аналитичарима, ће се смањити на десет трилиона. Пошто су сва та средства, у суштини, резултат рада штампарске машине, инвеститори ће окренути леђа незаштићеној валуту.
https://sptnkne.ws/CzMg
Bazorilo
21. maj 2020. u 16.06
Dobra neka masina,stancuje pa cepa.A kada li će Engelezi,Italjino i još ko je kakvi,da vrate državi Srbiji,kralja Petra zlato?Lezi nam tu nekih 80-100 milijardi dolarcica.Ali nećemo mi te masinske,mi potrazujemo u ivesticionom zlatu,kako su nam i uzeli.Ako Mister Putin nezna za to,trebalo bi ga podsetiti,da malo pogura stvari.
rizling
22. maj 2020. u 00.59
Nasa zemlja u kome sastavu bila, Kraljevina, Jugoslavija, i danas Srbija. Nikada nije posedovala toliku kolicinu zlata niti bilo kojeg bogastva.

Sa danasnjom cenom, 1 tona zlata je oko 40 miliona $. Sad vidi koliko je to tona za 80 miliardi.

Najviše je ojadila Srbiju familija Milosevic. Sa bratom koji je bio ambasador u Rusiji. I tamo preneo veliku kolicinu para i ostalog. Ne moze da se proceni za sada. Niti neće da traže povratak toga u nasu zemlju. Zbog prijateljskih odnosa. Ali najmanje su izneli 100 Miliona . Zato Marko ko od sale otvorio luksuzan restoran u centru Moskve. A uzivotu nikada poseteno nije ništa zaradio.
dulebg
(posmatrach)
24. maj 2020. u 05.50
Колико су стране инвестиције уопште добре за нацију?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.