Diskusije : Politika

 Komentar
bruka: policija uhapsila ratara na njivi?!
seljakipo
05. april 2020. u 18.02
Nečuvena bruka i sramota

Dok ratari koji ovih dana obavljaju prolećnu setvu čekaju zvaničan i konačan odgovor na pitanje da li smeju, dok su na traktorima i mašinama, da se kreću do njiva u vreme policijskog časa, policija je počela da privodi one koje je zatekla na putu do atara.
Juče je uhapsila mladog poljoprivrednika iz Silbaša, kojem je istog dana Prekršajni sud u Bačkoj Palanci odredio kaznu od 50.000 dinara. U presudi se navodi da je protiv Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije 4. aprila 2020. izašao izvan svog domaćinstva u vreme zabrane kretanja koje traje od 17 do 5 časova narednog dana, a da ga je policija u15,55 zatekla dok se kretao traktorom u drugoj ulici.
​​Moj sin je vozeći traktor na povratku iz atara uhapšen kao kriminalac jer je otkačio kultivator kod jedne naše kuće gde nam stoji veći deo mehanizacije dok je dolazio traktorom u porodičnu kuću . Zabranjena mu je upotreba telefona , pretrešen je i prećeno mu je da će mu lisice biti stavljene . Kažnjen je zbog toga što je poljoprivrednik i što mora da radi a radio je od 6 sati ujutru, kultivirao je površine na koje su juče raširili veštačko đubrivo – izjavila je za Agrosmart majka privedenog poljoprivrednika.
Ona podseća na izjavu ministra poljoprivrede ministra Nedimovića da niko od poljoprivrednika koji su u traktoru i koji su na njivi ili na putu od njive do kuće u vreme kada je kretanje zabranjeno neće biti kažnjen.
Pomenimo, i poljoprivredna udruženja su dobijala uveravanja iz Ministarstva poljoprivrede da traktoristi mogu da se kreću do atara i rade za vreme policijskog časa ako sa sobom ima papir kojim dokazuje da se bave poljoprivredom – legitimaciju gazdinstva, potvrdu iz registra gazdinstava ili slično.
I sam ministar je gostujući u televizijskim emisijama rekao da ni jedan poljoprivrednik neće biti kažnjen za vreme vanrednog stanja . A evo, mog sina su odveli u policiju i u sud, dok se vraćao s njive. Ostavili su traktor tamo gde su ga našli, neobezbeđen. Sin ima dvadeset godina i sve je teško podneo, dolazila je hitna pomoć jer je bio jako uznemiren nakon toga – kazala je majka poljoprivrednika koji je juče priveden.
U presudi koja je doneta u toku popodneva, odmah po privođenju, navodi se da je zabrana kretanja od 17 časova do pet časova narednog dana, a da je on zatečen na ulici u 15,55 pa po tome nije jasno ni zašto je priveden i zbog čega mu je suđeno. U presudi i ne piše da je juče, u subotu, policijski čas počeo u 13 časova i da traje do ponedeljka.
Inače, poljoprivrednici su ovih dana u velikoj nedoumici u vezi s kretanjem u vreme zabrane jer im se zvanično niko nije obratio, ni Ministarstvo poljoprivrede ni MUP nisu izašli sa obaveštenjem. Na sajtu Ministarstva poljoprivrede postoje uputstva o tome kako da dozvolu za kretanje dobiju stočari, voćari i povrtari ali nema uputstva za ratare koji su u sred prolećne setve.

https://tinyurl.com/t4uf7pg
intrigue
05. april 2020. u 18.35
Са лица места и из прве руке .
Нема проблема ако имаш „аусвајс” :))
ДаклеМ , одеш на одређено место , са доказима да твој посао захтева кретање у време полициског сата , наравно ...и ови из „команде села” :)) ти дају аусвајс , који си дужан да покажеш полицији кад те заустави .

Не зајебавам се .
Тако се нпр. креће мој брат за време полицског сата .
Наиме , власнику фабрикице у којој мој брат ради , упала је кашика у мед .
Они тамо праве све те „друштвене игре” , и откако је уведен карантин и полициски сат потражња за тим играма је отишла у плафон , не могу да направе , колико се тражи .Тако да је газда отишао и извадио аусвајсе за све раднике .

Не знам тачно шта се дешава са паорима , али верујем да и они тако функционишу , на сличан начин ...„аусвајс” .

Није тај кукавац једини који излази рано ујутро у њиву ( да напоменем , ја знам где је Силбаш и како тамо обрађују земљу) .
Али , ето изгледа да је једино он добио по ушима .
Зашто баш он ?

пс.
негде видех у новинама да је она бака што је ишла на часове Енглеског нагрђена са 150 хиљада казне...
али , та вест је вероватно начин на који се плаши народ да не уради нешто слично као и та бакица .

geriatrikus
(zvakac karamela)
05. april 2020. u 18.49
Налило се лола у некој механи, па се за вријеме полицијског часа враћа кући. Дротови га зауставе, те ће: „Опа, шта ћемо сад, већ је почео полицијски час”!
Лола ће на то: „Из-из-вините, м.м.мало сам за за закаснио, м м могу ли да присуствујем часу”.
zori
(Чича)
05. april 2020. u 18.50

jeli bre... kuj od vas dvojica je mudurator... a?
zori
(Чича)
05. april 2020. u 18.51


geri nije... sigurno
intrigue
05. april 2020. u 19.04
које двојице ? герије и мене ? (гери није) ...значи , Сељакаипо и мене .
ако је тако онда није двојице , већ двојице ипо :))

zori
(Чича)
05. april 2020. u 19.08


znaci ti si!
intrigue
05. april 2020. u 19.10
Ко би други био . Због оштроумности унапређен си у инспектора .:))с
Свака част !! :))
zori
(Чича)
05. april 2020. u 19.11

Досад су регистрована три случаја на СЦ!
Тестирано је већина али не и сви. Имамо ПОЗИТИВНЕ резулатате код тројице особа. Питали смо Др. Кесеровића, познатог инфектолога, да нам објасни симпотоме болести и процедуру тестирања.
Болест је по инструкцијама СЗО навана Хронични Ботизам.
Како нам је речено, основни симптом ја прекомјерно, без смисла и укуса подилажење власти, некритичан однос према самовољи режима, слинављење на сваку изјаву Усније..(овај симптом је сличан оном којег смо имали 70'тих са брозоугузљубљем, иста је клиничка слика).
Досад су тестирана позитивно три случаја и сви су у тешком стању. То су:
Ботоглу Кесер,
Мухо Дитурку,
Сенад ЛизарД,
Сви именовани су турски држављани.
Која је технологија тестирања, питали смо...!
Др Кесеровић тврди да још нема дигиталног уређаја за аутоматску детекцију него се користи дугогодишње искуство Прим. Пречанина, експерта при УН за ову област!
Логично питање је колика је и да ли је могућа грешка приликом тестирања.
Прим. Пречанин истиче да се болест најлакше потврђује употребом лакмус тема. Постави се тема у окојој се афирмативно говори о Бошку Обрадовићу или неком другом српском родољубу. То одмах изазива побјешњелу реакцују код обољелих, која се манифестује повишеним притиском, параноичном бунцању и ирационалним нападима на постављача лакмус теме!
У поодмаклој фази обољели одбија да је болестан, тврди да су други, сви остали болесни..све је праћено са халуцинацијама!
И коначно, да ли је могућа грешка, питамо Др. Кесеровића?
Могућа је, али према екпертизи Др. Пестка, сваки четврти дијагностификован пацијант има 64.7% шанси да покаже 98% симптома а да притом буде заражен само 76.4%..што по Гаусовој криви расподјеле прилично јасно...итд. даље је све то језик струке...
Примјер је пацијент Мрљави123 који има доста симптома болести али није 100% позитиван, ради се „depleted-brain-individual” особи, али не и особи обољелој од БОТИЗМА. У пракси те случајеве зовемо „корисним идиБОТима”.
Да ли ће се увести ванредне мјере у СЦ зависи од тога колико има мјеста у карантину СЦ'а. Управник карантина Мр. Модераторовић би треба о да нам се јави ускоро, он ради од куће, па морамо бити стрпљиви...

______

ajd jopet...

intrigue
05. april 2020. u 19.12
Шерллоче ти ли си ? :))
seljakipo
05. april 2020. u 19.39
..., ee, ebiga, šta je tu bilo za brisanje?!
zori
(Чича)
05. april 2020. u 19.44


banovao brata precacina... djubre MUDOratsko
Keserovic
05. april 2020. u 19.51
Banovo ga Stevin 100%,ti carapani kad vide precanina odma im padne mrak na ochi..:-))
Nego sacekacemo da se Gandra vrati a onda će da padne dogovor...samo da znate cuskija mu je opsovala majku ustašku jer morom nije razumeo šta je Gandra napisao a njega nije ni pomenuo a moderator je banovao gandru a ovoga normalno pomilovo po glavi...
intrigue
05. april 2020. u 19.53
Мој Зорињо , ништа ти друго не простаје већ да тајним каналима обавестиш Пречанина да га је баново Интригуе модератор .

А за 29 новембар ако те се сете сете :))
Keserovic
05. april 2020. u 19.58
U slučaju rata određujem kao Vojvoda da Zoriju moz da se da neka puska al bez municije strogo😆😆😆
zori
(Чича)
05. april 2020. u 21.12


intrigue izvini
pojavio si se u pogresnom trenutku :)
Lorka
(поета)
05. april 2020. u 21.39
Орвел је предивдео да ће ова дешавања почети 1984. али она ето почеше 2020. Неки ескперименти од 1984. до данас нису давали резултате па су се морали поновити.

Калигула је једном свог коња прогласио за сенатора.

Кад лудаци преузму управљање државом, лудило постаје заразна болест која пређе и на нормалне људе.

Нажалост, многи ће још наујебати као овај тракториста. Так кад их науебе више од 50 %, грогирани народ ће почети да се освешћује.
DarkBlue
(istrazivac)
05. april 2020. u 22.31
„U slučaju rata određujem kao Vojvoda da Zoriju moz da se da neka puska al bez municije strogo😆😆😆”
--------------------------------------------------------------------

Može i municija ali prvo da nauci baratanje dogledom...
Lorka
(поета)
05. april 2020. u 22.39
zohthegreat, ако Вучића не убрајаш у кривце, онда си и заслужио да се према теби тако односе они који су се односили - на начин како си и описао.
Наравно, и ја кажем да је главни кривац неко други, али тај неко други није у Србији. Вучић је у Србији.
seljakipoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

seljakipo
06. april 2020. u 00.26
zoxthegreat, ...potpisujem

Lorka (piskaralo) zohthegreat, ако Вучића не убрајаш у кривце,...

gopodin Lorka; taj doticni, lik, Вучић je isto takođe narod

seljakipo
06. april 2020. u 01.19
z. primera radi, slučaj friski, od pre 2 meseca; Sastalo se drustvo od 6-7 u jednoj kafani u jednom gradu u severnoj Americi. Klasika, kao kad se pije pivo ispred prodavnice u selu. Mlacenje slame i cesljanje vune u fulu, i jedan lik bese malo zustar u izlivima ljubavi prema aktuelnom vodji, i izjavi kako bi on njega... . Klasicne kafanske price, jel da. I posle svi odose svojim putem.
Ironije radi, skupili su se na kafu, pre nego će taj isti doticni putovati (sutradan) za Srbiju. Kad je taj doticni sutradan sleteo (dosao) na aerodrom N. Tesla, 2 dana su ga drzali u pritvoru da im lepo fino na tenane objasni te izlive ljubavi prema voljenom vodji koje je izjavio na tom i tom mestu u to i to vreme u toj kafani u tom gradu, itd. pre nego sto je dosao. Sreća u nesreci brze bolje prvim ili drugim avionom se vratio ekspresno nazad, inače bi bio u Srbiji sad.
CEKACPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CEKAC
06. april 2020. u 05.42
...a možda se on vracao s njive kao baka s engleskog...
goodbadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

goodbad
(gb&u)
06. april 2020. u 07.03
steta za precka ako je banovan, covek je tek savladao cirilicu...ga neda se siromahu sitno samleti ni usranu do potoka.
sine_bane
06. april 2020. u 08.03
Šta je bre vama ljudi sto mene prozivate, niti sam sada moderator niti sam ikada bio e svasta???
zlatiborac
06. april 2020. u 08.44
E bane_sine i na tebe je dos`o red - konacno...
;-)
sine_bane
06. april 2020. u 08.46
Ne razumem o cemu pricas, hik?
CPHA
(Чувари ћирилице)
06. april 2020. u 08.49
Могли су му опростити први пут...
sine_banePoruka negativno ocenjena. Pokaži

sine_bane
06. april 2020. u 09.07
Bares a el si mislio na keks? Imam ja ko mene *ara, imam ja mog Vucka, hvala mu sto je 24h na tv, samo se lepo natrtim ispred tv-a pa kad mi ga zavuce idi bre begaj koji je to organizam sa halucinacijama...
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
06. april 2020. u 09.29
Tipično zavođenje diktature i pokazivanje svoje (ne)moći kako od strane izdajnika na čelu banana države Srbije tako i organa unutrašnjih poslova. To je po sistemu kriv si za sve dok se ne dokaže obrnuto. Taj jadni traktorista ima prava na advokata kao i obrazloženje u vezi razloga i hapšenja van tog policijskog časa. Još jedan razlog više da se narod osvesti i zbaci sa grbace djubrad koja ga nemilosrdo jaše
Lorka
(поета)
08. april 2020. u 20.53
zoxthegreat, с обзиром да тврдиш да су у целом свету уведене сличне мере какве је увео Вучић, констатујем да немаш појма шта пишеш. А с онима који немају појма шта пишу - не вреди дискутовати.

А с онима који увек виде проблем у народу - још мање.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.