Diskusije : Politika

 Komentar
PjerPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Šta može pozitivno da donese COVID-19?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
02. april 2020. u 01.39
Moram priznati da je ovaj virus okupirao zivote i razgovor.
Razmišljao sam o temi koja NEBI bila vezana za virus.
Ali vijest da su Rusi poslali pomoć Americi me gurnu u ovom pravcu:

Avionski saobracaj, koji je „krivac” za brzo sirenje virusa, sa druge strane omogućava da zemlja sa malim brojem bolesnih, Rusija (2K), dostavi svoje respiratore zemlji koja je kriticna, Americi (215K). Kad vrh epidemije prođe u USA, Amerika može vratiti i dostaviti svoje respiratore Rusiji.

Nepogode i katastrofe MOGU, uz malo truda, zbliziti ljude. Planet na kom se narodi pomazu je bolji planet svima. Komsija od >65g. kom doneses namirnice, pazeci da ga ne zarazis nenamjerno, će biti bolji komsja od onog „ko ga grebe, nek crkne matori”

Lokalno: Ne znam kako je na Kosovu, Ako ima bolesnih, ministar zdravlja bi mogao nazvati kosovskog kolegu i dogovoriti pozajmicu respiratora i medicinskih radnika do perioda kad moraju biti u Srbiji. Ili bar pomoć u hrani ili dio pomoći dobijene od Kine.

cicero99
(historia est mater of studioru)
02. april 2020. u 03.01
Pjer da malo preciziramo apropo ovoga sto ti rece :Lokalno: Ne znam kako je na Kosovu, Ako ima bolesnih, ministar zdravlja bi mogao nazvati kosovskog kolegu i dogovoriti pozajmicu respiratora i medicinskih radnika do perioda kad moraju biti u Srbiji. Ili bar pomoć u hrani ili dio pomoći dobijene od Kine.

Kosovo i Metohija ( a ne samo Kosovo)je SRBIJA (kao sto je i Raska oblast Srbija) bila i biti će za veke vekova!!! Kojeg „Kosovskog kolegu” imaš na umu da neko nazove i odakle??? Ne pitam zato što ne znam nego eto tebe (postavio si temu) pitam da malo pojasnis da li je to tzv „Kosovo” neka država pa po tvome treba da se državnici cuju i pomazu??? Imaš li na umu da EU i ini klintonoidi sada treba svom „krvavom cedu” da pomognu ili neko drugi? Opet neko „bratstvo i jedinstvo” ovde da nam kao dusebriznicki predlaze bilo ko nije bas za prolaznu ocenu. Cuj Kina?? Sto taj Brisel i ostalo zverinje to svoje „cedo” ne pripaze ako treba da se „cuju” ? 'ocemo li opet „help baznija” gadosti da nam se serviraju ? Evo me gori sam od one lzbtrfy pitalice ali evo odgovori na deo pitanja ako imaš „kahunu” Pjer(e)! NE deli Srbiju na „kosovo” i ne deli Srbe. Srbija je KiM i Srbi su SRBI, ma gde bili. Sa verom, za krst casni i slobodu zlatnu! Živeli Srblji !!!
britka-sablja
02. april 2020. u 13.32
Хвала Пјер, рекао си од речи до речи управо оно што хтедох и сам да напишем.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
02. april 2020. u 23.04
Pozdrav Cicero,

KiM je srpska pokrajina. Kolega je pokrajinski ministar zdravlja.
Mislim da je razumnije da se pomoć nudi od ministra. Tako je veca vjerovatnoca da se stvarno pomogne, ako treba, i da se ne politizuje dobro djelo.

Jedan od nacina da KiM bude srpska pokrajina je da ga Srbi i Srbija vide i tretiraju kao srpsku pokrajinu. I ponasaju se prema KiM kao srpskoj pokrajini.

Stav „EU i ini klintonoidi sada treba svom ”krvavom cedu„ da pomognu” meni lično implicira da to nije naše, to je inih koji su ga stvorili.

cicero99
(historia est mater of studioru)
03. april 2020. u 03.44
Kosovo i Metohija je Srbija !!!!!!!!!Bila i ostala za veke vekova!!!! Nikada ta sveta zemlja junaka i mucenika Srbalja nije bila ničija „provincija” kako ti to nazivas i razumes i želiš da bude!! Niti će ikada da bude icija provincija,to je kolevka Srbalja!!! Nigde u arhivama i međunarodnim dokumentima Sveto Kosovo i Metohija nije „provincija”. Za zveri klintonoidske i jeftine izdajnike provincija i tzv „Kosovo” je naturen izraz koji je placen bezvrednim doloresima i evrovima. Krvolocno zverinje to vidi kao „provinciju” ...šta ocekivati od bezboznika i malih umom siledzija??!! No, Bogu hvala sila agresorska pogana i izdajnicka neće vecno da se sili i doslo je vreme da se menja pogano nevreme i da se nesoj u soj utera!!!! Pjer treba da ti bude jasno je meni kristalno jasno ko si i šta si i cemu tezis!!! Nigde , pa ni u Otomanskim poganim zeljama Kosovo i Metohija nisu nečija „provincija” kako ti kažeš!!! Svabo je u oba rata znao da je tu SRCE srpsko jako i najjače!!! Sa verom, za krst casni i slobodu zlatnu!!!!!!!! Živeli Srblji!!!!
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
03. april 2020. u 19.55
Cicero,

Preskocis srpska, pokrajina pretvoris u provincija i onda me napadas za nešto sto nisam niti rekao niti mislio.

Ako ti je „kristalno jasno ko si i šta si i cemu tezis” daj Boga ti i odgovori na svoj post u moje ime da se ne mucim. :P

cicero99
(historia est mater of studioru)
04. april 2020. u 01.36
Pozdrav Pjer, moja ljutnja je jača od obaveze da budem pristojan...jača je od mene!! Za mene je Kosovo i Metohija Srbija i nije nikada bila ni „pokrajina” kako je copavi ustaša unakazi a ni „provincija” kako zapadnjacki krvoloci vole da kažu. Dakle, niti tvoja a niti moja nije zadnja po ovom pitanju! Pokusaj da razumes zašto sam kao Srrbin besan. Ništa lično (nisam sa KiM ali bez njega ne postojim jer decenijama dozivljavam patnju Srba sa KiM kao ličnu patnju)samo želim da ukazem na nedopustivu „kaubojsku” retoriku koja mi noz u srce bode.Kosovo i Metohija je Srbija bila i ostat će za veke vekova. Mozd privremeno krvopije siptarsko-kaubojske gamizu sada tamo ali zna se kako domaćini ciste kucu od insekata i gamadi. Nadam se da sam jasniji i da ništa lično jer nismo jedan preko puta drugoga nego na tastaturi. Sa verom...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. april 2020. u 17.11
Moram priznati da je odgovor blizu onome sto bi i ja napisao. :)

Dobro, nebi zvao Tita copavi. Jednostavno bi rekao da se davanje Vojvodini i Kosmetu statusa pokrajine sa skupstinom i granicom, 1999 pokazalo kao negativno. Jer su, kako ih ti zoves, kauboji to iskoristili da promovisu tu granicu međudržavnom.

Ali tema je da ova kriza može da donese i nešto dobro.
Ja sam i dalje negativan prema Vucicu, ali njegov apel Kinezima da pomognu je donio dobro za obadva naroda. Srbi su dobili pomoć. A Kinezi osjecaj ponosa da su učinili dobro djelo. Da nisu samo radni kamp koji snabdjeva čitav svijet, nego da ih neko u Europi vidi kao prijatelje i trazi od njih pomoć.

Pomoći drugome, koji ti nije dijete, roditelj, je jedno od najljepsih ljudskih osjecanja.

Komsija se vratio iz Floride i mora 15 dana biti u kuci, bez bliskog kontakta. Moja žena u prodavnici kupi i za njih nekoliko osnovnih stvari, hljeb, jaja, povrce i voce i odnese im, a da nisu ni tražili. Ja znam da im djeca mogu donijeti sto im treba pa mi nije palo na pamet. Danas se vidimo napolju i kaže covjek hvala. Lijep osjecaj.
cicero99
(historia est mater of studioru)
04. april 2020. u 18.23
Pomoći drugome, koji ti nije dijete, roditelj, je jedno od najljepsih ljudskih osjecanja.
Tačno, svaka cast!!! Možda čak i duznost u nekim slučajevima ..u ovome se slazemo !!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.