Diskusije : Politika

 Komentar
Утихнуле песме са балкона..
Odesa
(надежда, вера и л)
28. mart 2020. u 15.32
ИТАЛИЈА: Утихнуле песме са балкона, људи се плаше глади (ВИДЕО)

Рекордан број умрлих од коронавируса у Италији, укупно је 9.950 особа подлегло зарази, број преминулих лекара се попео на 51.
За пет седмица након почетка епидемије у Италији је регистровано укупно 86. 498 заражених, па је по броју позитивних на коронавирус Италија је премашила укупан број оболелих у Кини.

Стручњаци који прате ширење епидемије коронавируса у Италији тврде да постоје чврсти докази да је број заражених десет пута већи од броја који се званично саопштава на дневним конференцијама за медије, и да он достиже цифру од око 600 хиљада. Нико не крије податке, вец Цивилна заптита располаже и саопштава бројеве само на основу броја оних који су тестирани на вирус.

Месец и по дана од почетка епидемије и рестриктивних мера, генерално расположење грађана у Италији се мења. Медији упозоравају на опрез, грађани су престали да певају са балкона и у 18х више нико не излази како би песмом растеривао страх.

Медији објављују анкете са људима у супермеркетима, а порука је да се „страх претворио у љутњу”.
У супермаркетима има довољно хране, али многи људи, који су се већ раније борили да саставе крај с крајем, немају новаца да то плате. Такође грађани јављају да су поједини велики дистрибутери хране повећали цене.

„Гладни смо”, све чешће се чује од људи који су остали без посла и без пара. Неко од њих плаче, неко шапуце, а они бесни покушавају да узму храну у супермаркетима а да не плате.

„Нисам ја крив што сам закључан у кући, што сам остао без посла. Ако Италијани више немају новца за прехрану своје деце, напашће супермаркете како би добили храну. Они ће направити револуцију”, поручује један љутити грађанин у видеу који се врло брзо приширио друштвеним мрезама.

Супермаркет у Палерму био је на удару двадесетак породица које су напуниле колица са робом и покушале да изађу, а да не плате. Интервенисала је полиција.

https://srbin.info/svet/italija-utihnule-pesme-sa-balkona-ljudi-se-plase-gladi-video/
Odesa
(надежда, вера и л)
28. mart 2020. u 15.34
на ово бих посебно ставио акценат:

Медији објављују анкете са људима у супермеркетима, а порука је да се „страх претворио у љутњу”.
Precanin
(Нека буде борба �)
28. mart 2020. u 15.49
Капитализам је то мој Одеса, не радиш недељу двије, расхлађивач се празни. На рачуну танко, кредитна картица у максимуму, ако није камате 24%...нема свјетла на видику. Па ти онда пјевај!
А ово је тек почетак!
Precanin
(Нека буде борба �)
28. mart 2020. u 15.56
Срби се сви спрчили у Београд...
Ене га Додик у Српској поручује... сијте народе, прољеће је, питање је да ли ћемо имати шта да једемо.
А Биг Лабрња само пљује, пријети, лаже, хвалише се, пренемаже, па опет лаже, па пријети и тако 24/7. Он као поклања респираторе, одакле му, оставио му дјед из Чипуљића код Бугојна!
Оно погано дегенрично копиле АБ се дере на новинаре!
Е глупи Срби тако вам и треба, нећете Двери ето вам Брнабићка!
Odesa
(надежда, вера и л)
28. mart 2020. u 16.11
Јесте, ал` и тај капитализам има свој век трајања:

best before corona

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.