Diskusije : Politika

 Komentar
MC_Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Srpska vladajuca klasa - ponasanje
MC_
(Bihilist)
26. februar 2020. u 09.41
Lorka je nedavno imao dobar topik gde je bilo receno kakao srpska vladajuca klasa ne želi da dopusti da se u Srbiji ostvari iole normalna situacija, da ne bi izgubili svoje privilegije.

Mene kopka jedna stvar. U Srbiji se vrlo lako postaje clanom vladajuce klase, jer je to u stvari politicka klasa. MInorne osobe bez znanja i kapaciteta (A. Vucic, Djindjic, Zorana, Velja Ilic, Ceda, Zoran Zivkovic, Covic...), bilo ko, udju u politiku i postaju mocni, uskoro ukradu toliko da su i ekonomski mocni.

Da li to možda objašnjava zašto Srbija nije normalna država?
(Pitanje za Lorku iostale idkutante)

zori
(Чича)
26. februar 2020. u 09.48


muZLIman... mani se srba
LorkaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Lorka
(поета)
26. februar 2020. u 13.07
Да будемо начисто, ниједна држава - настала на развалинама бивше Југославије - није нормална. Ми Срби се бавимо Србијом јер смо Срби. Они који нису Срби, а баве се Србијом уместо својом матичном државом, нека им је на част.

Чича, ја не знам шта је бихилист по националности, али ја сам Србин и критички се бавим Србијом и свим темама које погађају Србе на Балкану.

Бихилист, не бих се сложио да се у Србији лако постаје чланом владајуће класе, јер у свим државама бивше Ју, па и у Србији, влада заостали феудални систем селекције кадрова (по крвним везама, дахијском пореклу, криминалним клановима, коруптивним потезима...).
Данас је најприсутнији још један критеријум - послушност страним тајним службама и њиховим амбасадорима. Неки страни амбасадори код нас су преузели улогу 'комисије за избор и именовање кадрова'.

То се толико отело народној контроли да је - без масовног изласка народа на улице - постало такорећи немогуће вратити државу под контролу народа и у власништво народа.

Али ни масовни излазак ништа не би решио уколико се три сегмента власти (законодавна, извршна и судска) не би ставили под контролу четвртог сегмента - уставну власт (Уставни сабор чију конституцију не би контролисале странке, него директни народни, нестраначки, избори). Ови избори би морали да се одвијају независно од државе и њене извршне власти, него искључиво под контролом народа у форми народне самоорганизације.

Сликовито речено, тамо где Вучић организује, финансира и контролише изборе - победиће Вучић. Тамо где кандидате кандидују странке, победиће кандидати странака (углавном криминалци, људи сумњивог порекла и морала, медиокритети како их је бихилист описао).

Тамо где то ради директно народ - победиће кандидати из народа.
Ако народне бирачке базе поштују процедуру квалитета - победиће квалитет. Процедура је једноставна - свак у својој месној заједници зна ко су њихови паметни, поштени, школовани и способни људи. Месна заједница која делегира кандидате криминалног миљеа - неће с њима догурати даље од општине. Нпр. докле би догурали Чедо и Чанак?
zori
(Чича)
26. februar 2020. u 17.21

Чича, ја не знам шта је бихилист по националности...

_____________________________

ne znaš... a?
koj si ti mamlaz :)
dulebg
(posmatrach)
27. februar 2020. u 05.35
Није ВЛАДАЈУЋА класа, већ само спроводећа. Они спроводе што им се нареди из Вашингтона. И зато треба да буду лоши и неквалитетни људи, ови други нису згодни за слуге.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.