Diskusije : Politika

 Komentar
Srbi kažu Kralj Milan im bio najgori vladar
Tarpe-
22. februar 2020. u 05.00
Zaita to mi nije uopste jasno. Pazite, Kralj Milan je bio proievropski nastrojen vladar, modernizovao je Srbiju, uveo nam struju, telefone i telegrafe,izborio se na Berlinskom kongresu za potpunu nezavisnost Srbije, Srbija je bila za vreme njegove vladavine jedna od razvijenijih evropskih država, stvorio respektabilnu Vojsku Srbije, stalno je gledao da Srbiju ne uvuce u ratove i bilo mu je stalo da srpski narod ne strada.

Zatim, izgradio je pre 140 godina prugu Beograd-Nis za manje od godinu i po dana sa onakvom mehanikom.

Zatim onemogućio je da crnogorski kralj Nikola preuzme presto Srbije sto je crnogorcu bio dozivotni plan, pa tako kada je jednom crnogorski kralj Nikola dosao u zvanicnu posetu Srbiji i odmah je krenuo samoinicijativno u okviru te zvanicne posete da ide po Srbiji i da drzi mitinge na kojima je sebe preporucivao za kralja Srbije a ogovarao Kralja Milana, čim je kralj Milan to čuo rekao mu je mars iz Srbije i crnogorski kralj Nikola nikada vise nije krocio na tlo Srbije.I tako nas je ustvari kralj Milan spasao crnogoraca.

Dalje, kralj Milan je odmah uocio koliko je Rusija bila nenaklonjena Srbiji jer je posle oslobadjanja Nisa, Pirota, Leskovca i Vranja koje je od Turaka oslobodila srpska vojska Rusija potpisala SanSrefanski mir sa Turskom da Nis, Pirot, Leskovac i Vranje treba da pripadnu Bugarskoj pa je kralj Milan svojim diplomatskim umecem i ogromnom inteligencijom sva sreća to na Berlinskom kongresu sprečio i Rusima je to palo u vodu.

Dalje, Kralj Milan je bio jedan od retkih srpskih vladara koji je bio milostiv čak i prema onima koji su pokusali da izvrse atentat na njega pa ih je nedugo posle kaznjavanja čak pomilovao da izadju iz zatvora na slobodu.

I sada Srbi i dan danas lupetaju kao im je kralj Milan bio najlosiji vladar. Pa ljudi, da li smo mi normalan narod. Samo razmotrite sve ovo pa pogledajte šta se i dan danas lupeta o tom nasem Kralju Milanu i biće vam jasno kakvi smo mi ustvari.

Krlju Milanu sad neki zameraju kako je bio svaler, voleo žene, a kada je Tito #ebao koga je stigao to nam je sve u redu, nas Tito je morao da iz#ebe sto vise žena jer je bio veliki radnik nas drug Tita,a sto je nas Srbe pre#ebao do balčika to nama nije bitno. Važno da su prostacine i seljacine leeeeepo živele u njegovo vreme.

E Srbi moji, teško nama takvima.
keser
(Тешем букве)
22. februar 2020. u 05.12
Који Срби?

Ево ја не кажем а познајем и многе друге.

To kажу Срби нерадници, привилеговани муфљузи, велферши и ако су у Србији онда „раде” у државним службама, који дане проводе проналазећи длаку у јајету Србима који су професионалци на свом послу.
zupa
(DR.MR)
22. februar 2020. u 06.43
Све што је прошло је историја.
Dovla1
23. februar 2020. u 16.26
Ja sam protiv monarhije,ali ne da se vrate komunisti. Ipak si napisao neozbiljan tekst sa puno loših procena.
Pomenuo si Berlinski kongres,pa tek time ne treba da se ponosimo jer Srbija je na tom kongresu debelo ostecena.
Ništa Milan nije doprineo da Srbija postane država jer to je bio prirodan sled stvari koji je zapoceo Karadjordje. Najvece zasluge za slobodu Srba i stvaranje Srbije zasluzuje Karadjordje.
Rusija je bila slaba u vreme Berlinskog kongresa pa nam zato nisu mogli pomoći,isto kao 1999. Rusija je porazena u Krimskog ratu koji je bio pre Berlinskog kongresa.
Uvek kada je Rusija bila slaba onda smo mi loše prošli.
MIlan jeste bio najgori vladar iz loze Obrenovica.Napravio je cirkus od države i loše vaspitao sina pa se sve posle i desile one nevolje.
Da je sina vaspitao ne bi mu sin ni ozenio onu drolju.
A tek koja je sprdnja bila kada su obojica vladali,i Milan i sin njegov istovremeno.
Ne znam da li je Milan bio najgori srpski vladar, ima veliku konkurenciju u kralju koji je ubijen u Marselju.
Pa knez Pavle kakva je bio baraba.
Meni su najbolji vladari bili Karadjordje i Petar Prvi,koji je dosao na vlast 1903.
Milan je bio sličan danasnjim dosmanlijama.I Milan je kao oni mrzeo svoj narod a hteo da vlada nad njima.
Milan je odrastao u tudjini i bio poslusan Becu.Kako je samo osramotio Srbiju 1885 kada je napao Bugarsku,a samo da bi se dovorio Becu. Čak je i kredit uzeo od Beca za taj rat. Možda su posle Bugari 1915 i pocinili nad nama onolike zločine zbog te 1885.
Pa tajna konvencija sa Becom.Da se to ostvarilo onda bi Srbija na opstu sramotu imala stranca za kralja kao Bugarska i Albanija.
Ima dosta velikih naših pisaca iz toga doba koji su opisali Milanovu vladavinu po zlu poznatu.
Rusija nije nas odbacila tada nego je MIlan od početka bio za Bec a ne za Rusiju. Ne volim da biram ali za Srbiju je bolja bila dinastija Karadjordjevic i ako su i oni imali loših vladara. Bolji su jer su većinom bili rusofili.

Lorka
(поета)
23. februar 2020. u 18.43
Zatim onemogućio je da crnogorski kralj Nikola preuzme presto Srbije sto je crnogorcu bio dozivotni plan
*************************************************

Видиш, ја често помислим да у воме и јесте проблем што Србија није у једном комаду. Власт!

А шта би било да је Никола успео да преузме престо у Србији? Па више не би било Црне Горе. Све би била Србија.

А данас - исто као у време Стефана и Вукана - Вучић вамо, Мило тамо.

Краљ Никола се бар осећао Србином и хтео је да влада целом Србијом, а не само парчетом србске земље званим Црна Гора! Данас смо дошли до тога да Црном Гором влада неко ко се и не осећа Србином, ко би да гумицом избрише реч 'Србин'...
geriatrikus
(zvakac karamela)
24. februar 2020. u 20.34
Hедавно написах како су Невесињци, планирајући устанак прво тражили помоћ од Србије, али их је Милан одбио. Онда су се обратили Николи који их је пажљиво саслушао и савјете дао. Ја имам неке документе који описују ток и припреме за устанак
Краљ Никола: „...још није вријеме за устанак. Знам да ви је тешко живјети под Турчином, ма је још теже с њиме ратовати. Чекајте боље вријеме. А кад то вријеме дође, ја ћу ви помоћи радо; тако ми Бог помога.
Невесињци: ”Ми се у твоју помоћ тврдо уздамо, ама је она нама сад потребна. Дај нам само џебане и оружја, а осталог свега имамо. Па кад сине прољеће, чућеш, господару, шта су кадер учинити Невесињци.„
Краљ Никола: ”Зар су тако прегли Невесињци, да се покољу с Турцима усред Херцеговине?„……………………...А да, кад сте тако прегли, соколови, ја ви не могу одрећи моју помоћ. Причекајте док сване прољеће, тад ће ви се истурити џебана и оружје у Бањане, или гђе друго гђе ће ви бити с руке приватити. кад ви стигне порука, онда дођите и приватите. Ма дотле добро пазите, да ви не би Турци за ово пронашли, е бисте тада грдно прошли, а од устанка не би било ништа. Чувајте се браћо! И да Бог да јаки да ви буде срећно!<<”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.