Diskusije : Politika

 Komentar
Један јединствен Феномен
britka-sablja
17. februar 2020. u 13.57
Један јединствен феномен

Десет и више година, повија се овај србски народ под бичем државног терора. Присиле, опчињен лажима, осиромашен крађама и лоповлуком, преварен кроз издају националних интереса.
И не само њих већ са располученом главом из које нема начина да артикулише своје потребе,
под руком лажних политичких , дволичних протува, повија се тај србски пук у немилости јавног понижења, сиромаштва и без права на сопствени глас!
Сећам се првих тзв. „ демонстрација” и покушаја да се народ пробуди. Да схвати опасност која се надвија над њим и државом Србијом. И опет, у временика којих се сећам, а није било тако давно, све је остало само на некаквом покушају.

Поворке синдикалиста, опозиционара, малих и безначајних страначких партија, сећам се на почетак стварања угледа покрета ДВЕРИ, НАШИ, некаквих слободарских настојања које су у поворкама испуњавале београдске улице. И као и увек, све се завршавало уз неку неуверљивост праве и осмишљене намере. Упознали смо стара и нова имена, надали се да ће се народ ипак покренути јер шта је то значило ако у двомилионском главном граду, на улице изаше неколико хиљада људи под заставом неке назови Опозиције?

Изостала је маса народа, уверљив покушај да се уздрма поменути престол моћника!

Јер све се завршавало пред зградом Владе, РТС-а или уз само још један покушај у низу који постадоше навика, облигаторни поступак и уз пиво након свих тих шетњи.
Никоме не успе да заљуља престол великана, главних поглавица јер се брука и суштинска издаја настављала само још у жешћој намери да се народ увери у добронамерност људи који заседоше на врат држави.

Док један неумни и безубни лудак, у далекој Подгорици, не направи простачки лапсус уверен у соствену снагу, да сме изаћи на изазов и према самом Богу!
Јер, у тананим нитима србске душе, Вера наша православна, једина је истинска вредност која вековима одржава ватру Вере у избама србског народа.
Једина утеха наде онима који су изгубили значај постојања слободног људског бића, жељу за осмех, срећу, благостање и истинску приврженост имену Србина!

И гле чуда! Оно што не постиже ни отворена издаја, превара и крађа права на слободу, на рад и зараду. Оне све претње и страхови нанети нам од сопствених вођа, отимања станова и власништва, продаја народа у страначко робље и бедна цркавица да би се некако преживело, вера у Бога, Цркву и Веру, подиже преко ноћи, један понижен и посрамљен издајом србски народ.

И напунише се градови, улице, тргови људима у поворкама по зими и цичи, подиже се до неба глас тог истог народа уз само један слоган, - Светиње вам не дамо!

И затресе се Црна Гора, затресе братска Србија, потрес оде далеко, јако далеко и на запад и исток! Осети се дрхтај србске земље у далеком Бриселу, Паризу, Берлину!

Јер само корак од тог нама толико вредног и значајног разлога, да нам бар Бога нико не може отети и продати нас за шаку латинских сребрењака, само је корак до мотке, куке и мотике, Богу милом хвала јер народ, као народ, има права да одбрани себе од отимања.

Ни запад ни исток, одједном се ствари решавају у сопственој кући и дубоко се молим Свевишњем, да тај исти народ, у једном једином потезу, почисти и окужено двориште сопствене државе. Време је за то сад, или никад..

PopajPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Popaj
17. februar 2020. u 15.03
Loncici- zvoncici i Slobodan Milosevic.
zlatiborac
17. februar 2020. u 15.15
Upravo tako ,

To je jedino i ostalo Slobi u nasledje od 'vodje' sa tvojim likom.

p.s. pa su čak doneli i zakon „o zastiti imene i dela”, koji je
još uvek na snazi...

p.s.s. čak i deceniju duže - nego sto je vladao...
PopajPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Popaj
17. februar 2020. u 21.38
britka-sablja
17. februar 2020. u 13.57

Ни запад ни исток, одједном се ствари решавају у сопственој кући и дубоко се молим Свевишњем, да тај исти народ, у једном једином потезу, почисти и окужено двориште сопствене државе. Време је за то сад, или никад..
*******************************************************
Poziv u gradjanski rat, još samo nedostaje zastitni znak od otpora?
Precanin
(Нека буде борба �)
17. februar 2020. u 22.20
Браво „Бритка Сабљо”, твоју оштрину треба да осјети и крмак са одвратним аватаром, усташина која слободно, без казне оставља прљаве трагове у српској кафани годинама.
Кад се Срби ослободе, прво треба срушити оно ругло, Кућу Смећа, јавни клозет да се ту направи, да људи могу да серу кад им се присере и пишају кда им се припиша...
seljakipo
17. februar 2020. u 23.33
Lorka
(поета)
18. februar 2020. u 12.28
Русија се усправила, Срби се пробудили... Зла баба Ната више не може да бомбардује Србе. Закаснио је Мило са градњом монтенегринског усташистана. На изборима ће да краде, али ће и да буде ухваћен. Готов је!
britka-sablja
18. februar 2020. u 14.00
Из Твојих уста Брате, дај Боже да тако буде.
Werba
(N/A)
19. februar 2020. u 03.40
Milu Djogaju ne može ništa loše da se desi, naprotiv...

Ustvari, jak je k'o zemlja.(nato iza njega)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.