Diskusije : Politika

 Komentar
Срећна слава радикали
novosadski_radikal
(Clan SRS)
12. februar 2020. u 08.05
Света Три Јерарха

Светитељи: Василије Велики, Григорије Богослов и Јован Златоуст имају сваки посебно свој дан празновања у месецу јануару и то: Василије Велики 1. јануар, Григорије Богослов 25. јануар и Јован Златоуст 27. јануар и 13. новембар. А овај заједнички празник установљен је у XI веку за време цара Алексија Комнена. Једном наста однекуда распра у народу око тога, ко је од ове тројице највећи. Једни уздизаху Василија због његове чистоте и храбрости; други уздизаху Григорија због његове недостижне дубине и висине ума у богословљу; трећи уздизаху Златоуста због његове чудесне красноречивости и јасноће излагања вере. И тако, једни се назваше василијани, други григоријани, а трећи јованити. Но промислом Божјим овај спор би решен на корист цркве и на још већу славу тројице светитеља. Епископ евхаитски Јован (14. јуна) имаде једну визију у сну, наиме: најпре му се јавише сваки од ова три светитеља, напосе у великој слави и неисказаној красоти, а потом сва три заједно. Тада му рекоше: „Ми смо једно у Бога, као што видиш, и ништа нема у нама противречно... нити има међу нама првог ни другог”. Још посаветоваше светитељи епископа Јована да им он напише једну заједничку службу и да им се одреди један заједнички дан празника. Поводом овога дивног виђења спор се реши на тај начин што се одреди 30. јан. као заједнички празник за сва три ова јерарха. Овај празник грчки народ сматра не само црквеним него и својим највећим националним и школским празником.
Keserovic
12. februar 2020. u 08.32
Ne znate vi ni za Boga ni za Slavu...čega ste se dotakli syebali ste tu ideju...i Velike Srbije...koja je za vas u jednom coshetu Skupstine...i Kralja,yebo vas dolgorukov da vas yebo vid' mu imena...i Grba bez Krune i antikomunizam s milosevicem...i borba sa korupcijom i protiv mafije sa zemunskim klanom...Kakva crna Slava kod vas sektasa i vestaca koji nema koga niste izvredjali...a poslednja tri Patrijarha ponajvise...sram vas bilo ukori i dno srpskog roda...
novosadski_radikal
(Clan SRS)
12. februar 2020. u 08.43
Њашке ..серовићу, није лепо.
Keserovic
12. februar 2020. u 08.49
mrsh bre govedo..vasa sveta tri jerarha su seseljuga-sadam i gadafi..
nekrst nešto slavi...ponavljam sram vas bilo...jeste li pozvali Sandru Raskovic u goste?
biće sigurno retorickog orgijanja po mrtvima uz maligane jer ste jaki samo kad ste pijani i kad pljujete pokojne...
zori
(Чича)
12. februar 2020. u 09.50


ШЕШЕЉ И ПРАВОСЛАВЉЕ

pa kažu:
_________________

„... Војислав Шешељ, засада, пристаје да ћути о издаји отаџбине од стране Синода и њихових присталица, што не значи да неће проговорити.
Он не може, тек тако да се бори за чистоту Православне Вере, јер је дочекан по пуштању из Брисела печеним прасенцетом у посни дан.

За себе каже да је јеретик и Бога не прихвата православно...”

„ништа глупље нема...”...каже лажни четнички војода о монархистичкој идеји у Србији. Удбашки војвода каже да је идеја Србије као монархије глупост и да је тотално антидемократска.

дакле, није православни верник, него - јеретик. Није монархиста него - демократа-републиканац.
Па шта је то све скупа онда ?
seljakipo
12. februar 2020. u 11.08
..., agent* - provokator.!

* agent od uticaja, velikog...
Precanin
(Нека буде борба �)
12. februar 2020. u 20.19
СРС треба забранити, барем привремено... неки дан сам чуо Шаровића, па то је брука. Ајде што је Шеки изгубио разум, ко вријеђа покојног Јована Рашковића је дефинитивно изгубио разум, али зашто Шаровић лупета, вријеђа Бошка...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.