Diskusije : Politika

 Komentar
Trampova najbolja nedelja
pestko
(odzacar)
12. februar 2020. u 02.34
Pocetak Februara 2020 ostace zapamcen kao najbolji period dosad za Donalda Trampa. Impicment je porazen (kao što se moglo i ocekivati obzirom na većinu republikanaca u Senatu, jedino je Romni glasao delimicno protiv Trampa), Tramp je oslobodjen svih optuzbi, u Ajovi je doslo do neshvatljive konfuzije na Demokratskom kokusu (tako da je Tramp i tu „pobedio”) gde su pokazali svoju nesposobnost da danima prebroje rezultate glasanja ukupno ispod 200 hiljada ljudi sa 1700 malih glasackih mesta, a u svom godisnjem govoru pred zajednickom sednicom senata i kongresa, Tramp je imao cime da se pohvali. Ekonomija stoji bolje nego ikad u ovom veku, nezaposlenost je 3.6%, rast je stabilan i velik, i traje već čitavu deceniju, započet pod Obamom posle velike recesije 2009, ubrzan pod Trampom. Tramp je zasad jedini predsednik SAD u poslednjih 30+ godina koji nije zapoceo ni jedan rat. Mirovna inicijativa za Palestinu je doduse propala, ali to se i ocekivalo, i iako pomaze Saudijce koji vrse zločine u Jemenu, i imao je par zaostrenih situacija sa Iranom, i dalje je ubedljivo miroljubiviji od Obame, Busha (oba) i Klintona (takođe oboje), povukao je dobar deo trupa iz Sirije, kao i drugih mesta (smanjenje u Avganistanu).

Kao rezultat debakla demokrata u impicment glasanju (predvidljivo) i Ajovi (poklon-iznenadjenje Trampu), Trampov tzv. aproval rejting je skocio do skoro 50%, nezapamceno za njega od prvih dana kada je izabran, a sanse za reizbor su mu nikad vece, 55% po sajtu predictit. Tramp uredno troluje demokraski establisment i duboku državu sa svojim tvitovima, nedavno implicirajuci da će biti „dozivotni predsednik” kada je i retvitovao sledeći klip, „Trump4EVA”

https://www.youtube.com/watch?v=nLzZggRMiD8

Demokrate, specijalno korporativni deo Klinton-Obama-Olbrajt profila, ima razloga da se nervira. Ocekivani fijasko od impicmenta dao je Trampu dodatna krila i podrsku. Ali, sve su nadmasili nezapamcenim debaklom u Ajovi, kada nisu bili na internom kokusu - izboru za protivkandidata za predsednika, da danima prebroje glasove sa 1700 glasackih mesta. Pri tom, iako je Berni odneo većinu glasova, po broju delegat ekvivalenata proglasili su za pobednika ljigavog Pete Buttigieg-a zvanog Pera Budjavi, mladog, ugladjenog korisnika donacija korporacijskih milijardera, i prvog kandidata za kandidata za predsednika u gej braku, inače miljenika establismenta. Problem je sto su aplikaciju koja je zabrljala napisali u kompaniji koju su finansirali Pete i clanovi Klinton tima. Kada su glasovi najzad prebrojani, Pete je dobio nešto više delegata, 26.2% spram 26.1% iako je Berni imao vise glasova, ali se ispostavilo da je i to pogresno, jer su matematicke greške u dodeli kandidata (slučajne ili sasvim moguće i namerne) favorizovale budjavog Peru spram Bernija. Berni se zalio, tako da je još neizvestan rezultat.

Ovo u Ajovi je nezapamcena bruka, i Tramp ih s pravom troluje govoreci, da ako ni to nisu sposobni da organizuju, kako bi tek organizovali zdravstvo.

Inače, Bajden, podpredsednik Obame, veliki antisrbin i dosad glavni i „default” kandidat establismenta, je totalno kolabirao na izborima i u Ajovi, i u Nju Hempsiru juče. Bio je četvrti-peti. Njegove sanse za pobedu za kadnidata demokrata su sada ispod 10%, ali problem sa korporativnim establismentom je sto su glasovi sada podeljeni između ocigledno izlapelog Bajdena, koga su do sad mlako gurali, ljigavog Pere Budidjidja, koji je među prva dva u Ajovi i Nju Hemsiru, milijardera Blumberga koji se ubacuje u kampanju i ucestvuje od marta i super utorka u izborima, i koji je od svojih para dosad ulozio čak 350 miliona dolara u reklame, nezapamcen iznos za tako kratko vreme i visestruko veci od svih ostalih kandidata zajedno, a tu je i gdja Klobacar, koja iako bezlicna se odrzala solidnim debatama bez da je implodirala kao toliki dosad i zauzela treće mesto u Hempsiru sa oko 20% glasova.

To sve daje Berniju Sandersu najvece sanse za izbor za protivkandidata Trampu. Njegova progresivna (mada ne bas mnogo iskreno) koleginica Elizabeta „Pokahonta” Voren, je implodirala, posto je napala lazima Bernija da je seksista, i posto se maltene odrekla univerzalnog zdravstvenog osiguanja, uz besplatan koledz jednu od glavnih stvari za koje je Berni. Pobedio je juče u Nju Hemsiru, a po svemu sudeci i u Ajovi čak i po broju delegata, koji su mu ocigledno ukradeni. Berni je no-BS tip, prilično posten, ali mu je u mojim ocima veliki minus sto je glasao za bombardovanje Srbije, mada bi on nesumnjivo bio među najmanje militantnim kandidatima demokrata danas, uz možda Tulsi i Janga koji nemaju velika sanse (Jang je juče odustao, iako je uspeo bar da nametne temu univerzalnog dohotka i pitanje singulariteta sigurno relevantno u buducnosti). Bernijeve sanse da pobedi i postane kandidat demokrata su skoro 50% - jedini problem je sto ga establisment mrzi (kao i Janga i Tulsi), a jedini bi objektivno imao sansi da ugrozi Trampa, i daje mu se blizu 30% sansi da bude novi predsednik. Berni u skoro 90% država je glavni favorit za pobedu u internim demokratskim izborima, ali možda neće imati većinu delegata jer ima i superdelegata, a ostali možda se ujedine, ali bez jasnog frontrunner-a sem Bernija, to bi sigurno bilo jako loše jer bi prodeljena konvencija gde bi Berniju bilo oduzeto pravo da bude kandidat demokrata, dovelo do skoro sigurne pobede Trampa. O Bernijevoj licnosti dosta govori sledeći kratki klip:

https://www.youtube.com/watch?v=kX8KgNj7p8Q

Tako da kako stvari stoje, skoro 90% sansi su da će sledeće godine predsednik biti bilo Tramp bilo Berni. Inače, prakticno svi potencijalni kandidati, sem Pere Budjavog koji je ispod 40 godina, su zasli u 70-te - Blumberg, milijarder, je najstariji sa blizu 80, nešto malo mladji je Berni, Tramp i Voren su takođe preko 70 godina stari. Tako da su sanse velike da će predsednik Amerike biti najstariji ikad (dosad je rekord drzao Regan u drugom mandatu, ali već Tramp je stariji od toga).

Za nas Srbe Tramp je doneo izvesnu fleksibilnost oko Kosova, svakako sada je Nemacka gori neprijatelj po tom pitanju od Amerike, koja je dobrim delom (mada ne skroz) pustila siptare niz vodu. Svakako Tramp je na vlast dosao na talasu populizma, koji nosi i Bernija, jer je narod sit neoimperijalistickog krvolocnog korporacijskog establismenta, koji pije krv Amerikancima i proliva krv nevinih sirom sveta. Doveo je do rusenja mnogih dogmi, a čak i da izgubi izbore od Sandersa, slobodno se može reći da bez Trampa možda ni Sanders ne bi imao sanse, jer je Tramp ubedljivo i vrlo vesto razoblicio lazljivi, ljigavi, krvolocni fake-news establisment, koji se još koprca, ali konstantno i slatko biva porazen na svim frontovima.
Keserovic
12. februar 2020. u 04.19
Tramp već nekoliko puta pravi korake prema Srbiji...međutim nasa kilava politicka vrhuska ne reaguje...Bregzit nam je proširio mogućnost delovanja do neslucenih razmera...imamo sanse da se priblizimo obema silama koje ovu ragu koju mi jasemo(eu) moz da nateraju da lipse kad oce...već smo dobri s Rusima,sad treba udariti svim silama i zbliziti se sa Amerikom pa i Britanijom koja je mozak operacije zaustavljanja stvaranja nemacke evrope pod mushemom eu...mushema je vrlo namerno napisana reč umesto stolnjaka...
Ali ne mi nemamo alternativu za eu iako imamo nevidjenu priliku da se udobno smestimo pored onih koji toj eu moz da zavrcu ushi kako oce i ekonomski i politicki pa ne daj boze i vojno...
zori
(Чича)
12. februar 2020. u 06.13
Keserovic
12. februar 2020. u 06.43
Moravci...najvece inadzije na belom svetu...ostace upamceno da je Opstinom Varvarin vladao (nikad bolja vlast SPO)i Paracinom DS kad niko nije smeo da zucne ...a i curani su osvetlali obraz ,oni biraju Palmu,bas otisli u picq materinu:-)))
Ali Trampa da pozovemo u Paracin:-)))
zori
(Чича)
12. februar 2020. u 09.39


:)
GrigorijeCamblak
12. februar 2020. u 20.29
„imao je par zaostrenih situacija sa Iranom”.

To je najbitnije. Nisam optimista po tom pitanju. Napašće ih.

A napad na Iran je napad na Rusiju i Kinu.

Tako da...

Mada svaka mu čast na dosadašnjem učinku. Ako uspe da izdrži pritisak svemoćnog Izraelskog lobija i da ne napadne Iran. biće veliki predsednik.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.