Diskusije : Politika

 Komentar
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Комунисти ми убили оца потомка В. Мишића
keser
02. januar 2020. u 08.31
https://tinyurl.com/stlpsjo
Ђорђе Стојанац годинама долази на Тријумфалну капију, да ода дужну почаст саборцима свог прадеде. Имао је прилику да се рукује и са Саркозијем и Оландом.
- Пре тога сам био повучен. С обзиром на то да је мој отац Светозар био официр краљевске војске, у Недићевој пољској стражи, и да му ни гроб не знам, морали смо у Србији после рата да ћутимо да нас не би прогутао мрак. Када сам, преко Гренобла, стигао у Париз 1967. године, осетио сам и ту присуство Удбе, па сам закључио да ми је најбоље да гледам своја посла.

Стојанац истиче да је српска историја ниподаштавана у време комунизма и да је то тешко објаснити Французима, који у континуитету прослављају 11. новембар, а ми тек однедавно, од када се држава, како наглашава, труди да достојно обележи овај датум.
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
02. januar 2020. u 08.39
Отвори линк.

Ово је само један мали део из целог текста.
Имате и интересантне коментаре доле!
CTEBA
(penzioner)
02. januar 2020. u 10.08
Не видим ништа нарочито у овом чланку.
Сад то што је био Недићевац и није баш за похвалу, ајд да је био четник и да се борио против немаца па да разумем, али недићевци су били обична полиција за Немце.
Он сам није урадио ништа, као дошао је 1667, и тада је УДБА шарала по иностранству, па се повукао у миран живот.
Ја сам овде дошао 1968 и УДБА је шарала, али се нисмо повукли у миран живот већ смо ратовали са њима.
Да су сви гледали како да бегамо од њих, они би доминирали емиграцијом.

Што се тиче коментара, па шта очекивати, пропалим комуњарама су сви криви јер су изгубили све што су имали.
Lorka
(поета)
02. januar 2020. u 12.13
Стево, нису комуњаре ништа изгубиле. Они су сад богатији него у време Броза. Код Броза су могли евентуално да измајмунишу неки добар кредит за викендицу на мору, чија ће рата убрзо да буде величине кутије шибица, а покрадену лову су морали да чувају у тајним сефовима.

Данас су они власници свих фабрика и трговинских ланаца по Србији, па и банака. На челу политичких странака су све њихови кадрови. У влади и невладиним организацијама такође. Медији су њихови. Овај систем њима највише одговара - богате се колико хоће, а према радништву и народу немају никакву обавезу. Све сваљују на 'демократију' и 'тржишну привреду'.

Напомена: под 'комуњарама' не подразумевам комунистичку сиротињу чији задатак је био само да долазе на састанке и аплаудирају својим лидерима. Кад кажем 'комуњара' - под тим подразумевам титоистичке кадрове, оне који су се само ротирали на функцијама, овако као што се данас ротирају по министарствима, државним агенцијама и фирмама.

Примећујеш ли да нашом јавном сценом од деведесетих година до данас - круже увек иста лица?
CTEBA
(penzioner)
02. januar 2020. u 13.08
Под комуњарама, баш сам и мислио на те ситне рибе, које ти не сматраш комуњарама.
Они су навећи губитници јер су имали релативно лаган живот, све обезбеђено, а све што је требало је да долазе на те састанке и аплаудирају.
крупне рибе свакако неће остаљати поруке на оваквим члацима.
Popaj
02. januar 2020. u 16.00
Čovjeku treba otprilike 2 godine da nauči govoriti i otprilike 50 godina da nauči ćutati.
- Hemingvej
zlatiborac
02. januar 2020. u 16.40
„Čovjeku treba otprilike 2 godine da nauči govoriti i otprilike 50 godina da nauči ćutati.”

Goli Otok je zakon nad zakonima...
Lorka
(поета)
03. januar 2020. u 17.43
Под комуњарама, баш сам и мислио на те ситне рибе, које ти не сматраш комуњарама.
********************************************
Значи, на ове крупне лопове ниси мислио? Њих оправдаваш?

Не заборави, друштвену климу и систем нису никад креирали ти из редова мирне и поштене сиротиње. Друштвену климу увек креирају они који се налазе на позицијама моћи - политичари, дипломате, директори, бизнисмени... - и они из подземља (трговци дрогом, шефови мафија...).
И једни и други сарађују и раде удруженим снагама против народа.

Некад су тјерали сиротињу рају да иде на партијске састанке и изгласава сихове криминалне одлуке. Данас су присвојили државну имовину и, као приватним власницима, сиротиња раја им више није потребна (осим да изађе на изборе сваке 4 године) како би дали легитимитет изборним крађама. Јер, владаре не интересује како је ко гласао с обзиром да ће прогласити резултате како њима одговара, него их интересује само колико је тог народа изашло да гласа.

Према томе, нису изгубиле комуњаре, јер они су имали и у титоизму, а још више у овој неолибералној демонократији. Једини који је изгубио, то је народ.
CTEBA
(penzioner)
03. januar 2020. u 22.21
Па где сам их то ја бранио?
Једноставно то ако ћемо искрено нису ни комуњаре него једна обична криминална банда која држи све у својим рукама.
Искоренити њих није лако и једино ако се та сиротиња пробуди и устане, то може да се деси.
Зашто кажем да је та ситна комуњарска сиротиња крива, па зато што су научили да ћуте и да се продају за мале паре.
И сам писац чланка је рекао, кад је дошао 1967 у Франсуску УДБА је била јака и он се једноставно повукао, сакрио, или како већ хоћеш.
У томе је био, данас је, а биће и у будућности проблем нас Срба.
Мислиш да ови што владају то не знају?
kupressrpskiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

kupressrpski
(vozac)
05. januar 2020. u 18.19
Slava Milanu Nedicu...i svim srbima koji su se borili protiv komunizma...JER KOMUNIZAM JE TEZAK OBLIK PSIHICKOG POREMECAJA a milan je to znao vrlo dobro...
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
06. januar 2020. u 15.20
U komunizmu su se mnogi gladni vlasti,moći, para i uticaja dočepali funkcija bez obzira na cenu po kojoj će to da ostvare. Koliko je komunizam bio dobar to je nešto drugo i zavisi od toga ko je kakvu ulogu imao. Ova izdajnicka gamad koja sebe naziva predsednikom banana države Srbije je gori od svih prethodnih zajedno. Jednom rečju izdajnik. Četnici su se u drugom svetskom ratu takođe pripojili neprijatelju i okupatoru Srbije upravo iz koristoljublja i pogrešne ideologije kojom su hteli drugu takođe delimično pogrešnu pod vođstvom Tita suprotstaviti. Ljotic, Nedić i što je najgore sam general Mihajlović podvijaju repove i stavljaju u službu nacista pa takođe ili još gore postupaju prema svima Srbima. To je takođe izdaja a posle se takvi rehabilituju. Užas pod nebom
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.