Diskusije : Politika

 Komentar
Последњи дани ТИТА откривају:
keser
01. decembar 2019. u 09.52
https://tinyurl.com/ty9lggq

Дакле откривају како је елита СФРЈ живела. Дакле овде имамо праву диктатуру. За његово време се ово није смело причати а како ли шетати улицама...:

У подземном трезору Универзитетског клиничког центра Љубљана, у којем је 4. свибња 1980. године умро Јосип Броз Тито, откривене су фасцикле с документацијом која баца ново светло на последње месеце живота Тита и његовог особља у најбољој медицинској установи у бившој држави.

Како је први известио словенски портал 24ur, документација је откривена у просторији до које воде подземни ходници, а која је задњи пут коришћена као склониште у време ваздушне опасности за време рата у Словенији 1991. године, иако се мислило да је сва документација повезана с Титовим лечењем у Љубљани завршила у Београду.

Већина папира открива што је све плаћено у време боравка Тита и његовог особља у болници у Љубљани, указујући на лагодан живот који је окруживао Тита и у његовим задњим данима. Наиме, како пише 24ur, у месец дана поједено је 100 килограма свињског меса, 31 килограм „baby beef”-а, 18 килограма буђоле, више од 15 килограма пршута и 90 килограма конзервиране шунке. У истом једномесечном раздобљу плаћена је и 91 боца вискија, 20 боца рума, 11 вотке и 100 литара вина, а према једном рачуну наручено је и 700 комада торте, 200 ролада, 200 крафни... Осим рачуна који указују на како се у то време живело у Титовом окружењу, пронађен је и допис којим Институт за патологију израчунао да ће обдукција дугогодишњег председника Југославије стајати 33.437 динара. Титово лечење у Љубљани платила је тадашња Социјалистичка Република Словенија, и то у износу од два милиона и сто хиљада динара. Лечио га је конзилијум у којем је било седам лекара, од чега тројица из Словеније, као и по један из САД-а и Русије.

Тито је у УКЦ Љубљана провео задња четири месеца свог живота. Иако је познато да није баш слушао лекаре и да није желео да се одрекне омиљене хране и пића, Тито је задњих 68 дана био у вештачкој коми, прикопчан на респиратор, тако да је јасно да у том периоду није могао да конзумира храну и пиће која је, према пронађеним рачунима, плаћена у време његовог боравка у Љубљани. Очито је да је та храна и пиће била наручена за његово особље, а не за самог Тита.

zoxthegreat
01. decembar 2019. u 10.57
znaci krkanje je znak diktature, po tebi?
ako se ne krka onda je to demokratija :)
keser
01. decembar 2019. u 11.27
Чек бре, ко је то рекао????
Не разумеш о чему је реч овде.

Мада, случајно се погодио један део.
zlatiborac
01. decembar 2019. u 12.27
Дакле откривају како је елита СФРЈ живела.

Javna Tajna

A tek kad je rikn`o, drugovi nikako da se dogovore gde da ga pokopaju.Srbin predlaze:u Sloveniji gde je okoncao. Hrvat:u Beogradu gde je najduže boravio i gde pocicaju njegova ljubavnica Davorjanka,
beli konj i pudlica. Slovenac: u Zagorju gde je rođen.

Sve ovo mirno slusa Jevrejin pa rece: nemo` da se svadjate, već predlazem da ga sa`ranite u Jerusalimu (misleci na biznis) pa
mozete kad god hocete da mu dolazite,odate pocasti i zahvalnost.
U to se sva trojica istovremeno oglasise: aaa...to nikako. Zašto?
Zato jer ste vi ubili i sahranili Isusa,pa je posle tri dana oziveo!
Bazorilo
01. decembar 2019. u 14.16
Umro tito,place ciganka,suza suzu stize.Ciga je gleda i pucajuci od smeha valja se po krevetu.A bre budalo,veli mu žena,šta se smejes,nema nam vise voljenog druga tita,jel ti razumes nešto? Razumem ja glupaco, al ne razumes ti.Zar nisi čula,da će i posle tita biti tito.
Posle 35 godina,pita ciganka;a bre muze kako ćemo dalje,ovo s titom više ne ide,zgadilo mi se bre na sve. Reko ja tebi onda,da neznas za kim places odbrusi joj cigo.
Hobo
(Pacifing by force)
01. decembar 2019. u 18.28
Dabome krkani srpski su ljubili dupe titi sa onom „use i podase” ko narod .ebe dok su u toj nam državi hrvati i druge „nacionalne manjine” resavali svoja nacionalna pitanja . Kraj filma već znate
Werba
(N/A)
03. decembar 2019. u 11.43
Grob Marsala Tita pravi Beogradu 27.000.000 evrova godisnje.
Maj mesec, to su ustvari Titovi dani, kada iz čitave pocivse yuge dolaze turisti i postovalaci njegovog lika i dela. Tada tokom celog meseca maja,Beograd odise praznicnom atmosverom, kao da je marsal Tito tu među nama i ostalim turistima iz čitavog' sveta. I uvek su ti majski svecarski momenti za pamcenje i secanje na dane, kada je srbin proziveo živeo najboljih 35 god. u svojoj teskoj istoriji...

Koliko godisnje pravi prezapisani Dražin spomenik (smrdi na amonijak kilometrima okolo) na R.Gori?
Cenim, onoliko, koliko lokalci dzibronjama prodaju tek ispecenu govnjevacu...:)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.