Diskusije : Politika

 Komentar
Православни социјализам
dulebg
(posmatrach)
22. novembar 2019. u 07.24
Један неписмен чланак, ал о ПРАВОСЛАВНОМ СОЦИЈАЛИЗМУ. Јес после да у тексту не можеш да сазнаш шта је то, ал помиње Слобу и Стаљина, па ви ви'те.

https://vidovdan.org/autori/mile-bajsev-temelje-humanisticke-levice-postavio-je-slobodan-milosevic/

П� �везивање овога данас са причама о капитализму или робовласништву и њиховим дивљим природама гомилања капитала, је сасвим погрешно јер то уопште није садашњи проблем. До сада су били потребни радници, није битно слободни или робови, били су потребни да обаве посао а од сада не. За пар деценија сви послови ће бити преузети од робота и вештачке интелигенције. Сада не говоримо о „статусу слободе радника” него о томе да су људи непотребни да би систем опстао.
Говоримо о њиховом животу или елиминацији.

У горе описаним процесима говорим кроз призму хуманистичког приступа, међутим постоји и други концепт, а то је депопулација. Концепт депопулације је концепт нацизма и дефинисања неких људи као више вредних а скоро цело човечанство дефинише као недовољно вредно да пренесе ген даље.

Одговор на све изазове непрерасподељеног капитала и новог нацизма можемо наћи само у верском комунизму, Интернационализам, и плурализам вере даје једину шансу опстанку људског рода а без масовних злочина над целокупном популацијом. То је концепт који је код нас представљао режим 90 – тих на челу са Слободаном Милошевићем. Да тај концепт у свету има све више присталица, препознаје се кроз васкрсавање идеја хуманистичке левице које је стварао Стаљин. Те и такве идејe су једина шанса да свет не сагори у идеолошким, националним и религијским ратовима као и у револуцијама и сукобима који ће перманентно настајати због антагонизама прерасподеле добити од капитала

Миле Бајшев За Видовдан
Novak
22. novembar 2019. u 10.48
Samoupravljanje i autokefalnost, upravljanje i rimokatolicanstvo...
dulebg
(posmatrach)
22. novembar 2019. u 13.25
Комунизам за који знамо је руски комунизам, остали се нису развили. А руски комунизам је уствари ревизија религије. Револуционари су набедили Цркву да је одступила од својих заповести и приклонила се богаташима, па су присвојили 10 божијих заповести и пропагирали их као комунистичке ... што је наравно имало прођу, поготово у епским и војним крајевима.
NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
22. novembar 2019. u 13.50
Majku im boziju imperijaLJisticku😤
dulebg
(posmatrach)
22. novembar 2019. u 16.22
Познавао сам комунисте, обично грмаље-усамљенике-чудаке, који су стварно под комунизмом проповедали и практиковали 10 божјих заповести.

Њима су контртежу држале оне птчкетине, које су се кунуле ђецом у комунизам, да би 1989.демонстративно бацали књижице и говорили „како им је доста тираније”.

Ја нисам бацио књижицу, јер је никад нисам ни имао. А сад бих баш могао??
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.