Diskusije : Politika

 Komentar
Дати Италијанима Далмацију?
dulebg
(posmatrach)
17. novembar 2019. u 17.24
Овде се често чује да би требало дати италијанима Далмацију, да цркну Хрвати. Међутим Италијани нама нису пријатељи: они подржавају Шиптаре протиб православаца, а интерес им је да се макар неформално (политички, културно, финансијски, обавештајно) пробију до Саве, Дунава и Мораве. Можда су они непријатељи Хрвата, али нису наши пријатељи. Ако ћемо да питамо: ко је организовао усташе - католичка срква! А где је она најутицајнија - па у Италији!

Надам се времену када че Србија узети пола југословенске обале и острва, што би свакако било мање него што су српске земље, али ипак задовољавајуће.
Novak
17. novembar 2019. u 17.45
Dule da te podsetim, jedini nasi beskompromisni prijatelji su Rusi, vidjeno prilikom Nato agresije kada je olbrajtova podsetila da USA uopste nema konstantne prijatelje već samo konstantne interese.
Drugo u nasem narodu svi znaju za onu staru, neprijatelji mog neprijatelja su moji prijatelji.
Vatikan je nešto sto hrvatska katolicka crkva mrzi možda mnogo vise
nego SPC ili prosecan Srbin, i Hrvat na njihovo prijateljstvo racuna
isto kao i Srbin na Moskvu, to nam je u proslosti pokazano i dokazano.
Koliko su se Hrvati ovajdili o svoju talijansku bracu po Hristu mogu
nam posvedociti Bugari o pomoći svoje pravoslavne ruske bratije.
Mnogo je zdravije razmišljati o odlasku na dalmatinsku obalu sa jahtom sa srpskom zastavom nego sa bilo kakvim ili cijim razaracem.
_strucnjak_
(pa strucnjak)
17. novembar 2019. u 18.46
„Mnogo je zdravije razmišljati o odlasku na dalmatinsku obalu sa jahtom sa srpskom zastavom nego sa bilo kakvim ili cijim razaracem.”

E nemam pametnija posla nego da sa jahtom idem kod ustašije kao da nema miliom drugih mora i okeana.
A što se tiče razaraca,
Nema sanse da Dubrovnik i Istra duzi period (100 godina) ostanu u krojejshi. A za ostatak Dalmacije će se videti...
Kompletan taj 'hrvatski' projekat je imao odlične rezultate u 20 veku, zgrabili su Dubrovnik, Istru, Dalmaciju i Slavoniju prakticno sve na sto su imali i malo pretenzija. Jedini izuzetak je Bosna. Bili su na gubitnickoj strani u oba svetska rata i da to postignu mora se tim snagama koje su gurale 'hrvatski projekat' čestitati. Srbi su im naravno sa nekoliko tragicnih gresaka zdusno pomogli da se ne vracam na to.
Ali svaki 'winning streak' dodje do kraja i onda se tone (e.g. vidi Srbe od 1804 do 1918). To ceka Krojejshu. Već je pocelo. Treba gledati šta ima smisla. Dubrovnik u Cro sigurno nema smisla. Hitler doneo a videcemo ko će odneti.
Precanin
(Нека буде борба �)
17. novembar 2019. u 19.25
Онај Панонски Говнар каже да говори искривљеном верзијеом усташког, тј. Новаковог говора. А какав је говор овог ујкана види се из горњег коментара! Не дирај наше, поручује усташа...можеш доћи с јахтом, али без београдских регистрација, јер конвертити не воле да их подсјећаш на порјекло!
cicero99
(historia est mater of studioru)
17. novembar 2019. u 20.41
Novak rece:
„Mnogo je zdravije razmišljati o odlasku na dalmatinsku obalu sa jahtom sa srpskom zastavom nego sa bilo kakvim ili cijim razaracem.”

Ali istina je da hrvatskoj ne smeta kada u njihovoj lijepoj u dalmatinske luke pristaju Natini razaraci, krstarice i ostala skalamerija sa tomahavcima uperenim u Srbiju uz milozvucne taktove panonskog mornara i dragoga im tompsona.Natini razaraci su izgleda dobrodosli jer ih kao brane od „srbočetnika”. Međutim šta hrvatska previdja i šta se ne govori je cinjenica da SVI do jednog ti Natini razaraci se lepo i temeljno ociste i podaperu od nuklearnog i ostalog radioaktivnog djubreta pa to lepo ostave na poklon u Jadranu 100m od gradskih luka i plaza. Natini razaraci NE placaju vez (voda, struja, gas, gorivo itd) i „uporabu” luka ali sve Srpske jahte placaju ogromne svote za noc ili dan za vez u tim lukama pa i ukotvljenje u uvalama gde nema veza ali je blizu obale (zavisno od luke i velicine jahte + boravisna taxa po osobi sa jahte itd. itd.). Niko od Natinih razaraca ne placa Ništa od toga!! (Proverite u bilo kojoj luckoj kapetaniji). Treba biti iskren pa priznati da im ne smetaju Natini razaraci a Srpske jahte su dobrodosle iz prostorazloga da plate dobru lovu i još je poželjno da ne kroce na obalu nego da sa sigurne razdaljine samo uplate namete za lucke kapetanije. Dakle , ako se poziva na zdravo razmišljanje onda Srpske jahte nemaju šta da traže (za sada)tamo u njihovoj lijepoj.
trek_team
(biciklista)
17. novembar 2019. u 21.30
E svasta, kaže dati Dalmaciju Italijanima. Kao da se mi pitamo...
dulebg
(posmatrach)
18. novembar 2019. u 04.13
Немамо ми разарача, нити треба разарачима да освајамо обалу. Наши ће тамо ујахати као ослободиоци, исто као и 1918-те, само сад мало паметнији. А тамошњи непријатељи ће на време да се тактички повуку, исто као и са КосМета и Македоније.
NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
18. novembar 2019. u 08.04
Tako je Dule, i to uz pesmu vihadila na bjereg Kacusa.
Lorka
(поета)
18. novembar 2019. u 11.00
Господо, распродаја и распад Хрватске су назаустављиви. За најдаље пола века, ниједан део јадранске обале неће бити у хрватском власништву. Немамо ми Срби никакав утицај на те догађаје. Ми смо од њих одстрањени. Што се тиче србских јахти - требале би се држати што даље од јадранске обале и Дунавом се возати до Егеја, а Хрватску ће разделити између себе њени 'ослободиоци' и 'спонзори'.
dulebg
(posmatrach)
18. novembar 2019. u 12.54
И данас су Хрвати само номинални власници обале, она припада ЕУ, тј.Немцима, тј.НАТО. Зато и кажем: да не постоји озбиљан интерес јужније од Сплита.

Крајње је нелогично да једна држава држи 300км обале са залеђином од 50км - она то никаквим средствима не може да одбрани, осим да јој то брани неко други, а тај то онда брани за себе, а не за домороце.

Хрватска је добила југ Јадрана као ето - аустроугарска подела, а и обала је католичка. Међутим у Северној Далмацији унутрашњост је православна, исто као и остали делови РСК, па ником није пало на памет да то уступи Србији.
geriatrikus
(zvakac karamela)
18. novembar 2019. u 14.30
Да сам на Ацикином мјесту не бих пуно цјепидлачио. У колико би Талијани инсистирали на Истри дао бих и то. Нама је једино стало до Ровиња и Умага, остало нека носе. Престоница не може без Ровиња, а ни Новаку није мрско до Умага тркнути...а и гдје да се нађе са Колиндом. Ни Дубровник не бих лако препустио...па нећемо ваљда жеђ за зидинама на Калемегдану хранити.
Остало учипити и за то покушати добити лиценцу за производњу Тополина. Бизнис, брале, хладне главе у посао, емоције на страну. Дружба је дружба, служба је служба. Ако покуче флашу Штока, покуче, ако не добро је и ово.
BLPoruka negativno ocenjena. Pokaži

BL
(Dr.)
18. novembar 2019. u 14.34
Dati nekome komad svoje zemlje bez obzira bila to Italija ili Amerika,pa to bi bilo istrebljenja do zadnjeg covjeka.
Zar postoji takav covjek na ovom dunjaluku.

( ako neko ne konta šta znaci na bosanskom dunjaluk to znaci na vasem jeziku ovaj SVET)
dulebg
(posmatrach)
18. novembar 2019. u 16.23
Мујице, ниси јасан. Хајде објасни на примеру Српске Крајине, или ћеш Косова?
Precanin
(Нека буде борба �)
18. novembar 2019. u 16.29
Друже Балија, јел истина да су за заставу ПиХ, не и Српске, користили Windows 3.1 Paint?
Ја твој аватар чим видим мени се присере. Као и на Попајев. Вама фала, ја затвора никад неИмам.
Keserovic
18. novembar 2019. u 16.30
Opet ovaj glupak briljira...sto samo dalmaciju da im damo i agram pride...mi nekom nešto da damo a ode nam i dalmacija i banija i kordun i lika i baranja i makedonija i crna gora i kosmet a visi nam sve...ali idiot glummajmuna ili ne glumi...
dulebg
(posmatrach)
18. novembar 2019. u 16.46
за Новака

https://www.standard.rs/2019/11/18/m-kovic-agresije-zapada-na-srbe-samo-su-priprema-pohoda-na-rusiju/

„Срби нису схватили да се у Крајини бране Косово и Метохија. Надали су се да ће напуштањем Крајине купити мир за Србију. ”
Novak
18. novembar 2019. u 17.52
Срби нису схватили да се у Крајини бране Косово и Метохија
---
I ne samo to nego kad ih je Sloba sprovodio na Kosovo 95,
bezali su gde god su znali, puna ih danas Amerika i Australija
niko nije hteo da ostane na KiM
---
Tako si ti Dule citao svasta i u ono vreme, a jel danas dan pobede u Vukovaru ili nije.
BL
(Dr.)
18. novembar 2019. u 18.31
gosp. dulebg Ako mislite da sam ja mujica?
Pa davam odgovori Mujica.
Српске Крајинa Otjerati 250.000 hiljada ljudi iz Hrvatske to samo idiot može da odbri, izvini jarane ja nisam u toj prici i nikada neću odbriti progon stanovnista sa svojih ognjista.Taj napaceni narod zna kako je izbjeci sa svog ognjista kao sto sam i ja izbjegao.

gosp. dulebg Spominjete nekakvo Косова? Ako se ne varam mislite li vi na Kosovo i Metohiju pa za mene tu nema dileme Kosovo i Metohija je Srbija uvijek bila i bit će uvijek.

Nadam se da vam je Mujica uspjesno ogovorio. :)
Lorka
(поета)
18. novembar 2019. u 23.21
БЛ, касно си схватио да никог не треба тјерати са њихових огњишта. Требало је да то кажеш Алији Изетбеговићу 1992. године, а Фрањи Туђману мало пре тога. Касно ти је сад заговарати тај принцип тек кад си и ти постао избјеглица. Требало је још деведесете године да устанеш против цијепања државе и прогона људи (али ти прогоњени људи тад су били Срби, па ти то ваљда није сметало).
zori
(Чича)
19. novembar 2019. u 05.31


mujica?
hahaha... a kad poraste... biće mudžahedini... a?

ps
more... kako ja vidim... biće jopet...
pliiiiiiiz heeelp boznijaaaaaa... pliiiiz
Novak
19. novembar 2019. u 08.33
stvarno nije lepo terati ljude sa njihovog ognjista, lepo je kad se dva presednika dogovore kao Sloba i Franjo.
keser
19. novembar 2019. u 15.30
Ја сам да се да Италијанима.
Ипак су они непријатељи Хрватима.

А треба им бити захвалан и јер су народ штитили од усташа. Што јес јес.
BL
(Dr.)
19. novembar 2019. u 16.29
Lorka Dovoljno je da odes na youtube i saslusas šta kažu uceni i intelignetni Srbi ko je kriv za raspad Jugoslavije.
Biće ti sve jasno da ja ne kopiram.
Ako neznas naći javi da stavim linkove.
DarkBlue
(istrazivac)
19. novembar 2019. u 22.51
„stvarno nije lepo terati ljude sa njihovog ognjista, lepo je kad se dva presednika dogovore kao Sloba i Franjo.”

Oni se dogovorili i ti izvisio u čitavoj prici?
Bole te 3.14.ka...imaš kanadsku socijalu a kaplje sa strane. Jedino
sto tebe može da zabrine je cinjenica da možda ipak ima Boga. U tom
slučaju ode ti u devet krugova i dobices za gazde stare 'drugare'...
Franju, Slobu, Aliju...oni dzombe a ti guster...Judo!
Power12345
20. novembar 2019. u 01.17
dati dalmaciju italiji...kako misliš „ dati ” nema dati već vratiti
dulebg
(posmatrach)
20. novembar 2019. u 05.13
јер су народ штитили од усташа
--
Латинска посла: прво су пустили пола године терора и геноцида, па закључили „НДХ не заслужује Даламцију” и наоружали преостале Србе против усташа. А Ватикански попови подстрекивали Хрвате и даље на геноцид.
Lorka
(поета)
20. novembar 2019. u 07.31
BL, не треба мени јутјуб да ми каже ко је крив за распад Југославије. Ту причу формулише како коме одговара.
Али ја сам био очевидац тих догађаја и врло добро знам које био за сепаратизам, наоружавање и рат, а ко је био за очување заједничке државе и наставак живота у миру.

Филозофија 'Вјеруј мени, не вјеруј својим очима' - код мене не пали. Ја вјерујем оном што сам видио, а ти вјеруј монтираним клиповима на јутјубу, пропаганди својих новинара и порукама својих политичара.

Ако ти није довољна Месићева изјава 'Задатак сам извршио, Југославије више нема', па Туђманова 'Ми смо морали да започнемо рат, јер не бисмо добили неовисну Хрватску', па Алијина 'Жртвоваћу мир за независну Босну' - онда и даље вјеруј како је Југославију разбио онај ко ју је бранио, а бранио онај ко ју је отворено разбијао.
BL
(Dr.)
20. novembar 2019. u 17.05
Lorka Ne ja ne želim da objašnjavam ko je kriv za raspad YU. Ti ne vjerujes ni balijama ni ustašama onda vjerujes iteligenciji i istoricarima iz Srbije, i zato kažem pogledaj i poslusaj ovima sto vjerujes.
Znam ja šta je Franjo radio i Alija samo ti treba da prstanes da shvatis da zivot nije samo proslost već i buducnost sto rece gospodin Vucic.

Ima uvijek, ali,ali ... prijatno i dobro zdravlje želim.
Lorka
(поета)
20. novembar 2019. u 19.46
Ја вјерујем интелигенцији и историчарима из Србије... рецимо: професору Милу Ломпару, академику Матији Бећковићу, професору Емиру Кустурици, професору Салиху Селимовићу, доктору Јовану Деретићу, доктору Милораду Ковићу, доктору Кости Чавошком, магистру Момиру Булатовићу... треба ли још да их набрајам?

Ти вероватно мислиш на Наташу Кандић, Јелену Милић, Соњу Бисерко...?
dulebg
(posmatrach)
21. novembar 2019. u 12.49
Ове Кандићке нисду интелектуалке, барем утолико што нису завршиле факултет, већ можда накнадно какав Универзитет отвореног друштва. НАТО не узима образоване људе, опасни су, а неће ни да слушају. Него ове покондирене тикве.

Знате да дуго нисам знао шта значи „покондирена тиква”:
- сељаци су воду за пиће чували у осушеној тикви,
- а богаташи су имали сребрне, златне, плехане бокале, зване кондир; и то је био некакав статусни симбол: ко служи воду из кондира.

Покондирена је тиква, која умисли да је кондир.
BL
(Dr.)
21. novembar 2019. u 18.16
Ja sam mislio na inteligenciju koja poznaje stanje malo dublje.
Pa između ostalog Milan St. Protić i Vuk Draskovic.
Ima ih još ali eto za sad je to`to.
DarkBlue
(istrazivac)
22. novembar 2019. u 00.32
'pokondirena tikva' je u slobodnom prevodu
oklopljeni praznoglavac...znaš ono 'tikvan'...
može da se primeni i u zenskom rodu...

Ati jahrane doture tugo i nesreco, zamalo
kasiku da progutam kad si spomenuo intiligenciju...
de ba stavi u avatar svenske zastavu ko coek...
dulebg
(posmatrach)
22. novembar 2019. u 16.37
Без љутње: Милан Ст.Протић је једна таква необразована млата. Добар је да игра баскет у двориштима иза Демократске странке, тамо са Бокијем, Крстићем, пок.Ђикијем - све друштво из краја. Комшија им је и Туђман, мислим да је и Милић из Јутела та генерација?

Вук Драшковић лечио се од психозе још 80-тих. Протекло је пуно воде Дунавом, па се можда самоизлечио, иначе се те болести не лече.
Lorka
(поета)
23. novembar 2019. u 12.12
Нашао човек Протића и Драшковића! Протића, који у две реченице изговори десет контрадикторних ставова, а Драшковића који је у краијери доживео најмање четири конверзије своје личности - од жестоког комунисте до жестоког антикомунисте, и од жестоког националисте који сече руке у којима се носе туђи барјаци, па до жестоког издајника коме је битнија територија НАТО пакта од територије власите државе.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.