Diskusije : Politika

 Komentar
Мали Шенген
Jocko4
(observer)
10. novembar 2019. u 14.24
Наш велики вођа и самодовољни „генијални стратег” је опет показао да је послушан извршилац сугестија и налога својих западних „партнера”.

Уместо да се договор односи САМО на слободан промет робе и пројекте од заједничког интереса (земаља потписница), „Мали Шенген” предвиђа и преласке граница само уз личну карту, као и узајамно признавање радних дозвола.

Србију је већ једном осакатио један Александар, прихватајући у заједничку државу „братске нам народе” без јасно дефинисаних граница њихових територија („То није важно, сад смо заједно!”), а овај други Александар ништа није научио из грешке свог имењака, као да не зна да Албанија и Северна Македонија признају независност „Косове”, а тиме негирају суверенитет Републике Србије на територији њене покрајине, Косову и Метохији.
Није му довољан сигнал ни опрезност Д. Звиздића, као ни одбијање Тачија да дође у Охрид, притом критикујући Едија Раму (коме су Адидас-патике врхунско схватање моде) због учетвовања у договору.

Александар Вучић сваким кораком показује да је обичан пион-извршилац жеља и планова запада, који манипулише народом у Србији.

http://www.politika.rs/scc/clanak/441590/Šta-je-sve-dogovoreno-u-Ohridu-preko-granice-s-licnom-kartom-i-jedna-radna -dozvola-za-sve-tri-zemlje
britka-sablja
10. novembar 2019. u 14.54
Србија је отворила врата за слободан улаз албанским држављанима, косметских Арнаутима и банди Исламиста који су у Албанији и на Космету добили смештај као драги гости. Шта рећи него лудило и отворено деловање АВ протих интереса државе Србије.

Арогантна самоувереност и дрскост без примера, где се један човек ставља изнад народа и државе па сам ради оно што жели а и испуњава наредбе западних господара. Сад је крајње време да га неко коначно склони са тог места јер ово је отворена издаја Србије.
Jocko4
(observer)
11. novembar 2019. u 00.06
Као и обично, Вучић идеализује и хвали постигнут договор (у Охриду) и наглашава да је то добро за народ(е) земаља потписница и узгредно говори о Макрону, кога ће да моли за подршку ... Наравно да ће је добити и од Макрона и од А. Меркел, јер се на њихове сугестије и одазвао.

Сад ће многи из СНС-а, као и коалициони партнери, да крену у одбрану политике Александра Вучића, понављајући његове хвалоспеве овом, за Србију опасном договору, занемарујући чињенице као што су:

- слободно кретање (уз личну карту) држављана земаља потписница подразумева и слободно кретање њихових криминалаца;

- слободно кретање туриста, кад једном уђу у једну земљу потписницу „Малог Шенгена”, укључујући и терористе, џихадисте и мигранте без провереног идентитета;

- узајамно признавање радних дозвола се образлаже слободним кретањем радне снаге, као да у земљама потписницама не постоји висок степен незапослености и као да из њих не постоји континуирани одлазак радника у земље ЕУ;

- узајамно признавање радних дозвола значи и слободан улазак (уз личну карту) онима из Албаније и „Косове”, а обрнуто неће важити;

- прескаче се главно питање, дефинисање и узајамно признавање граница земаља потписница, а у складу са ставом ОУН, конкретно Резолуцијом СБ 1244 и тиме наставља запуштање постојеће окупације територије покрајине Србије, Косова и Метохије.

И све нам ово ради један нарцисоидни клипан, као да су цела Србија и њен народ његова прћија и његови приватни поданици.

Werba
(N/A)
11. novembar 2019. u 01.49
И све нам ово ради један нарцисоидни клипан, као да су цела Србија и њен народ његова прћија и његови приватни поданици.
========

Najgore od svega je to, što se Zvalavom degenriku jednostavno može sve.
Narod je zaplasen gubitkom posla a tu su i Seseljevi batinasi kojima se prikljucio i onaj peder Vacic (ljubavnik Maraka Djurica)... a koje sve njih u 'akciju'salje Seseljkuga, po naredjenju samog VOdje..
rizling
11. novembar 2019. u 02.47

И све нам ово ради један нарцисоидни клипан, као да су цела Србија и њен народ његова прћија и његови приватни поданици.
========

To je sasvim normalno. Nasa genetika i ADEN je takav, da volimo diktatora. Sto je gori nasa ljubav je veca. Naše pradede, dede, ocevi mi , i nasa deca rođeni su u diktaturi.

U vojsci smo pevali pesme o titu, do promuklosti. Milosevica i dan danas vole. Da je reko skacite u Dunav, to bi redovi bili od Bubanj pootka. .

Sada ovom narodu, ubienom u pojam Aca radi šta hoće. secam se dok je bio ministar informacija da je rekakao: Slovenija bez Srbije može da izdrzi dve nedelje.

Ali ** malom sengenu ** to nije kraj. Aca je mlad proglasice se dozivotni predsednik. Pošto vodi državu mudrom politikom :)))) A narod ga voli.
MC_
(Bihilist)
11. novembar 2019. u 04.53
Poseban je problem to što se Srbija otvara s juga.
Svi ALbanci u jednoj saveznoj državi.
U skoro isprzanjene oblasti Srbije ulazi Albanski „kapital i ljudi”.
U novoj konfederaciji oni će dominirati.

Zapad nas je matirao maestralno.
Za vjeki vjekov.
Bilo je dovoljno da dovedu svog coveka na vlast.
zupa
(DR.MR)
11. novembar 2019. u 05.22
Bilo je dovoljno da dovedu svog coveka na vlast.
------------------------------------------------
Неће риба у воду,уосталом Срби се већ одавно жене са ,,ШИФТАРКАМА,,јер
Српкиње маштају да постану оливудске глумице.
CCCC
11. novembar 2019. u 11.25
Kako to oni nimalo nisu uplaseni od nas, a vi toliko zgranuti i vidim usrali se od albanaca i molim te makedonaca koji mogu s licnom kod nas ko i mi kod njih?

Mislite malo o tome
CCCC
11. novembar 2019. u 12.25
Jednom prilikom Rotscajld je zjavio da mu armija i ni jedan jedini vojnik nije potreban da bilo koju državu na svijetu baci pod svoje noge. Rekao je /samo mi dajte njihove finansije/.
Ekonomski rast Srbije a i tek ono šta će se desavati je toliko postao superioran u odnosu na kompletan Balkan da kada se skupe sve balkanske zemlje(ne samo bivše SFRJ nego i Rumunije, Bugarske i Albanije ukljucujuci), Srbija ima mnogo vise direktnih investicija u svim sektorima a posebno dominira u viskotehnoloskim ulaganjima gde se zahteva ne rad konobara, sobarice ili radnika u fabrici metli, nego visokokvalifikovani kadar.
Ras Srbije po sadasnjem stepenu ulaganju za par godina će ( a da se ne oznoji) ladno biti(skromnih) i preko 7%. Ako se doda i gasifikacija industrije koja ovde nije uzeta u obzir, taj procenat će biti i drasticno veci.
Dakle pri tolikom rastu, porasce i upliv kapitala i kapitalnih investicija. Samo ove tri zemlje imaju 12 miliona sto će nagnati strane ulagace da još vise ulazu.
E sad,..porastom tog razvoja i tih investicija, dakle uplivom kapitala, protokom roba, biće potrebna ogromna radna snaga, i to da krenemo od poslova armiraca, gradjevinaca, betonera, itd itd itd..Pošto jedina Srbija ima tu predikciju rasta, a posjeduje investiciona sredstva u ogromnoj vecoj mjeri, lagano će doći do priliva radne snage i iz Makedonije i iz Albanije koja je nasusna i neophodna da odrzi taj rast.

Sama usteda transportnog dijela godisnje je 3.2 MILIJARDE evra i to je Ok,..ali onaj dio oko prelaska sa licnom kartom je upravo pobjeda Srbije na dugorocnom planu

Da ne govorim koliko ovim samo Kosovo biva pritjerano uz sam zid sa svojim taksama, samoizolacijom!
Ovo je simultanka koju je Vucic cekao i koju je odigrao samo nedelju nakon okretanja ledja EU novim pristupnicima.
De fakto Srbiji SE NE ISPLATI DA ULAZI U EU, a sva poglavlja za pristupanje su NEOPHODNA da bi se ekonomski, pravni i državni aparat države Srbije osavremenio i bio privlacan investicijama iekonomskom rastu a samim tim standardu.

Inače, razumem skepsu ljudi koji ne poznaju materiju do te mere, jer kako nadmudriti bilo koga ako je plan suvise uocljiv i transparntan.

Mozete vi da verujete u šta želite, ali niste ni svesni koliko je ovaj potez mnogostruko na veću dobrobit Srbije nego same recimo S. Makedonije i Albanije. Ne shvatite me pogresno, i oni imaju benefita, ali ako ovo zazivi tek će da se udarite za koju godinu dlanom po glavama i vidite

Precanin
(Нека буде борба �)
11. novembar 2019. u 13.14
Онај ко пореди Краља Ујединитеља са овом полушиптарском слином и није заслужио бољи коментар од ових који му је оставио бот ТзТзТзТз.
Jocko4
(observer)
11. novembar 2019. u 13.33
Precanine,

Свакоме може (али не мора) да се деси да погреши кад ради нешто први пут у животу. Међутим, ако је тај неко направио грешку, онај други би требало на том примеру нешто да научи и не понавља исту, или сличну грешку.
CCCCPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CCCC
11. novembar 2019. u 13.37
Jednom rjecju
Sto bi Srbija bila /zadnja u gradu, kada može biti prva u selu/, a koristiti na izvol'te sve sto /grad/(EU) nudi, i ujedno biti gazda i ubirati prvi sto /selo/(balkan) daje!

dakle svi ti mali /sateliti/ ne samo da će zavisti os Srbije, nego će biti spregnuti u privredu Srbije.

1) Za Kineski put svile Srbija je glavno cvoriste i krusalna država u Juznoj Evropi. De fakto te kinezi da kažemo biznis terminom, postavljaju za /prvu ruku/.

2)Kompletna drumska I ZELEZNICKA transport privreda od Turske, Grcke, Bugarske, Makedonije i Albanije zavisice i sada ići preko Srbije!

3) Kompletna gasifikacija kao energetski resurs od koje ti zavisi potpuno konkurentna industrija BiH, C. Gore, Makedonije, Albanije, Hrvatske, sa samom Srbijom ukljucujuci KiM je u rukama Srbije.
Kako? Pa tako što su te Rusi napravili /prvom rukom/ energije, jer samo Srbija ima u Banskim Dvorovima skladistenje gasa, dok su ostale zemlje na trasi tranzitne. To znači da ne samo da je Srbija tranzit za Madjarsku i dalje, nego direktno može prodavati gas BiH, KiM, S. Makedoniji, Albaniji(Nabuko je mrtav) pa i Hrvtskoj koja to mrzi ali neće izdrzati cijenu /druge ruke/ nego da uzima kao četvrta kako sada uzima(Rusija>Madjarska>Austrija>Hrvatska), koji ide preko Ukrajine.

dakle Hrvatska je totalno bajpasovana i tramsportnim i energetskim buducim putevima.
Strasno sam se nervirao 2015 kada je Vucic predlozio onom jazavcu hrvatskom Milanovicu da i hrvatska bude ukljucena u ove buduce rekao bi zile kucavice industrije i razvoja. Naravno kako znamo, hrvat je u svoj svojoj nadmenoj gluposti ostao slijep i glup za ovo šta sledi.

Putevi transporta i energije iz/ka EU odose na Madjarsku ka Aziji preko Istambula i Turske a SVE preko same Srbije.

Ako nemas ovo šta sam sada nabrojao, ladno se pozdravi i sa svojom ekonomijom, energetikom, standardom i razvojem. Svi oni koji nisu ukljuceni za samo 5 godina će se naći u fazi RASPADA sistema ili će se raspasti.

zapamtite ovo
Precanin
(Нека буде борба �)
11. novembar 2019. u 13.41
Смјешан си, ти то мени ко првачићу... понављам, поредити тог слинавка са Краљом Александром не могу разумјети другачије него злонамјерност према идеји уједињења Српства или неразумјевању историјских околности ( нестанак Романових) под којим се то десило и наравно разумевању алтернатива које су биле на столу 1918.
Ова слина је тамна мрља која ће бити заборављена чим буде смјењена. Краљ Александар је величанствени дио историје српског народа. Толико од мене.
MC_
(Bihilist)
11. novembar 2019. u 14.05
Srbij anema nikakvog interesa za savez sa Albanijom i Makedonijom.
2/3 izvoza vezano je za Crnu Goru i Bosnu.

Werba
(N/A)
11. novembar 2019. u 17.52
Kralj Aleksandar može da bude samo sugava alava stetocina, što se tiče novije srpske istorije, čije se stetocinstvo i danas oseca, jednakim intenzitetom kao i za vreme raspada i pre raspada...
I pored svih napinjanja (na klozetskoj solji) da se Romanov nekako ubaci u stvaranje tadsnje yugoslavije, nema blage veze a ni bas mnogo uticaja, sem redovne diplomatske dnevne prepiske sa novom ruskom vladom Rusije,-po potrebi.
Uzgred, Romanovi su pobijeni 1918 god.
zlatiborac
11. novembar 2019. u 19.18
„Краљ Александар је величанствени дио историје српског народа.”

U j e d i n i t e lj
zupa
(DR.MR)
12. novembar 2019. u 06.31
Краљ Александар је величанствени дио историје српског народа.
----------------------------------------------------------------
Коефицијент интелигенције особе која ово тврди је изузетно низак.
Precanin
(Нека буде борба �)
12. novembar 2019. u 09.17
Видиш Жупо, ја с тобом „едукативно”а ти вријеђаш.
Жалосно али тако често у животу, слабије образована особа прва потеже увреде.
И није коефицијент него квоцијент шлосеру сељачки...Од данас Жупо.. сезона лова је отворена, а могао си без тога, вадила те ћирилица код мене..
И у свима вама на овом форуму, изузетак су два три човјека, чули притајено обожавање Ћопавог. Шугословена би да су Срби,
britka-sablja
12. novembar 2019. u 11.48
Пажљиво сам читао прилоге од члана са аватаром СССС. Познавајући и сам мало путеве еконоских могућности, спреман сам да његов прилог сасвим озбиљно схватим. Ипак, након свих наведених аргумената, желим да потсетим, зар стварањем Краљевине Срба, Хрвата у Скивенаца, нисмо већ све наведено у некаквом облику и имали? Напредак, изградњу, уједињење,- је створило уобличено тржиште са веома мобилном радном снаго, - и шта се десило. Само не помињите почетак другог светског рата. Словенци никад нису постали прави „југословени”, Хрвати су већ тада, мада опорављени многим инвестицијама Краљевине, ипак једним оком били окренути германизму. Традицију политичких склоности Краљевина није могла да спасе. Знамо шта се десило. Србија је платила све рачуне једне непромишљене политике.
Шта ће се десити након новог уједињења Србије, Албаније па и Македоније? Исто што се десило и са Краљевином. Кад се оснаже, развију постану угледни испод капе некакве уједињене балканске Уније, постаће оно што су и били,- Шиптари који ће окренути капут и радити баш све што раде и данас. За једну економску Унију је потребно баш оно што све три стране немају, свест о соственим достигнућима али и могућностима, па је ради преживљавања, потребно кобре, хијене и олињале Лавове стрпати у један кавез.
Jocko4
(observer)
12. novembar 2019. u 12.05
CCCC,

Све што си навео указује на потенцијале Србије и може у региону да дође до изражаја кроз споразум о несметаном промету робе и пројектима од заједничког интереса. То би било сасвим довољно добро за Србију и остале потписнице.

Тачке договора које се односе на кретање држављана земаља потписница само уз личну карту и узајамно признавање радних дозвола су критичне и мислим да си их идеализовао.
И данас Србија не прави препреке (у складу са потписаним ЦЕФТА споразумима), али лидери самопрокламоване „Косове” то чине увођењем царина 100% на робу из Србије и БиХ.
Србија не прави проблеме онима који са КиМ путују кроз централну Србију према другим земљама Европе, или света, али се слобода кретања (уласка) Срба из централних делова Србије на територију „Косове” отежава на разноразне начине, до тога да се онима који су пореклом са КиМ намештају лажне оптужнице за ратне злочине - држе их у притвору и отварају монтиране процесе, у којима учествују и сведоци-лажови.
Острашћеност Шиптара на КиМ према Србима је велика, па спречавају улазак и хуманитарцу Гијому.

После II Светског Рата Југославија је изградила железничку пругу у Албанији. Због апетита Енвер Хоџе према КиМ пропала је сарадња око евентуалног удруживања ФНРЈ, Бугарске и Албаније у балканску Конфедерацију; наши омладинци (који су учествовали у изградњи пруге) су протерани, а неки и убијени. У Албанији још имају само ту пругу.

Ако си пратио вести, могао си да приметиш да Еди Рама и даље инсистира на независности „Косове” и тврди да би „Косова” требало да учествује у договору као раврноправна држава учесница. Да ли ти та његова изјава личи на политику Енвера Хоџе ?

Кажеш да неоправдано страхујемо и превиђамо да ће слобода кретања (само уз личну карту) важити и за нас, а у пракси ће бити тако само у односу на С. Македонију. Срби који буду одлазили у Албанију суочаваће се са провокацијама, можда опаснијим од онога што повремено доживљавају у Хрватској.

Управо та слобода кретања ће бити опасна за Србију, јер ће Албанац из Албаније моћи слободно да дође у Србију да „тражи посао” - и тако неодређен број година, а вероватно и борави у Србији и све што уз то следи.
На КиМ има присталица ИД и они би (уз личну карту) могли мало да прошпартају Србијом - да „траже посао”.

MC_
(Bihilist)
12. novembar 2019. u 12.28
Još jednom d aponovim.
Isprazanjeni krajevi Srbije (jug) okrenuti su prilivu Albanaca koji imaju visak stanovnistva.
Srbija će izgraditi i auto putt da pospesi imigraciju.

CCCC
12. novembar 2019. u 20.41
Precanin
(Нека буде борба �)
12. novembar 2019. u 09.17
.Од данас Жупо.. сезона лова је отворена, а могао си без тога, вадила те ћирилица код мене..
И у свима вама на овом форуму, изузетак су два три човјека, чули притајено обожавање Ћопавог. Шугословена би да су Срби,
---------------

Koji si ti neopjevani bolesnik, jeboga!
Šta ti umišljas ko si, idiote?

CCCC
12. novembar 2019. u 21.01
da ne ispadnem nekulturan ostalim koji se meni obracaju

britka-sablja, iluzorno bi i glupo sa moje strane sad tebi objašnjavati ili se sa tobom ubjedjivati da se zapravo ovde ne radi ni u kakvom /ujedinjenju/...zaboga, šta vi ovde bulaznite???
Jel vi ovo pratite preko tabloida ili imate neko predznanje?

@Jocko4,..svako ko nije sposoban da odrzi svoje na svome, nije ni vrijedan da to drzi.

Koliko ti imaš djece? Ja imam cetvoro, bas koliko i slova u ovom mom nick-u. Da li i ti imaš cetvoro jer ti je ta cetvorka u tvom nick-u?
Lako je tipkati na internetu. Ja prosao ratove u BiH 90-tih, ozenio se nakon toga, dobio cetvoro djece, ostvario se
Izvoli, šta si ti uradiuo za SRPSTVO

Ajde ako nisi krvario, koliko bar djece imaš, Srbine? Da krenemo od toga
Ako se Srbi treba da zatvaraju nekim granicama i plase od siptara da se nasele, pa bolje da nas nema.
Ako neće siptari, oce neki drugi za 20, 50 ili 100 godina. Neko će nas preteci ako vi pravite jedno ili ni jedno i jedete ta govna tipkajuci šta vam se cejfne na internetu

Pozdrav i odjav

Jocko4
(observer)
12. novembar 2019. u 23.15
CCCC,

Најискреније ти Честитам за четворо деце и желим им свако добро у животу! Ја имам два сина и једну унуку, а очекујемо више.

У својим коментарима сам указивао на оне ствари због којих треба да будемо опрезни, јер смо из историје и понашања неких у заједничкој држави, као и неких с којима се граничимо, ваљда довољно научили. И више него довољно, да будемо будни, да се не бисмо опет пробудили у неким крвавим ноћним морама. Свака историјска грешка нас је коштала стотинама хиљада живота, а све зато што смо наивно и олако прихватали договоре и веровали да су и други искрени као ми.

Тако смо дошли у ситуацију да би нас настављање истог понашања сад коштало много скупље и зато би политика Србије морала да буде више окренута себи и отворена за сарадњу са свим земљама које су нам пријатељске. Ако неки из наше околине желе да се придруже, договори (споразуми) би морали да буду врло прецизни, водећи рачуна првенствено о интересима Србије и српског народа.

Част једном значајном броју изузетака, али од времена Призренске Лиге, Албанци су већином у континуитету испољавали свој нацизам и намере да приграбе Косово и Метохију. У разним периодима су мењали политичко рухо, али је суштина остала иста, окренута против Срба, као и осталих становника на КиМ, за које је планирана албанизација.

Са таквима је тешко, а у садашњем времену скоро немогуће постићи разумне споразуме, јер су преоптерећени опсесијом ширења на Балкану и нетрпељивошћу према другима. Додатни проблем је њихов ниво заостале друштвене свести, племенске и клановске.
Њихово досадашње понашање, као и текуће изјаве њихових лидера (без обзира којој политичкој странци припадају) не уливају поверење у њихове даље намере према Србији.
Jocko4
(observer)
12. novembar 2019. u 23.18
CCCC,

Заборавио сам да ти кажем да је број 4 у мом нику поводом 4 оцила на српском грбу.
Lorka
(поета)
12. novembar 2019. u 23.58
Постоји наша народна синтагма 'пакт са ђаволом'.
У заједницу се не улази с непријатељима него са пријатељима.
Не разумем улазак у овакав споразум са земљама које су признале независност Космета и тиме показале акт непријатељства према територији државе Србије.

CCCC
13. novembar 2019. u 08.36
Zavisi o kakvom /savezu/ pobogu covjece bulaznius
U savezu si CEFTA koji je mnogo jači i siri od ovoga
U raznim je Srbija /savezima/

Lorka, a bas bi se evo kladio da ti živis u zemlji /neprijatelja/ koji su priznali Kosovo.

Vas ovde bar 90% koliko vidim živi u zemljama koje ne samo da su priznale Kosovo i koje su neprijatelji i Srba i srpskog naroda, nego su direktno ucestvovale u bombardovanju Srbije i ne samno Srbije, nego i nas tada u ratu u Republuci Srpskoj sredinom 90-tih

Koga vi ovde zezate?

Cudno mi da ne niko nikada nije komentarisao /savez/ CEFTA-e,koji je i siri i dublji od ovoga
Ovde se samo radi o Vucicu, i bilo šta da taj covjek povuce, docekacete na noz

Kada je na Brnjaku i Jarinju odradjena granicna linija, nisam spavao tih noći a OVDE NA SC_u niko od vas ni rijeci nije komentarisao
Kada se CGora cijepala opet ništa ni komentarisali ni pljuvali ovde niste

ma koga vi zezae,...ko ste to vi?
CCCC
13. novembar 2019. u 08.39
pozdrav Jocko4
britka-sablja
13. novembar 2019. u 11.53
За СССС

Имамо слично мишљење. Управо могу и ја поновити речи које си ми упутио. Нема сврхе да о овоме нас двоје расправљамо. Зашто би? Ти си написао своје уверење а накнадни додатак, да сви овде идемо на нож кад је у питању нови србски Султан, чиме је твој став поткрепљен Твојим уверењем да тај лик не ради ништа погрешно, - и чини тоталну супротност које већина има о том човеку. Ја исто не желим и не пада ми на памет да се са Тобом расправљам. Стог преузимам право на своје мишљење и тешко ћу се истог одрећи.
За мене је Вучић злочинац, човек без скрупула, оличење сулудог самоуверења и нарцизма, далеко од народа и на делу националне издаје. Амин другар, од мене толико..
britka-sablja
13. novembar 2019. u 12.14
мали додатак као допуна Лоркином коментару: Ко са Ђаволом тикве сади...

- „Осим неколико поштапалица типа да је та антанта у настајању, заправо, иницијатива за веће и слободније тржиште, уклањање баријера у слободи протока робе, услуга, капитала и људи између Србије, Албаније и С. Македоније (овако, скраћено, име ове државе природније ми звучи, може да се чита и као ”Српска„, као што се и дан-данас, грчком и бугарском читају остале две Македоније које су у Првом балканском рату ослобођене од турске окупације) – грађани Србије појма немају шта се иза ”малог Шенгена„ ваља.

Бебећа пропаганда Србије прећуткује да се у ‘малом Шенгену’ тражи место и за – независну Републику Косово која ће, Боже мој, ако се овако настави, ускоро да призна, пазите сад, независност Републике Србије, као знак добре воље за све што је овај режим својим чињењем и нечињењем учинио на плану заокруживања независности једине НАТО државе у Европи.
Бебећа пропаганда Србије ћути о томе да ”генијална идеја„ о царинској унији није рођена у глави Највећег Србина у историји, већ иза свега, па и иза последњег самита у Охриду стоји, у име официјелног Вашинтона – породица оног америчког тајкуна, емигранта из комунистичке Мађарске, Ђерђа Шороша.


СРБИН инфо@srbininfo

CCCCPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CCCC
13. novembar 2019. u 17.50
psi laju karavani prolaze
Precanin
(Нека буде борба �)
13. novembar 2019. u 21.31
Koji si ti neopjevani bolesnik, ...oga!
Šta ti umišljas ko si, idiote?
...
Ништа ја не умишљам шљаму ботовски. За разлику од тебе, ја се нисам јефтио продао. И не служим се јефтином демагогијом, не користим као аргументе непровјерљиве факте. Врло сам сумњичав кад људи олако потежу свој ратни стаж, кад се хвалишу како им је намјлађи син већи за главу од најстаријег, јебига напредно дјеца.
Оно што ви не капирате је то да сте јадници упрегнути у један срамни систем, систем урушавања сваке пристојности у Србији. Ви сте дио пакленоѓ и примитивног мафијашког система који разара образовање, културу, екномију, здравство, судство..све. Ви сте рак који ждере садашност и обесмишљава будућност. Ви сте говнари због којих дјеца бјеже из Србије. Ви сте хијене без карактера и части, вас треба хапсити, прогонити, затварати ...па дезинфековати и у колубарске руднике стрпати да вратите барем дио оног што сте злочињенњем уништили ...
Бити на страни овог полушиптара и његове багре је ствар људске пристојности, прије свега!
britka-sablja
14. novembar 2019. u 03.40
за СССС

Ја сам се Вама обратио уљудним маниром и са ни мало увредљивим речима. УВЕК НАСТОЈИМ ДА БУДЕМ НА ЛИНИЈИ РАЗГОВОРА КОЈА НИКАД НЕЋЕ ДОВЕСТИ У СУМЊУ НИ МОЈУ ОБРАЗОВАНОСТ А НИ КУЛТУРУ ПОНАШАЊА.

Речи увреде које сте упутили и мени, ја нисам ничим изазвао а Ваш неуљудан манир, верујте ми на реч, не може увредити једног старца који на раменима има преко 80 година, јер, - Ви сте очигледно напрасан и ни мало уљудан човек да би уопште и могли неког сместити на свој ниво понашања.
Коментар наредног учесника на Теби,након Ваше увреде ми много говори, људи Вас очигледно препознавају. Мени се више не јављајте и верујте, Ваше понашање мене не може увредити.
CCCCPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CCCC
14. novembar 2019. u 08.13
Precanin
(Нека буде борба �)

Koji si ti neopjevani bolesnik, ...oga!
Šta ti umišljas ko si, idiote?
...
Ништа ја не умишљам шљаму ботовски.
--------------

Ti kako se ponasas za to postoji dijagnoza. Ti si jedan bolesnik i treba da se lijecis.Kladim se evo mogu da slobodno kažem, da živis u inostranstvu negde u nekoj rupi isfrustriran sto je zivot prosao pored tebe i ništa tamo gdje sad jesi nisi uradio! Ti Srbiju vidis samo preko interneta.

Takođe si POBJEGULJA iz rata 90-tih i to vjerujem nisi pobjegao tu u Evropu nego mislim u Cikago, ili Toronto, Vankuver

Sada tabiris tu Srpsku dnevnu politiku i glumis tu jedinog patriotu

Pobjegulja, kukavica, dezerter i bolesnik

Ti ćeš nekome da prijetis pobjeguljo jedna /na koga je lov otvoren/
Lorka
(поета)
15. novembar 2019. u 17.35
Пазите, Босна није признала Косово због тога што то не дозвољава Република Србска. То значи да Србија принципијелно може да с Босном прави споразуме типа 'малог шенгена'.

С Албанијом не треба да прави такав споразум док Албанија не повуче признање Косова и споразумно се одрекне било каквих претензија на територију Републике Србије, а то значи и на територију Космета.

Са Шиптарима нема шта да се преговара. Они се морају вратити у правни поредак државе Србије, ако хоће да буду легитимни фактор. За сада, они су одметници и ван закона, а све док су такви, они не треба да се разматрају ни у једној шенгенској варијанти.

Са Црном Гором имамо интерес за слободан проток људи, роба и идеја.
Као што је Бугарска примљена у ЕУ из интереса а не из принципа, Србија би могла да са Црном Гором такође прави споразум из интереса, али треба инсистирати и на приципу - од Црне Горе тражити да повуче признање нелегалне државе Косово, а територију Космета сматрати окупираном територијом државе Србије.

С Македонцима је слично као и са Црном Гором (интерес нам је да имамо слободан проток ка Грчкој).

Од ових принципа не треба одступати и не треба се заносити о ''слободном протоку'' без икаквих принципа. Србија треба коначно да покаже да је достојанствена држава. Не може се ''проток роба'' ставити изнад интегритета, суверенитета и достојанства своје државе.

Уозбиљимо се, људи!
Lorka
(поета)
15. novembar 2019. u 17.37
Србија се не сме одрећи и последњег адута помоћу кога може да врати Косово под свој суверенитет.
Werba
(N/A)
16. novembar 2019. u 01.22

CCCC

14. новембар 2019. у 08.13

Precanin
(Нека буде борба �)

Koji si ti neopjevani bolesnik, ...oga!
Šta ti umišljas ko si, idiote?
...
Ништа ја не умишљам шљаму ботовски.
--------------

Ti kako se ponasas za to postoji dijagnoza. Ti si jedan bolesnik i treba da se lijecis.Kladim se evo mogu da slobodno kažem, da živis u inostranstvu negde u nekoj rupi isfrustriran sto je zivot prosao pored tebe i ništa tamo gdje sad jesi nisi uradio! Ti Srbiju vidis samo preko interneta.

Takođe si POBJEGULJA iz rata 90-tih i to vjerujem nisi pobjegao tu u Evropu nego mislim u Cikago, ili Toronto, Vankuver
=======
Isfrustrirana Poluprecka je u Kenjadi. Domet, njegove dosada najuspesnije zivotne karijere:- 'moderator nas forumu tenis' Tek tamo dolazi do izrazaja njegova prevrtljiva/pobeguljska podmuklost...

Lorka
(поета)
16. novembar 2019. u 12.04
Није ми јасно да и Мило Ђукановић подржава преусмеравање путних праваца преко Космета и Албаније ка луци Драч и претварање драчке луке у главну балканску луку (осим ако и Мило није Шиптар).

Јасно је да Амери овом саобраћајном политиком хоће да економски унапреде свог верног албанског савезника, али ми није јасно да Црногорци не виде шта ће се десити с њима кад постану слепо црево Балкана. Србија и Црна Гора имају заједнички интерес да унапреде саобраћајни правац од Београда до Бара и то на начин да то буде најбоља и најбржа рута на Балкану.
Werba
(N/A)
17. novembar 2019. u 07.31
Srbiji treba da bude prvenstveni interes, da zabetonira prugu prema Mrcogoriji!..Uvek je bila gubitnicka pruga! To treba da bude interes iznad svih graditeljskih interesa države Srbije.Naravno, tu se podrazumeva izgradnja elektricne Trampove ograde na Drini, -gde bi prilazi bili obezbedjeni sa minama...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.