Diskusije : Politika

 Komentar
novosadski_radikalPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Amerika izlazi iz nato!
novosadski_radikal
(Clan SRS)
16. oktobar 2019. u 07.08
AMERIKA IZLAZI IZ NATO! STRUČNJACI PROGNOZIRAJU CRNI SCENARIO I TO NA BALKANU: Za dve godine izbiće oružani sukob, a ključnu ulogu imaće Putin!
PLANETA
15.10.2019. 14:18h

Posle eventualne odluke Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da napuste NATO, usledili bi oružani sukobi u jednoj od država Zapadnog Balkana koja je članica NATO-a, a koje bi započele „proruske snage nasilnim preuzimanjem vlasti i kidnapovanjem premijera”.

To se, između ostalog, navodi u analizi „Evropska bezbednost u krizi”, koju su radili ekspertska grupa „Korber polisi gejms” i Međunarodni institut za strategijske studije, čiji scenario gotovo da neodoljivo podseća na aferu „državni udar”, zbog koje su lideri Demokratskog fronta, dva ruska oficira, kao i devet državljana Srbije osuđeni na zatvorske kazne zbog „pokušaja terorizma i stvaranja kriminalne organizacije”, prenose strani mediji.

„Konflikt izbija u članici NATO-a na Zapadnom Balkanu. Naoružana grupa pomognuta proruskim opozicionim partijama okupira parlament i zahteva napuštanje NATO-a i ponavljanje parlamentarnih izbora. Nakon toga počinju da se šire protesti po državi, a premijer, koji se nalazi u kućnom pritvoru, poziva Evropsku uniju (EU) i NATO da intervenišu.

Nekoliko desetina oficira ruske obaveštajne službe ulaze u državu i kreću prema glavnom gradu da bi podržali proteste. Strateške morske luke na Mediteranu blokiraju ruski vojni brodovi”, navodi se u analizi, uz predviđanje da bi tenzije u Evropi počele nekoliko meseci nakon reizbora Donalda Trampa za predsednika SAD.

Kako se navodi, Tramp bi u februaru 2021. godine izjavio da je NATO zastareo i najavio povlačenje Sjedinjenih Država, koje formalno stupa na snagu godinu kasnije. Američko Ministarstvo odbrane i vrhovni komandant za Evropu potvrdili bi da će biti povučene američke vojne snage, uključujući i odbrambeni sistem za zaštitu od napada nuklearnim projektilima.

„Ruski predsednik Vladimir Putin koristi tu moguć́nost kako bi uspostavio sistem ’jednake i nedeljive sigurnosti na kontinentu‘ i predlaže novi evropski sigurnosni ugovor”, navodi se.

Pojašnjava se i da bi američke vojne snage nakon novembra 2021. godine u Evropi bile prisutne samo u vojnim bazama koje su važne za američku odbranu, kao što je baza „Ramštajn” u Nemačkoj. Evropske članice NATO-a, kako se navodi, nakon toga najavljuju samit u Brižu, na kome bi razmotrile moguć́nost stvaranja evropske sigurnosti i odbrane.

U grupi „Korber polici gejms” tvrde da su analizu radili eksperti SAD, Francuske, Nemačke, Poljske i Velike Britanije. Navodi se i da su analizom hteli da pokrenu debatu o obavezi Evropljana da pokažu već́u odgovornost po pitanju sopstvene bezbednosti. Analiza je urađena u saradnji sa Međunarodnim institutom za strategijske studije tokom jula.

Kurir.rs/Sputnjik
Foto: AP/EPA
zori
(Чича)
16. oktobar 2019. u 07.14

Clan SRS... ne seri bre
NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
16. oktobar 2019. u 08.09
ENA ! Celicna krila naše armije..
dituartu
(eng)
16. oktobar 2019. u 08.14
Predsednik stranke ti je izuzetno inteligentan ko li tebe napravi takvog
Keserovic
16. oktobar 2019. u 10.22
I ja sam chuo i ajd to nego i pravi pakt sa severnom korejom...
Novak
16. oktobar 2019. u 12.15
i pravi pakt sa severnom korejom...
---
Mislis da si duhovit, i to nemoguće je moguće. Jedino Srbi veruju da politika nije kurva pa ih uza zid stavljaju tz.prijatelji i neprijatelji.
Bio je i Broz miljenik USA sto nebi i Kim, i proces proizvodnje toalet papira zahteva svoje vreme.
Power12345
17. oktobar 2019. u 00.57
novosadski ..i ti tako čim nešto čuješ pročitaš trčiš u kafanu vičeš i pišeš „ Konobarr ”

Dal si šta čuo , video, pročito kako je sa Stanovima i kućamo u NS jel se šta pravi i prodaje? Imal' navale Studenata.
Radikal...
piši molim te kakve su cijene salaša i jel ostalo još zemlje i šta zadružno da se uvali i dobro proda...
Čitam da neka imanja na Fr.Gori tj. voćnjaci zarastaju ..
a njihovi (ruski) vlasnici iz senki nervozno rukama mlate čekajuć preprodaje i san o EU.
Kakve su cijene kupusa zima ide...i drva za ogrev skupljaju .

puno pozdrava
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.