Diskusije : Politika

 Komentar
Najverovatniji plan za Zapadni Balkan
Branko-123
09. oktobar 2019. u 17.53
Kum mi je diplomata, sluzbovao je i u Vasingtonu i tamo ima dosta prijatelja i poznanika i danas mi je ispricao šta je saznao tj. šta će biti najverovatniji plan USA za ceo Zapadni Balkan. Prvo mi je to izgledalo nelogicno a posle sam veceras malo vise o tome razmišljao i dosao sam do zakljucka da to uopste ne bi bilo loše za Srbiju.

Evo te verzije njihovog plana - prvo bi se islo na razgranicenje sa Kosovom i tako bi one opstine severno od Ibra pripale Srbiji a Crkveni hramovi u Gracanici, Decanima, Peckoj patrijarsiji i dr. bi bili ekteritorijalni. Zatim se odmah prelazi na stvaranje tri države na Zapadnom Balkanu koje bi bile federativno uredjene: Albanija sa federalnom jedini Kosovom, Srbija sa federalnom jedinicom Republikama Srpska i Muslimansko-Hrvatska federacija.Ne bi dozvolili da bude cisto muslimanska država na Balkanu niti da se hrvatski deo u Bosni prikljuci Hrvatskoj i to is razloga sto neće da im se stvori islamdski terorizam u Evropi a drugo sto je Hrvatska već u EU a EU ne dozvoljava promenu granica tako da Ameri planiraju da pre ulaska u EU naprave ove države na Zapadnom Balkanu i da nas onda sve skupa zajedno ubace u EU.

Organizovala bi se neka Međunarodna konferencija slična Dejtonu na kojoj bi sve ovo bilo ugovoreno i potpisano.

Eto, da li je ovo zaista istinita vest ili neko pusta buve tamo u Vasingtonu ko zna.Navodno Tramp hoće to da resi pre nego sto ove države udju u EU jer posle ulaska u EU to ne bi bilo moguće.

NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
09. oktobar 2019. u 20.12
Sada si me podsetio na izjavu Blaza Krjevica glavnog zapovjednika HOS
Feb 1992 u Ljubuskom kada je izneo svoj plan o iizlasku Hrvatske na Drinu.

NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
09. oktobar 2019. u 20.26
Plus moram priznati da mi se plan čak i svidja jer bi drzana granica između Srbije i Hrvatske bila pomerena na samo 90 km juzno od Zagreba u Kostajnici sto napr Kolindi pruzilo priliku da bude kuma novom susjedu zvanom Povelika Srbija.
Lorka
(поета)
10. oktobar 2019. u 00.31
prvo bi se islo na razgranicenje sa Kosovom
*********************************************************
У овом грму лежи зец. Важно је да се уради ово прво, а после - ко те пита, неће ови, неће они, Амери заборавили, Брисел се успротивио...

Срби су, у игри са Западом, неколико пута били изиграни. Пристали су на неколико мировних уговора између РСК и Хрватске. Сад РС Крајине више нема. Пристали су на Дејтонски споразум. Сад је од Дејтонског споразума остала само љуштура чије се тотално разбијење спречава само захваљујући неочекиваном обрту Додикове политике. Пристали су на Резолуцију 1244 и гаранцију да ће Косово остати у саставу Србије. Сад су ти исти који су донели ту резолуцију - признали независност Косова.

Зар неко мисли, кад се изврши то вајно 'разграничење' - да ће неко уопште поменути припајање Републике Србске Србији. Дај људи кад ћемо се опаметити!

Да је Запад хтео поштено решење, цео проблем бивше Југославије би решавао у пакету, па би иста права имали и Срби из Крајине, и Хрвати, и муслимани и Албанци и остали. Можда ће се неко питати како? Па не би се признала ниједна нова држава док се пакет не реши. Ето како.

Тако је исто и са овим планом - искрен приступ ће бити само ако се решава истовремено у пакету.
D-Man
(Analyst)
10. oktobar 2019. u 00.53
Бранко,

Тај твој извор информација је прилично наиван.

Да ли било ко од нас Срба може да верује да би Запад (укључујући ту, наравно, САД) дозволио да се Република Српска споји са Србијом? До тога може доћи само након неког новог светског рата а у миру неће никад јер Западу то не пада на памет.

Па Запад већ има у БиХ ''решење'' које баш њима одговара. Ни муслиманска тоталитарна држава ни нова српска држава а ту су још удробили и Хрвате да би ситуација била још компликованија за било који покушај растурања БиХ.

Па, Западу не пада на памет ни било какво разграничење између Србије и тзв. Косова. Запад је створио ту шиптарску државу и то се може променити само ратом а никако у миру.

Кључни план Запада је да придобије Србију за добровољно признање тзв. Косова а како ће то учинити да Србима не изгледа као издаја Вучића је оно што још нису смислили. То је једино што занима Запад уз очување и БиХ онаква каква и данас јесте.
Branko-123
10. oktobar 2019. u 02.23
Samo da pojasnim. Ovo bi se sve resavalo u paketu na toj međunarodnoj konferenciji. I sve bi se istovremeno potpisivalo.Istovremeno bi bilo i razgraniçnje i stvaranje ovih federalnih država.Ja sam isto odmah rekao ma ajde to ubacivanje Republike Srpske u igru je samo stos da bi se odradilo ovo sa Kosovom međutim kaže mi kum da bi to bio sveobuhvatni sporazum koji će se istovremeno potpisivati na toj konferenciji. Ja isto ne vererujem da će do toga doći jer bi Hrvatska posizila i angazovala bi Nemacku da sve to spreči ali videcemo.
Power12345
10. oktobar 2019. u 02.30

Trla baba lan...te i vi Rekao, čuo, Kazala...čisti klač, trač
CAHJAP
10. oktobar 2019. u 02.46
Kao sto Lorka iznad rece, svaki sporazum koji smo pravili sa zapadom se zavrsio na nasu stetu. Kakvo razgranicenje sa Kosovom? Dokle će vise ljudi prodavati sarene laže i uopste spominjati razgranicenje sa Kosovom. Što se vise to spiminje u politici to se vise programiraju mozgovi naroda da to prihvate. Kosovi je neotudjivi dei Srbije i tacka. Tu vise nema nikakvih razgovora niti kompromisa jer svaki dalji razgovor bez obzira koliko zvucai prihvatljiv i za dobrobit Srbije je zapravo poraz.
Kosovo nije samo nasa kolevka, nasa istorija, nasa majka..., već zemlja naših svetinja, naših junaka, naših predaka, naših mucenika i svetaca i kolevka svakog Srbina. Kosovo prema svojoj velicininje prebogato rudama i mineralima koje pruzaju mogućnost visestrukog obnavljanja Srbije, poboljsanje zivota, nataliteta, zdravlja i ekonomije. Ako Srbija u korist neprijatelja prizna nezavisnost Kosova, drugi narodi tj neprijatelji će vrsiti naglu i potpuno eksploataciju ruda i minerala (sto već delimicno i cine) i to jeftinijim kvantitativnim metodama gde se vrse vece i brze ekstrakcije na racun zagadjivanja prirodne okoline.
Svaki Srbin koji zagovara ikakvo razgranicenje sa Kosovom je prodana dusa i neprijatelj svoga roda !
Power12345
10. oktobar 2019. u 03.21
pozdravila vas sve Trampovica...
Jutros je sretoh u Kranju na pijaci (oni njeni telohranitelji nose pune kese Tinčevog sira i kranjskog kozijeg mlijeka ) malo se udebljala i sa onim velikim zatamnjenim naočarima jednva je poznadoh...E baš smo dugo ćaskali i pričali o svemu kao i političkim temama. Vidi se da je žena stvarno potkovana, čuje i puno zna ..
Ali na postavljeno pitanje juga Srbije i uopšte Balkana šta joj čovjek misli i koji je plan ...nije mogla odgovor dat.
Veli noćima ON ne spava i stalno bulji u neku tačku na karti ex Yu

dulebg
(posmatrach)
10. oktobar 2019. u 04.14
Чак и да признамо Косово - Кина и Русија ће у СБ својим ветом блокирати било какву активност на Косову.
Keserovic
10. oktobar 2019. u 04.49
kaži kumu da je gofna...
AlhemijkaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Alhemijka
10. oktobar 2019. u 04.57
A gde ti SANJAR živis. Sigurno u USA, Australija, Kanada, EU...Poznat mi je taj patriJotizam naše dijasporom. Cuvali bi Srbiju do poslednjeg srpskog deteta koje živi u Srbiji i koja zbog tog kosovskog problema ne mogu da žive zivot kao vasa deca koja sa vama žive u tim sređenimdržavama. Ja sam bila kod sestre u Becu u gostima bas kad je Kosovo proglasilo otcepljenje i ona je bila aktivna u nekom tamo srpskom udruzenju i imali su neki sastanak tog drustva da se dogovore o protestima koje će na ulicama Beca odrzati sledećeg vikenda. Na tom sastanku je govorio i jedan Srbin koji je predsednik tamo nekog srpskog udruzenja koji je dosao u Bec na taj sastanak a inače živi u nekom drugom gradu Austrije, mislim da je bio Linc. I piceo da seiri kako mi treba da posaljemo vojsku na Kosovo, kako je Kosovo sveta srpska zemlja, kako mi treba da mobilisemo sve naše mlade ljude da se bore na Kosovu i ja pitam jednog našeg Srbina koji je sedeo pored mene da li taj ima decu,ovaj mi kaže da on ima dva odrasla sina i ja u tom trenutku ustanem i pitam ga da li će njegovi sinovi ići onda u Srbiju da se tako bore za Kosovo a on mi odgovori kao iz topa: naravno da neće ići, zašto bi oni isli tamo kad oni žive ovde. Htela sam još da mu kažem zašto onda zagovara rat do poslednjeg srpskog deteta ali me je sestra ocima upizorila da sednem i da ništa više ne govorim. Bilo joj verovatno neprijatno. Mogu vam reći da na ovo moje pitanje i njegov takav odgovor nasi dijasporci koji su sedeli na tom sastanku nisu reagovali već su samo mene onako prezrivo pogledali i ocigledno je bilo da se svi slazu sa takvim njegovim odgovorom. Njima je samo važno da oni glume neke velike patrijote i da se skupljaju na takvim nekim protestima i da i da se tako druže tamo.

Bilo koji nas Srbin koji živi u državama EU reci će vam da Srbija ne treba da udje u EU, pa dobro onda a zašto oni i njihova deca žive tamo u EU i nemaju nameru da se vrate u Srbiju. Ali to je ono kad dodju u Srbiju i u svoje rodno mesto na odmor mogu da se hvale kako oni su navikli da žive po standardima Europske unije a eto mi i ne zmamo kakav je to standard, oni su onda vazni pred familijom, prijateljima, mestanima a mi smo ovde jedna najobičnija sirotinja. E tako razmišljaju ti nasi dijasporci koji bi da se ovde u Srbiji ratuje a oni će tamo u Europskoj uniji svojim protestima i parolama da nas podržavaju. Ajde bre, ko vas ne zna skupo bi vas platio.
zori
(Чича)
10. oktobar 2019. u 05.15


Keserovic
10. oktobar 2019. u 04.49
kaži kumu da je gofna...

________________________

BUUHAHAHAhahhahahhaha... to brate... toooooo
DarkBlue
(istrazivac)
10. oktobar 2019. u 05.38
Nisu svi koji rade po ambasadama diplomate.
Ima tu vozaca, molera pa i onih sto održavaju
čistoću wc-ova...
cenim_ja
10. oktobar 2019. u 05.56
alhemijka
ja ,da sam na tvom mestu,zapitao bih sebe zašto svako u sali podržava mišljenje tog coveka samo sam ja protiv????
zamisli...covek rekao da treba poslati vojsku na KIM...
pa zar ne treba????ko treba da brani KIM?dijaspora?????
za koji djavo sluzi vojska?????

Ti i tebi slični bi želeli da vam probleme
resi neko drugi...rusi,dijasporci..bilo ko ,a vi da sedite i uzivate u carobnoj fontani...e pa sele ne ide to bas tako...
Istoricar67
10. oktobar 2019. u 06.31
Meni ovo ne izgleda loše, samo je pitanje koliko je sve to izvodljivo. Ali sam siguran da je Amerikancima puna pipa ovog haosa na Balkanu i verovtno traže način za trajni mir ovde. Što se tiče Rusije i Kine oni su rekli da će podrzati svaki sporazum na koji Srbija pristane. Tako da ne vidim da bi se one nešto tu suprotstavile i stavile veto u OUN. Ali moguće je da se zaista trazi neko sveobuhvatno rešenje za Balkan pa moguće da je i ovo jedan od mogućih predloga za stabilizaciju ovog podrucja. Britanija sad konacno napusta EU i mislim i da je americki plan sada da ostale zamlje Evrope naprave Zajednicu evropskih država po ugledu na SAD, naravno bez Rusije i država bivšeg SSSR-a. Pa videcemo verovatno za koji mesec šta će tu biti opcija Amerike. Ako se ide na tu Zajednicu evropskih država ona mora biti kompaktna a ne da u svom sredistu ima haos i svadje među državama clanicama. Tako da i ova opcija za Balkan nije nemoguća.
cenim_ja
10. oktobar 2019. u 06.42
ma srbija može da potpise šta hoće...
sa ovakvom politikom srbija je nahebala kako god okrenes i šta god da potpisu...
potpisana je rezolucija 1244 pa je niko ne hebe 1%...mislim srbija mora da je postuje a drugi jok...
bilo kakav sporazum koji iznesu UN.to jest ameri,svabe,englezi i ostali srbomrzci ,je propast za srbiju...NIJE MI JASNO STA JOS TREBA DA SE DESI PA DA GEDŽO VIDI DA NA VRBI NE RADJA GROZDJE I DA MU NATO FASISTI NEćE ISKROJI KAPU PO MERI...
zoriPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zori
(Чича)
10. oktobar 2019. u 06.44


Alhemijka
10. oktobar 2019. u 04.57

„... Ali to je ono kad dodju u Srbiju i u svoje rodno mesto na odmor mogu da se hvale kako oni su navikli da žive po standardima Europske unije a eto mi i ne zmamo kakav je to standard, oni su onda vazni pred familijom, prijateljima, mestanima a mi smo ovde jedna najobičnija sirotinja. E tako razmišljaju ti nasi dijasporci koji bi da se ovde u Srbiji ratuje a oni će tamo u Europskoj uniji svojim protestima i parolama da nas podržavaju. Ajde bre, ko vas ne zna skupo bi vas platio... ”

_________________________________

zenska glavo... e taaa-koooo... a?
:)))))))
cenim_ja
10. oktobar 2019. u 07.06
to što alhemijka kaže ,a zori podržava,nema veze sa dijasporom ili maticom..to je pitanje karaktera osobe...
cinjenica je da ogroman broj naših ljudi koji žive u inostranstvu voli da se kurchi i hvali kad dodju u srbiju...malo je onih koji će prucati realnu pricu...
ali isto tako veliki je broj ljudi u matici koji će samo kukati i samo cekati da dijasporci zavuku ruku u dzep i da im daju koji euro ili dolar..i obavezno posle toga će da se zali kod komsije,brata...da je je dobio samo pishljivih „$€£”(ma kolika suma da je u pitanju)...

E to vam je pitanje karaktera ili ti karakterna osobina „savremenog”coveka...
CAHJAP
10. oktobar 2019. u 09.06
Alhemijka, ja sam bio na Kosovu dok ste vi ispijali kafe, brbljali nebuloze i bolela vas ina stvar šta se tamo desava jer vam nije na kucnom pragu. I danas ništa se nije promenilo. Sram te bilo
Lorka
(поета)
10. oktobar 2019. u 11.19
Да додатно објасним свој коментар:
Ја се нисам изјашњавао о томе да ли је план добар или не, као што не знам ни да ли је истинит или не.
За сад се само изјашњавам о томе да ће Срби бити још једном преварени ако се план не буде решавао у пакету (ако такав уопште постоји!).
D-Man
(Analyst)
10. oktobar 2019. u 12.19
Алхемијка, госођо драга,

Видиш, не почиње све од рата на Космету 1999е и не може се све то о чему ти говориш свести на тај догађај из Беча о којем ти говориш.

Пре Космета се догодила и РСК и РС где су Срби западно од Дрине били остављени да се сами боре против многобројнијег противника а на крају и НАТО пакта. Наравно, било је подршке из Србије али се све фактички сводило на логистику и муницију.
Иначе, ако ти није познато Срби из РС су спречили пребацивање целокупног оружја са тог подручја у Србију почетком деведесетих. Да, госпођо драга, неки мозгови у Београду су имали такву ''генијалну'' идеју да се све оружје пребаци у Србију па да онда ваљда на кашичицу дају Србима у РСК и РС.

Онда смо доживели да је свака помисао на пуну мобилизацију била унапред осуђена на пропаст.
Богатији, моћнији и имућнији су своју децу из Србије слали по белом свету да случајно не би ишли у рат. Са друге стране, исто тако, богатији, моћнији и имућнији Срби са подручја РСК и РС су своју децу слали из РСК и РС већином у Србију али и по свету.

Народ брзо схвати да је рат курвањски посао. Сваки патриотизам изгуби смисао када човек види да он и његови синови иду у рат а комшијина деца отишла у непознатом правцу а тај исти комшија, гузоња, се ухватио позиције са које он никако не може у рат.

Дакле, увек је код нас било тога.

Тачно је да има морона у дијаспори који би ратовали до последњег детета у Србији али такви су мањина. Многи људи у дијаспори су претоварили ратове преко својих леђа, све изгубили у тим ратовима и били принуђени да напусте своја огњишта. Видиш, таквим не пада на памет да гурају друге у рат. Али, има оних који рат нису ни осетили; видиш, такви би да ратују до последњег Србина да задовоље неку своју сујету.

Шта је онда решење? Па, јбг, драга госпођо, да опростиш на томе што псујем, све зависи од тога шта управо држава Србија хоће и жели. Идеалног решења нема. У било каквом новом рату први би на удару били људи у Србији.

Поновило би се оно што се дешавало и током девеседетих у РСК у РС па онда и на Космету. То је та трагедија ратних збивања где већином сиротиња ратује и гине док се други чак и богате од тог истог рата.

Али, шта, понављам, онда чинити? Рат се некад једноставно не може избећи. Или ћеш се борити (неко за слободу а неко за личну корист; ови други, наравно, из неке дебеле позадине) или ћеш се предати неком другом, бити слуга, грађанин другог реда, остати без Космета (као што смо остали без РСК), препустити Србе са тог подручја на милост и немилост непријатељу. Јесмо ли спремни да живимо са последицама таквих размишљања? Неко јесте, неко није.

Због таквих ме ствари увек шокира кад прочитам ''Ви из дијаспоре би да ратујете до последњег човека у Србији''.

Не, госпођо, апсолутно нетачно! То можда жели шачица подлих и болесних а то су исти они који дођу у посету па се тамо кур4е причама како су они успели у животу самим тим што су у Канади, САД, или Западној Европи.
Ако се тако понашају зашто их онда не пошаљеш у пи3ду материну и кажеш да више не долазе у Србију? Зар то не заслужују својим дркаџијск1м понашањем?

Ја сам увек за то да буде онако како већина људи у Србији (или РС) жели. Ако се жели вратити Космет ратом онда се мора спремати за рат.

Позовите онда у тај рат и дијаспорце и видите ко ће се одазвати. Онај ко се не одазове забраните му повратак у Србију за сва времена. Али, исто тако и свим онима који збришу из Србије непосредно пре и за време рата.
Има, дакле, решења али је то решење немогуће спровести у дело јер управо одлучују они који су моћни и богати. Они одлучују и о томе хоће ли рата бити или не. Ти исти моћници који живе у Србији ће одлучити о рату а не дијаспора. Обичан човек се ништа не пита.

keser
10. oktobar 2019. u 12.33
Srbija sa federalnom jedinicom Republikama Srpska i Muslimansko-Hrvatska„

Може ако се то зове Србија.
Иначе не треба нам ни милиметар више него што имамо. ”
cenim_ja
10. oktobar 2019. u 15.17
bravo D-man...svaka ti je na mestu(što se mene smatra)
Novak
10. oktobar 2019. u 16.11
Velika Srbija i velika Albanija resavaju balkansko pitanje zauvek.
Mora se pricekekati da se vidi dali je isplatljivije i bosance staviti
u veliku Srbiju ili u veliku Hrvatsku. Verovatno će realativno brzo broj bosanskih muslimana postati manja etnicka grupa u odnosu na nove evropsko muslimanske koncentrate po celoj Eu.
zori
(Чича)
10. oktobar 2019. u 16.44


cenim_ja
cenim_ja
10. oktobar 2019. u 07.06
to što alhemijka kaže ,a zori podržava,

_____________________

kuj bre... ja?
nisi razumeo
seljakipo
10. oktobar 2019. u 18.53
..., enigma rešenaaaaa,... doticni lik je na funkciji zamenika pomoćnika kurira kafe kuvarice sekretarice savetnika drugog zamenika podambasadora

..., „Covek, Koji Zna.!?” ..., inače praksa je da najprecizije informacije iz visokih diplomatskih krugova bas i dolaze od ovakvih a onda preko SC-a se prosledjuju dalje na tehnicku analizum, analitiku itd. potom obradjeni izvestaj slece na Trampov astal,... i uz prvu jutarnju kaficu (posle zornjaka) Melanija ga cita voljenom Trampu ..., (takođe epske pesme., Kosovski boj ...itd)
CCCC
10. oktobar 2019. u 22.11
|Najverovatniji plan„ i kada bi se od reci do reci izneo 90% ljudi ga ne bi moglo shvatiti.
Drugo
Onda bi prestao biti i plan, jer bi ga i neprijatelj saznao.
(da li vi oglasavate sopstvene planove čak i uzoj familiji a kamo li komsijama)
------
Ljudi ne shvataju da ovo šta sada vide i misle da vide, vrlo verovatno za 20-40 godina neće postojati. Ni narodi ni teritorije ni politika, ni saveznici ni ta vrsta uticaj i ta vrsta ekonomije
Primer
Kada je Milosevic primera radi(na stranu i Milosevic i Kina ali primera radi) 90-tih sa Kinom potpisivao jedan od najjačih međudržavnih ugovora koje danas Srbija uziva sa Kinoma a koje je sama Kina ikada potpisala sa nekom stranom zemljom,..Kina tada nije bila ekonomsko politicka velesila nego tek najmnogoljudnija zemlja sa komunistickom vlascu.
Za samo 25 godina, svedoci smo šta je Kina

Takođe mozete zamisliti fantaziju da svi nestanu sa Balkana i samo da Srbi postoje,..ne samo da je RS ili Kosovo ili CG srpske zemlje, nego sav bivši prostor SFRJ. Domografija ne radi za nas, i kao danas prostor Slavonije, Like itd itd, i taj prostor bi za 40 godina bio pust

Sada sve to stavis u formulu pitanja Najverovatniji+plan+za+Zapadni+Balkan

Iseljavanje ne Balkana, nego uopste svih stanovnika Sveta je pocelo. Englezi se penzionisu u Grckoj ili Spaniji, Francuzi idu za Aziju i Afriku,..Afrika dolazi u Francusku. Belci u Londonu postaju manjina/...
100,000 specijalnih pasosa Srbija izda albancima sa Kosova koji napustaju Kosovo. Gotovo 5.000 građana svake godine se odrekne državljanstva tzv. Kosova.
Hrvatska se rapidno prazni. U SFRJ odnos radnik : penzioner je bio 4:1, danas je 1 : 1.25, ali postaje i gore. To gore je 1:1:1 koje će im se desiti za samo godinu dve, a to je na 1 zaposlenog će ići jedan penzioner i još jedan nezaposleni.
Nemacka rapidno gubi nemacku populaciju a samo godisnje trebovanje za industriju im raste na 60,000

Stvar je toliko kompleksna i slozena da 90% ljudi i da se iznese danas taj plan ne bi pojma imalo o cemu se tu govori.

Ljudi ne shvataju da recimo primera radi, pojam industrija, nije samo tehnologija, radnici i fabrika kako to fercera uopste u glavama ljudi.
Da bi imao recimo tehnolosku fabriku, moras ne samo obezbediti zemlju, radnike i svojevrsnu tehnologiju, nego prvo zemlju, vodu, struju, put, kanalizaciju, ekoloski sistem itd itd
Ne možeš napraviti fabriku na jugu Srbije a da nema puta,.ima put al skupa energija od uglja ili uvoza ili elektrana,...ima i energija, al gde su radnici, imaju radnici ali ti radnici niskokvalifikovani a trebaš kvalifikovane, trebaju ti onda skole,..imaš skole ali nemas decu itd itd

Tako i ovo pitanje. Plan Balkana i uopste famozni plan o Kosovu se nikada ne sme i ne može javno izneti, jer sadrzi i viziju minimum 50 godina unapred. Svako od strana zna sopstvene i one druge strane teznje, ali naravno kada igramo karte, nikada aduta i pravu nameru ne otkrivamo na početku, nego u samom finisu.

Recimo to Kosovo. Zamislimo da se svi siptari sad isele sa Kosova. Šta onda s tim? Koga bi naselili dole? Nek stoji prazno, zar ne!
Zamislimo nešto plozabilniju i nešto realniju situaciju da se ne isele ali se vrate pod Srbiju. Kako bi to izgledalo u Parlamentu Srbije i koji bi kamen ti ljudi oko vrata bili Srbima uopste??

zamisli da Srbija toliko tehnoloski iindustrijski ojaca ali nema radnika jer Srbi neće na njivu ili fabriku. Ko su ti koji će onda da nam rade?
Jesu li to ovi danas albanci ramini, kurtijevi siptari, zaev-ovi makedonci, bakirovi bosnjaci??? Sirijci? Filipinci? Ko?

stvari su daleko slozenije i komplikovanije nego i jedan ovde diskutant gledajuci po vasem rezonovanju šta ste napisali može da pojmi ili predvidi

NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
11. oktobar 2019. u 09.54
Pa ja sam nedavno ovde opisao rad savezne skupstine Srbije na dva jezika pod dve zastave.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.