Diskusije : Politika

 Komentar
Hrvatica Sujica u EU od Srbije trazi cudne stvari
Tarpe-
10. septembar 2019. u 16.02
Čitam da je ta Hrvatska predstavnica u EU Dubravka Sujica rekla izricito da bi se Srbija priblizila EU mora da se prema hrvatskoj nacionalnoj manjini u Srbiji ponasa isto kao što se Hrvatska ponasa prema srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj.

Šta to sada znaci?. Pa jel to znači da treba da tucemo i prebijamo Hrvate u Srbiji.Ako ona trazi sve isto onda moracemo da ih bijemo.
keser
10. septembar 2019. u 17.13
Хоћемо, са задовољством.
rizling
11. septembar 2019. u 03.53
Zašto se cudis ?
Krvati su u EU, Sto je normalno da imaju ljude n'a polozaju.
Cekaj za 10 godina, kada budu usle u EU S Makedonija, Kosovo i C Gora koja je jednom nogom u EU.
Pa pocnu oni da nam resavaju naše problème.
D-Man
(Analyst)
11. septembar 2019. u 09.59
Од првог тренутка када су почеле приче о томе да Србија жели у ЕУ а нарочито од оног тренутка када су Хрватска, Румунија и Бугарска експресно примљене у ту заједницу (Хрватска по изричитој жељи Немачка која је хтела да се одужи нашим комшијама за подршку у два светска рата а Румунија и Бугарска само да би се ЕУ а и НАТО преко ЕУ што више приближили руским границама) ја сам рекао да ми треба да бежимо од ЕУ као од куге.

Исто тако говорим и о томе да ћемо ми тек да видимо шта ће Хрватска да нам ради када једног дана дођемо пред врата ЕУ и шта ће све захтевати од нас.
Запамтите, они ће захтевати да Србија призна ''агресију'' на Хрватску па да плати ратну одштету, да се сами прогласимо геноцидним народом и то вероватно неће бити све.

Добро је што се сличне ствари дешавају и сада тако да нико не може рећи да је изненађен када дођу они највећи захтеви од Хрватске.

А то што та госпођа каже како би Србија требала да се понаша према Хрватима у Србији исто онако како се Хрватска понаша према Србима у Хрватској то ти само још једном говори и потврђује залуђеност комшија њиховим личним лажима и пропагандом. Они су сами себе убедили да су најбољи и најпаметнији. Типична нацистичка идеологија која се огледа кроз деловање њихових најекстремнијих елемената тј. усташа.
Power12345
11. septembar 2019. u 16.37

... čovjek Srbin sa reg.tablicama Berlina i sagradjene vile u Rovinju..
kažem Rovinj Istra..
brale taj Srbin kad priča ili neke posete iz Matice ima, sva okolina
ječi od baritona .
Dobro velim Srbin je al' ipak nije odmako daleko od školske kulture ili onog što sredina, nudi i ima a to je bonton .. ono osnovno prilagodit se u sredini i ljudima pa makar se oni i hrvati u Istri zvali.
Power12345
11. septembar 2019. u 16.42
Srbija i EU... šta ima tamo da traži Srbija ..?

Tačka

A Bugari i Rumuni isto...dve tačke.
Jocko4
(observer)
11. septembar 2019. u 22.55
Шујица би најпре требало да објасни како су Срби у Хрватској од конститутивног народа постали национална мањина ?

А Хрвати у Србији, који због сецесије Хрватске од СФРЈ јесу постали национална мањина, треба први да протестују због ове изјаве Шујице, јер би дословно испуњење њеног захтева било врло лоше по њих.
Срећа њихова да ми нисмо морони, као хрватски националисти, предвођени острашћеним и недо*ебаним политичарима.

У стилу њиховог цинизма, Шујици би требало одговорити: „Гледе Вашег захтјева, порадићемо на тому”.
cicero99
(historia est mater of studioru)
11. septembar 2019. u 23.14
D-man i Jocko opet ste apsolutno u pravu i izneli ste jake argumente. Nego možda ne bi bilo na odmet (viza vi Jockove veoma dobre obzervacije o statusu naroda i novonastalih nacionalnih manjina) često i argumentovano podsetiti Sujicu i hrvatsko rukovodstvo u celini da u međunarodnom pravu (samim time i u toj EU)postoje principi i nacela reciprociteta i retorzije koje oni tako olako ignorisu kada se radi o Srbiji. Treba podsetiti hrvatsku da Srbija ispunjava svoju duznost i postuje te principe ali isto tako Srbija ima apsolutno pravo i da primenjuje te međunarodno priznate i praktikovane principe i mere. Hrvatska nastavlja po uzoru iz 1941.
Zajedno i složno sestre i braco Srbi. Pozdrav
cicero99
(historia est mater of studioru)
11. septembar 2019. u 23.18
Da malo pecinije kažem:
Srbija ima apsolutno pravo i da primenjuje te međunarodno priznate i praktikovane principe i mere prema hrvatskoj kao legitiman odgovor na njihove poteze i (ne)dela koje cine prema Srbiji.
seljakipo
12. septembar 2019. u 00.01
...,, Srbija ima apsolutno pravo,...

.., kažu pravo he u sili, a, sila je u pravu. I istorijski, vladavina jaceg. Prema tome Srbi i Srbija nema puno prava jer nema puno sile. Jedino dok mi sami ne ojacamo duhovno umno i moralno, postacemo silni i jaki pa onda imati apsolutno pravo...

..., vako , cvc, gleda se zadruga a celo selo voli belo.!>?

..., a što se tiče rvackih glasnogovornika i dobosara, mogu da prduckaju sve dok god im glava viri iz anglosaksonske guzce, ali samo do prvog proliva.
Istoricar67
12. septembar 2019. u 04.51
Jocko kada govoris da Srbiji nije mesto u EU a ni Rumuniji i Bugarskoj izbija iz tebe ona hrvatska ceznja da granica između istoka i zapada bude između Srbije i Hrvatske. Vi Hrvati imate samo jednu ogromnu zelju da postanete neko bitan a to mozete postici samo ako se hvalite da ste vi u Europskoj uniji a Srbija pripada istocnom nazadnom bloku. Pa vi sada od toga živite jer nemate sa čim drugim da se istaknete, sada mislite da ste bitni i da će prijem Srbije u EU zavisiti od vase volje. Smesno.
Jocko4
(observer)
12. septembar 2019. u 10.14
Istoricar67,

!?
Да ме ниси побркао са неким другим ?
Istoricar67
12. septembar 2019. u 12.31
Izvini Jocko, ovo sam se obratio Power12345.
dulebg
(posmatrach)
12. septembar 2019. u 17.12
Живели Крвати, не дајте нам у ЕУ - још ово пар година док се не распадне. Па јел смо ми најлуђи, да плаћамо карту за „Титаник”?!
vantika
12. septembar 2019. u 21.40
Predsednik SRBA tj Aleksandar Vucic,..polako i sigurno igra simultanku na vise tabli.
Ocigledno je samo jedno,..SVE protivnike je ubedio da mu fale oba Topa i Kraljica,..al nekako moras znat' igrat taj sah da bi to sa strane prokibicov'o

Jocko4
(observer)
12. septembar 2019. u 23.07
http://www.politika.rs/scc/clanak/437680/Evropska-komesarka-iz-Hrvatske-mesecno-će-zaradivati-kao-prosecan-Hrvat-za-2-5 -godine

> 'Хрватица Дубравка Шуица, која би од 1. новембра требало да преузме дужност потпредседнице Европске комисије за демократију и демографију, имаће месечну плату од око 24.000 евра, објавили су то хрватски медији на основу плате њеног претходника Франса Тимерманса. Реч је о бруто износу на који ће новоизабрана бриселска функционерка морати да плати све обавезне порезе, али ће, с друге стране, имати и право на низ додатака у виду накнаде за пресељење, породичне накнаде, додатка за боравак у Бриселу, трошкова путовања. Тако ће Шуица за месец дана зарадити колико би просечан становник Хрватске зарадио за око две и по године.'
- - -

Да ли д. Шуица својм изјавом заступа ставове Хрватске, или Европске Уније, конкретно Европске комисије за демократију и демографију ?

Ако ЕУ, тј. поменута комисија не реагује поводом ове њене изјаве, онда треба да нам је јасно да постоје бар два јака разлога да Србија не буде у ЕУ:

1. Подржавајући небулозе фашиста у Хрватској, ЕУ и ова њена комисија показују да су исте политичке оријентације;

2. ЕУ је одавно познато легло наднационалних бирократских паразита, који све брже прерастају у нову врсту аристократије, које финансирају стотине милиона модерних робова.

Боље решење за Србију је да развија и усклађује своје стандарде са стандардима ЕУ-е и стандардима ЕАУ-е, јер би тиме успела да прошири тржиште за своје производе, а уједно би могла да заштити своје тржиште и природне ресурсе од продора грабљивица са Запада.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
13. septembar 2019. u 05.51
Ako preko mosta ne može, može se preko cuprije. Ili skelom:
Šta je dobro u EU:
Zajednicka moneta koja olaksava trgovinu. Odgovor Srbije, BiH, Makedonije bi bio omogućavanje otvaranja racuna u Eurima i placanja robe i usluga istim
Ne može se izvesti roba u EU. Odgovor je sporazum o bescarinskom protoku robe sa Norveskom, Svajcarskom, Marokom, Tunisom, Egiptom, Albanijom, Turskom...
vantika
13. septembar 2019. u 17.22
Put ka EU nije isto kao i clanstvo u EU.

Ono sto mnoge države nisu odradile , a usle su u EU na ovaj ili onaj način radi Politike i geostrategije,..će u dogledno vreme udariti o patos takvom silinom da će osecati dosta dugo.

Srbija sa Predsednikom Vucicem ODRADJUJE na pravi način taj „put ka EU”.
Ma šta mi loše ili negativno mislili o EU(i jedan sam od tih koji prosto ne može da pojmi da budemo deo te birokratske kreature),..jedno JESTE SIGURNO,..da svaka tacka koja se tiče Ekonomskog, Drustveno-socijalnog i sa aspekta Države,.tacka PRIKLJUCENJA je vrlo i vrhunsko pozitivna stvar za samu Srbiju i nas narod.
Sve te Tacke pristupanja i kvalifikacije kao i „pregovora” tj tuh POGLAVLJA I PRIKLJUCENJU su vise nego pozitivne stvari za Srbiju.
Ko je video ta Poglavlja i ZNA!

Mišljenja sam da Predsednik Vucic ima TAJ cilj,.da oplemeni i modernizuje Državu Srbiju, prolazeci u procesu iz tacke u tacku osavremenjavanja Pravno-Politickog i Ekonomsko-Drustvenog aparata te države
ali na samom kraju kada ta sva vrata i pootvara,..TOTALNO JE DRUGA STVAR DA LI CE DA PRođeMO KROZ TA VRATA

za sada,..ne sekirajte se,.SRBIJA JE U ODLIčNIM RUKAMA I RAPIDNO NAPREDUJE
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.