Diskusije : Politika

 Komentar
Два очерупана ustaška петлића.
zupa
(DR.MR)
06. septembar 2019. u 07.44
https://www.youtube.com/watch?v=pgIdn-eaT6w
-------------------------------------------------
Како се причају набулозе.
zupa
(DR.MR)
06. septembar 2019. u 08.16
Због свега овога Срби у окупираној Србској Крајини у илегалу а Србија
треба да прекине све односе са Хрватском.
Усташе су се сами хвалили колико су Срба побили и овај такозвани
професор хоће некакву полемику,постоје слике а Хрватско интезивно
понашање то потврђује,љута трава на љуту рану,хрватска 91 је тежња хрвата
за НДХ 41,...све то лепо стоји а ова двојица булазне нису то они радили.

Зашто поново не науче свој прави Хрватски језик а то је чакавски јер су
кајкавци Словенци него упорно говоре Србским језиком кога кваре како
им падне на памет...нек прочитају литературу свог идола Анте Павелића
па ће приметити да не говоре ијекавицом.
dulebg
(posmatrach)
06. septembar 2019. u 15.29
Жупа, има нас који немамо живаца да отпратимо видео, још мање интервју, а понајмање контакт од 2 сата. Па ако имаш живаца за нас овакве, дај неки сиже видеа?
keser
07. septembar 2019. u 05.43
https://www.youtube.com/watch?v=tQD8wUgCsZM

Овде бивши генерал хрватске обавештајне.
Каже да је прислушкивао Милошевића.

Да је српска обавештајна ушла у све поре хрватског друштва данас. Да Пленковић ради за Енглезе.

итд, у овом видеу углавном ради се о људима који не могу да живе без нас Срба. Није то добро када имаш тако суманутог комшију.
keser
07. septembar 2019. u 05.47
Чим се нешто зове Велебит онда је ту сумњиво ментално здравље..

Има и прстију хрватске обавештајне која контрапропагандом покушава да туче нас комшије.
За нормалног човека ово није пријемчиво чак и да ј Хрват.
Али када знамо каква је већина Хрвата, ненормална, ода је то веома плодно тле за ове ненормалне приче.
pestko
(odzacar)
08. septembar 2019. u 01.32
„има нас који немамо живаца да отпратимо видео, још мање интервју, а понајмање контакт од 2 сата. Па ако имаш живаца за нас овакве, дај неки сиже видеа?”

Odslusao sam video, prilično je interesantno. Novinar je tipicni hrvato-ustaški primitivac, ne naročito inteligentan. Njegov sagovornik, Tomislav Sunić, ekstremni desnicar ali i predstavnik ustaške inteligencije, je međutim vrlo zanimljiv.

Sunić je rođen u SFRJ, potice iz porodice hrvatskih intelektualaca, emigrirao je 80-tih u Ameriku, posto su mu oca i sestru uhapsili kao nacionaliste. Tamo je doktorirao, a onda se 90-tih vraca u hrvatsku. Deluje kao covek od integriteta, iako sovinistickih shvatanja.

Na uporno novinarevo navodjenje da pljuje po Srbima, Sunic to konstantno odbija, i usresređuje se na Zagreb, za koji kaže da nije dovoljno nacionalisticki, i da su na vlasti prodane duse i „slučajni hrvati”.

Osudio je ekscese nad srpskim turistima kao „nešto sto nam steti”, i kao primitivizam. Kasnije tek se jedva nekako ipak slozio sa novinarem koji je pokusao da krivicu pripise Srbima („provokacija”) i minimizuje („navijacki sukob”) ali i dalje poentirajuci da to steti hrvatskoj, kao i isticanje ustaških obelezja protiv čega je izgleda takođe (iako govori o zločinima komunista nad hrvatima, ali i folksdojcerima i drugima).

Zanimljiv deo je kada novinar pusta video klipove Vulina sa nekog gostovanja na pinku gde je Vulen opleo po Hrvatima i njihovoj ustaškoj istoriji. Sunic nije Vulinu dao veliku tezinu, i rekao je da bi on tražio „forenzicke nalaze” za tvrdnje o srpskim žrtvama (kasnije pominje da treba iskopati kosti u Jasenovcu, i tvrdi da se to ne radi jer su tu uglavnom „sahranjeni hrvati”, sto je inače tipicna neoustaska izmišljotina i poziva na internacionalnu revizionisticku konferenciju istoricara svih profila, Srba, Hrvata, i međunarodnih, da se utvrdi istina). Takođe je izjavio da kada bi on zaista verovao u to da je pobijeno 20 000 srpske dece u Jasenovcu, i preko pola miliona Srba u ustaškom genocidu, da bi odmah se odrekao svog hrvatstva i otisao u Srbiju da tamo živi i piše cirilicom koju inače dobro poznaje (ovo je rekao iskreno). Za Vulina je rekao da je on jedan Rom, koji doduse iskreno veruje u to što prica i koji je „posten na svoj način”.

Zatim je istakao da on uvek ceni neprijatelja, a osuđuje izgleda najviše Hrvate na vlasti koje smatra za „slučajne hrvate”. Istakao je da su 80-tih godina njegovog oca i sestru branili akademici iz Beograda, Dobrica Cosic, Beckovic, i drustvo („memorandisti”, prikazana je peticija iz 1986 na ekranu koju su oni potpisali), a iz Zagreba niko se od svih tih koji su posle bili na vlasti nije setio da se zalozi za njih iako su robijali zbog hrvatskog nacionalizma.

Dosta govori o tim „slučajnim hrvatima” kroz istoriju, madjaronima, jugoslovenima, koji se okrecu kako vetar duva, a sad su za EU koja njemu kao nacionalisti smeta. Protiv je termina „velikosrpska agresija”, smatra da je problem za Hrvate bila Jugoslavija i JNA.

Na pitanje kako stoje Srbi i Hrvati u međunarodnoj reputaciji on, kao bivši diplomata, kaže da smatra da Hrvati imaju bolju reputaciju u nacionalistickim i ultradesnicarskim krugovima, a da Srbija ne stoji dobro, da je Srbija bila mnogo bolje u periodu od 1878-1990, i Srbi za vreme SFRJ gde su bili 40% Jugoslavije i bitan faktor u svetu, i da čak je i podrska Rusije slabija nego sto izgleda na prvi pogled i da Hrvati moraju da s Rusima vode pazljivu diplomatiju. Takođe kaže da smatra da je hrvatska diplomatija amaterska, da ne umeju to sve da iskoriste, da nemaju kadrove i da im se Srbi često smeju.

To bi bilo ukratko, svakao taj Sunic, koji nije u vlasti, deluje kao principijelan covek, ali i ekstremni desnicar i nacionalista (stalno je pokusavao da skrene temu na probleme emigracije u EU) međutim, paradoksalno, verovatno manje zadojen cistom mrznjom prema Srbima nego tipican prosecan hrvato-ustaša, dakle vise je kao ideolog nego kao izvrsilac zločina na terenu.
keser
08. septembar 2019. u 03.20
Ниси погледао овај други видео? Ту тек белаја.
pestko
(odzacar)
08. septembar 2019. u 04.42
„Ниси погледао овај други видео? Ту тек белаја.”

Pogledao sam malo i drugi video, daleko, daleko gori kvalitet. Taj Domazet je prilično tupav tip, primitivac, prica o nekakvim teorijama zavere, lupeta maksimalno.

Ipak, i tu ima par zanimljivosti. Najpre, prilično je proruski nastrojen, Ukrajinu je korektno prikazao kao vestacku državu sa fasistickom prosloscu na koju se pozivaju umesto da se okrenu Rusiji. I on je ljubomoran na veze Srbije i Rusije, kaže da je Hrvatska glavna strateski za Rusiju zbog Jadrana (teske nebuloze).

Duga zanimljiva informacija je da Kusturica snima film o Jasenovcu. Oni su se izgleda tu dosta uspanicili. Izgleda da se trenutno snimaju u Srbiji čak DVA filma o Jasenovcu, jedan je Kusturicin, sto je sjajna vest.

Naravno, Domazet iznosi neke nebuloze, prica da treba prekopati Jasenovac i da su tamo sahranjene ustaše iz Blajburga „ali ima i mrtvih ljudi”, i kako bi eto ako ništa trebalo da se postuju bar ti hrvati tamo sahranjeni jer „on kao katolik ne može biti jednostran”. Dakle, polupismeni ustaša i primitivac. Kaže kako je Stepinac imao „jednak otklon i prema Titu i prema Pavelicu”, jedino pozitivno je sto citira Stepinca koji je, verovatno pritegnut na sudjenju, rekao kako je Jasenovac sramota za hrvatski narod.

Od nebuloza koje još bodu oci je i prica kako su Hrvati bili jedini „pravi antifasisti” u Jugoslaviji jer su se borili protiv Italijana koji su original fasisti. Sve srpske ustanike naziva „četnicima” i kaže da su hrvati bili u vecini u NOB do 1944 godine kada su primljeni četnici. To pominju i u prvom videu, to je zanimljivo, jer cinjenica je da kada je kralj pozvao da se JVO prikljuci Titu, jedan broj četnika je prisao Titu ali ne pominje i gomilu domobrana. Takođe, negiraju da su Srbi bili u vecini u partizanima sve vreme, čak i uz Dalmatince i tamo su bili u vecini. Gomila nebuloza, za ustanak u mestu Srb kaže da su to „četnici” podigli. Ali zanimljivo je šta njega tu boli.

Dalje, kaže da Hrvatska treba da se oslanja ne na Brisel, već i na Rusiju i Kinu i Izrael. Kao da je ljubomoran na srpsku spoljnju politiku. Za incidente protiv Srba u Hrvatskoj kaže da ih je izrezirala srpska tajna sluzba kojoj pridaje ogromnu moc.

Zanimljivo je da ih pitanje Jasenovca i istina koju pokusavaju da iskrive mnogo tisti. Tako da je to još jedan dokaz da treba nastaviti sa snimanjem filmova, sjajno je da Kusturica snima film o Jasenovcu, ja sam puno puta o tome ovde pisao. Treba nastaviti sa time kako bi se istina o Jasenovcu znala u svetu, a panicna i gotovo paranoidna reakcija primitivaca poput Domazeta i uopste ustaških ekstremista u neo-NDH je dokaz, da je odgovor na njihovo umanjivanje ustaških zločina i potreban, i efikasan (film Kusturice, izlozba u UN) i efektan.
pestko
(odzacar)
08. septembar 2019. u 05.10
Evo Vulinovog gostovanja na Pinku, koje je izbezumilo tog novinara Velebita.

https://www.youtube.com/watch?v=FYFVjSVRFNc

Uz neznatna preterivanja (95% partizana u Hrvatskoj su bili Srbi - taj broj je bio takav u početku, ali na kraju, sa velikim brojem domobrana, taj procenat je bio ipak manji) sustinski je sve ispravno rekao. Ali istina izgleda mnogo boli Zagreb.

Kao reakcija na nepozivanje Beograda u Poljsku, i hrvatsko glumatanje antifasizma, Vulinova reci su zapravo sasvim blage. Jedino je mutivoda Milo Đukanović kao predstavnik Crne gore u Poljskoj ukazao na paradoks da Srbija nije pozvana, ali Poljaci (za koje se zbog napada SSSR-a na Poljsku još i može naći izgovor za nepozivanje Rusije, ali ne i izostanak Srbije) su se tu strahovito obrukali.
keser
08. septembar 2019. u 06.36
Случајно сам ово нашао пре пар дана.
Видим Велебит, одмах знам да није све баш најнормалније ал рекох ајд да погледам.
Домазет личи на неког америчког глумца из 50-тих као да се повампирио :-)

Остало сам написао горе :-)
vantika
08. septembar 2019. u 16.32
Da ne lupamo napamet. Sve ima popisano

Prema dokumentima nastalim u toku rata
(izvještaji o brojnom i nacionalnoim sastavu Partizanskih Jedinica),
a objavljenim nakon rata u Zborniku dokumenata , Tom V, Knjiga 30-„Nacionalni Sastav Divizija nastalih na tlu Hrvatske 1942” je bio:

-6.licka 96%Srba;
-7.banijska 92%Srba
-8.kordunaška 95%Srba
-12.slavonska 85%Srba

e... to su ti sve sto su dejstvovale na podruciju danasnje konjusarije tokom II svetskog.
Ovo se može fino lepo provjeriti u Statistickom Zavodu u sred Zagreba bas u toj knjizi i tom tomu i zborniku dokumenata
vantika
08. septembar 2019. u 16.36

U Sarajevu je 1941. godine juriš ulične rulje na glavnu Sefardsku sinagogu („Templ”) usledio odmah posle ulaska okupacionih trupa. Odneli su i bakarni krov.
Od deset hiljada Jevreja, rat je preživelo 1.400.

Likvidacija je pocela pre početka holokausta u ostaloj Evropi.

2, Dok je još bila u sastavu SFRJ, Bosna i Hercegovina je slavila Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine svakog 27. jula u godini kao secanje na ustanak 1941. u Bosanskoj Krajini.

S obzirom na to da je ustanika Srba bilo oko 20.000 a ostalih nacionalnosti samo 97, ne može se govoriti i pisati „o svenarodnom ustanku”, nego o ustanku Srba Bosanske Krajine.

Od 97 nesrba u ustanku bilo je:
Muslimana 49,
Hrvata 37,
Jevreja 5,
Crnogoraca 3,
Jugosloven 1,
Nemaca 1,
Slovenaca 1
----
Srba 20,162
vantika
08. septembar 2019. u 16.39
These are ALL exclusively Croatian Nazi Death Camps

Croatian Nazi Death Camp ...Jasenovac
Croatian Nazi Death Camp ...Stara Gradiška
Croatian Nazi Death Camp ...Sajmište
Croatian Nazi Death Camp ...Stupacinovo
Croatian Nazi Death Camp ...on island Pag, containing 2 parts: Camp Slana and Camp Metajna
Croatian Nazi Death Camp ...Djakovo
Croatian Nazi Death Camp ...Gospic
Croatian Nazi Death Camp ...Jadovno
Croatian Nazi Death Camp ...Caprag
Croatian Nazi Death Camp ...Lepoglava
Croatian Nazi Death Camp ...Danica in Koprivnica
Croatian Nazi Death Camp ...Kerestinec
Croatian Nazi Death Camp ...near Travnik (Bosnia and Herzegovina)
Croatian Nazi Death Camp ...Lobor, near Zlatara (in Zagorje), exclusively FOR WOMEN AND CHILDREN
Croatian Nazi Death Camp ... Tenja
Croatian Nazi Death Camp ...Jastrebarsko
Croatian Nazi Death Camp ...Villa Luburic
Croatian Nazi Death Camp ...ONLY FOR SERBIAN CHILDREN in Livno (Bosnia and Herzegovina)
Croatian Nazi Death Camp ...Donja Gradina
vantika
08. septembar 2019. u 16.41
O teoriji da su Srbi razbili Jugoslaviju

Komanda JNA na dan 10. jun 1991.

1. Stipe Mesic (Hrvat)
2. Ante Markovic (Hrvat - protuustavno preuzeo ulogu komandanta OS - prilikom izdavanja naredbe za zauzimanje granica SFRJ)
3. Veljko Kadijevic (Jugosloven) - Markovicev ministar obrane ili savezni sekretar u SSNO)
4. Josip Gregoric (Hrvat) - Zamjenik Veljka Kadijevica i podsekretar u SSNO
5. Stane Brovet (Slovenac) - Zamjenik Veljka Kadijevica i operativni nacelnik staba
6. Blagoje Adzic (Srbin) - nacelnik staba
7. Mile Ružinovski (Makedonac) nacelnik Prve uprave(najvažnija uprava u Generalštabu)
8. Anton Tus (Hrvat), nacelnik ratne avijacije
9. Zvonko Jurijevic, (Hrvat) zamjenik nacelnika ratne avijacije
10. Konrad Kolšek (Slovenac) komandant sjeverozapadnog bojišta s komandom u Zagrebu
11. Aleksandar Spirkovski komandant centralnog vojista sa komandom u Beogradu(Makedonac)
12. Zivota Avramovic (Srbin) komandant jugoistocnog vojista sa sredistem u Skopju.
13. Andrija Silic (Hrvat) nacelnik štaba centralnog bojišta
14. Ivan Radanovic (Hrvat) nacelnika Centra visokih vojnih škola u Beogradu
15. Ibrahim Alibegovic (Musliman) nacelnik ratne škole u Beogradu
16. Tomislav Bjondic (Hrvat) nacelnik komandnog štaba na akademiji
17. Davor Domazet (Hrvat) Admiral
vantika
08. septembar 2019. u 16.43
O teoriji yebanih baba

Evo cinjenice koliko je turcin „yebo 'baba' po danasnjoj Crvatskoj”

Na podruciju danasnje hrvatske postojali su:

Budimski Pasaluk

Bosanski Pasaluk(na podruciju danasnje hrvatske)

Licki Sandzak

Pozeski Sandzak

Mohacki Sandzak

Kanjizki Sandzak

Pakracki Sandzak

Kliski Sandzak

Srijemski Sandzak

Hercegovacki Sandzak
vantika
08. septembar 2019. u 16.45
sa tim cinjenicama im treba SVAKODNEVNO TRLJATI NOSEVE

kao i cinjenicama da SMO IM MI SRBI ODRADILI Slavoniju od Madjara, Dalmaciju od Italijana i Zagreb od Nemaca,...dok su oni timarili konje i lizali oznojena okupatorska mooda
pestko
(odzacar)
08. septembar 2019. u 22.53
„SMO IM MI SRBI ODRADILI Slavoniju od Madjara, Dalmaciju od Italijana i Zagreb od Nemaca,...dok su oni timarili konje i lizali oznojena okupatorska mooda”

Ne znam šta tačno mislis pod „odradili Slavoniju od Madjara”, u 2. svetskom ratu niti je bilo puno Madjara u Slavoniji, niti su Madjari proterivani (za razliku od Nemaca) tamo gde ih je bilo. moguće da se misli na neki raniji period ali srpska vojska koliko znam nije ni u I svetskom ratu isla u Slavoniju, dok što se tiče pobune 1948, tu su i protiv Italijana i protiv Madjara zločine vrsili, i poznati su po tome, Hrvati, ali mislim da ni tad u Slavoniji Madjara nije nešto bilo.

Što se Dalmacije tiče, u partizanskim jedinicama je sem Srba u Dalmaciji bilo i Dalmatinaca (kasnije svrstani kao Hrvati) i Italijana. Posle pada Italije, 1943. godine, mnogi Italijani su se prikljucili partizanima. Što se tiče fojbi, mislim da su se tu posebno 1944. istakli bivši domobrani i u to vreme je u partizanima već bilo dosta Hrvata. Bilo je i Srba, partizani su stigli do Trsta, ali zločinom nad Italijanima niko bas ne bi trebalo da se ponosi (drugo su vojne pobede, ali Italija je kapitulirala još 1943. tako da tu bas i nije bilo neke bitke) a pogotovu da za zločine nad Italijanima, koji su stitili Srbe od ustaša i kad su bili pod Musolinijem, neistinito i nepotrebno, uzima „kredit”. Italijani su u velikom broju živeli u Dalmaciji i posebno Istri i neposredno po zavrsetku rata, i za njihovo proterivanje (tzv. esuli) zasluzna je politicka odluka, i sa time mi Srbi bas mnogo nemamo veze. Genocidnost u hrvata ogledala se i prema Madjarima i prema Italijanima, naravno nisu tu bile u pitanju vojne pobede (casno kako su to Srbi radili u I svetskom ratu, balkanskim ratovima itd), već maltretiranje stanovnistva, fojbe i slično, za šta su Hrvati najveci eksperti (uz siptarski basibozluk).

Što se Nemaca tiče, tačno je da su Zagreb oslobodile partizanske snage u kojima je bilo najviše Srba, sesta licka i slično, da ne govorimo o Sremskom frontu. Međutim, Tito je što se zločina, ubistava emigracije i slično imao jasnu politiku - svako svoje da tamani, tako da su hrvatsku emigraciju kao i ustaše u Blajburgu i slično uglavnom sami potamanili, hrvatski komunisti i novopeceni partizani, mnogi i sami bivši domobrani pa i ustaše, sa velikim iskustvom u bacanju u jame, fojbe i egzekucijama.

„Sacuvaj nas boze gladi, kuge i Hrvata” - po ovome, i samo po tome, ih i sami Nemci znaju. Nema genocidnijeg naroda u svetu, po zločinu po glavi stanovnika, od tzv. Hrvata.

A to, da se nikad ne bi oslobodili od Austro-Ugarske pa ni od Turaka, da nije bilo Srba, jeste notorna cinjenica. Bili su na gubitnickoj strani u oba svetska rata, a ipak su zahvaljujuci slugeranjskom, „danke deuchland” mentalitetu zasad profitirali i pokusavaju da zabasure i možda i najdivljackiji genocid u istoriji. Ali, neće im proći
pestko
(odzacar)
08. septembar 2019. u 23.15
„O teoriji da su Srbi razbili Jugoslaviju

Komanda JNA na dan 10. jun 1991.”

Cinjenica je da Srba nije bilo puno u vrhu JNA, već da je sastav bio po kljucu, ali ne vidim kakve veze to ima sa razbijanjem Jugoslavije. Pa nije JNA razbila jugoslaviju - to čak ne tvrde ni hrvati, već eventualno tvrde, da je JNA postala „instrument velikosrpske agresije” posto su je napustili hrvati i slovenci (Tus i slični su napustili JNA kao i hrvatski regrutanti, a njihova tvrdnja je da je u srednjim oficirskim redovima bilo vise crnogoraca i Srba, sto je možda i donekle tačno). I ovo je naravno nebuloza, jer Milosevic nikad nije kontrolisao JNA u vreme raspada, dok Kadijevic je imao svoju, neodlucnu i nejasnu, politiku.

Svakako da sa ratom u Sloveniji Srbija i Srbi nemaju nikakve vezu. Ta operacija koju je naredio Ante Markovic, inače vojno uspesna (prelazi su zauzeti uz minimalnu upotrebu sile i na zalost pogibiju oko 50 uglavnom nenaoruzanih vojnika JNA svih nacionalnosti, glinenih golubova), bila je vise podrzana iz Zagreba, nego iz Beograda, a politicki, Milosevicu nije smetao odlazak Slovenije.

Što se gradjanskog rata u Hrvatskoj i kasnije Bosni tiče, tu je JNA, dok je SFRJ postojala, razdvajala strane, sto doduse jeste odgovaralo Srbima koje bi inače hrvati masakrirali, ali daleko od toga da su bili na srpskoj strani, već su vise bili kao trupe UN. Kasnije tek, deblokadom kasarni, uslo se u sukob sa teritorijalcima i doslo je do kontroverznih borbi i razaranja Vukovara, kao i bombardovanja Dubrovnika, koji su delom bili inscenirani/isprovocirani od strane Tudjmana kako bi se dobio propagandni rat, delom posledica gresaka, neodlucnosti i neefikasnosti na strani JNA, ali to je u vreme kada je rat već uveliko poceo (prve žrtve su pale valjda u Aprilu 91 na Plitvicama ili tako negde, u napadu zengi na lokalne Srbe). U Bosni, JNA se povukla u maju 1992, oruzje jeste neko ostalo uglavnom Srbima, a Srbiji su sasvim nepravedno uvedene sankcije, međutim JNA, koja je i tu bila žrtva zločina u Dobrovoljackoj itd, nije uzela ucesce ni na kojoj strani.

Dakle, po meni, jedina krivica JNA u raspadu Jugoslavije je sto eventualno, pre nego sto su svi sukobi poceli, nije izvrsila vojni udar i sprečila raspad, ali i to je diskutabilno. Svakako, zastita ustavnog poretka te i takve SFRJ, koji je bio ugrozen, je bila u okvirima nadleznosti JNA, ali komandna struktura u vrhovnoj komandi nije to dozvolila, mada je bilo na ivici.
marisav
(Besposlicar)
15. septembar 2019. u 08.26
Ovakav stepen „normalizacije” odnosa sa Hrvatskom nakon 1995 samo pokazuje da mi u Beogradu otada pa DO SADA nismo još imali normalnu tj SRPSKU VLAST. Hoćemo li u skoroj buducnosti imati veliko je pitanje takođe, pa otuda ii sve naše glavinjanje i ne snalazenje u politici prema Hrvatima i Siptarima, kao najvecim srpkim krvolocima...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.