Diskusije : Politika

 Komentar
Promena istorijskih dogadjaja u punom jeku
CAHJAP
01. septembar 2019. u 23.56
Svi smo svedoci prepravljanja istorijskih dogadjaja koja bez ikakve uzdrzanosti i bezstida se forsira punom parom. Najnoviji dogadjaj u Varsavi na komemoraciji početka II svetskog rata gde Srbija ni Rusija nisu pozvane a fasisticke države hrvatska i nemacka jesu dozivljava svoj vrhunac kada predsednica hrvatske bezstidno, ponosno i javno izjavljuje kako je hrvatska u II svetskom ratu najviše među državama doprinela u borbi protiv fasizma, pri tom ne pominjuci istinsku ulogu fasisticke hrvatske u II svetskom ratu i da su do poslednjeg dana ostali saveznici nacisticke nemacke. U francuskoj nije ništa bolje bilo kada je predsednik Vucic postavljen na zacelju a hasim taci na celu odmah do vodecih svedskih državnih predstavnika. Javna satanizacija Srbije i Rusije na svetskoj politickoj sceni koja već decenijama se sistematki sprovodi je još jedan indikator da je prepravljanje istorijskih dogadjaja u punom jeku pri cemu se Srbija i Rusija predstavljaju kao agresorske države a fazisticke države poput nemacke i hrvatske sistematski predstavljaju kao žrtve a i pobednicke države kojs su imale vodece uloge protiv fasizma sto smo videli iz najnovijeg dogadjaja u Varsavi. Sramota i bruka za poljsku i pljuvanje na njene žrtve fazizma u drugom svetskom ratu, sramota za francusku i sve druge sluge zle svetske imperije koja se više ne krije u senkama već javno sprovodi novibsvetski poredak na celu sa samim djavolom.
marisav
(Besposlicar)
02. septembar 2019. u 00.21
Govorim li ja vama ovde da STaljin nije bio dobar..ne zbog onih izmišljenih miliona sto mu tovare sa zapada, nego onih stvarnih miliona pripadnika stetocinskih naroda koje njegova vojna masinerija u pohodu na Berlin 1945 nije ocistila sa lica zemlje. Da je to učinjeno ne bismo danas imali pripadnike gamadskih nacija od Baltika do Jadrana koje izigravaju i kocopere se kao nosioci svetskom poretka,,,ulaskom u Berlin trebalo na vascelom prostoru ne rasisticke jazbine napraviti najveci svetski kozmodrom i aerodrom i nazvati po pokojnom Adolfu..tako da bi svi adolfovci znali da će pre ili kasnije biti zabetonirani,,ane,,on je naredio već Berzarinu, prvom komandantu poshitlerovskom u Berlinu da Nemcima deli hranu,,,a oni svuda po zgradama sarali BERLIN OSTAJE NEMACKI...sacuvali su glave novim svetskim osvajacima,,,pre ili kasnije proradice atomske bojeve glave,,jer ovaj svet ima toliko mrznje nagomilane u pojedinim narodima da čak kad se i pozorisne predstave igraju gledaoci u njima vide predigru buduce svetske nuklearne katastrofe.
CAHJAP
02. septembar 2019. u 01.21
Hrvatsko zlo i prokletstvo je sto nikada nisu odgovarali za sva zla pocinjena u prvom i drugom svetskom ratu i u ratu 90- tih godina. Nijedno zlo niti zlobnik ne zastareva, NIKADA bez obzira koliko se hrvatska trudi da sebe predstavi kao pravosnažnu i nevinu državu, da zanemaruje istorijske cinjenice i u istom da zamenjuje uloge. Ona zapravo čini najviše stete svom stanovnistvu glorifikujuci zlo i zlobnike i sistematski sve buduce narastaje mladih i nevinih hrvata stavlja u isti kos usadjivanjem mrznje prema Srbima. To nije put napred, već nazad.
Nikada mira neće biti u regionu i uvek će biti zapet okidac za buduce ratove sa ovakvom politikom.
Sa druge strane, čestitost Srpskog duha i naravi je vise puta pokazatelj kako se ide napred a ne nazad. Srbin delom svojom gluposcu a najviše svojom cascu i u istinskom Bozijem duhu je pokazao vrlinu oprastanja i suzivota u bratstvu sa neprijateljskom nacijom. To je vrlina i duh koje istinski razdvajaju Srbe i hrvate bez obzira koliko se hrvati kleli u Boga i crkvu.
Lično, ne želim zlo hrvatima, već želim otreznjenje iz mrznje i laži, priznanje i osudjivanje svakoga zla i zlobnika i na kolenima traziti istinski oprostaj od svakog Srbina i jedino tako mogu da imaju buduce generacije i državnost oslobodjenu mrlje iz proslosti. Ima dosta i čestitih hrvata koji su svesni svoje krvave i monstruozne proslosti i su nemi u avetinjskoj državi jer bi automatski postali žrtve te masinerije.
Zlo i zlobnik se ne razlikuju, niti po veri, naciji ili boje koze. Nisu ni svi Srbi nevini i svakako da je i među Srbima bilo monstruma i zlobnika ali nikad ni u najmanju ruku poput hrvatske koja i dalje ne jenjava već raste iz dana u dan ozijavanjem zlobnih avetinja i dogadjaja i prepravljanje istorijskih cinjenica.

seljakipo
02. septembar 2019. u 01.35
..., a fasisticke države hrvatska i nemacka jesu dozivljava svoj vrhunac kada predsednica hrvatske bezstidno, ponosno i javno izjavljuje kako je hrvatska u II svetskom ratu najviše među državama doprinela u borbi protiv fasizma...
-----------------------------------
..., koliko se ja razumem u istoriju to je tocno.
..., Srbiju su od Svaba spasili (uglavnom) Hrvati.!!!!?
U uniformama KVO sa petokrakama a i Sovjetskim uniformama sa Jugoslavija zakrpom na desnom rukavu su bili 99.99 % Hrvati, koji su „oslobodili” (čitaj usetali-okupirali) BG i ostatak Srbije kad su Svabe izasle pod pritiskom (prave) KVO/četnika. Zato su i Hrvati tj bivši zarobljeni Ustaški bojovnici Vrazje divizije sa Ruskog fronta (i drugi) u zamenu za streljanje pristali da se presvuku u KVO a posle u partizanske uniforme.
Vidan je uspeh Hrvata u borbi protiv fasizma među FASISTICKIM državata. U partizanskoj bojniji a kasnije JNA najviše generala, admirala, visokih oficira a i ambasadora, sudija, tuzioca itd visokih funkcija u državnoj strukturi tada FNRJ je bilo upravo Hrvata. I predsednik kao najveci među najvecima je bio valjda Hrvat. Zašto bi se Pepeljuga toga stidela. (Oni su samo radili sto im je bilo naređeno, kao i danas)
seljakipo
02. septembar 2019. u 01.47
..., vizavi
... živih nosioca ordena narodnog heroja posle II sv rata upravo najviše ima Hrvata, pa drugih pa Srba (procentualno ppop) . Dok poginulih/ubijenih n heroja najviše ima Srba... CC ccc, statistika, cudna nauka.
CAHJAP
02. septembar 2019. u 02.08
seljakipo, ulogu hrvata o kojoj si upravo napisao je tacna ali ne za vreme drugog svetskog rata već po okoncanju i u novo nastaloj SFRJ na stetu opet Srba.
Novak
02. septembar 2019. u 08.28
Trebamo li nastaviti sa podrskom Kolindinoj borbi protiv komunjara i partizana, ukloniti sve spomenike imena i datume koji podsecaju na srpsku istoriju drugog rata, a istovremeno prisustvovati paradama na Crvenom Trgu. Trebamo li okriviti revizoniste istorije i objasniti svakom da su partizani bili gori od fasista a četnici nosioci slobode.
Može mocni zapad da facifikuje istoriju koliko mu volja to buduce tamnopute stanovnike Europe iAmerike neće mnogo zanimati. Na skupu u Varsavi nije se čuo glas Italijana i Japanaca ilii spanaca pa ni nas Srba, ako je to podela onada ću lakse cekati neki novi jubilej. Kolinda je usput podsetila na procenat stanovnistva danasnje Hrvatske koji je bio protiv fasizma bez i najmanje nacionalne podele, i tu je u pravu, ako se pogleda samo broj pobijenih Srba u Jasenovcu to je ogroman procenat fasistickih protivnika i ovu njenu bisernu izjavu jedino Srbi mogu pojasniti zbog vece kompletnosti.
baresh
(zanatlija)
02. septembar 2019. u 09.38
„Trebamo li nastaviti sa podrskom Kolindinoj borbi protiv komunjara i partizana, ukloniti sve spomenike imena i datume koji podsecaju na srpsku istoriju drugog rata, a istovremeno prisustvovati paradama na Crvenom Trgu.”

Nema potrebe,

Utoliko sto je Kolinda dosla pred svrsen cin kojeg su obavili
nosioci i utemeljaci bratstva-jedinstva 29 - XI - 1943. I kao
sto znamo; ko god se usudio menjati granice sa tog zasijedanja,
'obr`o je zelen bostan'. Prema tome; svi ti spomenici ne pripadaju
srpskoj već, partizansko-komunjarskoj istoriji. Utoliko sto su se
isti borili protiv velikosrpstva i srpske hegemonije. Kako u vreme
kraljevine i nob, tako uvreme slavnog vodje pa i dan danas...
Novak
02. septembar 2019. u 10.22
Ej sogore, meni su isti jednaki patnici svi oni koji dan danas pronalaze bilo kakvo zadovoljstvo zbog postojanja njihve omiljene armade ma kako se ona zvala, jer svima je zajednicki imenitelj stradalnici.
CAHJAP
02. septembar 2019. u 10.54
Znate li sto zapadnjaci mrze Srbe...jer smo jedini mali narod koji je uvek i vise puta stao protiv svetskih sila i daleko daleki brojnijeg neprijatelja i ne samo da je opstao već i na kraju izvojevao pobedu. Mi smo narod koji je najveci primer u svetu kako se hrabro boriti protiv zla. Kad bi svetski mediji bili u rukama casnika i postenih ljudi a istina o nama dostupna celom svetu, danas bi se Srpski jezik ucio u svim skolama a države sledile nas primer a svako zlo binse iskorenilo na zemaljskoj kugli. Mi jesmo Boziji narod vez obzira koliko nas je danas skrenulo sa pravog puta i podpao pod uticaj zapadne propagande i smeca. Opet ćemo se izdici iz pepela i nasa reč će biti poslednja.
D-Man
(Analyst)
02. septembar 2019. u 12.51
Србија се и сама одриче своје антифашистичке прошлости а Хрватска је присваја. Како је то уопште могуће? Па, једноставно због тога што се ми Срби још увек делимо уздуж и попреко а Хрвати су се одавно ујединили тј. они никад нису ни били разједињени.

Док се ми још увек свађамо сами међу собом (а ту првенствено мислим на поделу између партизана и четника где нико неће да попусти ни за милиметар) Хрвати дишу као један па се због тога све ово што се дешава и може да се дешава.

keser
02. septembar 2019. u 14.31
Тачно, делимо се.
Прва прекрајања историје су почела kada су Херцеговци и Црногорци почели да пишу Шумадијску историју.

Србијанци немају удела у стварању Југославије,
и нису се први ослободили од Турака.
Дакле прве поделе су почеле међу самим Србима
а све остало је божја казна.
baresh
(zanatlija)
02. septembar 2019. u 15.55

„Док се ми још увек свађамо сами међу собом (а ту првенствено мислим на поделу између партизана и четника где нико неће да попусти ни за милиметар) Хрвати дишу као један па се због тога све ово што се дешава и може да се дешава.”

Kako nam iskustva ukazuju Hrvate jedino ujedinjuje mrznja protiv
Srba i na tome opstaju. A to što se Srbi međusobno svadjaju i
dele na komunuste i rojaliste (umesto partizane i četnike)
prevazidjeno je raspadom 'bratske nam zajednice',pa prema tome?

Novak
02. septembar 2019. u 16.16
Pa prema tome nema nesavladivog gubitka ni vecite pobede, kolo sreće se okrece,
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
02. septembar 2019. u 17.15
'41-'44 prošlog veka,po sumama i uvalama isli ste 4-6 km na sat a odmarali po zemunicama sa dzibrom i predhodno obavezno zaklanog domaćina uz silovanje sve zenskog po kuci a 50-ak godinica kasnije, okretali vam se i traktorski tockovi 70 na sat. I to na Titovom autoputu,
-dok vam hrvati i dan danas izlazu 'uhiceni' ratni trofej isped Dinamovog stadiona sa natpisom: 'krajiski traktor zvukovne brzine'...
Novak
02. septembar 2019. u 18.38
Verbo pitam se ponekad koliko imaš svojih srbijananskih istomišljenika.
Novak
02. septembar 2019. u 19.45
„Milošević i Tuđman dogovorili Oluju”
zoxthegreat
02. septembar 2019. u 20.34
werba radi za istu organizaciju kao I ti, dve organizacije tacnije receno
ali obe imaju istog gazdu. možda ste bili zajedno na nekom annual meeting
bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
02. septembar 2019. u 21.37
„”Milošević i Tuđman dogovorili Oluju„”

Pa to znaju i dzivdzani na grani...
kupressrpski
(vozac)
03. septembar 2019. u 06.23
sve sam ja milosevicu oprostio..neka mu sudi istoria...samo mu ne mogu oprostiti sto je drzo vjeru u turcinu...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.