Diskusije : Politika

 Komentar
Zašto Rusi vole Tursku?
Starac_Foco
(--)
16. avgust 2019. u 04.45
Nalazim se u jednom hotelu u Turskoj gdje su 95% gostiju Rusi. U svari, stice se utisak da su u cijelom gradu 90% turista Rusi koji većinom izgledaju kao pravi pravcati rusi, plave kose i slovenskog izgleda.
Na recepciji hotela skoro da ne znaju engleski uopste, dok ruski govore tecno. Ne samo oni na recepciji, ruski govore svi, kuvari, konobari, zabavljaci, prodavaci, cuvari, vozaci, kondukteri, itd. Čak i turisticki vodici za eskurzije imaju problema sa engleskim jer ocigledno rijetko im zatreba. U gradu u svim prodavnicama govore ruski tecno, premda se čini da je veliki broj tih radnika odnekud iz bivšeg SSSRa.
Jedan od turistickih vodica rece da se ruskinje masovno udaju za turke pa ima i takvih koje rade u turizmnu, premda nisam bas siguran da je tačno ono „masovno”.
Ove godine ocekuje se da će preko 6 miliona Rusa posjetiti Tursku. Kako objasniti toliku popularnost? Čini se da politicke tenzije oko Sirije nisu imale nikakav uticaj na turizam, čak šta vise broj turista iz Rusije se povecao?
oblica
(ima ih na pretek)
16. avgust 2019. u 06.40
...Čini se da politicke tenzije oko Sirije nisu imale nikakav uticaj na turizam...
--------------------------------------------------------------------

Meni se čini da ti te tenzije iz pogresnog ugla gledaš: onako kako USA vidi stav Rusa i Turaka preme ratu u Siriji
Dikan
(Само буздованом)
16. avgust 2019. u 06.48
А зашто Старац Фочо воли Турску?
Starac_Foco
(--)
16. avgust 2019. u 07.40
Ovaj komentar iznad sam ocekivao. Da bi zadovoljio tvoju pretpostavku zašto ja „volim” Tursku , evo objašnjenja: geni, ja pomalo licim na turcina... Onako sam relativno tamnoput, pa mi se ponekad turci (pa čak i arapi) obracaju na svom jeziku. Za tebe nek ovo bude objašnjenje.

A u realnosti ja sam u zadnjih 10 godina bio 5 puta na odmoru u Grckoj, jedno 3 puta u CG i eto odlucio da vidim kako je u Turskoj. Povod za to bijase sto sam zimus proveo 3 nedelje poslom u Turskoj, dovoljno da mi neke stvari postanu jasnije iz prve ruke.

Novak
16. avgust 2019. u 08.06
Otkud kanadjani na Karibima, Srbi u Grckoj, jugoslaveni u Trstu i Segedinu.
Sudbina putovanja i zivot u velikoj i hladnoj zemlji poznata nam je obojici
Koliko kanadjana nije videlo svoju zemlju ni 2% ali Kubu i Mexsiko dobro znaju.
Pošto si tamo osmotri imali razloga da Turska bude privlacna za ruske turiste sa onim što im stvarno treba, klima, distanca, budzet, tretman...
Starac_Foco
(--)
16. avgust 2019. u 09.10
Da, u pravu si. Nije manje cudo ni da turci vole Beograd jer su posle kineza najbrojniji strani turisti u Srbiji...

Ali da li svi dolaze radi Srbije? Neki ocigledno ne:

„Stotine turista iz Turske svakog vikenda dolaze u Beograd da se provedu sa svojim ljubavnicama, pošto su novi zakoni koje je uveo njihov predsednik Redžep Erdogan veoma rigorozni prema vanbračnim vezama. Turci moraju da u svojoj zemlji kriju ljubavnice i glume uzorne muževe, jer ih u suprotnom čekaju ozbiljne kazne, društvena osuda i gubitak imovine u brakorazvodnim parnicama. Međutim, u Beogradu mogu na miru da uživaju sa svojim ljubavnicama i da se usput prepuste čarima kocke i alkohola, koji su im u Turskoj takođe zabranjeni.” http://pink.rs/zanimljivosti/21381/turci-masovno-stizu-u-srbiju-ovde-pronalaze-ono-sto-im-je-strogo-zabranj...

Međutim ovaj koji je pisao ovo napisao je i neke poluistine. Možda je kocka zabranjena, ali procentualno gledano, broj mehana koje u Turskoj služe alkohol je veci nego npr u Sarajevu. Čak mi broj dzamija po glavi stanovnika izgleda manji nego u Sarajevu.
lisabutterflay
16. avgust 2019. u 13.08
Treba im dobar sused,ekonomija i tako to...
Power12345
16. avgust 2019. u 17.13
rusija je zemlja sa gotovo sto nacija i govora...A Turci samo rade svoj posao
Novak
16. avgust 2019. u 19.55
Bilo bi zanimljivo znati koliki procenat Rusa muslimana u poseti braci po alahu.
samadel
(snimam)
16. avgust 2019. u 22.50
Ataturk se u grobu okrece. Tursku je modernizovao, dao ista prava ženama kao i muskarcima, skunuo im zareve i feredze, da bi oh sada Endorgan vratio u srednji vek.
Rusi idu tamo na letovanje kao i Srbi. Najjeftinije za allinclusive.
A to da se kojekave silikonske dronfulje „udaju” za Turke, to je normalno. U harem! Turci, kao i svi Arapi se žene samo 4 puta i te žene moraju da budu device. Ovo sto pokupe okolo placaju, ali nemaju nikakvih obaveza prema njima. Kad im dosadi takva neka u haremu, izbace je na ulicu.
prekodrinski
(Å¡loser)
16. avgust 2019. u 22.55
rusija je zemlja sa gotovo sto nacija i govora...A Turci samo rade svoj posao

Jeste, Turci su jedinstveni zahvaljujući islamu. Inače su I oni
mix svega I svačega, najmanje izvornih Turaka ima tamo. Kažu da ima
oko 10 mil. ljudi sa naših područja.
samadel
(snimam)
16. avgust 2019. u 23.09
Aja Sofija je pravoslavni hram. Kada sam usao tamo prekrstio sam se, kao i svi hrišćani koji su bili sa mnom (pravoslavci i katolici). Muslimani koje smo zatekli su samo sagnuli glavu i cekali da prođemo.
samadel
(snimam)
16. avgust 2019. u 23.13
To je bio Carigrad ili KOnstatinopolj.

A biće opet. Kad tad ali sigurno. Vremena se menjaju kao i istorija.
Starac_Foco
(--)
17. avgust 2019. u 02.52
У интернет терминологији, трол означава особу чији је основни циљ да својим прилозима изазове што већу реакцију учесника интернет заједница или да на друге начине поремети нормалну дискусију.
Starac_Foco
(--)
17. avgust 2019. u 04.14
S ciljem da makar malo ublazim smrtni grijeh zato što sam ovde, spremam se da posjetim crkvu u kojoj je svojevremeno sluzbovao Sv. Nikola. Nije tako ni blizu, uzece mi cijeli dan da odem tamo i vratim se, ali moram malo i da se zamucim. Turci su je posle iskopavanja pretvorili u muzej pa to zvanicno vise i nije crkva, isti slučaj kao i Aja Sofija. A italijani ukradose mosti sveca prije nekih 1000 godina. Sarkofag je ostao u crkvi, a navodno nešto mostiju je preostalo iza lopova i nalaze se u muzeju u Antaliji.

Zanimljiv je profil prosjecnog rusa koji je ovde na odmoru. To su mahom porodice starosti 35-40 godina sa jedno ili dvoje djece. Ima i poneki starac foca kao ja, ali mi smo u manjini. Drugi po broju gosti su domaći turci. Svih ostalih veoma malo ima. Mi smo izgleda trenutno jedini srbi u hotelu, a i prisustvo bosanskih muslimana (bar u ovom hotelu) je minimalno, možda 3-4 osobe.

Neki rusi piju bas k'o rusi, pocnu ujutro u 9 i zavrse nekad kasno u noć.Doduse i kanadjani isto to rade na Kubi i generalno Karibima.

Sinoć se ispred restorana za veceru potukose rusi i turci. Dvojica rusa i nekoliko turaka. Kako sam se zatekao u neposrednoj blizini, a pocese da se naguravaju u mom pravcu i zaguzva se toliko da se ne zna vise ko koga bije ja jedva ugrabih da pobjegnem u obliznji WC... Kad sam se ohrabrio da provirim, vidim priskocili konobari i kuvari te ih nekako rastavili.

Vecina rusa se ponasa normalno no neki su prilično bahati. Npr, jutros gledam za dorucak (za svaki obrok ima bar jedno 50 razlicitih vrsta hrane) neki uzeli bukvalno jedno pola kg meda u sacu i prakticno ga nisu ni okusili, osta brdo meda na tanjiru. Takođe su iza njih ostali puni tanjiri voca, peciva i druge hrane. Prisao turcin koji cisti stolove i vrti glavom... Ili sličan primjer bahatosti, za rucak i veceru postoje i neka peciva (nešto kao pite ili pice) koja se peku na licu mjesta i kuvar izbacuje novu turu svakih 4-5 minuta. Obično je za to u redu bar 5-6 osoba u svakom momentu. Normalni uzmu 2-3 parceta toga i idu dalje jer to je samo jedno od bezbroj jela. No neki pokupe sve sto kuvar ispece u jednoj turi, bez ikakvog obzira prema ovima koji cekaju u redu iza njih i sad im treba još 5 minuta cekanja da uzmu parce toga...
Starac_Foco
(--)
17. avgust 2019. u 04.55
„rusija je zemlja sa gotovo sto nacija i govora...A Turci samo rade svoj posao”

Nisam ni tvrdio suprotno, no vecina turista u gradu govore međusobno ruski (koji ja relativmo dobro razumijem sto iz skole sto zbog rada u Rusiji ili zemljama SSSRa), ogromna vecina izgleda kao rusi (svjetlog tena i plave kose), prema tome sve su prilike da su to uglavnom „pravi” rusi. Ima i nešto oni kosookih i tamnoputih koji bi mogli biti pripadnici neke od „turkic” nacija iz Sibira, Kazahstana ili drugih „stanova”, ali ti su u manjini.
Starac_Foco
(--)
17. avgust 2019. u 11.58
samadel
(snimam)
16. avgust 2019. u 22.50

„Ataturk se u grobu okrece. Tursku je modernizovao, dao ista prava ženama kao i muskarcima, skunuo im zareve i feredze, da bi oh sada Endorgan vratio u srednji vek.
Rusi idu tamo na letovanje kao i Srbi. Najjeftinije za allinclusive.
A to da se kojekave silikonske dronfulje ”udaju„ za Turke, to je normalno. U harem! Turci, kao i svi Arapi se žene samo 4 puta i te žene moraju da budu device. Ovo sto pokupe okolo placaju, ali nemaju nikakvih obaveza prema njima. Kad im dosadi takva neka u haremu, izbace je na ulicu.”

I neki drugi se u grobu okrecu, Naser takođe. Radikalni islam je u sve islamske i polu-islamske zemlje (kao Bosna) dosao ne iz Turske već tamo gdje mu je centar, S. Arabija. A, gle cuda, najveci saveznik Arabije su oni koji kontrolisu svijet...

Radio sam u Egiptu godinu dana, bilo je to davno, 2002-2003. Sjedim tako u kafani sa jednim lokalnim inzenjerom. Neke ubradjene djevojke sjede blizu nas. Kaže on meni, vidis ove ovde ubradjene? Vidim. E njihove majke nisu bile ubradjene, skoro nijedna. Ovo je sve pocelo prije 10-tak godina i doslo sa propagandom i parama iz Arabije (sto je sad već prije 30 godina), rece on...

Što se tiče poligamije i harema u Turskoj to je naduvana prica. Bas sam zimus pitao o tome turke sa kojima sam radio (Ankara), oni rekose da prakticno nikoga lično ne poznaju da ima vise od jedne žene i da je to zakonom zabranjeno ali da se tolerise (sto je tačno čak i u USA). Prema njima onih koji imaju vise od jedne žene ima daleko manje od 1%, a daleko najveci broj takvih „brakova” se desio u zadnje vrijeme, tokom rata u Siriji. Od nekoliko miliona izbjeglica veliki broj žena ostao sam (muzevi izginuli) ili jednostavno nisu imale od čega da žive i rado su se „udavale” za bogatije već ozenjene turke. Čak su u sali pominjali da je turcima (muzevima) ta situacija sa Sirijom dobro dosla ono: zeno ako budes previse zvocala, sirijske izbjeglice jedva cekaju da se udaju...
Starac_Foco
(--)
18. avgust 2019. u 09.49
Da ne bude zabune, gore citirana definicija trola se odnosi na jednog izbrisanog a ne post što se sad nasao iznad definicije. Moderator je trebao obrisati i definicija kad je brisao trolimira...
Precanin
(Нека буде борба �)
29. avgust 2019. u 22.02
Па добро да тебе туркофила Фочу не бришу. Наравно, ти немаш образа па нећеш ни да стидиш свих ових турских брљотина , а мислим да си и пехливан, крв није вода..тако да нема бриге за тебе.
Твоји су се увјек сналазили, конвертиту Фочо!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.