Diskusije : Politika

 Komentar
RegistrovanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Rusija drugi deo
Registrovan
(Я люблю запад)
27. jul 2019. u 15.36
Обновљено: Као што се и могло предвидети, огромне полицијске снаге и снаге „Росгвардије” у центру Москве (као да је ратно стање), а посебно око зграде московског градоначелништва. Иако митинг још није ни почео, већ су почела масовна хапшења. Забрањује се задржавање људима на тротоару испред зграде градоначелништва. Аутобус за аутобусом се пуне ухапшенима и одлазе некуда. Ово је до сада невиђено кршење Устава од стране власти. Економска ситуација у Русији се кардинално погоршала због политике коју власт води и због закона који се доносе. Корупција хара земљом, а бахатост владајуће партије је тешко подношљива за народ. После овога што се дешава у вези са локалним изборима, посебно у Москви и Санкт Петербургу, ништа неће бити исто. Русија ће и коначно постати земља робова или ће букнути устанак и народ ће постати слободан и живеће срећно.

А чак иако протестно гласање на изборима буде успешно, на пример за партије чији кандидати не морају да скупљају потписе, јер се те партије налазе у државној Думи, као на пример КПРФ и ЛДПР, нико не гарантује да се изборни резулати неће фалсификовати, мада ће то овога пута бити теже да се уради, али уз помоћ полиције и судова власт све може.

Обновљено: Чујем вести из дикретног преноса преко „ЈуТјуба” које емитују неки опозициони медији, да су ухапшени сви главни опозициони кандидати, укључујући Љубов Собољ, која већ 12 дана штрајкује глађу, и Иван Жданов.

Обновљено: Нисам очкивао да ће голоруки народ успети да се одржи на Тверској улици, али дешава се фантастична борба поносног руског народа против много јаче и наоружане Путинове полиције. Народ је дошао на митинг без вођа, то јест кандидата на изборима, који су похапшени. Једино се појавио Јанкаускас и сјајно говорио. Полиција је успела да спречи народ да се окупи у једну велику масу, већ га је разбила по групама, али те групе се жестоко држе око Тверске улице. Са свих страна грме пароле о слободи. Феноменалан отпор народа! Власти не одговора да се овакво стање на улици дуго одржи, јер може да ескалира у контра-напад народа и јуриш на зграду градоначелништва, па зато очекујем да полиција крене у одлучујући жесток напад на народ и да тако заштити безакоње у Русији.

Обновљено: На жалост, пала је и крв. Путинисти бију народ, а једној жени, иначе депутату, разбили су главу.

Обновљено: Полиција је упала у студио из кога је тим Алексеја Наваљног преносио догађаје на Тверској, као и у студио телевизије „Дожд”. Телевизији „Дожд” су предали некакав документ и отишли. Народ је још увек на улицама, али има преко 500 ухапшених. Ухапшен је и локални депутат Константин Јанкаускас и то уз жестоко противљење. Напали су га неколико Путинових бранитеља у полицијским униформама, оборили на земљу и ударали, како је сам Јанкаускас после написао и, колико сам ја разумео, успео је да сачува телефон.

Запамтите да Путин и Русија не да нису исто, него су то две потпуно, потпуно различите ствари.

Ево сјајног говора Иље Јашина са митинга 20. јула.

https://youtu.be/LnQjqxpfxCk
Lorka
(поета)
27. jul 2019. u 20.57
Уништење Русије је приоритет западне политике, а време им истиче. Запад се нада да ће Русију да разбије изнутра. Финансирају прозападну опозицију и надају се још једном руском грађанском рату. Све је то већ виђено у Југославији, Ираку, Либији, Украјини, Сирији...
Али, Русија је мало крупнији залогај. Звер би од тог залогаја лако могла да се удави.
Power12345
27. jul 2019. u 23.02
... postavljaču teme ? Kako bi bilo Ruskom narodu da nije Putina...
Jocko4
(observer)
27. jul 2019. u 23.02
Registrovan,

Русија је на примеру Украјине (најконкретније, у Кијеву) имала прилику да проучи методе којима су се служили тзв. опозиционари. Из осталих места Украјине су две-три недеље долазиле групе у Кијев, тако да су постигли критичну масу за изазивање крупнијих нереда. Одређен број њих је био и наоружан. Међу њима је било доста екстремних десничара и украјинских нео-нациста.
Америка је најпре скривено, а затим отворено финансирала њихов бравак у Кијеву (помињано је неких $5 до $25 дневно по особи), а западна медија их је подржавала, представљала као борце за демократију (сиц!)
и приказивала снимке праћене коментарима, као да је цела Украјина против Јануковича.
Међутим, толика маса демонстраната је објективно могла да представља мање од 5% Украјинаца, али су сакупљени у једном месту стварали утисак да представљају 80% Кијевљана.

Када је постигнута критична маса, почело је паљење гума, логоровање на главном тргу, пуцање на полицајце (којима је наређено да не отварају ватру против демонстраната) и на крају је извршен преврат (државни удар).

Кад кола увелико крену низа страну, покушаји њиховог заустављања могу да буду неефикасни.

У случају разбијања СФРЈ искуства су била слична. Колебљивост државног врха, оклевање ЈНА да у корену сасече сепаратисте и уведе привремену војну управу довело је до огромних разарања, великог броја погинулих и - уништења савезне државе.
Ако је већ требало да се СФРЈ расформира, то је могло да буде изведено без барута - процес би дуже трајао, али последице не би биле трагичне.
Тај неко, коме је одговарало да дође до разарања и крвопролића у бившим републикама СФРЈ је то планирао намерно, да би осигурао своје газдовање у новонасталим државицама, колонијама НСП-а.

Registrovan,
Ови демонстранти у Москви већином нису из Москве, већ су ту дошли на позив својих петоколонашких лидера, међу којима се за неке зна да одлазе у амбасаде западних земаља (Америке) на консултовање и да би примили извесне суме новца.
Управо зато у Русији морају да примењују енергичне мере у циљу спречавања већих изгреда, јер се зна да ови плаћени опозиционари не представљају већину, него ограничену мањину житеља Русије.

kupressrpskiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

kupressrpski
(vozac)
28. jul 2019. u 00.45
...samo mlatite bagru komunisticku ...
zupa
(DR.MR)
28. jul 2019. u 00.56
Па протествују и по Србији већ 8 месеци и шта су постигли.
steks
28. jul 2019. u 05.49
@Jocko4
Све то он зна. Видиш да само баци коску и више се не појављује. Нема коментара, нема аргументованог учешћа па је тиме јасна његова намера. То и није тако лоше јер се брже-боље одмах јаве и његови истомишљеници.
Што би се рекло - не пада снег да покрије брег него да свака зверка покаже свој траг.
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
28. jul 2019. u 11.58
http://scradar.com/vesti-iz-sveta/dva-lica-rusije-dok-u-moskvi-policija-bije-demonstrante-u-sankt-peterburg... eska-i/

DVA LICA RUSIJE Dok u Moskvi policija bije demonstrante, u Sankt Peterburgu Putin se smeška i …

Na protestu opozicije, koje je zakazao opozicioni lider Aleksej Navaljni nekoliko dana ranije, uhapšeno je oko 1.000 ljudi od 3.500 koliko ih je bilo.

Koliki je to procenat demostranata u odnosu na broj stanovnika Moskve ili Rusije. I sad SC prenosi ovo kao udarnu vest a izvor je: https://www.blic.rs/vesti/svet/dva-lica-rusije-dok-u-moskvi-policija-bije-demonstrante-u-sankt-peterburgu-putin-se/3tbwj k6

I onda mi ocekujemo pomoć od Rusije????? Pre toga je na SC bila vest da je lik-vodja-organizator misteriozno oboleo u zatvoru.

Uigran scenarijo a niko se ne seti L.A. kad su izveli nacioalnu gardu i tenkove i pucali po crncima, to se naprasno zaboravlja, izbrisano u mozgovima vecine...
trek_team
(biciklista)
28. jul 2019. u 12.20
Samo da se zna; pucali su na crnce jer su crnci obijali radnje i pljackali ih, maltrtirali i tukli stanovnistvo korejanske četvrti, a na kraju i pucali na policiju u LA. Znaci opravdano i zakonski su se obracunali sa zlikovcima.

I manite se liberalnih sranja koje gutate nakon što vam se serviraju na televiziji. Koristite svoju glavu, prveravajte informacije i slusajte šta kažu ocevidci.

E sada možemo nastaviti sa desavanjima u Rusiji.
Jocko4
(observer)
28. jul 2019. u 12.52
3500 демонстраната у Москви (а нису сви становници Москве) у односу на укупан број становништва Русије, нешто више од 145 000 000, чини око 0.00024%.
Па они нису ни у оквиру статистичке грешке !!!
trek_team
(biciklista)
28. jul 2019. u 12.58
dituartu
(eng)
28. jul 2019. u 13.25
..samo mlatite bagru komunisticku ...
------------------------------
Oni su sve samo ne komunisti ...curane jedan priglupi.
Werba
(N/A)
28. jul 2019. u 14.28

kupressrpski
(vozac)

28. јул 2019. у 00.45

...samo mlatite bagru komunisticku ...
=======
kakva nedotupavna soferska zvrljotina,

- pa Navalni je gori od tvog Buuure i Borisa Dzonsona. Zna to moj drug Putin.
Zato demonstranti i prolaze kako prolaze.
Nevaljali je direktno zaradio buvaru,- bez prekrsajne prijave.
Taman stize da tovari kupuss i krompir...
bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
28. jul 2019. u 14.40
„Oni su sve samo ne komunisti”,

Upravo tako, već olinjale komunjare na kvadrat - uostalom...

steks
28. jul 2019. u 16.26
Ево зашто један Рус неће са онима који демонстрирају у Москви ни кад говоре „2х2 = 4”
„ТАКВЕ ТРЕБА ПОТРПАТИ У ПЛОМИБИРАНЕ ВАГОНЕ И ПОСЛАТИ ШТО ДАЉЕ ОД РУСИЈЕ”
* Кад је рат, основно је питање: за кога си... Од човека који је спреман да подржи непријатеља Русије, или је то већ чинио – не треба слушати чак ни најтачнију критику лоповлука, развлачења милијарди на тротоаре, изборна поткрадања и томе слично. Таквима пред носом треба залупити врата, а о реалним проблемима разговарати само са онима који не подносе руководство, али не и своју земљу.
https://tinyurl.com/yxzo8rjp
Laci_74
(Jugosloven)
28. jul 2019. u 19.51
kum11
29. jul 2019. u 02.34
Svi ti „demonstranti” slede prodanu dusu koji je ociti izdajnik Rusije i radi za Sorosa i njegov NGO koji su dobili upravo zabranu za rad.Interesuje me ko je ova budala koji je postavio ovu temu,nisam upoznat?
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
29. jul 2019. u 08.38
@trek_team,

To sto ti navodis kao argumente prvo ne opravdava ubijanje a drugo da li je bas bilo tako, ti si bio tamo i video svojim ocima? ili si citao objašnjenje-saopštenje.
To mu isto dodje kad na SC procitamo ubijeno malo crnce tu oko 7-8 godina vozilo trotinet i imalo neku plasticnu pusku ili pistolj. Poliacajac ga upucao jer je pomislio da je to prava puska i da je to neki terorista.
Po toj tvojoj logici „Milosrdni Andjeo” je bio humano bombardovanje nas „zlih” Srba ili sve u filmovima o Rambu je „istina”.
D-Man
(Analyst)
29. jul 2019. u 13.01
Ево да овде јавно признам нешто што је код мене присутно већ скоро тридесетак година.

Коју год опцију западне силеџије подржавају у одређеном делу света ја ту на ту њихову опцију аутоматски гледам са великом дозом скептицизма.
Једноставно, Западним медијима уопште не верујем јер су сви склони сензационализму и представљању ситуације у холивудском стилу (или си добар или лош, нема средине).
Тај Запад једноставно холивудски рецепт за прављење филмова примењује по целом свету. Они свугде желе да на власти имају своје полтроне а то успевају или подмићивањем или уценама.

Једном сам овде и био започео тему на тему западних медија и тада сам рекао, а то тврдим и данас, да су западни медији највеће зло човечанства! То нема ни промила правог новинарства већ, као што већ рекох, само сензационализам и промоција интереса оних који више плате.

Запад је код мене својим лажима и манипулацијама једноставно довео до тога да на сваку вест западних медија реагујем негативно и стављам се на другу страну бар до оног тренутка док не проверим чињенице из више извора.
mona_liza
31. jul 2019. u 12.35
Već vidjen i odavno razradjen zapadni scenario ,samo naprijed Rusija . :)
reddot
(bzvze)
02. avgust 2019. u 23.44
Registrovan je ustvari Svetlost Vostoka.

U Kanadi se nikako nije snašao. Ali sačekao je da dobije kanadsko državljanstvo, zbog svoje sigurnosti i otišao u Rusiju.
Oženio se, dobio dete (i usput zaboravio ono koje je ostavio u Srbiji).
U Rusiji je postao kozak? (već 100 godina to ne postoji) i najveći protivnik Kanade, ali se kanadskog državljastva drži ko pijan plota jer svakih 5 do 7 godina u konzulatu ili ambasadi produžava omrznuti kanadski pasoš.
Licemerni gradjanin Srbije-kanade-rusije koji nema sopstveni nacionalni identitet a ni moralni identitet.
Registrovan
(Я люблю запад)
05. avgust 2019. u 20.53
Ne, nisam, ja sam se sa njim sukobljavao na ovim diskusijama
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.