Diskusije : Politika

 Komentar
Hrvati nas mrze zbog Radica a ubio ga Crnogorac
Istoricar67
22. jul 2019. u 05.25
Non stop Hrvati ponavljaju pricu da je posle ubistva Radica pocela njihova netrpeljibost prema Srbima. Ali na Radica je u Skupstini pucao Crnogorac Punisa Racic a Srbi su čak nastojali i da zastite Radica. I sad Hrvati mrze nas kažu zbog Radica a vole i postuju Crnogorce, pa logicno je pitanje sada da li oni Hrvati bas zbog ubistva Radica vole Crnogorce. Možda Hrvati i nisu bas voleli i postovali Radica pa zato i ne zamereju ništa Crnogorcima.

Pa dobro, to ubistvo Radica je svakako crnogorsko-hrvatska stvar ali onda se postavlja pitanje zašto su Hrvati toliko protiv Srba i Srbije. Jedini racionalan odgovor jeste da su Srbi veliki kompleks Hrvata, jer kada osecaju da je neko u svakom pogledu iznad njih onda oni dobiju strasan kompleks koji je bio razlog i za Jasenovac i ostale logore ukljucujuci tu i decji logor, i za Oluju i kristalnu noc u Zadru. Zašto je Hitler mrzeo Jevreje, pa zato što su Jevreji bili jako uspesni privrednici i trgovci, veoma uspesni u nauci, umetnostu i naravno jednom iskompleksiranom Hitleru se to nije svidjalo. Tako je isto i sa Hrvatima.
dulebg
(posmatrach)
22. jul 2019. u 05.39
Црногорци могу бити само не-православци из Црне Горе.

Хрвати нас не мрзе због Радића, него нако-безвезе: то је синтетички народ, створен да уништава Србе, и глупо је питати се да ли нас и колико мрзе и докле ће? А наравно нису једини: сви околни народи имали су својих 5 минута геноцида над Србима, још су преостали Северни Македонци и Румуни.
CAHJAP
22. jul 2019. u 08.25
Hrvati nas mrze kao i bosnjaci jer jedino mrznjom opovrgavaju svoje istinsko poreklo koje je inače Srpsko. Najozoglasenije ustaše su svi do jednog bili prekrsteni Srbi. Svojim monstruoznim ubijanjem i mucenjem Srpsog naroda su zapravo hteli pokazati kako nisu Srbi. Na zalost i u Crnoj Gori se radi na tome. Mi Srbi koji nemamo taj gen mrznje su prihvtili hrvate i bosanske muslimane kao bracu u zajednickoj državi i posle svih zločina u drugom svetskom ratu samo da bi nas opet mrzeli i iskoristili prvu priliku da nas opet satiru. Možemo mi opet sutra njima da pruzimo ruku pomirenja i možda opet osnujemo neku zajednicu ili novu jugoslaviju ali cinjenica je da ta mrznja će uvek biti prisutna. U Beograd hrvati mogu slobodno da dolaze sa svojim registarskim oznakama, da se setaju i izlaze u grad, da se provode, da jure naše devojke i neće im dlaka faliti sa glave. S' druge strane u hrvatsku nesmes otici sa našim tablicama jer će ti auto biti izlupan a neretko kada shvate da je turista Srpskog porekla popije dobre batine. Boga pitaj i kakve dodatke dobijes u hrani i picu kada shavate da si Srbin u mnogim hrvatskim restoranima. Bez sumnje postoji dobrih i postenih hrvata, verovatno ima i tih koji postuju Srbe i Srbiju ali kao država koja je zasnovana na genocide i mrznji tu nema nikakve bratske ljubavi i sloge. Ako takva država n emoze da osudi ustaške poklice, proterivanje Srpskog zivlja i da se pokaje na svoju mracnu proslost, bolje je da izgradimo nešto poput Kineskog zida na granici, da postavimo mrtvu strazu i možda ćemo vremenom zaboraviti jedni na druge.
Novak
22. jul 2019. u 09.48
Dok su Juzni Slaveni setali Balkanom kao jedan narod snaslo ih je Hrišćanstvo
Koje im je zagarantovalo carstvo na nebu i krv na zemlji, malo kasnije i muhamedanstvo se naslo tu da pripomogne. Ratovi su uvek imali samo jedan cilj, grabez i otimacina. Ratovati protiv velikih nije bilo rešenje, a umeti sa njima uvek je bila umetnost. Za Hrvate nikad nije bllo dvojbe il mi se pokori il mi se pokloni, uvek su se priklanjali jacem.
Najveci jaz je nastao kada su za razliku od svoje brace Srba prisli zapadnom Rimu a ne vizantiji, Sve je to nekako islo i vekovima bivalo sve gore a sledeća podela je nastala u datumima praznovanja nametnutog im hrišćanstva. Stigao je i veliki rat, u kojem su Srbii bili važan faktor, na kraju rata bili su pobednici saveznici, zauzvrat su dobili germansko vatikanske Hrvate u svoje vizantijsko okrilje.Dar Jude raspakujemo i dan danas a priznanje za naše ucesce i zrvu u tom ratu primio je Vucko prošle godine u Parisu. Hrvati su uvek bili uz velike jer samo sa njima su mogli harciti slabije, a najbliz pogodni za to su bii samo nepotkupljivi Srbi. Ako neko misli da je zapadno forsiranje
Kraljevine Jugoslavije bilo rešenje za Hrvate jako se vara. Razvoj Nemacke ukazivao je
Da su otisli bolji a dosli gori, valjalo je misliti o novom oslobadjanju , razvoju mrznje bilo je mesta, ništa istok nije obecavao, razvijala se svaka, a sa njom i najgora masta.
Hitler je bio svetlo u tunelu, stekli su se svi uslovii za nove plenove na kome drugom do Srbima Vatikanskim otpadnicima , sve je opet palo u vodu jer dosao je samo drugi Kralj ovaj put Tito, opet poklon od zapada srpskim pobednicima.Na zpadu se razvila tz. Demokratija, novi način otimanja , e to nismo razumeli kao ni zadnju posetu Makrona.
i tako dok nas Hrvati patoloski mrze a ostali susedi uopste ne vole, sto nije ni važno mi zuzvrat još uvek pamtino velikog vozda i njegov krik Volim i ja vas!
D-Man
(Analyst)
22. jul 2019. u 10.16
„Hrvati nas mrze kao i bosnjaci jer jedino mrznjom opovrgavaju svoje istinsko poreklo koje je inače Srpsko.” - САНЈАР

Управо како рече дискутант изнад. Мржња постоји само због њихове неспремности да се помире са чињеницом да су некад и они били Срби а да су због свог лабилног карактера и личне користи одлучили да се прикључе неком тада много јачем.
Дакле, њихова себичност и кукавичлук је главна карактеристика њиховог ''конвертитског'' карактера. То их изједа и гризе изнутра и то не због тога што су они преузели другу веру већ што ми други нисмо. Они који су остали Срби све до данашњег дана су им једноставно трн у оку.
Да би ''заборавили'' своју срамоту били су спремни (а и данас су) да све учине како би Срби нестали са лица земље. Због тога и онаква бестијална иживљавања током Другог светског рата те мржња која се осећала чак и за време ''братства и јединства'' што сам, иначе, много пута осетио пошто сам ишао на многе фудбалске утакмице (као навијач Звезде) у доста градова широм бивше Југославије.

Дакле, и Турци и Ватикан су подметнули клипове српског народу, осули српски корпус подмићујући оне без карактера те самим тим створили мржњу између оних који су остали Срби те оних који су се прикључили непријатељским редовима.
Иста прича се понавља и данас са Црногорцима. Данас на делу видимо и проживљавамо оно о чему смо некад само могли нагађати (како је било и шта се дешавало када су се неки Срби покатоличавали и потурчили). Историја нам се понавља.
D-Man
(Analyst)
22. jul 2019. u 10.39
Што се тиче понављања историје исто је и са формирањем заједничке српске државе на Балкану.

Пазите, ми стално (ево ја сам један од тих) мислимо како смо ми, је ли, пропуштали неке историјске шансе да формирамо српску државу а управо из свега овог што нам се дешава у последњих 30ак година требали смо и морали научити да се ми НИКАД нисмо питали да ли хоћемо или нећемо заједничку српску државу.
Нама то, једноставно речено, НИКАД није били и НЕЋЕ бити дозвољено!

Ја сам први од оних који пљују Краља који је формирао ондашњу Краљевину СХС а потом и Југославију а одбијам да прихватим да је ВЕРОВАТНО и тај Краљ био стављен у исту позицију као и, рецимо, Милошевић током деведесетих. Једноставно велике силе НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ формирање државе у којој би били сви Срби са подручја бивше Југославије.

Немојмо заборавити да је Србија након два светска рата била у много, много повољнијој позицији него што је била, рецимо, током деведесетих прошлог века. Па ми смо из два светска рата изашли као победници! Ратовали смо раме уз раме са свим великим силама које су се бориле против ''сила осовине '' и опет нам није било дозвољено да формирамо некакаву, да је назовем, Велику Србију.
Шта тек онда рећи о деведесетим када смо против себе имали и оне некадашње ''силе осовине'' а онда и наше некадашње бивше савезнике (Амере, Британце, Французе).

Нама капу кроји Велика Британија већ више од 100 година! Управо ти шугави Британци никако не дозвољавају Србима да остваре своје вековно право. Сетите се да су нас управо они (и то заједно са Аустоуграском) натерали да се 1911е, 1912е повучемо из северних делова Албаније које је српска војска освојила у тадашњем рату.
Онда су нам управо они својом одлуком да се определе за Броза током Другог светског рата поново забили нож у леђа. Да ме неко погрешно не схвати, ја никад нисам био и нећу бити за Краља али, брале, тотално нелогично је било да се нама Србима наметне као апсолутни господар један Хрват!

Деведесетих се скоро сви па сећамо тако да нећу ни да понављам. Не да су нам отели све српске етничке просторе западно од Дрине већ су нам отели и Космет! Република Српска је опстала једноставно због тога што тај исти прљави и подли Запад није знао шта ће са милион и пар стотина хиљада Срба западно од Дрине а сви су ти Срби били спремни да крену за Србију јер су већ били уморни од политичких игара и прљавих превара. Србима из данашње РС је итекако било свеже сећање на судбину Срба у РСК.
Мени се чини да је та одлучност Срба из РС (а добро знам о чему говорим) да крену за Србију тамо оног лета 1995е уколико би усташке и муџахединске снаге наставиле са нападима на РС, у ствари шокирало Запад! Тај Запад је мислио да ће Срби из РС једноставно прихватити пораз који им је био планиран и прихватити БиХ онакву какву су они замислили (унитарну, јединствену, где ће 3 народа да се контролишу изнутра тако да не буде ни муслиманске државе у том делу нити могућности да се направи Велика Србија).
Када је Запад схватио да би колона од више од милион Срба према Србији изазвала тектонске поремећаје у Србији чиме би Србија коначно била присиљена да уђе у тај рат, тај исти прљави и подли Запад је одлучио да на брзину заврши рат Дејстонским споразумом. Сматрали су да ће током идућих 20, 30 година једноставно утопити РС у једнинствену БиХ и тиме остварити циљеве које су ионако планирали.

Ја бих био најсрећнији човек на свету да Србија и РС постану једна држава али из ових неколико примера које сан навео изнад потпуно је јасно да нам то Запад никад неће дозволити.
dulebg
(posmatrach)
22. jul 2019. u 17.27
Хрвати су и створени у пројекту покатоличења Срба и претварања у топовско месо против Руса и православља.
dulebg
(posmatrach)
22. jul 2019. u 17.32
..док се Запад буде шта питао.
Руси имају нерешене рачуне са Западом на Балкану, а и Кинези нас поштују због посла који смо одрадили 90-тих.

То што ми данас немамо људе да нас поведу - немојте да вас завара. Ту су они, најчешће и не знају, али су их стране службе маркирале и ставиле под своју контролу. Грунуће једнога дана Жута Греда и Бачка Паланка, изнићи ће од некуд студенти-џемпераши; само да се после не окрену стварању алпских кнежевина, ко Мило.
Starac_Foco
(--)
22. jul 2019. u 18.49
„Jа бих био најсрећнији човек на свету да Србија и РС постану једна држава али из ових неколико примера које сан навео изнад потпуно је јасно да нам то Запад никад неће дозволити.”

Ta obstrukcija mracnih sila se mogla ublazavati istim oruzjem, tihom obstrukcijom i teranjem u zeljenom pravcu, ali sad je već kasno. Kako sto su to radili Hrvati. Procjenjuje se da je 80% populacije nepostojece Herceg-bosne do sad dobilo hrvatsko državljanstvo dok je vjerovatno procenat Srba iz postojece RS koji imaju državljanstvo Srbije možda i 20 puta manji.

Sad, kad su postali Evropa, to teze ide. Ali dok su Franja i nasljednici dijelili hrvatska državljanstva svim bosanskih katolicima i sakom i kapom tokom i odmah posle rata, dovoljna je bila i clanska knjizica u sahovskog klubu u kojoj piše da si Hrvat, dotle je njegov drug Sloba državljanstva radije davao kinezima nego prekodrincima i prekodunavcima... Osim onih koji su izbjegli u Srbiju, a i njih je namucio oko toga, većinu. Ko zna sto je to tako trebalo.

Kad je konacno dosla demokratija i Slobodana poslala u Hag, oni su objektivno učinili nešto po tom pitanju i omogućili da se lakse dodje do srpskog državljanstva.

Ali, i taj njihov zakon koji je još na snazi ne pravi nikakvu razliku između Srbina iz Banjaluke i Siptara iz Skoplja - mogu aplicirati svi bivši SFRJ državljani koji izjave da im je Srbija domovina. Makar pred zakonom je tako a realnost je možda drugacija kad se donose odluke. Po zakonu, procedura je ista za obojicu, treba da predaju brdo papira, da pismeno izjave da Srbiju smatraju svojom domovinom, da plate relativno visoke takse i da cekaju jedno 2 godine.
Lorka
(поета)
23. jul 2019. u 01.08
Ратко Дмитровић је у књизи 'Крст на крижу', објаснио зашто Хрвати толико мрзе Србе. Одговор је конвертитство тј. 'ликвидација сведока'. Наиме, већина данашњих Хрвата су бивши Срби и они неће имати мира све док постоје Срби који их подсећају на властити 'злочин' тј. конвертитство. Они зато као компензацију гаје такорећи болесну'оданост' према новом идентитету, не би ли на тај начин уништили сећање на онај претходни:
https://www.youtube.com/watch?v=nJxj8ezYdT0&t=1304s
Novak
23. jul 2019. u 08.38
Lorka to je ofucana janjicarska prica, i uglavnom vazi za originale, druga i treca generacija su mesavine koje nisu tim opterecene bas ni malo. Podrucje Istre i Zagorja ne karakterise hrvatska genocidnost prema Srbima iz samo jednog razloga, nema Srba ni blizu kao u krajiskim zonama.
Jocko4
(observer)
23. jul 2019. u 23.35
Istoricar67,

Шта ти мислиш, да ли је Пуниша Рачић (из Црне Горе) Србин, или не ?

Да ли можеш да наведеш како је, или чиме је С. Радић испровоцирао П. Рачића и како је дошло до тог инцидента у Скупштини ?

Шта мислиш, зашто су остали покушали да спрече Рачића да пуца ?

Надам се да ти нисам поставио тешка питања и да ћеш успети да одговориш на њих.
dulebg
(posmatrach)
26. jul 2019. u 17.59
Новаче,
ваљало би да кажеш о којим Хрватима говориш:
- једне су Франци у 6.в. довели из Беле Хрватске и Бојке на граници чешке и пољске - на српске територије од Трста до Саве врбаса и Цетине, као и на Отоке. Ти хрвати говоре чакавским језиком,
- друго су покатоличени Срби - икавци и ијекавци, Хрваћани по терминологији бранка Радичевића - они су себе звали Наши, Нашијенци, док крајем 19.в.нису почели, а крајев 20.завршили са уверавањем да су Хрвати
- треће су Словенци из Загорја, где се услед турских освајања затекла управа мађарске жупаније Хорват-орсаг, те су временом названи Хрвати, они из пословице „сачувај нас Боже куге, рата и Хрвата”
- четврти су Немци, Мађари, Италијани, Чеси, Цигани, Украјинци, којима је објашњено да не треба да ј.г, него да има да се пишу Хрватима

То су најмање 4 расе и 4 филозофије. Заједничко им је што треба да послуже као топовско месо против Срба. Свака њихова „домољубна” песма, сваки национални испад, примичу их за корак ближе херојској смрти за интерес јеврејских банкара.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.