Diskusije : Politika

 Komentar
Геноцид над Србима 90их
BeliVuk
20. jul 2019. u 12.01
У Београду је 11. марта 2006. године, у МПЦ Кнез Михаилова 6/ИИИ, у организацији госпође Светлане Петрушић, новинарке, публицисте и ауторке забрањених филмова, Бранислава Дукића председника Удружења логораша РС и ВРС Крајине у прогонству, одржана конференција за штампу под називом: „Сведоци ужаса над Србима”.

Текст обавештења о заказаној конференцији предат директорки Тањуга драстично је измењен, чак и у самом наслову, назив ВРС Крајине, срамотно стављен под знаке навода, а сумња се да обавештење уопште није ни прослеђено новинским кућама, с обзиром да се готово ниједан новинар није појавио на конференцији. Наравно постоји и могућност да главни уредници, односно њихови налогодавци нису дозволили да се медијски пропрати ово, за Србе, значајно догађање.

Данашње окупљање српских родољуба, имало је за циљ, да се јавности представе неки од преживелих сведока стравичног српског страдања, такође, да се Србији и свету покаже, да постоје и они Срби, који не пристају на блаћење и сатанизацију сопственог народа, на злоупотребу и манипулацију муслиманским жртвама, и скривање истине о српским жртвама, сексуалног и других монструозних злостављања и убијања.

Излагања говорника и жртава сведока, у једном моменту прекинуло је, потврђено обавештење о смрти председника Слободана Милошевића. Понеки мукли крик, сузе и неверица ... минутом ћутања одали смо пошту још једном убијеном Србину ...

Сузе су навирале и касније свим окупљенима, пођеднако као и сведоцима, српским жртвама, док су испрекидано и са великим болом исповедали сопствено страдање и трагичну судбину: председник Удружења логораша РС, Бранислав Дукић, коме су око вадили бајонетом, избили зубе, злостављали на све могуће начине, али је ипак преживео три логора ... Милан Милетић, жртва из логора у Оџаку РС, сексуално злостављан и мучен, такође присиљен да сексуално општи са ретардираном Српкињом, на крају нај потресније од свих сведочења српска мајка, Марта Мирић из Белог Поља код Пећи, чију ћерку су Шиптари силовали и након тога заклали.

Мајка Марта је данас занемела. Прозборивши тек две три речи рекла је само: не могу ... госпођа Петрушић, која је све време нежно држала за руке и храбрила, наставила је уместо ње ову потресну причу. Након повлачења српске војске са Космета, са уласком и под патронатом НАТО злочиначких снага, Шиптари су направили страховита разарања и уништења српских насеља и становништва. Породица Мирића је била домаћинска и угледна: 3 куће на три спрата, 6 хектара земље, сви радни и вредни, синови посебно. Нажалост, једина кћи Марица, била је парализована. Несрећног дана свог страдања, у кући су се затекле само она и мајка. Шиптарске УЧК звери улетеле су у кућу све похарале и на крају насрнуле на непокретну Марицу у постељи. Мајка Марту су држали и присилили да гледа шта јој чине са кћерком. Бестијално се иживљавајући, звери се нису само тиме задовољиле, биле су жедне и крви ... пред мајчиним очима заклаше сироту девојку ... мајка је у шоку, сама, два дана непокретно седела поред њеног крвавог леша. Нормалном човеку непојмљиво је и неприхватљиво чак и чути овако нешто.

И док смо након ове исповести покушавали некако да се изборимо са емоцијама, уследиле су нове информције и нова сведочења. Окупљенима се на молбу госпође Петрушић обратила и др. Љиља Савић, жена која је радила и још увек ради за УНИЦЕФ, председница удружења Породица и велика хуманитарна активисткиња. Подаци о броју силованих и убијених, српских жена и деце, у Босни и Хрватској, које је она изнела, били су стравични. Коментар др. Савић о називу филма „Грбавица”, што је, у ствари, једна српска општина у Сарајеву, је да се насловом филма, тенденциозно хтео ставити акценат на некакву кривицу Срба, док се истовремено нигде не помиње да је баш на тој истој Грбавици 1994. године, било 1000 свежих гробова српских цивила, убијених од стране муслиманских снајпера.

Госпођу Петрушић и чланове делегације су примили Александар Тијанић и академик Стипчевић, председник Управног одбора РТС-а. Касете са филмовима су примили, са обећањем да ће размотрити да ли ће га приказати, али нису хтели да потпишу да су их примили.

Занимљиво је да је управо овај дуо Тијанић - Стипчевић „елиминисао” госпођу Петрушић када је пре неколико година конкурисала за главног и одговорног уредника РТС-а, и уместо ње поставио Хрватицу, Гордану Сушу, перјаницу антисрпске пропаганде и мржње.

У Хрватској, Босни и Словенији постојало укупно 779 логора за Србе

Предсједник Савеза логораша Републике Српске /РС/ Бранислав Дукић изјавио је да је 55 000 српских логораша прошло кроз 536 логора у Федерацији БиХ, 222 у Хрватској и 21 логор у Словенији.Дукић је на конференцији за новинаре, поводом догађаја у београдском Центру „Сава” на премијери филма „Грбавица”, рекао да су у логорима за Србе били затворени, мучени и убијани мушкарци, жене и дјеца.

BeliVuk
20. jul 2019. u 12.01
„Најмлађи српски логораш била је беба Данијела стара 15 дана, коју је Међународни комитет Црвеног крста само регистровао да је у логору са мајком у Ливну и оставио је у казаматима још шест мјесеци” - подсјетио је Дукић.Он је истакао да Савез логораша РС посједује листу са 1 651 именом и презименом мучитеља, на челу са Алијом Изетбеговићем, и да је та листа упућена Хашком трибуналу, Међународном суду за људска права и другима, али су „на жалост ухапшена само двојица ретардираних из Коњица”.Предсједник Савеза логораша РС оцијенио да се врши дискриминација када су у питању српске жртве.„Мајке муслиманских жртава из Сребренице без проблема добијају визу за Хаг, а ми морамо да чекамо шест мјесеци, јер смо Срби” - рекао је Дукић.

Бивши затвореник логора за Србе „Оџак” Милан Милетић силован је у том логору када је имао 22 године. Милетић је на конференцији за новинаре навео да је натјеран да силује умоболну Српкињу Стојанку Станковић, а затим су још седморица логораша била натјерана да је силују.У логору „Оџак” силовано је 60 жена, од којих је најмлађа имала 10, а најстарија 60 година.Према његовим ријечима, представници Међународног комитета Црвног крста само су једном посјетили тај логор у коме је од маја до јула 1992. године било затворено 1 244 Срба /844 мушкарца, 302 жене и 104 дјетета/, подјелили им четкице за зубе и сапун и никад се више нису вратили.

Међународни комитет Црвеног крста само регистровао да је у логору са мајком у Ливну и оставио је у казаматима још шест мјесеци„ - подсјетио је Дукић.Он је истакао да Савез логораша РС посједује листу са 1 651 именом и презименом мучитеља, на челу са Алијом Изетбеговићем, и да је та листа упућена Хашком трибуналу, Међународном суду за људска права и другима, али су ”на жалост ухапшена само двојица ретардираних из Коњица„.Предсједник Савеза логораша РС оцијенио да се врши дискриминација када су у питању српске жртве.”Мајке муслиманских жртава из Сребренице без проблема добијају визу за Хаг, а ми морамо да чекамо шест мјесеци, јер смо Срби„ - рекао је Дукић.

Бивши затвореник логора за Србе ”Оџак„ Милан Милетић силован је у том логору када је имао 22 године. Милетић је на конференцији за новинаре навео да је натјеран да силује умоболну Српкињу Стојанку Станковић, а затим су још седморица логораша била натјерана да је силују.У логору ”Оџак„ силовано је 60 жена, од којих је најмлађа имала 10, а најстарија 60 година.Према његовим ријечима, представници Међународног комитета Црвног крста само су једном посјетили тај логор у коме је од маја до јула 1992. године било затворено 1 244 Срба /844 мушкарца, 302 жене и 104 дјетета/, подјелили им четкице за зубе и сапун и никад се више нису вратили.

Протест директору РТС-а

Организатор конференције за новинаре одржане 11.03.2006. у ТАЊУГ-овом Међународном пресс центру под називом ''Сведоци ужаса над Србима'' Светлана Петрушић, новинар, публициста и аутор забрањених филмова о страдању Срба у муслиманско – хрватским логорима у БиХ и КиМ, председник Удружења логораша РС Бранислав Дукић и министар информисања Владе РСК у прогонству Ратко Личина, као и један број присутних протестаната, посетили су директора РТС-а Александра Тијанића и академика Никшу Стипчевића и уложили протест што њихови новинари нису присуствовали овако значајној конференцији за новинаре о страдању српског народа у РС, РСК и на КиМ, на којој су говориле и српске жртве. Г-ђа Петрушић, као и њени гости, захтевали су да РТС прикаже филм ''Побиј, покрсти, протерај'' – први филм о страдању Срба у муслиманско – хрватским логорима од 1992. – 1996. године, чији је она аутор. Такође је упућен захтев РТС-у за реемитовање серије ''Косово и Метохија – од државе до енклаве''. Од 17. марта 2004. године, када се догодио поновни погром Срба, а гледаоцима је онемогућено да серију виде на РТС-у.

Тијанић и Стипчевић су обећали да ће погледати филм и одлучити о евентуалном емитовању. Такође су прихватили да се не посвећује пажња страдању Срба у РС, РСК и Хрватској, као и на КиМ, али нису коментарисали зашто РТС ништа не објављује о раду Владе РСК у прогонству. Стипчевић је додао: ”Знате, ми зависимо од политике, ми смо владин сервис!„ Александар Тијанић није желео да потпише да је примио филм од госпође Петрушић, али о томе сведоче потписани српски родољуби.
Београд, 11.03.2006. године
Весна Мијаиловић”
Novak
20. jul 2019. u 12.51
Izgubili smo sa 3:0 prvo autogol +2,
Loše smo zaigrali, protivnici se izvukli
a mi zauzvrat još dobili po nosu od navijaca.
Bazorilo
20. jul 2019. u 14.20
Na kraju ovozemaljskog dana će se videti ko je dobio a ko izgubio.Na sudu Bozjem,ni državni ni crkveni lihvari neće imati reč,već samo nepodmitljivi Bog.Tada će se videti,šta je ko u telu cinio.Niko neće imati izgovora.A to vreme ubrzo dolazi.Sile nebeske su se već pokrenule i strasni sud ide za krvnike,lazove i svakojake nitkove i bitange.Blago onima koji ne okrvavise ruke svoje tudjom krvlju i ne opoganise jezike svoje lazima i klevetama.
Laci_74
(Jugosloven)
20. jul 2019. u 19.36
Kapitalisti su u interesu svojih Bolesno Gramzivih Interesa podržavali svoje slUge, lično sam upozoravao Srbe šta im se sprema ali nisu mi verovali, naprotiv čak sam na razlicite nacine i kazanjavan.
kupressrpski
(vozac)
20. jul 2019. u 19.50
komunjare su najveci lazovi zlikavci banditi i izdajnici nema gore bagre na ovo zemaljskoj kugli...
Bazorilo
21. jul 2019. u 04.39
SOLUNCIMA U ČAST | Kraljevo Online
www.kraljevo.biz/soluncima-u-cast

Priređena je izložba „Kraljevački spomenici soluncima u slavu”, a potom je, nakon kratkog kulturno – umetničkog programa, ... Slava srpskim ratnicima!

Autor: Administrator Portala

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.