Diskusije : Politika

 Komentar
Ширење пустиња
dulebg
(posmatrach)
13. jul 2019. u 17.06
Када неко узме да нас плаши климатским променама - прва му је прича ШИРЕЊЕ ПУСТИЊА!! А ја савршено не капирам: зашто се неће ширити џунгле?

Знам: у загрејаном купатилу пара може да се сече на фронцле, а низ прозоре и огледала слива се кондензат. Зашто би па са Земљином куглом било другачије? Расте температура - океани крену да испаравају итд?

Иначе стоји прича како су пилоти запазили да се зелени појас суб-Сахаре раширио 300км на север. Није то нека џунгла, али није више ни голи песак.

Климатске промене су очигледне, али не верујем да су последица људске далатности. Не - у питању су космички закони, који резултују мини, миди и макси леденим и међуледеним добима.

Миланковић каже: сваких 40.000 планете се сложе тако да јако закрену Земљину осу ротације и тада настаје глобално ледено доба. А слично се дешава на сваких 60, 400 и не знам колико још година, само у блажем виду. Рекао бих да је било хладније 1950-тих, него пре и иза тога?
keser
14. jul 2019. u 07.33
Дулебг:„Знам: у загрејаном купатилу пара може да се сече на фронцле, а низ прозоре и огледала слива се кондензат. ”

Одговор:
Зато што Земља није затворено купатило.
dulebg
(posmatrach)
14. jul 2019. u 17.12
Да, јбт - 4 милијарде година губи атмосферу и водену пару - а онда значи да их неки враг производи? Воду производе жива бића: угљене хидрате разлажу на угљен-диоксид и воду, ал то ми се не чини довољним? Ипак је ЖИВОТ на Земљи у рангу плесни.
Power12345
15. jul 2019. u 18.24
..ti dobro znaš Dulence sa je 7,49 milijardi ljudi..pomnoži i podeli samo zemljine resurse izvadjene iscrpljene ili druho sve što je ljudskom rukom promijenjene ..
Kad ponnožiš i podeliš dobiješ jedno
Veliko Gov..no
Tema dugačka..i tamo gdje led treba da bude neko se sjeti pa kaže no..no ili tamo gdje sunca ima pa kažu hladi itd
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.