Diskusije : Politika

 Komentar
Napadnuti aktivisti „Krov nad glavom”
novosadski_radikal
(Clan SRS)
08. jun 2019. u 12.18
Napadnuti aktivisti „Krov nad glavom” u Novom Sadu, sumnjaju na Srpsku desnicu
Članovi Združene akcije „Krov nad glavom”, studenti Marko Đelević i Mihajlo Nikolić napadnuti su sinoć u blizini Filozofskog fakulteta i nanete su im povrede zbog kojih su morali u Urgentni centar.

NOVI SAD 08.06.2019. | 10:13

Napadnuti aktivisti Foto: ZA „Krov nad glavom”
Napad se dogodio sinoć nakon protesta stanara bloka Maksima Gorkog i Radničke ulice, gde su obojica bili da podrže građane. Đelević i Nikolić su išli Kampusom do Filozofskog fakulteta kad su, priča Marko za 021, dvojica maskiranih muškaraca nasrnuli na njih bokserima i metalnim šipkama.

„Primetili smo prvo da nas prati jedna grupa, u Kampusu. Verujemo da su to bili članovi desničarske organizacije Srpska desnica koji su u blizini lepili neke plakate. Dvojica nama nepoznatih muškaraca napali su nas i meni napravili posekotine po glavi, povrede po rukama i leđima od boksera, a Mihajlu su slomili zub, ima hematom na čelu i napukla mu je glava. Bili smo u Urgentnom centru i tu je došla policija, zapisala naše izjave i otišla”, kaže Marko Đelević za naš portal.

Nepoznate osobe bile su, kaže Marko, potpuno obučene i maskirane od „glave do pete”, iako je bilo vrlo toplo. Nosili su i kačkete.

Obojica su, zajedno sa kolegama iz Združene akcije „Krov nad glavom”, istog dana ranije, u toku prepodnevnih sati, branili porodicu Ninić od prinudnog iseljenja u Ulici Modene 1. To iseljenje je sprečeno.

„Ovakvi napadi na naše članove i našu organizaciju, kao i bilo kakvi novi zakoni i kriminalizacija solidarnosti, neće nas sprečiti da se borimo za pravo svakog čoveka da ima krov nad glavom”, poručuju u organizaciji povodom ovog napada.
Autor: Gorica Nikolin - [email protected]
keser
08. jun 2019. u 14.04
Само лудак може да нападне ове људе без обзира шта мисли.
Не бих рекао да јеово нека десница, то се потура.
Пре ће бити неко ко има материјалних интереса платио некога...
Werba
(N/A)
06. avgust 2019. u 03.21

cicero99
(historia est mater of studioru)

05. август 2019. у 20.41

Precanine delom si u pravu, trebao sam da razumem ali emocije jače od pameti. Digao mi paru onaj krvolok i srbomrzac pogani verbonja.
Zato samo napred, sve za Srbstvo, zajedno
------
Razumeo si ti dobro inače ne bi nabaljezgao onoliki monolog u vredjanju Spreče...
I šta kažeš: 'napred i sve za srpstvo zajedo'Opet se slepujes, šta si ti lično uradio za srpstvo vaskonjo?
Osim jedino sto znaš je da sve vreme pases i čim naidjes na tvrdo i zilavo, pocnes da se razvlacis ko zvaka, k'o razmazana slina..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.