Diskusije : Politika

 Komentar
Moskva i london vode rat za kosovo
novosadski_radikal
(Clan SRS)
06. jun 2019. u 17.12
ZAKUVALO SE U SAVETU BEZBEDNOSTI: Moskva i London vode RAT ZA KOSOVO u Njujorku, a tema je ROSU

Ponovo će se voditi rat Srba i Albanaca u Njujorku i to u Ujedinjenim nacijama, a sve oko toga hoće li divljanje ROSU, upad na sever Kosova s dugim cevima i hapšenje i maltretiranje Srba biti tema na predsetojećoj sednici Saveta bezbednosti UN!

Kako saznajemo iz diplomatskih izvora u Njujorku se već vodi lobi rat oko stavljanja pomenute teme na dnevni red 10. juna.

– Na sledećoj sednici SB UN biće razmatran izveštaj Generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a, ali određene zemlje pre svega Velika Britanija i Amerika ne žele da se raspravlja o upadu ROSU na svere južne srpske pokrajine – otkriva nam naš izvor i dodaje:

– Rusija će biti predlagač da se raspravlja o ovoj temi, Kina je najavila da će podržati taj predlog. Ono što je posebno zabrinulo sve zemlje sa Zapada je to što je i sam UMNIK najavio da će stati na stranu Moskve i Pekinga. Ipak može da se dogodi da se opet nađemo u pat poziciji kao što je to bilo pred poslednju raspravu u Njujorku. Tada velike sile nisu mogle da se dogovore da li će se raspravljati o Kosovu.
Mladić iz Guče kome se cela Srbija klanja opisao šta je radio pre spasavanja ovaca

Značaj rasprave pred UN naglasio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ipak rekao da ne očekuje da rasprava o Kosovu i Metohiji u Savetu bezbednosti UN 10. juna rezultira zaključcima ili konkretnim efektima.

Nije tajna da zvanični London ne želi da se više priča o Kosovu i Metohiji na SB UN jer je za njih, kako su naveli to završena priča.

Ipak, niko neočekuje da će ovoga puta Zapad udariti veliku kontru Moskvi, jer će biti razgovora o povređenom ruskom državljaninu, članu UMNIK-a.

Kako su preneli mediji na Kosovu, Priština traži od UN nezavisnu istragu o ulozi Mihaila Krasnoščenkova, ruskog pripadnika Unimka, tokom akcije specijalnih jedinica ROSU na severu KiM. Ministarstvo Bedžeta Pacolija poslalo je pismo sa ovim zahtevom UN i pojedinim zemaljama, a u njemu se navodi da je Krasnoščenkov uhapšen zato što je navodno vozilom sa tablicama Unmika blokirao put kako bi sprečio kosovsku policiju u sprovođenju akcije.

U Srbiji s druge strane očekuju da će predstojeća sednica ujedno predstavljati priliku i za osvrt na primenu Rezolucije 1244 (1999), dvadeset godina nakon njenog usvajanja.

‘GRESKOM’ PROCURILA NAJVEĆA TAJNA KFORA: Dok su specijalci ROSU tukli Srbe, mađarski vojnici se digli na oružje i krenuli da ih zaštite, ali ono što je usledilo kod njih izazvalo REVOLT! (INFO)

Da će sednica SB 10. juna biti specifična, smatra nekadašnji ambasador pri UN Vladislav Jovanović, koji kaže da će zapadni predstavnici ovoga puta biti u defanzivi i da će se osećati neugodno zbog teme o kojoj će se govoriti, dok oni ne mogu da poreknu ono što se dogodilo:

„Zbog negativnih postupaka Prištine nije više samo Srbija involvirana strana, već i Rusija i UN. Sve to stvara klimu pogodnu za promenu modela dijaloga Beograda i Prištine, u smislu proširenja njegovog okvira novim učesnicima. A, ti novi učesnici ne bi se identifikovali sa tim da je kompromis samo da Beograd prizna Kosovo. Pošto se situacija zakomplikovala, imalo bi smisla da se u dijalog koji vodi EU uključi i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN.”

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.