Diskusije : Politika

 Komentar
Србска Скупштина о Космету
Lorka
(поета)
28. maj 2019. u 00.30
Богме, подсетила ме на скупштине из Брозовог времена! Све хвалоспеви Александру Великом! Чак му се и Шешељ умиљава. Додуше, ословљава га са ти и дели му 'добронамерне савете', али кад озбиљније анализирамо његову оцену Вучићевог рада - то су све сами хвалоспеви: те сећаш ли се Вучко кад ти је био заказан интервју у РТС баш у време кад је бомбардована, хтели су да те убију, ако не испуниш њихове жеље они ће опет пробати да те убију, те ако хоћеш да изведеш територијалне промене у Србији мораш да донесеш уставни закон... Све ко у Шојићевој 'Белој лађи'...
А онда крену хвалоспеви Вучићевој политици од полтрона-посланика у овој једнопартијској скупштини, па аплаузи Вучићевим ударним реченицама...
Боже драги, овакву гротеску никад пре нисам видео.

Али, да не будем малодушан, има ту и једна позитивна ствар. Радикалски 'учитељ' је ипак нагласио потребу да се Србија окрене савезу са државама окупљених око Русије. Чак и у одсутности опозиције у Скупштини, била то само лажна реторика или не, та идеја се ипак и даље чује. Није умрла. Ако Шешељ у нечему користи, то је да бар вербално одржава идеју коју ни сам не би смео да покрене кад би био власт.

На крају, једна дигресија: У једном моменту, Председник је обрадовао нацију са повећањем просека плата са неких 300 на 400 и кусур евра. Повећање минималних пензија и плата није споменуо. Очигледно је да су тајкуни себи опет приказали енормно повећање плате да би поправили национални просек. Јер, свима које знам да ринтају за минималац, плате се са бедних 150 евра нису повећале већ годинама...
britka-sablja
28. maj 2019. u 13.09
Вучић је позер, нарцисоидна битанга без карактера, глумац пропалог позоришта и човек за кога морал и појмови о њему, остају непозната вредност. Све што он ради, део је његове личне сујете и уверења да је он тај, кога је добри Бог послао као поклон србском народу.

Чуди ме само једна ствар која није у стилу неких србских навика. Како је да га досад нико није скратио за главу.
Срби су спори, брзо праштају али и не заборављају..
Lorka
(поета)
28. maj 2019. u 13.21
Сад чујем да су терористи РОСУ упали на Север Космета и терорисали Србе, при чему је неколико Срба киднаповано, а један руски држављанин повређен од ударца кундаком у главу...

Дакле, Председник као да је најављивао овај догађај. 'Ако не дође до компромиса, изгубићемо све, косовске Србе нећемо моћи да заштитимо' итд, итд.

Даље, Председник нам износи црне статистичке прогнозе по којима ћемо у наредним деценијама бити сведени на статистичку мањину, селидбе, морталитет, негативан прираст... Па опет - ако не дођемо до компромиса, чека нас пропаст, и све тако са црним прогнозама...

Па мајку му, Председниче, да ли си ти шеф државе да предузмеш мере како се црне прогнозе не би десиле, или си неспособан а и даље хоћеш да будеш на челу државе?!

Хајде да уважимо чињеницу да по питању Космета, као што кажеш, играш са црним фигурама без топа и краљице (мада ни у то не могу да верујем, јер Руси су ипак шаховски мајстори који могу да ти надикнаде топа и краљицу ако им се обратиш), али за негативан прираст становништва и расељавање Срба - искључиво си ти крив, и ти си искључиви фактор који то може да промени.

Па наравно да ће људи да беже из земље у којој огромна већина становника живи од 150 евра месечно, у којој се људи истерују из њихових кућа, у којој се ударају енормне камате на измишљене и административно конструисане дугове, драконске казне и драконске камате, приватни извршитељи и полицијске асистенције без судских пресуда, одсутност било какве правне заштите за сиромашне грађане, где судови пресуђују по политичким наредбама, где влада општа несигурност... !
Наравно да ће престати да рађају децу тамо где се деца без правно утемељеног судског поступка отимају од родитеља, тамо где се прети затворским казнама и одузимањем деце ако се не вакцинишу, тамо где месечне потребе за дечјим пеленама коштају више од месечних прихода појединих родитеља!

И много тога још, па све до забране грађанима да учествују у политичком животу земље, до забране да буду бирани...

Дакле, господине Председниче, много је ових ставки које ти лично можеш да поправиш, а нећеш, не знаш, или не можеш. А кад би ове ставке поправио, повећао би се и наталитет, а и Шиптари би се отимали да буду део србске државе!

Jocko4
(observer)
28. maj 2019. u 23.07
Lorka,

>'Па мајку му, Председниче, да ли си ти шеф државе да предузмеш мере како се црне прогнозе не би десиле, или си неспособан а и даље хоћеш да будеш на челу државе?!'
- - -

Предухитрио си ме ...
Он је једино способан да лаже оне који су лаковерни и зна да чува једино своју гузицу. Његове мантре и фолирања не би могле да проћу ни у једној озбиљној држави. Чак ни диктатори не наступају са тако нереалним, празним говорима и лажним обећањима.

D-Man
(Analyst)
29. maj 2019. u 10.41
Мали број коментара и на овој теми управо говори о томе колико је нама Србима, генерално гледајући, стало и до Космета и до српства.

Може се неко спрдати са мојим речима колико хоће али и ове дискусије су огледало наше (не)свести.
Тако је, наравно, и у Скупштини и на улици и у целој држави.

Донесе ли Скупштина какву одлуку? Да ли се Скупштина огласила са каквим саопштењем? Да ли је договорена платформа даљег деловања ''преговарачког тима'' са ЕУ, шиптарима и било ким другим?

Да ли смо коначно сазнали какав је то план имао онај нарцисоидни психопата?

На свако то питање одговор је ''Не''. Треба ли шта више?
Werba
(N/A)
03. jun 2019. u 09.08
(ispravno je: Srpskoj skupstini)
A onomad u Srpskoj skupstini, stvorila se guzva oko Bugojancevog doopeta. Malte ne pobise se k'o će pre da mu zaroni.
I naravno po obicaju najjači bio je Seseljkuga koji je kao opozicionar otvorio debatu,.. neso ke.njao kao uvod a onda.- teres!!

'Secas li se ti kada je zapad hteo da te ubije,- kada si trebao da dodjes kod majke u rtb, *srećom te nisi.. Ovo *srećom dopada mi se posebno.
Tada su hteli da te ubiju bombama, nisu uspeli a sada će pokusati suptilnije. Moras dobro da se pazis'!...
hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

A Bugojanac bleji u jednu tacku, mulja jezikom iznutra..(neuspesno glumi skromnost, (i misli:nisi Seki bas trebao to da kazez) najradije bi se po nagonu prirode blajzno oko labrnje ali mu je Krsta savetovao da obuzda jezicinu i (izgleda ruzno i pederski do bola) u tu svrhu da koristi maramicu...

Aco-srbine,Aco-srbine,Aco srbine...
hahahaaaaaaaaaaaaa...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.