Diskusije : Politika

 Komentar
Где има дима има и ватре
D-Man
(Analyst)
22. maj 2019. u 16.19
Управо сам прочитао један чланак (неког професора у САД) који пореди ситуацију између Грчке и, је ли, Северне Македоније са ситуацијом између Србије и тзв. Косова (ако некого занима да прочита цели тај текс можда и оставим линк).

Укратко, каже тип како Вучић и Тачи нису визионари као Ципрас и Заев. Грци и Македонци су, као, решили свој проблем због тога што су им лидери били модерни за разлику, је ли, од овог нашег нарцисоидног психопате и оног шиптара.

Али, није то привукло моју пажњу у том тексту. Тај проферор пише о томе како се Амери сада укључују у решење ''косовског проблема'' са истим ''прагматичким'' решењима којима су решили проблем између Грка и Македонаца.
У истом тексту тај тип каже како је Меркелова недавно у Берлину Вучићу (и Тачију) рекла да од размене и поделе територија нема ништа тј. границе мора да остану онакве какве су.
Сигурно се сећате како је онда онај наш психопата по повратку у Београд (из тог Берлина) оплео и по нашем народу и по опозицији због наводног супростављања његовом плану о Косову и Метохији (иако га никад јавно није саопштио што упорно избегава да призна) али је зато избегао да каже да му је Меркелова рекла ''Не'' (ваљда се оним Макроном који организује следећи скуп о Ким у Паризу у јулу).

Дакле, то је привукло моју пажњу. Вучићу је шамар опалила Меркелова и његови ''Западни партнери''. Јбг, и ја сада пишем о томе као да је то некакву изненађење.

У тексу се исто наводи шта су следећи кораци америчке администрације:

1) Међусобно признање Србије и тзв Косова.
2) Српске цркве и манастири на Космету под пуном контролом Српске Правослване Цркве (дакле, српске светиње би, на неки начин, биле независне тј., уколико сам разумео, припале би индиректно држави Србији).
3) Пакет мера и помоћи Србији који би се односио на економску те војну помоћ и гаранцију да ће Србија ући у ЕУ 2025-е године.
4) Амери би тражили аеродром Поникве да буде њихова база а као главни разлог за то би се навео да би то био доказ свим у окружењу да су они гарант мира на том простору, да нема прекрајања граница и да су Амери српски савезник.

Са друге стране, исти чова каже како би у случају да Србија одбије у први план било стављено тзв. Косово и план да се тзв. Косово прими у ЕУ до 2025-е године!

Не знам колико је веровати тим текстовима али смо сведоци како су се многи такви и слични текстови остварили у стварности.
Исто тако, да ли је тешко за поверовати да ће Запад Србији опет предати још један ултиматум попут оног у Рамбујеу?

Да ли је случајност да Вучић тако изненада сазива седницу Скупштине са само једном тачком дневног реда: Косово и Метохија?

Следећи ''самит'' је планиран за јули у Паризу.

Чини ми се да су Вучићу његови партнери, пардон, газде, рекли да је доста заје6анције и да је време да се потпише и званичан споразум са шиптарима.

Ја сам иначе против бојкота те скупштинске седнице коју планира опозиција али када прочитам један такав текст онда ми се и чини да опозиција донекле има и право јер Вучић сада са следећи потез тражи легитимитет Скупштине који иначе, док је тајно преговарао са шиптарима, никад није тражио јер свој план ником није ни саопштавао.

Сада, када је очигледно тај његов план (какав год да је био) одбијен од Запада Вучић би сада седницу да се расправља о Космету!!!
Зар о платформи за Космет и разговоре са шиптарима није требало разговарати много, много раније!?

Ето где нас је довео Вучићев идиотизам!

Иначе, оног професора треба питати:

Професоре, можете ли само објаснити по којој то логици и праву шиптари тј. Албанци из Србије имају право на још једну албалнску државу (тзв. Косово) поред већ постојеће Албаније а, примера ради, Срби из Републике Српске у БиХ немају право на своју државу?
Можда би то требао бити и званичан став Скупштине Србије и питање упућено свим Вучићеви ''Западним партнерима''.
Lorka
(поета)
22. maj 2019. u 17.25
Све док Србија не призна косовску квазидржаву, Русија и Кина ће стављати вето у УН. Дакле, професор може да се чеше.

Једини проблем би био ако би Вучић натерао своје полтроне у Скупштини Србије да изгласају једну такву будалаштину.

Верујем да се амерички сатански план овог пута неће остварити.

По међународном праву, границе држава се нису могле мењати пре разбијања Југославије. УН су прекршиле властито право и признале Словенију, па Хрватску... дакле, дозволиле су мењање граница међународно признате државе. Онда су Бадбинтерови преваранти рекли да нема мењања граница република бивше Југославије и тако су преварили Србе да признају Хрватску и БиХ у авнојевским границама.
А онда су прекршили и Бадбинтерово гранично право, па су одлучили да се границе Србије могу мењати на штету Србије, тј. отцепљењем Косова. И замислите, сад се не могу мењати границе Косова - опет на штету Србије.

То је такође један важан разлог да Србија никад не призна шиптарску квазидржаву, а кад је једног дана врати у свој правни поредак - мењаће се границе Косова итекако: северни део под управу Србије, а јужно од Ибра добија аутономију у саставу Србије.

Тако ће бити, само ако Вучић не ус.ре гаће пред 'западним партнерима'.
D-Man
(Analyst)
22. maj 2019. u 17.44
„Једини проблем би био ако би Вучић натерао своје полтроне у Скупштини Србије да изгласају једну такву будалаштину.”

То је сасвим могуће да се деси. Занимљиво је да опозиција планира да бојкотује ту седницу што значи да се нешто дешава о чему ми обични смртници нисмо информисани.

Вучић изненада, након толиких година, организује седницу Скупштине о Космету. Дакле, треба му легитимитет да оствари своје замисли и план. Његова већина ће гласати онако како он жели.

Меркелова му рекла да нема промена граница а Вучић, као што знамо, слепо слуша Анђу која, само да споменем, има времена и да дође у Загреб на, шта ли оно беше, конгрес ХДЗа.

Скупштина Србије може, треба и мора да донесе само једну одлуку а то је да каже Европи: ''Хвала вам, ми више нисмо заинтересовани за чланству у ЕУ''.

Jocko4
(observer)
22. maj 2019. u 22.39
А треба им и аеродром Поникве, да би гарантовали мир!?
Пре ће бити да би на тај начин гарантовали да је Србија покорена.

Текст овог професора (?) је увредљив, јер Србију отворено третира као колонију, а наше политичке вође сматра за јевтино поткупљиве и интелектуално ограничене. Прави проблем је у томе да се иза чланка овог професора (?) скрива званични Вашингтон.

Мислим да би опозиција, каква год да је, ипак требало направи привремени прекид бојкота, да присуствује и учествује у скупштинској дебати 26. јуна о.г. и да аргументовано оспорава могуће Вучићеве лажи.
У противном, ситуација ће бити слична „изборима” за Председника Србије, на које није изашао велики број гласача (излазност била тек нешто више од 51%), јер су „унапред знали резултат”. На тај начин је Вучићу омогућено да се пува да има подршку већине гласача, премда га је процентуално подржало нешто више од четвртине гласачког тела.
Слично је било и у Македонији (сад већ Северној ...) поводом њиховог смућканог референдума, који је, по свим критеријумима, пропао, али је „међународна заједница” ту ситуацију искористила и прогурала подршку, јер им треба Македонија у НАТО-у.

Уколико опозиција буде бојкотовала ову седницу скупштине, Вучић и његови намештеници ће несметано да усвоје оно што ће он да издеклемује и опере себе за предстојећу велеиздају. После тога опозиција неће имати неке прилике да оповргне лажи и заустави кола која Вучић упорно гура низбрдо. Тако ће, на индиректан начин и опозиција бити саучесник у велеиздаји, по правној логици која се своди на не-предузимање мера, одн. као у случају злочина из нехата (немара).
Jocko4
(observer)
22. maj 2019. u 22.41
Линк о чланку „професора”:

http://www.politika.rs/scc/clanak/430101/Profesor-americkog-Univerziteta-Dzons-Hopkins-o-no voj-zapadnoj-strategiji-za-Kosovo
D-Man
(Analyst)
23. maj 2019. u 00.00
Да, Јоцко, то је тај текст а ево га и не енглеском:

https://foreignpolicy.com/2019/05/21/serbia-needs-kosovos-respect-not-its-land/

Тај професор, сасвим сигурно, ради за тетку Цију и његов текст није ништа друго до наговештај нама Србима шта нам спремају.
Тај господин је, је ли, онако туристички био у нашим крајевима и 1999е!

Мени је од тог текста била мука већ кад сам прочитао и наслов: ''Serbia Needs Kosovo’s Respect, Not Its Land'' тј. ''Србија треба косовско поштовање а не косовску територију'' као да смо ми сви идиоти који не знају ни колико је 2 + 2. Јбт, косовска земља, шта све нећу чути!

Прилично сам сигуран да ће на скупштинској седници Вучићево ''изглагање'' бити у складу са тим текстом. Живи били па видели!
dulebg
(posmatrach)
23. maj 2019. u 10.53
Кад се једнога дана Амери о своме јаду забаве, кад Немци буду зависили од Руса и Кинеза, има ми да се ушетамо до Скадра, онако рекреативно. Сумњам да ће ико од Шиптара да нас сачека и да нам тражи папире.

Тако су и Шиптари кад је Русима било лоше, па не видим начина да ми избегнемо репризу, само са измењеним улогама.
D-Man
(Analyst)
24. maj 2019. u 11.19
dulebg,

Не заборави да смо ми већ били тамо између 1910 и 1912 па смо под притиском Енглеске и Аустроугарске морали да се повучемо.

Дакле, могу Амери евентуално да се забаве са својим проблемима али осим њих биће увек још неко (попут подлих Енглеза) ко ће спречавати Србе и Србију да учине било шта војно, политички или чак и економски.

Запад нас је увек спутавао и није нам дозвољавао да било шта учинимо што би Србију учинило већом те моћнијом.

Ми смо од Запада осуђени на пропаст тако да мени никад није и неће бити јасно та наша болесна жеља за придруживањем тој братији који стално раде против нас.

Управо је интересантно то стално сврставање Запада на шиптарску тј. албанску страну а против Срба и Србије. Наравно, није то због тога што они нешто посебно воле шиптаре већ због тога што тај Запад види Србију као руског савезника.
Зашто је уништена Југославија на штету Срба? Зар није занимљиво да Србија није добили ни један једини квадратни метар јадранске обале?
Зар још није јасно због чега је Запад радио и он осамостаљењу Црне Горе и њеном уласку у НАТО? Па, Србији је на тај начин одузет излаз на море а самим тим и спречан било какав руски продор на Јадран (преко Србије и Црне Горе). Дакле, Запад све чини да Русији онемогући прилаз на Јадран и самим тим и нама Србима режу крила у сваком трентуку.

Србија једноставно нема избора и мора се окренути ка Русији. Наравно, већ је прилично касно јер ЦГ је под потпуном контролом НАТО пакта. Замислите циркуса да се једног дана у Црног Гори промени власт која би била просрпска и проруска. Мислиш да би НАТО пустио Црну Гору из својих руку? Нема шансе!
D-Man
(Analyst)
27. maj 2019. u 14.28
Претпостављам да је модератор издвојио ову моју тему и у контексту Вучићевог излагања у Скупштини којег још нисам чуо (само сам прочитао неке делове).

Има ли негде линк (иако ћу га потражити и сам) са Вучићевим ''историјским'' говором? Могу само замислити како ће окривити све и свја пре себе за ситуацију на Космету а он ће сигурно наставити да се ''бори'' колико, је ли, може.
D-Man
(Analyst)
27. maj 2019. u 14.56
Ево пронађох неки краћи садржај његовог излагања које је наводно трајало од 16:14 часова до 18:39 часова.

И ако је ово доле суштина оног што је рекао ја стварно не знам чему његово излагање у Скупштини.

Доњи текст је копиран са странице листа Данас:

„Obraćanje ću da započnem važnim pitanjem. U šta verujemo? U laž ili istinu? Bez tog odgovora nećemo znati za šta smo sposobmi. Gde su granici naše stvarnosti, gde je Kosovo gde Metohija. Ko njima upravlja?”, rekao je Vučić na početku svog obraćanja, a potom citirao Njegoša i Isidoru Sekulić.

„Na Zapadnom Balkanu danas živi 7,4 miliona Srba, ako pitate Srbe oni bi rekli devet miliona, ovo je tačna informacija, a Albanaca četiri miliona”, rekao je predsednik Srbije i izneo podatke da će 2100. Albanaca biti za četiri miliona više, a Srba zbog negativnog prirodnog priraštaja tri miliona manje.

Predsednik Srbije je u skuptinskom izlaganju rekao da su u Berlinu nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron pokušali da ubede albansku stranu da povuče takse na uvoz naše robe, ali da su kosovski predstavnici imali nečiju „značajniju” podršku.

U toku je obraćanje predsednika Srbije o Kosovu i Metohiji u parlamentu. Poslanici često prekidaju njegovo izlaganje aplauzima.

„Srbija će morati da se čuje, moraće da se čuje njen glas, a da li ćemo da dobijemo sve o čemu maštamo? Naravno da ne, ali da ćemo dobiti mnogo više od toga što smo imali i 2000. i 2008. ja sam apsolutno siguran i ubeđen”.

„Pitanje je trenutka kada će Albanci da napadnu Srbe. Pitanje je dana i meseca jer oni to ne mogu više da podnesu”, rekao je Vučić podnoseći izveštaj o Kosovu i Skupštini Srbije.

„Moguće je da do kompromisa ne dođe. Želim da kažem koliko je to katastrofično i za Srbe i za Albance”, istakao je Vučić u govoru pred narodnim poslanicima.

„Moramo da razgovaramo. Da li neko misli da je meni lepo da razgovaram sa Tačijem i njemu sa mnom? Gore je njemu da razgovara sa mnom, nego meni s njim”, rekao je Vučić. On je dodao da je dijalog bio važan i u interesu i srpske i albanske strane, jer je važno da se postigne mir„, izjavio je Vučić u izlaganju.

”Zamrznuti konflikt može da postoji kao rešenje, Albanci ga neće i zato pokazuju nervozu iz dana u dan i zato je pitanje kada će da napadnu Srbe. Ja vam na ovom mestu kažem pitanje je dana kada će da napadnu Srbe, jer oni to ne mogu da podnesu„, rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije.

”Nemam prostora za samobmanu, bajke i lažne idole. I ako sam zbog nečega došao ovde, to je da kažem istinu. Onu koja će nam omogućiti da tačno vidimo gde smo i šta i koliko možemo . U najtežim porazima raste seme pobede„, naveo je Vučić u obraćanju pred poslanicima.
Aleksandar Vučić završio je izlaganje pred poslanicima Srbije citirajući pisca Borislava Pekića: ”Veliki Bora Pekić je rekao treba gledati pravo. Treba ljubiti zemlju dece svoje, ne predaka svojih. Živela Srbija!„.

Дакле, то што је Вучић изгледа данас рекао у Скупштини се поклапа са речима оног професора због којих сам и започео ову тему. Србија ће очигледно бити изложена и даље притисцима да призна тзв. Косово а Вучић нема никако ни решење ни план осим да као папагај понавља како се мора разговарати и преговарати са шиптарима. Јбг, Вучићу, оно што ми знамо је да ти не проговараш јер си у те све разговоре ушао са губитничким ставом, са глађењем јајца свим оним српским злотоворима и са платформом да ЕУ нема алтернативу коју си прихватио још од оног гада Тадића, колико ми се чини.
Додуше, разлика између Тадића и Вучића је да онај Тадић није озваничио границу између Србије и тзв. Косова а овај Вучић је чак и то успео и то без претходног договора о било чему са Владом или Скупштионом.
Тип је једноставно умислио да он може сам а колико је успео нека свако сам процени.

Његово излагање ми излгеда (судећи по том краћем садржају који сам пронашао) као тражење изговора за изгубљене године његовим личним преговорима, на своју руку, чиме не да није ојачао српску позицију већ је ту позицији ослабио.

Јбт, зашто није у том излагањау поручио шиптарима да ће у случају напада на север Космета Војска Србије бранити Србе са Космета!? Да, то јесу бомбастичне речи али се морају корисити па нека и шиптари и НАТО размишљају да ли је нешто тако могуће.
Овако, његовим глупим истицањем како је питање дана када ће шиптари напасти, мени изгледа као да он управо позива шиптаре да то ураде и да се заврши прича и са Косметом као што је и са РСК 1995е.

Jocko4
(observer)
27. maj 2019. u 23.47
D-Man,

>'Његово излагање ми излгеда (судећи по том краћем садржају који сам пронашао) као тражење изговора за изгубљене године његовим личним преговорима, на своју руку, чиме не да није ојачао српску позицију већ је ту позицији ослабио.'
- - -

Потписујем !

Од 2000-те на кормилу Србије су издајници.
Jocko4
(observer)
28. maj 2019. u 08.42
Нека му и данас аплаудирају они који су му аплаудирали јуче у Скупштини.
D-Man
(Analyst)
28. maj 2019. u 13.57
Манијак замајава Скупштину док на Космету тзв. косовска полиција упада на север, хапси Срби, руше барикаде и ником ништа.

Нека зове сад Анђу и Макарона да им се жали али нека не заборави да понови да за Србију ЕУ нема алтернативу.
Јбт, тај нарцисоидни психопата већ неколико година припрема терен шиптарима да реше српско питање на исти начин као што је учинила и ННДХ 1995е са РСК!

Све његове акције су били фокусиране на давање гаранција српским непријатељима да држави Србији не пада на памет да војно интервенише а истовремено и дефетистичке тезе константно и плански представљане српској јавности.
abvgd
(Morski)
28. maj 2019. u 16.14
„има ми да се ушетамо до Скадра, онако рекреативно. ” - баш лепа слика. Треба визуализовати овакве призоре, треба сви да то радимо чешће...моћ визуализације може да произведе да се све догоди како смо замишљали. Према томе, замишљајте сцену уласка Серба у Скадар, насељавања својих територија око Скадра. Створите живу слику таквог догађаја и он ће се и догодити.
abvgd
(Morski)
28. maj 2019. u 16.15
Да ли се каже „Серба” или „Сербов”? Има ли неко мишљење о овоме?
D-Man
(Analyst)
28. maj 2019. u 16.44
Када се прочита овај текст (линк испод) онда једино што може да се каже да је тај човек дефинитивно луд.

http://scradar.com/vesti-srbija/vucic-ili-sam-izdajnik-ili-bih-da-ratujem-šta-sam/

Јбт, он просто тера инат сваком нормалном човеку. Па нико те, идиоте, не тера да ратујеш али Председник једне државе једноставно не сме да каже то што си ти данас поновио по ко зна који пут:

„Nećemo da ratujemo, čuvaćemo mir i to gotovo po svaku cenu. A to gotovo po svaku cenu samo u slučaju da neko misli da izvrši pogrom nad našim narodom. A u tom slučaju ja nikakve intervencije nisam spominjao, ja sam rekao – zaštitićemo naš narod”

Дакле, идиот отворено шаље поруку и шиптарима и Западу да могу да раде шта хоће само да не направе погром над Србима на Космету! Другим речима, можете заузети цели Космет, можете Србе протерати али само немојте да их покољете јер ми онда неки неће дати мира овде у Србији.

Како тај манијак таквим речима уопште мисли да може да заштити Србе? Ваљда тако што ће отворити границу да се слободно иселе са Космета у унутрашњост Србије.

И обратите пажњу на ужасно шарлатанство постављањем нелогичног питања у стилу: ''Договорите се, да ли сам издајник или хоћу да ратујем!''.
Просто невероватно чиме се тај човек служи. И српска јавност гута те његове бљувотине као да уопште нису важен. Јбт, па, човече, какве уопште везе има то његове чуђење ''Да ли сам издајник или хоћу да ратујем?''
О чему он то уопште говори?

Jocko4
(observer)
28. maj 2019. u 20.55
>„Председник Србије Александар Вучић рекао је, на крају свог данашњег обраћања у Скупштини Србије, да су се снаге из Приштине након јутрашњег упада повуке са севера Косова али да ће ”поново покушати, и не само још једном него много пута јер им је то сан али ће остати недосањан„.”
- - -

Као и у многим изјаваа до сада, Вучић потпуно слободно изручи противуречност и види се да сматра друге глупим, да може да прича шта год хоће.

Затим:

> 'Говорећи, претходно о Бриселском споразуму, он је рекао да је био лаковеран да ће и други испунити своје обавезе и да је у томе његова кривица и одговорност, али да ће Србија увек испунити оно што потпише.

„Извините што сам веровао у озбиљност Европске уније да ће то спровести. Шта сад да радим, да се убијем што они неће да испуне обавезе”, рекао је Вучић.'
- - -

Очигледан пример неодговорности, ароганције и тенденциозног скретања са правог решења, а то је да треба да повуче све што је потписао у Бриселу, јер друга страна не испуњава своје обавезе, а арбитар из Брисела нема начина да их на то принуди. По свим правним нормама, ако једна од договорних страна не испуњава неке, или све тачке договора, она друга има право да напусти споразум без последица. И то он, госпопдин правник, добро зна.

Поврх тога, он напомиње да ће „Србија увек испунити оно што потпише”, тако да директно своју лаковерност и грешке у преговорима (које самовољно само ОН води већ 6 година), као и одговорност, преваљује на Србију.
Србија нема везе са оним што је ОН прегварао и потписивао у Бриселу!
Lorka
(поета)
28. maj 2019. u 21.08
Д-ман, у том његовом говору, више ми је засметало кад каже да му не требају руске мировне трупе јер 'Србија има своју војску'.
Дакле, он се и даље одриче руских услуга, а позива се на своју војску коју не сме да употреби. С друге стране, спрда се с предлозима својих политичких противника да затражи руску помоћ.

Та помоћ се можда и не добије, али онда може народу јасно да каже: 'Шта да радимо, Русија није хтела да се меша'.

Али не мора та помоћ да се огледа само кроз војне контингенте. Русија може да помогне да се хитно сазове седница Савета безбедности УН поводом акција РОСУ на Космету, па да се активира дискусија о Резолуцији 1244, па да Руси покрену расправу о понашању КФОРА и о томе ко је све прекршио међународне споразуме на Косову, па да се затражи враћање косметског питања у УН... Дакле, могла би се овим поводом покренути лавина дипломатских корака који би Приштини отежали позицију, а богме и искомпромитовали понашање снага УН и ЕУЛЕКС на косову које су очигледно на шиптарској страни.

Онда ми је страшно засметало кад се изругивао с питањем зашто је спровео Бриселски споразум који је потписао Борко Стефановић. Тобоже, он је озбиљан човек и зна да се 'међународни споразуми морају спровести'. Па у сваком уговору, ако једна страна не испуњава своје уговорне обавезе, друга страна има право да раскине уговор и затражи враћање на стање пре потписивања споразума. Има право и да тужи другу страну за непоштовање споразума. Има право да тужи и гаранте тог споразума ако су потпомагали његовом кршењу. И то су елементи права, господине Председниче!

А да је био озбиљан и проницљив политичар, па да кажемо и опрезан и лукав, морао је да уговори кораке имплементације Споразума: ви први чините овај корак, ја онда чиним овај корак, ви омогућите формирање Заједнице србских општина, ми онда укидамо баријеру на Ибру, ви демилитаризујете зону јужно од Ибра, ми демилитаризујемо зону северно од Ибра, кад формирамо мешовиту царину на граници према Албанији, онда ћемо формирати мешовите царинске прелазе према унутрашњости Србије, итд. итд.

А шта је учинио наш наивни Председник? Испунио је све услове, иако је видео да Шиптари не испуњавају ниједан, иако је ЗНАО да неће испунити ниједан, иако је ЗНАО да ће и међународни комесари изиграти сваки споразум на србску штету, јер су то радили од Хрватске, преко Босне, до Космета!
D-Man
(Analyst)
28. maj 2019. u 22.34
Lorka,

Све то што си написао је тачно. Он је типичан нарцисоидни психопата који никог не слуша, коме нико не треба, који мисли да некажњено може да ради шта хоће, који чини страшне грешке а онда криви све друге.

Умислио је, попут сваког психопате, да је нека величина. Лаже, петља, прича сам са собом (сам себи постави питање и на њега одговара), дрзак је и безобразан, циничан и дволичан према свом народу а великим играчима вири из дупета. Апсолутни лицемер. Патолошки лажов. И такав дрма Србијом и буквално ради шта хоће.
Jocko4
(observer)
28. maj 2019. u 22.48
Вучић живи под сталном претњом да може да буде позван у Хаг због изјава које је давао у време грађанског рата у БиХ. Због тога је и даровао Клинтонову фондацију (мислим да је било око $5 милиона) новцем Србије. Сетимо се да је том приликом изјавио да „се променио” и да је заплакао, а да га је Клинтон смиривао тапшањем по рамену. У том светлу је био и његов одлазак у Сребреницу, где су му показали да нису заборавили његове претње.
Такав уцењен политичар је намештен да извршава наредбе Америке и он је велика опасност за Србију.
cicero99
(historia est mater of studioru)
29. maj 2019. u 02.33
Jocko ako smem prijateljski i iskreno dobronamerno da primetim malo si prevideo/pogresio pravne ingerencije tzv Haga u vezi Vucica i njegovog straha od te pravne nakaze od Haga. Tvoji postovi i komentari su generalno validni i veoma cenim tvoje komentare! Zato ako smem samo da ostavim malu obzervaciju, taj Hag (konkretno po statutu ICTY nema vise nikakvu pravnu nadleznost da podize optuznice i procesuira zločine pocinjene na prostoru bivše YU). Tako da Hag nije pretnja Vucicu, on je sebi najveci neprijatelj jer narod nije glup. Hag je travestija prava i pravde. Ako se samo prisetimo šta su ostrvljeni banditi i krvnici, kalibra Klintonoida, odvrajtuse , blera, bajdena i sličnih govorili pa hag bi ih tražio i vacao pa ako treba i kukom po Neretvi. No nije tako. Kandicka, Ceda, zadrigli Canak i ta kompanija i dalje govorom mrznje se podguzno cima u skute i pod repove zlotvora a tzv „Hag” kaže „ mi nemamo poooojmaaaa”. Reci u dela da pretvorimo. Hag, Brisel i ini ...u svoju bascu!!! Iskren pozdrav Jocko, svo te dobro pratilo, i živelo sveto Kosovo i Metohija.
Jocko4
(observer)
29. maj 2019. u 08.45
cicero99,

У праву си, био сам непрецизан.
Наиме, Вучић је уцењен још у време кад је Тома Николић извео одцепљење од СРС-а и формирао СНС. У то време је Вучићима „консултације” и пристао је да напусти СРС и пређе у СНС. Касније, кад је Тома Николић (планирано) постао Председник Србије, Вучићје (планирано) добио фотељу премијера. Све се то догађало још у време док је постојао Трибунал у Хагу
Jocko4
(observer)
29. maj 2019. u 09.37
cicero99,

У праву си, био сам непрецизан.

Наиме, Вучић је уцењен још у време кад је Тома Николић извео одцепљење од СРС-а и формирао СНС. У то време је Вучићима „консултације” и пристао је да напусти СРС и пређе у СНС. Касније, кад је Тома Николић (планирано) постао Председник Србије, Вучићје (планирано) добио фотељу премијера. Све се то догађало још у време док је постојао Трибунал у Хагу (ICTY) и верујем да је Вучићу у то време предочено да о њему „Ујка Сам” има досије, довољан да га отерају пред још постојећи Трибунал. Од тада је он на задатку, као што је био случај и са Вуком Драшковићем, који је НАТО-у (шатро „Партнерство за Мир”) потписао оно што није могло да се потпише у Рамбујеу.
ICTY више не постоји, али је проглашен његов модификовани наследник, тзв. механизам ... , који је преузео сву документацију и фајлове ICTY, укључујући недовршене процесе и оне који се (за сада) налазе у фијокама (у случају потребе).

Друга врста претње Вучићу је оно што се догодило З. Ђинђићу, јер није више играо како су они свирали.

Има више примера како Америка поступа са страним лидерима, који су јој ПРИВРЕМЕНО потребни. Један од таквих је био и С. Милошевић, кога су најпре прогласили „балканским касапином”, па били у дилеми кога да отерају пред Трибунал, њега или Р. Караџића, па одлучили да им Милошевић треба да одраде Дејтонски Споразум, па покушали (неуспешно) да га искористе и за КиМ, а онда одлучили да га свргну и отерају у Хаг. Да је поводом КиМ играо како су захтевали, они би Милошевића подржавали и користили за своје даље планове.

Тома Николићје такође био условљен, јер су и њему нашли да има „путера на глави” - успешно „изабран на изборима” и често је свраћао „на консултације”.

Ова два уцењена лидера су у предизбпрним кампањама говорила да ће решити питање КиМ, да би касније у уздаји државних и националних интереса штафетно обојица превазишли Тадића.

Поздрављам те и хвала на напомени.
D-Man
(Analyst)
29. maj 2019. u 10.22
Многи људи сумњају да је Вучић уцењен Хагом. Ја сам убеђен да није а разлог за то је врло, врло једноставан.

Вучић је за време рата био члан СРС а у име те странке најчешће се оглажавао њен лидер Шешељ. Вучић је био најобичнији партијски потрчко.
Он рат није ни омирисао а камоли био у њему. Њега Хаг нема чим да уцењује.

Пошто дуго живим на Западу и познајем тај ''Западни'' систем у душу, мени се чини да АВ није ништа друго до обични плаћеник Запада (можемо само замислити ко стоји иза њега).

Његово понашање и театралност су прилагођени ''балканским стандардима''. Његова тетка Ција је добро проучила и зна шта ''пали'' код нас. Осим тога, не само Вучићев већ је то и задатак целог Запада, испирање мозга Србима је приоритет и због тога се и наступа се директним ударцима у главу.

Од инсистирања да сами хапсимо своје хероје (чиме је и свака помисао на било какво супростављење Западу сасечена у корену за сва времена), од ширења дефетизма, од величиња Запада и ''западних вредности'' па преко снисходљивости према својим непријатељима циљ Запада је био управо испирање мозга и довођење Срба у ред по ''западним правилима''.
То што су та ''западна правила'' по много чему неморална, што фаворизују материјализам, што буквално отуђују човека од свега и свачега уопште није битно јер Запад ствара послушне грађане који не смеју да се супростављају систему.

Такав циљ Запад има и са Србијом и тај посао се маестрално спроводи у дело већ 20ак па и више година.

Врло је занимљиво да су нам ''згадили'' све идеале до којих нам је колективно било стало. Прво бомбама, па државним превратом, па довођењем на власт Западних полтрона под плаштом демократије и наводно слободних избора.
Када један потрчко обави добар део задатка (попут Тадића) и када јавност почне да увиђа шта се дешава и донекле почне да се буди, у политику се уводи као нека блажа варијанта (СНС) радикалног национализма (СРС).
Народ гута удицу, ''бира'' оне којих их, бар по речима, подсећају на српски национализам (који у том тренутку још тиња негде у подсвести) уместо сировијег национализма (СРС) који би званично био управо осуђен од стране тог истог Запада. На власт долази Вучић и он, по дужности, наставља тамо где је Тадић стао. Због тога Вучић и жури у ''преговоре'' са ЕУ и шиптарима; не заборавите да је он сам себе увео у тај преговарачки процес.

Е, сад, док се спроводи Западни план Вучић мора да одради и посао испирања мозга српској јавности. Он се ставља у први план, он наступа као некакав борац против мита и корупције (прича која увек пали код обичног човека што је довољно да у јавности добије одређени кредибилитет).
Дефетизам се шири плански по систему ''само да рата не буде''. Оно што нико и не жели да примети је да рата уопште не треба и не мора да буде. Свет је у последњих 10ак година поново избалансиран. Русија се вратила на светску сцену и чврсто стоји иза нас уколико ми то хоћемо.

И овде на овим дискусијама када се код започне нека тема јаве се драмосери попут Вучића који одмах прозивају критичаре постојећег режима речима ''Ви би, је ли, да ратујете преко наших леђа'' иако ја још нисам приметио да било који дискутант предлаже рат као решење.
Оно што се и овде предочава колико толико јавности (они који читају ове теме) је болесно Вучићево понашања. Чему ширење дефетизма? Па његове речи су право то о чему говорим; за домаћу употребу и испирање мозга. Нико не жели да ратује и дај Боже да се никад не ратује. Али, један Председник државе не може јавно да каже да ми просто НЕЋЕМО да ратујемо. Такве и сличне ствари су разлози због којег не подностим Вучића.

Не бих више и ово је превише. Овако могу у недоглед.
Jocko4
(observer)
29. maj 2019. u 14.56
D-Man,

Вучић је у време рата у БиХ био генерални секретар СРС-а, а пре тога је вероватно био члан, као и други.

Врло је вероватно да је у Вучићевом и Томином случају примењена политика „штапа и шаргарепе”. Кад се узму у обзир Вучићев ментални склоп - димензије личности (нарцисоидност, грандоманија, болесни каријеризам) и слаб карактер, та политика даје добре резултате. Не верујем да би Вучић само због награде толико упорно терао по своме, а требало би да се разјасни и зашто се расплакао кад је пред Клинтоном рекао да се променио.
У случају Томе је ствар простија, јер су и његове интелектуалне способности биле на нижем нивоу и више се водио животном филозофијом „у се, на се и пода се”; њега су изгледа осумњичили поводом неке посете фронту (био је о томе видео снимак и било је коментара о томе, али не знам све детаље) и он је брзо легао на руду.
У оба случаја можемо да претпоставимо коју су корист извукли, или још извлаче.
D-Man
(Analyst)
29. maj 2019. u 16.28
Jocko4,

Све је могуће. Оно што је сигурно да се са њим никад не зна јер се ради о таквом нарцисоиднон психопати који креира лажи, петља и фолира се.

Са њим у главној улози је немогуће доћи до правих информација о било чему у шта је он умешан па тако, наравно, још ни једне једине речи о његовом фамозном плану за решење ''косовског проблема''.
Тртљао је за скупштинском говорницом око 2.5 сата а није му ни пало на памет шта је он то нудио.

Иначе, та скупштинска седница је била сазвана само са једним циљем. Да се психопати искаже љубав привржених партијских чланова и полтрона који му титрају јајца. У последње време му је била повређене сујета пошто га је отакчила и Анђа и Макарон у Берлину, пошто му чак и Харадинај и Тачи константно лупају шамаре док он изгледа ко мало дете које не зна шта ће.
И онда, хајде да ми сазовемо скупштинску седницу да му мало аплаудирамо, да га величамо, да му лечимо повређени понос. Сада може, након те седнице, да се бар пар месеци гледа стално у огледало и присећа седнице на којој су му полтрони исказали болесну љубав.
Какав вођа такви и његови сателити.

Међутим, има изгледа неко на Западу коме је он докур4ио јер више не може да гледа ни слуша тог драмосера и пла4ипичку па су му, у сред скупштинске седнице о Космету, сместили упад шиптара на север Космета.
Судећи само по том детаља изгледа да се његова прича ближи крају. Управо су његове западне газде почеле да га третирају онако како и треба да третирају бедног послушника; оне је и за њих нико и ништа, слуга која мора да одради свој посао. А чак ни то није могао да обави како треба због све нарцисоидности. Пречестима појављивањем у јавности и идиотским коментарима изгледа да је досадио и газдама. Посао који је њему дат се одрађује у миру и тишини а он пати од тога да се стално појављује у јавности.
nnikiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

nniki
(Nanotech)
02. jun 2019. u 23.52
Pitanje za vas dikute kriticare i samoumišljene stratege politike Srbije?
Šta biste vi učinilu da ste na Vucicevom mesti u vezi Kosova? Verovatno omate svoja rešenja i to sa obraz.lozenjima.
Šta mislite ko bi trebao da bude najodgovorniji u Vladi Srbije, naravno izuzev Vucica. Da se biraju novi Premijer i/ili Predsednik?
D-Man
(Analyst)
03. jun 2019. u 17.16
nniki,

Ја и мени слични критикујемо политичара за којег ће ти сваки, ама баш сваки, психијатер рећи да њехово понашање указује на типичног нарцисоидног психопату.
Жалосно је да је такав на челу државе Србије.

Дакле, ми који критикујемо потезе једног човека имамо разлога због чега то чинимо.

Мене занима која је сврха твог јављања и критиковање свих нас који критикују Вучића и њему сличне. Зар је теби важније критиковање нас на овом форуму (а ми смо потпуно небитни) или неког или нечег што има утицаја на свакодневни живот сваке особе у отаџбини!?

Питати нас на овом форуму шта бисмо ми урадили да смо на Вучићевом месту је, пре свега, нелогично. Међутим, да сам је којим случајем Председник Србије онда би отприлике било овако:

1) Никад не бих преговарао са било ким без званичног мандата Скупштине.
2) Никад не бих ни у сну помислио да ведрим и облачим Србијом у стилу ''ја па ја'' већ би се све одвијало под ''ми''.
3) Одавно бих прогласио Космет окупираним од стране НАТО пакта.
4) Премијера Владе бих пустио да ради своју посао.

Нема потребе да набрајам даље а могао бих сто ствари да наведем.
Да ли је довољно?

Уопште не сумњам да ћеш наћи разлога да и даље критикујеш и то што сам навео као да је критика мог става битна. Осврни се не оне који су битни а који аутократски владају Србијом као да је Србија њихова прћија. Они тј. он је битан а не ја.
D-Man
(Analyst)
06. jun 2019. u 15.20
Иначе, да наставим, на неки начин, са овом темом пошто се управо огласио Рамуш Харардина који наводно тврди да је једино што је преостало неразјашњено између Србије и тзв. Косова питање међусобног признања које ће он захтевати током јулског састанка у Паризу.

http://scradar.com/vesti-srbija/haradinaj-hvala-merkel-priznanje-u-postojecim-granica/

Врло, врло занимљиви коментари Харадинаја не само о том ЈЕДИНОМ нерашчишћеном проблему са Србијом што, другим речима, значи да је све друго између Србије и тзв. Косова већ рашчишћено тј. решено. Добро, знам ја да шипац помало претерује али, заиста, што то није још договорено између Вучића и шиптара? Па, пристали смо на границу, пристали смо да Срби буду у тзв. косовским институцијама, одрекли смо се званичних органа државе Србије који су још увек могли да постоје на Космету бар у северном делу покрајине.
ЗСО никад неће бити формирана што се тиче шипаца и то је за њих завршена ствар. Наравно, ми Срби бисмо требали да приупитамо сад Вучића због чега је он било шта договарао и усаглашавао са шиптарима уместо да их је условљавао бар са формирањем ЗСО (иначе, та ЗСО је само заваравање српске јавности и ништа друго али, ето, шиптари неће чак ни то да учине).

Дакле, Вучићу, шта си то то урадио у преговорима са шиптарима? Ништа, ама баш ништа корисно за Србе и Србију.

Дежурни пљувачи нека се сада построје и почну са критикама овог што сам написао. Од тих Вучићевих полтрона и дупелизаца ништа друго и не очекујем.

Ах, да не заборавим. Огласио се и Вучић поруком да је он за разграничење и да је то најздравије решење (или тако нешто слично рече).

У контексту свега што је написано на овој теми, а започета је анализом оног америчког професора, заиста ме занима шта ће бити на састанку у Паризу. Ето, по Харадинају, и Анђа Меркел, којој Вучић вири из гузице толико да је и њој самој незгодно због тога, рече Харадинају да се мора доћи до међусобног признања у постојећим границама а успут чак није ни тражила да шиптари укину оне порезе од 100%!
Дакле, Вучићу, ако ти није било јасно до данас онда би ти од данас свакако требало бити јасно.

Сада дежурни пљувачи могу опет да ме питају шта бих ја учинио да сам на Вучићевом месту.
MC_
(Bihilist)
07. jun 2019. u 05.27
Narod je uz Vucica. Sa time mormao da se pomirimo.
Iako je lud, iako je izdao.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
20. jun 2019. u 04.13
Nisam siguran da je narod uz Vucica. Ja nisam. Zašto da se pomirimo?

Do izbora da. Ali i do tada možemo uticati, ako mislimo da nešto sto radi nije u redu.

Dobra stvar je da gotovo sve što se desava on kontrolise, pa je bar lako identifikovati koga kriviti ili mu pripisati zasluge. Čini mi se da ovog prvog ima vise.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
20. jun 2019. u 04.47
„Vučić je, u ”Novom jutru„ kazao da se Srbija ponašala konstruktivno, ozbiljno i da želi dijalog i konstruktivno rešenje, ali ne želi da ulazi u razgovore u kojima mora reći unapred da će potpisati nezavisnost, a da o taksama ne može da se priča.”

Takse se neće ukinuti dogovorom jer se njima financira politika Pristine i rukovodstvo koje gura nezavisno Kosovo. A pare upravljaju odlukama.

Priznati nezavisnost da bi se ukinule takse? Izgleda da Vucic to ispipava kao rjesenje, ali sa stanovista države Srbije to bi bilo priznanje za prakticno ništa. I nakon priznanja Pristina bi mogla vratiti takse.

Rjesenje?

1. Kosovo je dio Srbije i Albanci su ravnopravni gradjani Srbije. Država Srbija će raditi sve da oni imaju ravnopravan status i uticaj na politiku Srbije koji odgovara njihovom broju.

2. Kosovo je nezavisno, „rjesavamo” se Albanaca i trgujemo da dobijemo sto vise

3. Idemo dalje, ništa se ne rjesava, Kosovo, nezavisnost su zgodne teme Vucicu i Taciju da se skrene paznja sa stvarnih problema. Kao radimo nešto, putuje se, pregovara. A narodu kako bude.

D-Man
(Analyst)
20. jun 2019. u 10.04
Pjer,

Од решења под бројем 1 нема ништа; то је одавно завршена прича.

Што се тиче оног што си навео под број 2 то је ситуација коју де факто имамо сада. Међутим, Србије до сада није и НИКАД не треба признати тзв. Косово.
Крајње је време да се та територија прогласи окупираном па ако се већ мора преговарати онда да се проговара са ОКУПАЦИОНИМ снагама а не са шиптарима којима је Вучић свим тим директним преговорима дао и превише пажње и, самим тим, признао их као равноправне партнере у преговорима.
То је била катастрофална грешка! Ми бисмо требали евентуално једино преговарати са силом која је окупирала нашу територију.
Вучића би требало за јајца обесити због измештања питања Косово и Метохије из оквра УН те давања сагласности да ЕУ води некакве преговоре. За такве политичке превиде, пропусте, и грешке иде се на робију.

Што се тиче броја 3 ако си мислио на замрзнути конфликт онда је у реду. Међутим, и у том случају се мора прогласити окупација а онда се опет све своди на преговре са окупатором.
Да ли овај статус кво одговара и Вучићу и Тачију је дискутабилно. Ја лично не верујем да било коме одговара таква ситуација. Шиптари желе признање и столицу у УН а њихови заштитници желе да се отимачина територије од Србије заврши тоталном капитулацијом Србије и признавањем тзв. Косова како би тај исти подли и покварени Запад однео још једну легалну победу. Нешто слично као што су остварили победу преко трибунала у Хагу када су масовно осудили Србе и чак нас оквалификовали кроз звеничне (њихове) пресуде као геноцидан народ.
То што дефиниција геноцида пре Хага нема ама баш ништа са дефницијом геноцида којом се служио подли суд у Хагу је, за њих, небитно. Они могу да машу папирима и пресудама и да на тај начин свршавају од среће и лече своје силеџијске поступке и генетске поремећаје.

Ако је Србији стало да слободе онда та слобода може једино да се обезбеди јачањем војске и наоружавањем. Будимо реални и схватимо да смо ми, што се тиче наоружавања, у много повољнијем положају него многе друге државе попут Србије.
Паметном политиком у односима са Русијом и сталним зближавањем Русије и Србије ми смо у могућности да се наоружамо по много нижим ценама него многи други.
Kraj_Sveta
(socijala)
20. jun 2019. u 10.50
Da li je Vucic prebacio pitanje Kosova i Metohije sa UN na EU?
meni se čini da je to bilo ranije, za vreme Tadica.
cicero99
(historia est mater of studioru)
21. jun 2019. u 02.27
Kosovo i Metohija je verom, nacijom, narodom i krstom casnim postojala pre nego sto je tzv liga naroda , UN i usljiva EU nakaradno skockana!!!!
Sa verom
D-Man
(Analyst)
21. jun 2019. u 11.05
„Da li je Vucic prebacio pitanje Kosova i Metohije sa UN na EU?
meni se čini da je to bilo ranije, za vreme Tadica.”

Могуће је да си у праву. Тадић је био велико ђубре а исто тако и сви они око њега.

Међутим, Тадић (без обзира какво ђубре био) никад није учествовао у било каквим преговорима. За то је био задужен Борко Стефановић који је, ипак, само најобичнији потрчко.
Ниједан значајан споразум и уступак није потписан са шиптарима за време тог манијака Тадића, ама баш ниједан!

Када је Вучић дошао на власт онда је управо он могао одмах да захтева да се случај Косова и Метохије врати под надлежност УН. Могао је али није! И не само што то није урадио (што донекле могу и да разумем) него се укључио ДИРЕКТНО у преговоре са шиптарима као ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ чиме је те прегоре дигао на државни ниво! То је де факто признање тзв. Косова као државе и Тачија као председника једне независне државе.
Председник Србије НИКАКО није смео да се меша у те преговоре управо због слике која се на тај начин слала у свет.
Али, како убедити нарцисоидног психопата да он у тим преговорима није смео дан учествује!?

Даље, управо је Вучић одлучио да се са шиптарима потпишу сви могући споразуми. Тако је потписан и споразум о граници коју Вучић, је ли, назива споразумом о административним прелазима!!!

Тек је недавно процурело, и то од самог психопате Вучића, како шиптари нису испунили ни ону једну једину ствар коју су тражили од њих а то је формирање ЗСО!!!
Пази, јбт, псхипата ПРИЗНАЈЕ ЈАВНО да је то једина ствар коју је Србија тражила од шиптара, они пристали а онда, ето, ни то нису спровели у дело! Па, због чега да спроведу у дело и то када виде са ким имају посла и да могу да прођу и без те обавезе.
Не ради се ту, дакле, о притиску ЕУ, НАТО и САД (иако, наравно, има и тога) већ о томе да свако види каквог ми идиота и шарлатана имамо у ''преговарачком тиму''. Наравно, да ће непријатељ да искористи ту ситуацију у своју корист.

Да не заборавим да напоменем и да је психопата давио у Скупштини 2 сата и 40 минута на тему Косова и Метохије а да није споменуо опет ни један једини делић тог свог неког фамозног плана тј. решење за Косово и Метохију.

Дакле, један човек заје6ава целу државу и народ у њој и све то пролази.
cicero99
(historia est mater of studioru)
27. jun 2019. u 04.43
cicero99
(historia est mater of studioru)
28. jun 2019. u 01.02
Ovo werbalince natipka i ostade ziv da se ceska istom rukom po gubici i gu.ići!!!:

Werba
(N/A)
21. jun 2019. u 21.54
Dzamije i katolicki hramovi su esencija crnogorsko-arnautskog postojanja.
Zašto bi otimali ono sto je njihovo,- ono sto su oni?

E sada sto hoće da „otmu-prisvoje pravoslavne objekte” to je već pitanje, gde ima dosta pravnih elemenata da to pravo i ostvare,..a još se te bogomolje nalaze na njihovoj teritoriji, sto će im znatno olaksati da to to pravo i ostvare...
p.s..
- i da se zna, -crnogorci su slovenizovani arnauti...

cicero99
(historia est mater of studioru)
01. jul 2019. u 01.12
Moj zadnji komentar na werba postove. Hvala na razumevanju.
Kosovo i Metohija je istorijom, casnom verom, casnom nacijom, casnim narodom i casnim krstom vekovima postojala pa čak i pre nego sto je tzv liga naroda , UN i usljiva EU nakaradno skockana!!!! Živela draga Srbija i SVETO Kosovo i Metohija!!!
Sa verom !!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.