Diskusije : Politika

 Komentar
Бивши саветник Тадића, отворено подржава Вучића.
BeliVuk
20. maj 2019. u 16.51
Бивши саветник Бориса Тадића, Небојша Крстић, отворено подржава Вучића. Каже још и да је Вучићева политика у истој линији са Ђинђићевом политиком:
https://www.youtube.com/watch?reload=9&time_continue=1890&v=2lcmw9Wi1hk
BLPoruka negativno ocenjena. Pokaži

BL
(Dr.)
20. maj 2019. u 17.56
Ljudi, gledam pratim ovih dana desavanja na Kosovu i Metohiji.
Pitam se kako će Vucic da se dogovori sa shiptarima ako ne moze da se dogovori sa srbima.
Teska misija, predsjednice Vucicu.

PS
Nisu shiptari tako glupi i naivnio kako se vama čini.Cekali su da se ratovi u bivšoj Yu zavrse pa su onda pokrenuli na KiM.
POLARIS
(доктор)
20. maj 2019. u 18.23
Лечић је испао смешан у односу на Крстића. Највише због тога што Крстић стоји иза конкретних ставова и политичког мишљења, за разлику од Лечића који покушава да брани некакву имагинарну уопштену испразну причу, па не може да ухвати нит водиљу.

А новинарка је пар екселанс неспособна и недорасла причи и теми и било чему.
cenim_ja
20. maj 2019. u 20.56
Kakva kombinacija..
Pripali muzicar+propali glumac+N1 telwvizicija=e srbijo jadna li si
D-Man
(Analyst)
20. maj 2019. u 21.27
„Nisu shiptari tako glupi i naivnio kako se vama čini.Cekali su da se ratovi u bivšoj Yu zavrse pa su onda pokrenuli na KiM.”

Ништа они нису чекали нити су паметни као што ти мислиш да јесу.
Њима је Запад наредио да чекају јер тај исти Запад није хтео да отвори све фронтове против Срба у исто време јер би тако сви Срби ушли у рат а да се то десило данас не би било ни Хрватске ни БиХ овакве какве су данас а и да не причам о тзв. Косову. Србија би имала три четвртине БиХ и најмање половинуе Хрватске.
NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
20. maj 2019. u 21.53
„Србија би имала три четвртине БиХ и најмање половинуе Хрватске.”
---
da je bio neko pametniji bio na celu Srbije, a taj neko je morao biti toliko pametan da ne dozvoli rat i svi Srbi bi živeli danas bolje.
Nazalost Srbija je na KiM krenula sa Gazimestana preko Knina i Sarajeva
ne racunajuci na Avijano.
Werba
(N/A)
21. maj 2019. u 04.37
Cekaj malo, pa taj Krstic je Borisu i Koracu oblacio tange, a to isto radi sa velikim Dahijom i Maratoncem. (Djuric) Sto bi se reklo; pededrska posla...

Uzgred, Srbiji nije bilo spasa, bez obzira kakvu ko da je vodio politiku prema zapadu. Mnogi pametuju: da je Cobe postopio onako, da je uradio ovako..i sl. gluposti.
Trebalo je Rusima pokazati po svaku cenu k'o je gazda u svetu...
CAHJAP
21. maj 2019. u 08.51
Siptari nisu uopste pametni, možda tvrdoglavi ali ne pametni. Šta su doprineli na globalnom nivou osim sto su poznati po krimimalu. Srbija treba da jača u granicama u kojima smo sada kroz privredu, pozitivni prirastaj stanivnistva i pokretanje domaće proizvodnje. Pre svega piramidalni vrh treba skroz da se menja. Da se trulez koja tu godinama sedi i ništa ne doprinosi skroz otkloni a na samom vrhu postavi neki cvrstog karaktera, čestitog duha punog ljubavi prema državi i svom rodu Srpskom, inteligentnog i mudrog sa bistrom vizijom a ne ko zenturaca kukati na narod, narod koji nemkze da sastavi kraj sa krajem, narod kojima je samo laz za lazom servira već par decenija i duže, narod koji u datoj prilivi i momentu napusta Srbiju u potrazi za boljem. Nijedan pravi vodja ne kuka na svoj narod, već pronalazi rešenja u svakom problemu. Covek koji kuka, kao sto i reč kaže je kukavica. Tu nema cvrstog karaktera. Dakle, Kosovo će se u datom momentu vratiti u okviru Srbije gde i pripada samo ako se uzdignemo kao narod i sa pravim liderima. Moramo se uspraviti i živeti našim punim i istinskim duhom a ne smrnavljeni i pogureni da budemo na opste zadovoljstvo naših neprijatelja.
CAHJAP
21. maj 2019. u 08.58
D-Man
(Analyst)
21. maj 2019. u 09.39
„Nazalost Srbija je na KiM krenula sa Gazimestana preko Knina i Sarajeva
ne racunajuci na Avijano.”

Novak,

Србија није била кренула ни за Книн ни за Сарајево што је, иначе, била огромна грешка.
Избегавање пута у Книн и Сарајево је Западу потпуно отворило очи и Запад је схватио да Срби нису јединствени и да немају намеру да се сви боре за своје интересе а то је био останак српских етничких простора у једној држави.

Што се тиче ситуације на Косову и Метохији 1998е и 1999е ту је Србија биле стављена пред свршен чин и није било другог избора. Или капитуалација без испаљеног метка или покушај да се бори против највеће светске војне силе.
Милошевићу се касно упалила лампица; у рат је требало ући 1992е!
У ствари, Милошевићу ни на Космету није упалила лампица већ је он у тај рат ушао због свог рејтинга. Милошевић се стално играо рата током деведесетих а његов главни циљ није било заокруживање српских ентичких територија у једну целину већ опстанак на власти.
zori
(Чича)
21. maj 2019. u 11.01


loyavi bl i majmun novak... mani te se srba
Novak
21. maj 2019. u 15.55
Samo vi analizirajte ...
D-Man
(Analyst)
21. maj 2019. u 17.26
Novak,

Уопште не схватам шта ти, у ствари, хоћеш да кажеш и шта желиш.
Нисам се ни осврнуо на овај твој коментар:
''da je bio neko pametniji bio na celu Srbije, a taj neko je morao biti toliko pametan da ne dozvoli rat i svi Srbi bi živeli danas bolje.''

Ајде ти нама објасни како би то Србима било боље да је био неко други на челу Србије ко не би дозволио рат. На који рат мислиш? Онај на територији данашње Хрватске и БиХ (па донекле и Словеније) или на онај 1999е на Космету?

Ко је то могао избећи рат тј. како су се ти ратови могли избећи? Данас уопште не би било Републике Српске а Срби у БиХ би у тој данашњој држави били утопљени у унитарну БиХ.

Па нисмо ми Срби хтели све те ратове. Ти заборављаш шта је у Хрватској чињено Србима ПРЕ рата у првој половини деведесетих. Заборављаш повратак усташа у Хрватску на велика врата. Па њихов министар одбране је био Шушак који је, колико ме сећање служи, син усташе из Другог светског рата!
Хрватска је хтела целу Хрватску за себе и то без Срба. На жалост, то су и добили и то због тога што Србија није ушла директно у рат. Да је којим случајм Милошевић имао моода певала би се друга песма, уверен сам у то.

Муслимани у БиХ су, исто тако, дигли нос до неба. За њих Срби у БиХ и не постоје већ само тзв. ''Православни Босанци''.

И ти кажеш како смо ми требали имати неког паметнијег ко би избегао рат. Ми нисмо рат ни започели а нисмо га ни хтели. Али, нисмо га никако ни могли избећи. Међутим, катастрофална грешка је направљена што Србија није ушла у тај рат још 1992е и послала војску и у Хрватску и у БиХ.
Novak
21. maj 2019. u 23.05

Decko ja još ne zaboravljam iako sam 65.
Rat 1999 za razliku od onog 1991 nije moj rat i ja nikad o njemu ne pricam, taj rat sam sa tugom gledao na TV u diaspori.
Na Kosovu sam boravio mnogo krajem 80tih, a u Hrvatskoj sam odrastao i prisustvovao svemu sto je predhodilo ratu, pa tako i u prvom ratnom okrsaju na Baniji sve do dolaska UN.
Ja ovde nisam nikakav ustaša ili izdajnik već jedan veoma nesrecan covek
retke profesije i za većinu vas ovde retkih iskustava. Od 1976-do 1994 prisustvovao samvecini najvaznijih politickih, kulturnih, sportskih i dnevnih dogadja kako u zemlji tako i u svetu. Sa najvecim srpskim zlotvorom Slobom sam zajedno piskio u Sava Centru, sa Titom Cekao Novu 1977, sa Gadafijem sedeo za stolom sa Arkanom cekao Patrijarha, i dalje nikog ovde da ne zasmejavam. Moj zivot i rad je bio služenje rezimu, naročito 90th kada je to bilo potrebnije nego ikad.
Rat sam posmatrao optickim spravama sa okidacem, a to naravno nije bio snajper. Ono sto nisam sretao u svom zivotu sreo sam na SC i zato sam ovde. Ovo je izuzetan sajt gde se otkrivamo i prepoznajemo.
Dovoljno je posluzio a i ja vise nema razloga da ulazim u ovu kafanu
jer ionako ne pijem, naročito ne ovo što se ovde toci.
Werba
(N/A)
22. maj 2019. u 01.59
Auuu us.racu se...

Kod Titu si najverovatnije usao u uzi izbor da mu pridržavas 'itu dok pisa(si ti ono bese bio gardista?) a Cobeta, -možda si video samo izdaleka, koji ti je „jedini krivac” za tuznu i nadasve nesrecnu sudbinu koja te je snasla. Cista proliv patetika...
Takvima je Cobe kriv za sve, ali su im zato njegovi traktori bili super...
Uzgred, putuj igumane ima još kafana u regionu, gde bi mogao da gutnes neku casicu alkohola(potrebno ti je) da razbijes tugu,-ako te pre toga ne razbiju...
D-Man
(Analyst)
22. maj 2019. u 02.24
Ја те никад нисам назвао усташом. Судећи по твојим коментарима увек сам сматрао да си Србин из Хрватске који је током рата видео и много наших српских глупости и да управо то не можеш никако да заборавиш.

Што се мене тиче ја сам увек истицао да ми Срби нисмо анђели али, исто тако, ми смо далеко мањи ђаволи него што су они са друге и треће стране; наравно, генерално гледајући све три стране.
Због тога али и због подмукле пропаганде над нама коју је спроводио Запад ја једноставно морам да будем на страни свог народа без обзира на све наше мане.

Да не дужим превише, опет ти постављам питање како ти то мислиш да смо ми Срби требали имати неког паметнијег вођу који би избегао рат!? Па ми смо тај рат најмање желели и хтели! Заборави на тренутак сав наш муљ и талог који те мучи и размисли о онима на другој (и трећој) страни, шта су они хтели, желели и нама спремали па ћеш, надам се, схватити колико је твој коментар о томе да смо ми требали избећи рат, најблаже речено, чудан.
Због тога те неки дискутанти крсте погрдним именима. Господине драги, немамо ми ни времена ни потребе да сами износимо на површину свој прљави веш када они други скривају свој а сваку нашу самокритику гледају као слабост. Надам се да ме схваташ.
D-Man
(Analyst)
22. maj 2019. u 02.26
Мој коментар изнад је за Новака.
zori
(Чича)
22. maj 2019. u 03.34


„... Rat 1999 za razliku od onog 1991 nije moj rat ...”
_____________________________

ako si srbin... kako možeš da kažeš da rat 1999 nije tvoj rat?

bivši srbinu... jedan savet
otidni u crkvu i zapali svecu... i zamoli se bogu... on i tebe voli
dulebg
(posmatrach)
22. maj 2019. u 04.25
Новаче, горак си и гледаш само до првих брда. Ратове у Југославији наручили су и организовали Американци, са највишег места светске управе. Имали су за то 100 разлога и најмање 1 услов: да су Руси на коленима!

И ти сад можеш да бајеш 100 верзија шта би било кад би било:
- било је да су Срби ушли у прокси-рат за рачун Руса (и свој)
- план ЦИА био је да ЈНА доживи слом до лета 1991, да се геноцидом потерају сви Срби, Југословени, војска и њихове породице ка Београду, те да се у Београду спроведе државни удар (као што је покушано 9.марта). И ми бисмо до 1995 били ко Македонија.

Теби се сва светска политика састоји у томе: да ти на својој ливадици не смеш да кажеш да си Србин - а ниси смео ни у комунизму?! Схвати да се боре слонови и газе мишеве. Наше је да будемо на правој страни, као и увек.

Не мислим да су нас победили Хрвати, све говори да су пуцали себи у ногу. Али то је сасвим неважно: они и тако нису ништа друго до топовска храна Ватикана. У сваком неспоразуму са Мађарима, Италијанима, Немцима - зна се ко би извукао дебљи крај.
Precanin
(Нека буде борба �)
22. maj 2019. u 10.51
NovaKe, ниси ти риједак случај, има вас усташина ихаха. Само никако да одеш (у МП3) увјек се нађе неко од ових наивних алтруиста са вишком лсободног времене да ти објасни...
Иначе, ја сам са Пиночеом и Хитлером сушио гузицу на истом сунцу. Интернет трпи све, знам гомилу који су богати, успјешни, бавили се спортом, имали куће...путују тамо овамо.
Волио бих да и ти и теби слични неСрби, попут Вербе, Попаја и осталих фекалија одете ...можда би неко од Срба попунио ту усрану рупу која би настала вашим одласком.
Али неће да се деси, знам ја вашке попут тебе.
Werba
(N/A)
22. maj 2019. u 11.30
Auuu šta je ovuda traktorista, -sve „ljuti” krajiski zemo do zeme...
keser
22. maj 2019. u 13.28
Па шта треба? Да га затворено подржава? Или скривено?

Човек подржава идеје а не људе. И ја то подржавам.
keser
22. maj 2019. u 15.54
Лечић према ономе што је рекао није лош. Могао бих да гласам и за њега.
dulebg
(posmatrach)
23. maj 2019. u 10.58
А и клепо је пилетину
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.