Diskusije : Politika

 Komentar
Ne napadajte vise nasu Crkvu lazima
Alhemijka
15. maj 2019. u 14.00
Danas su puni mediji price kako je majku Miše Janketića ubio neki sveštenik 1944.g. i tu se iznose raznorazne nebuloze i komunističke laži. A radi se o svešteniku koga je Srpska pravoslavna crkva proglasila za sveca 2005.g. i sada nam naklapaju kako naša Crkva proglasava ubice za sveca, tj. hoće da to uporede sa Stepincem. Ma dosta bre tih vasih komunističkih laži. Srpska pravoslavna crkva je sigurno sve proverila o tom svesteniku pre nego sto je odlucila da ga proglasi za sveca. Evo čitajte ko je taj covek pa sami procenite. Kada su nam komunistički „oslobodioci” upali u državu oktobra 1944.g. uhvatili su tog coveka i javno ga streljali 1945.g. a onda su 1946.g. nekom odlukom neke komunisticke komisije utvrdili da je on ubio ne znam koliko žena. Uostalom procitajte ovo dole pa ćete videti kako je komunisticka banda likvidirala ljude pa onda im naknadno pakovala.Radi se ovde konkretno o svesteniku SPC Miloradu Vukojičiću.

https://www.telegraf.rs/jetset/vesti-jetset/3061063-pop-koljac-je-macolom-ubio-majku-mise-janketica-pa-ga -je-srpska-pravoslavna-crkva-proglasila-svecem

https://sh.wikipedia.org/wiki/Milorad_Vukoji%C4%8Di%C4%87
A pogledajte koliko su svestenika Srpske pravoslavne crkve komunisticki zločinci pobili.

http://www.spc.rs/sr/sveti_mucenici_ispovednici_mitropolije_dabrobosanske
A vidite kako su Hrvati napravili sajt za ismevanje srpskih svestenika.

http://www.hrvatskipravoslavci.com/index.php?option=com_content&view=article&id=722:etniki-ubica-u-crkvenom -kalendaru-klanje-kroz-gusto-granje&catid=1:vijesti&Itemid=10

A evo šta piše Slobodna dalmacija:

https://www.slobodnadalmacija.hr/kultura/clanak/id/431554/cudni-kriteriji-srpske-pravoslavne-crkve-stepinac- ne-može-biti-svetac-a-koljaci-i-pedofili-mogu

=================================

E sad tu još da se doda i prica Mise Janketica o tome kako je on 1973.g. izjavio javno da zna ko mu je ubio majku i da je to bio četnicki pop, šta reci na to, sem toga da 1973.g. sigurno ne bi mogao da izjavi nešto drugo osim da su to uradili četnici i to još pravoslavni pop. Sad je pokojni, neka mu Bog dusu prosti i neka mu je laka crna zemlja ali zaista mi se smucilo kad sam procitala sve ove gadosti koje se pišu bas danas o nasoj Crkvi. Ja verujem da je nasa Crkva imala tacne podatke o svesteniku Miloradu Vukojicicu pre nego ga je proglasila za sveca a u komunisticke laži ne verujem ni 1%.

NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
15. maj 2019. u 14.18
Bez pitanja ima da verujes da je Hrist sin Marije device koji
je razapet na krst i treci dan vaskrsnuo iz mrtvih, te sada sedi sa desnes strane oca tamo gore.
Još manje prava imaš da posumnjas da je neki pop svetac, ili sveti otac
ako tvoja crkva to ustvrdi.
Veoma je poželjno koristiti religiju u dnevno politicke svrhe.
Jedino moja religija je prava, istinska, i originalna, ostale su fuj...
PopajPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Popaj
15. maj 2019. u 15.14
Milorad Vukojičić (1917.-1945.), zvani pop Maca (deminutiv od „macola”[1]) ili pop Koljač, je bio crnogorski pop SPC, vođa četničke crne trojke u drugom svjetskom ratu. Nakon rata je osuđen na smrt i pogubljen. Proglašen je za sveca Srpske pravoslavne crkve 2005. godine.

Izvor: Wikipedia
Tarpe-
15. maj 2019. u 15.38
A ova komunisticka komisija sto ih proglasavala krivima se zvala Zemaljska komisija. Valjda zato što ih je sve strpala u zemlju. A inače i danas se sav taj komunisticki olos iz SFRJ nalazi ovde u Srbiji i oni forsiraju ovakvo pljuvanje po Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Hteli bi da njihov SUBNOR postane neka nova crkva ovde po Srbiji. Ko taj SUBNOR finansira, oni su ovde kod nas kao Sveto pismo. Ti su nas doveli do propasti i već 30 godina vladaju nama.Zato se i pišu ovakvi clanci kojima se pljuje nasa Crkva a pljuvajuci SPC pljuju i ceo nas narod. Svi da crknemo samo oni subnorovci da ostanu da žive ovde.
Tarpe-
15. maj 2019. u 15.44
Pa i tu Wikipediju pišu subnorovci. Koriste sada smrt Mise Janketica pa naklapaju šta je on rekao pre 40 godina. Šta je on tada i mogao da kaže osim da optuzi četnike. Zar je smeo nešto drugo da kaže kod onog zločinca za koga se ne zna ni ko je bio ni odakle se dovukao ovde.
Istoricar67
15. maj 2019. u 17.04
Interesantno da je Janketic ispricao tu svoju pricu bas 1973.g. pred usvajanje Ustava 1974. Trebalo je tada ocrniti Srbe, četnike, pravoslavne svestenike, da bi se lakse progutao taj Ustav kojim se razbijala Srbija.
Lorka
(поета)
15. maj 2019. u 17.52
Попај, можеш ли из те Википедије да нам нађеш понешто о злочинима титоиста, стрељањима без суђења, пресудама без доказа, пљачкама туђе имовине, Голом отоку, Информбироу...

Антиправну државу на простору Југославије установили су титоисти. Нажалост, грешке се нису исправиле ни дан данас, него су се још увећала. Правна држава не само да није заживела, него се удбашки принцип рада вратио на сцену...

Једноставно, кад једном укинеш правну државу, тешко ју је после поново успоставити. Кад навикнеш владаре да отимају туђу имовину, да затварају или убијају сваког ко им смета, да сваког неподобног осуђују без доказа... онда је ту навику тешко искоренити, јер сваком владару се чини много лакше да искористи силу којом располаже, него ли да своја овлаштења усаглашава са народним потребама и жељама.

Примитивни менталитет наших владара води порекло из титоистичких 'васпитно-образовних' школа и курсева. Они истинску демократију нису имали где да науче. Напросто, титоистички менталитет владања се и даље преноси с генерације на генерацију.
Novak
15. maj 2019. u 23.36
Niko nas do sada nije pokorio pa ni nasa vlast.
Jedno je sigurno, za razliku od politicara
popovi imaju vise uspeha u ispiranju mozgova
verovatno iz razloga sto je ispiranje mozgova
manje rizicno od ispiranja stomaka za sto su
zaduzeni politicari.
Lorka
(поета)
16. maj 2019. u 00.20
На нашим просторима овог времена су се формирале мафијашке државе које подсећају на време из 1948. године. Власт и мафија су постале једно те исто, а њихова хоботница је пустила пипке у све делова друштва. Практично, од деведесетих година, уместо ка демократији, руштво нам се почело кретати уназад - ка послератним удбашким временима.

Нападати Цркву, поред толико негативности у државним институцијама и око њих, прилично је дегутантно. Треба да знамо да људи у цркву иду ДОБРОВОЉНО и нико им ништа не отима. Некад је црква била власт. Као таква је имала своје слабости, јер свака власт носи своје слабости које се огаде народу. Црква данас није власт. Слабости среброљубља и хедонизма, које и данас постоје у Цркви, у сваком случају нису више резултат клерикалне власти него народне потребе за верском духовношћу (понављам: на бази добровољности).

Критике су у реду, али критиковане субјекте треба поредати по величини греха. Црква је, по неким мојим критеријумима, последња на списку за критиковање. Сваки део државног апарата, привредни субјекати, невладине организације, спортски клубови, медији, мафијашке мреже и криминално подземље, остали делови друштва - сви су они на том списку испред Цркве.
istinajemojeime
16. maj 2019. u 01.41
Sad vi bolje znate od Mise ko je ubio njegovu majku.
Vlada_Dorcol
16. maj 2019. u 05.21
Kada je ubijena njegova majka Misa je imao 5 godina. I kako decak od 5 godina može da zna ko mu je ubio majku. Možda se raspitivao ali kada je on porastao da može da se raspituje već u Pljevljima nije bilo nikog drugog osim komunistickih porodica da bi mogao da sazna pravi istinu. I naravno ti komunisti su odmah obelezili jednog popa kao ubicu jer to je tada bili tako naredjivano i ko je smeo tada da kaže drugacije. Meni je ovo sve degutanto da su novine juče ceo dan pisale o toj Janketicevoj sudbini posle njegove smrti i blatile odluku Srpske oravoslavne crkve o proglasenju za svece tih jadnih mucenika popova kojima su komunisti sekli jezike, zabadali igle ispod prstiju i vadili oci a tek onda ih streljali.
aristokrat
(unuk narodnog neprijatelja)
16. maj 2019. u 09.02
Potpuno sam siguran da je Srpska pravoslavna crkva sve proverila pre nego je ovog svestenika proglasila za sveca. Sama cinjenica napisana na toj wikipediji da je on 1945. godine prvo ubijen od strane komunista pa tek onda 1946. neka zemaljska komisija utvrdjivala njegovu odgovornost sve govori. Kakva je to država koja prvo ubije coveka pa tek posle godinu dana utvrdi njegovu neku krivicu. I sada treba da se veruje šta je trabunjao taj olos od ljudi tada u tom zlom vremenu kada su ovi divljaci komunisti ubijali svakoga ko im padne na pamet. A znamo da su se naročito izivljavali nad svestenicima, bezocnici i bezboznici. A trebalo je tada i izrezirati odgovornost svestenika Srpske pravoslavne crkve da bi umanjili odgovornost katolickih biskupa za ustaške zločine, pa onda izjednaciti četnike sa ustašama...Zna se ko je sve to tsda osmislio a nepismene budale to prihvatile. Sve je to namesteno i svaka cast nasoj Crkvi sto nije nasela tim lazima.A treba da se setimo i pasjih grobalja koja su pravili komunisti.
Novak
16. maj 2019. u 13.50
Bilo bi jako korisno kad se crkvE
nebi bavile politikom već samo religijom.
Ne pravi sebi nikakvog lika niti idola,
nemoj i sluziti niti se klanjati...
Tu su tvoji gresni popovi koji će prepoznati
nevažno gresne ali zasluzne svete ljude koji su
doprineli dnevnoj politici, lepo rece Papa
a kome treba sv Stepinac.
Istoricar67
17. maj 2019. u 07.03
I dalje nastavljaju sa tim komunistickim pricama, a covek je preminuo. Evo juče novi clanak:

https://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/3252753/prodao-sam-sestru-jevrejki-za-par-zutih-cipela-misa-janketic-ni kad-sebi-nije-oprostio-sto-su-mu-na-prevaru-odveli-sestricu-a-reci-pokojne-majke-su-mu-odzvanjale-celog-zivota

Ali ajde malo da vidimo i drugu stranu:

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9B%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%B0_%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%9A% D0%B0

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%97%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0 %B0%D0%BD%D0%B0_%D1%83_%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%BE%D0%BC_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BC_%D1%80%D0%B 0%D1%82%D1%83

https://www.in4s.net/bahanalije-broza-pijade-u-crnoj-gori-zločinacki-eksperiment/

https://www.vesti.rs/ Vojska-Srbije/Mracna-tajna-Srbije-Pasja-groblja-zrtava-komunizma-3.html

http://www.komisija1944.mpravde.gov.rs/
http:/ /www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:652590-PRED-VAMA-SU-KNJIGE-STRELJANIH-Ozna-planski-ubila-35000- ljudi-u-Srbiji

==========================================

Porodica Mise Janketica ne reaguje na ova pisanja raznih medija o tome šta je prezivela njihova porodica ali i ljudi koji su stradali od komunisticke zločinacke ruke imaju pravo da upitaju a da li je neko iz njihove porodice ucestvovao u ubistvima koje su komunisti pocinili krajem 1941-42 godine i u tim pasjim grobljima. Danas se u novinama proziva taj svestenik koji je navodno ubio Janketicevu majku a taj svestenik koga su komunisti likvidirali bez presude ima sinove i sam je Janketic rekao da oni žive u Beogradu, ima sigurno i unuke i nemojte vise da maltretirate te ljude. U tim se clancima naklapa i kako je Janketiceva profesorka njemu rekla kako taj svestenik ima sinove u Beogradu i na taj način mu precutno sugerisala da se njima osveti a on je rekao ne pominjite mi njihova imena, hteo je da spreči sebe da ih ne pobije. Bar tako piše u tim clancima, jadni ljudi komunisti im ubili oca, ko zna šta su trpeli decenijama ovde u Srbiji i sad još treba ovde i danas bacati ljagu na njih. Fuj. Normalno je da ljudi ovako reaguju na to ovde na SC, jer zaista se vise te komunisticke laži ne mogu trpeti. Dosta bre vise vi komunisti, dosta vasih izmišljotina, pocinili ste u Srbiji takve strasne zločine u miru kada ste imali svu silu u rukama a narod nenaoruzan. I umesto da vise ucutite za tom vasom baljezgarijom i dalje vredjate porodice vasih zrtava.
dulebg
(posmatrach)
18. maj 2019. u 18.01
Bez pitanja ima da verujes da je Hrist sin Marije device koji
je razapet na krst i treci dan vaskrsnuo iz mrtvih, te sada sedi sa desnes strane oca tamo gore.
--
Овако говоре католички атеисти, је ри саму веру другачије доживљавају. У православљу је прилично свеједно откуд Христос и са које стране седи - важно је да је Црква мајка свима нама, да је она ми и ми она. А ко ће да чита књиге ...?
Werba
(N/A)
20. maj 2019. u 06.59
Kakva je razlika između bradonje Milorada 'Mace'- Zileta Friganovica
i Pere Brzice?
Nikakva, prvi je klao sopstveni narod uz blagoslov bogomolje kao i ostala dvojca ustaša koljaca.

Poznato je da su u ratu Partizana protiv nemaca i četnika,
crnomantijasi bili skoro listom na strani bradonja, (samim tim i na stranu nemaca)tj. mladjanog kralja,- sljokce...


 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.