Diskusije : Politika

 Komentar
Приватност
abvgd
(Morski)
22. mart 2019. u 16.02
Одличан текст стручњака за статистику, вештачку интелигенцију...зашто није добро дозволити властима да нас контролишу?

www.schneier" >https://translate.google.com/translate?hl=en&tab=wT&sl=auto&tl=sr&u=https%3A%2F%2Fwww.schneier. com%2Fessays%2Farchives%2F2006%2F05%2Fthe_eternal_value_of.html
abvgd
(Morski)
22. mart 2019. u 16.03
Novak
22. mart 2019. u 17.29
Samo neka kontrolisu, na kraju svaka kontrola je pod kontrolom.
Šta je danas privatnost kad niko nikog ne zarezuje ni 2%.
abvgd
(Morski)
23. mart 2019. u 01.23
Превод на француски [# 1]
Превод на француски [# 2]
Герман транслатион
Италиан транслатион
Јапанесе транслатион
Португуесе транслатион
Спанисх транслатион

Најчешћа одбијања од заговорника приватности - од оних који се залажу за ИД проверу, камере, базе података, рударство података и друге мере велепродајног надзора - је та линија: „Ако не радите ништа лоше, шта морате да сакријете ? ”

Неки паметни одговори: „Ако не радим ништа лоше, онда немате разлога да ме гледате.” „Зато што влада може да дефинише шта није у реду, и они стално мењају дефиницију.” „Зато што можеш да урадиш нешто лоше са мојим информацијама.” Мој проблем са оваквим потезима - као што су они - је да прихватају претпоставку да је приватност скривање погрешног. Није. Приватност је инхерентно људско право и услов достојанства и поштовања људских права.

Две пословице кажу да је најбоље: Куис цустодиет цустодес ипсос? („Ко гледа посматраче?”) И „Апсолутна моћ апсолутно квари.”

Кардинал Рицхелиеу је схватио вредност надгледања када је славно рекао: „Ако би ми неко дао шест редова написаних руком најискренијег човека, нашао бих нешто у њима да га обеси.” Гледајте некога довољно дуго, и наћи ћете нешто за ухићење - или само уцјењивање. Приватност је важна, јер без ње информације о надзору ће бити злоупотребљене: провиривати, продавати трговцима и шпијунирати политичке непријатеље - ко год да су они у то време.

Приватност нас штити од злоупотребе оних који су на власти, чак и ако не радимо ништа лоше у тренутку надзора.

Не радимо ништа лоше када водимо љубав или идемо у купатило. Ми нисмо намерно ништа скривали када тражимо приватна места за размишљање или разговор. Држимо приватне часописе, певамо у приватности туша и пишемо писма тајним љубавницима и онда их спалимо. Приватност је основна људска потреба.

Будућност у којој би се приватност суочавала са сталним нападима била је толико страној творцима Устава да им никада није пало на памет да називају приватност као експлицитно право. Приватност је била својствена племенитости њиховог бића и њиховог циља. Наравно, посматрање у вашем дому било је неразумно. Гледање уопште било је дјело тако непристојно да је било незамисливо међу џентлменима у њихово вријеме. Гледали сте осуђене криминалце, а не слободне грађане. Ви сте владали својим домом. То је својствено појму слободе.
Precanin
(Нека буде борба �)
24. mart 2019. u 01.49
Шупљоглава екавизација и ћирилизација крватског текста...

„Кардинал Рицхелиеу је схватио вредност надгледања када је славно рекао: ”Ако би ми неко дао шест редова написаних руком најискренијег човека, нашао бих нешто у њима да га обеси.„ Гледајте некога довољно дуго, и наћи ћете нешто за ухићење -...”
Ухићење...термин западно-херцеговачких усташа, у преводу хватање, хапшење...
АБВГ, концентриши се...површност је први знак старења...
abvgd
(Morski)
24. mart 2019. u 10.18
драго ми је да има добрих колега лингвиста овде, као на пример овај Пречанин.
keser
25. mart 2019. u 15.09
Шупогљави пречанин.
Werba
(N/A)
03. maj 2019. u 21.04
i naravno da se u americi može zaraditi vise nego u srbiji
nije stvar u tome nego i u onakvoj srbiji se živi bolje nego
u 75% zemalja na svetu
=======

Ma živi se u VOdjinoj srbiji bogovski, u proseku mesecno se ubije 2.2 lica (oko 70 godisnje)srbiju je pretvorio u raj, u raj, iz koga svi žele da zbrisu pa makar i u Mrcogoriju, Sloveniju, Austrija i Svabija za mnoge je ostaje neostvaren san...
Werba
(N/A)
04. maj 2019. u 11.34
A ti brajko dodji pa nadji nekoga da ti nešto ozida pa ćeš da vidis koliko vremena će ti trebati i kad će da pocne da radi pa se onda javi i komentarisi...
------
i još ako ga ne pojis pivom i kupis mu cigare i dorucak koji on naruci, pa na svakih pola sata da zapali, da mu spremis kaficu...
može malterisanje zida jedne sobe da traje i 3 dana.
A i majstori su super, zidovi im izgletovani i ravni,- k'o oranje
Kraljevica Marka...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.