Diskusije : Politika

 Komentar
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Rasi dozivotna
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
20. mart 2019. u 10.06
Toma Fila je bio u pravu, Radovanu su rebnuli dozivotnu mada ni 40 ne bi odsluzio. Ko se zalio tom sudu je lud.

Прецизирао је да је жеља тужиоца била да покаже да није само у Сребреници било геноцида већ да су хтели да спроведу геноцид на целој територији БиХ где су Срби „полагали неко право”.

- Ово питање уколико буде остало и тужилац успе да ми будемо геноцидни народ за целу БиХ, казна ће му бити доживотна робија - истакао је Фила.

Подсетио је да је Караџић оптужен по једној тачки за геноцид, по пет тачака за злочин против човечности, четири тачке оптужнице се односе на повреде правила и обичаја ратовања и три удружена злочиначка подухвата.

На терет му се, како наводи, ставља и бомбардовање Сарајева, протеривање становништва из Сребренице, узимање талаца. Он је додао да је једина добра ствар што је судија Теодор Мерон изузет.

Караџић је 24. марта 2016. првостепено осуђен на 40 година затвора, али су се на ту одлуку жалили и тужилаштво и одбрана. Њему је тада приписана кривица за десет од 11 тачака оптужнице.
zupa
(DR.MR)
20. mart 2019. u 10.10
Да ли то прослављаш.
zupa
(DR.MR)
20. mart 2019. u 12.14
Игнорисати није нигде забрањено,лекција је савладана.
NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
20. mart 2019. u 13.38
E moj Raso tebi dozivotna, Zupa borac iz Australije, Markiz biznismen u N, Sadu, Ja cekam kanadsko proleće u Junu a on odavno već uzgaja lipu.
Jest bas nam je svima učinio...
Lorka
(поета)
20. mart 2019. u 16.41
Све док нема равноправног кажњавања свих починилаца злочина, на свим зараћеним странама, на Балкану неће бити мира.
Балкан је данас веће буре барута него што је био пре другог светског рата. Окупационе колонијалне силе, са очигледном фашистичком провенијенцијом, изабрале су Србе за улогу коју је некад Хитлер наменио Јеврејима, али уз примену методологије обрнутих теза: злочинац је жртва, жртва је злочинац.
Орвелова 1984 је на делу.

Проћи ће време владавине Антихриста, а страдалнички народ србски ће се поново подићи.

Крај другог светског рата се брзо дочекао, а сарадници окупатора су брзо били разоткривени, јер је окупатор брзо изгубио рат.

После трећег светског рата, који је 1990. започео на Балкану, победник се још не види, јер рат још увек траје и крај му још није ни на видику. Нацистичке снаге су се опет груписале и суде током окупације. Крај овом рату је још далеко, али резултат ће опет бити исти: опет ће се знати ко су били сарадници окупатора, али овог пута ће стварни кривци да добију жестоку казну. Броз их је помиловао 45. године, али потомци Светог Саве их неће помиловати 2030 и неке године, јер се три пута поновљен злочин не може опет рехабилитовати, нити ће нека нова наива дозволити да поражена злочиначка страна преко ноћи пређе на страну победника.

Нова Стаљинградска битка се још није десила, али се њени обриси већ назиру, преокрет је на видику, а нацистичке снаге су у фази опадања. Не треба се плашити нацистичког суда. Што је казна од таквог суда већа, већа је и слава осуђеног!
Dikan
(Само буздованом)
20. mart 2019. u 16.41
Ставро мандовчино, к'нози...
istinajemojeime
20. mart 2019. u 18.31
Malo matematiske.
Uhapsen sa 70 godina.
Živice 80-ak sto je iznad prosjeka naših ljudi. Znaci realno će odlezati 10-ak i to u godinama kada se ni slobodno puno ne krecu već traže mir. Mogu oni njega osuditi 10 puta dozivotnu ali on će odlezati desetak i otputovati. Protiv toga ne mogu ništa. Tacka.
Lorka
(поета)
20. mart 2019. u 18.46
Вербалија, том граматиком се служе усташе и Српи. Срби пишу србском ћирилицом.

Српи су нови народ у настанку. Од Срба су отпадали недовољно чврсти комади па су од тих комада настајали: Хрвати, Македонци, Црногорци... Тако су настали и Бошњаци само у више фаза: прво као исламизовани Срби, Потурице, па Срби исламске вјере, па Муслимани, па на крају Бошњаци.

Очекујемо ускоро и појаву овог новог народа - Српи. Све подјеле почињу или са вјером, или са језиком.
NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
20. mart 2019. u 18.46
On je sada u 74, rođen je 19 Juna 1945 pod nesrecnom zvezdom.
pravda_i_istina
20. mart 2019. u 19.22
Све док нема равноправног кажњавања свих починилаца злочина,
seki pljuvao po sudu, pa ga pustili da podrzi vucicevu izdaju
vucic nam poturi još vece smradove mego sto je on sam, kao sto je sergej... posledbji put nam je poturio belog da nas napravi magarcima, a sada nam nudi većeg izdajnika nego sto je on (bilo je i ranije poturanja izdajnika kapo sto je vuk)

znci, izdajnik potura još većeg potenciojalnog izdajnika, kako bi on prosao

znaci, to to se ja borim protiv izdajnika, ne znbaci da ja nisam još gori

znaci, to što sam ja popljuvao haski tribunal ko seselja ne znači da sam ja bolji

p i ameri prete haskom tribunalu sankcijama, ako sankcije nme pomognu mogu da mu priprete i necim jačim, pa da vidis hoće li SUDITI RAVNOPRAVNO, JOCKO

sve je ovo jedna obična prevara, ali nekim cudom deluje, ne videh da je vecina prozrela

pravda_i_istina
20. mart 2019. u 19.23
pardon, lorki sam odgovorio, a ne jocku
pravda_i_istina
20. mart 2019. u 19.46
ali ja mora da ne valjam jer sam ucio jednacenje suglasnika po zvucnosti, kao werba, ...

je li, pesnice, je l' ni palatalizacija ne vazi kad su narodi u pitanju?
pravda_i_istina
20. mart 2019. u 19.52
Бошњаци

jednacenje čak 2 suglasnika po mestu nastanka vidimo, vazi, jer ne kažeš боснаци...одакле ти ова 2, шњ
pravda_i_istina
20. mart 2019. u 19.55
i sad smo mi srpi i/ili ustaše, izem ti pesnistvo. a i u politiku se razumes

=======

još jednom, za razumne: to što neko raskrinkava izdajnika vucica ili smrdljivi haski tribunal, ne znači da je bolji od njih, pa bili to ameri ili lažni vojvoda, placeni opozicionar, ni 1. ni poslednji
pravda_i_istina
20. mart 2019. u 20.02
aramejski, jezik Hrista i postola NESTADE, nema ga danas, a ti ćeš da etiketiras mene koji pricam srPski, zbog jednog slovca jer si GLUP, i dok ne priznas da si GLUP, nema ti napreTka.
Lorka
(поета)
20. mart 2019. u 20.41
Неправда и неистина, ево да ти одговорим на твоја глупа питања.
Прво, глупи људи се држе правила, а паметни се држе логике.
Ти ако себе сматраш Српином, онда то и јеси.
Ако се у мом тексту ниси препознао, зашто си увређен?

Највећа антилогика у једначењу сугласника по звучности јесте њена буквална примена на све и свашта. Властита имена се не једначе по звучности. Замисли да Србиславу промениш име у Српислав?
Тако се ни име народа не сме мењати због једног блесавог правила једначења сугласника по звучности.

Чак и то пачије правило каже да се једначење сугласника по звучности не врши у случају ако би нова реч могла да промени смисао. Српкиња може да буде и жена која жање српом, а српски језик може да буде и део српа.

Дакле, једначење по звучности - ДА, али само у оним случајевима како је то народ осетио и урадио, а не како су то пожелели бечки учитељи.

Словенцима признајемо да су мудрији и паметнији и од Срба и од Српа. А Словенци лепо ову реч пишу како и логика налаже - 'србски'.

Један мудри човек, Петар Ашкраба Загорски, сав мој труд да ограниченим умовима надугачко објасним ову логику, објаснио је то ушкропљеној маси само једном реченицом: 'Код нас брат и сестра не припадају истом народу - он је СРБин, а она је СРПкиња'.
Lorka
(поета)
20. mart 2019. u 20.55
И шта се буниш на палатализацију код новокомпонованог народа званог 'Бошњаци'? То је усташки производ, а не србски! Ми њима не можемо да одређујемо како ће себе да зову (можемо само да им то име не признамо), а такође не можемо да им одређујемо ни како ће они нас да зову (можемо само да им ту 'граматику' не признамо). А што се нас тиче, у нашем језику ми одређујемо како ћемо себе да зовемо (а они могу само да нам то не признају).

На крају, угледај се на честите Србе муслимане, као што је професор Салих Селимовић. Остави Бошњаке и њихова правила. Нек их река носи тамо куд су запловили.
Jocko4
(observer)
20. mart 2019. u 22.33
Једина правно заснована пресуда Др Радовану Караџићу морала би да буде - ослобађајућа.
Нама, Србима остаје срамота за све што смо допустили да се деси нашим политичким и војним првацима.

Караџићу и Младићу је требало да буде јасно још 2005. шта могу да очекују у Србији и да им је једини спас био да оду у Русију.
Lorka
(поета)
20. mart 2019. u 23.41
О балија Вербалија, знаш ли по чему се препознаје Потурица? По три карактеристике: мржњи према свом пореклу, подмуклости и склоности лагању.
Lorka
(поета)
20. mart 2019. u 23.43
Јоцко, потпуно си у праву. И ја сам се често питао зашто нису на време отишли у Русију.
Lorka
(поета)
21. mart 2019. u 00.48
А ево прилога за Српе (одгледајте од 39-ог минута), да чујете шта овај мудри човек има да каже: https://www.youtube.com/watch?v=xde7s8pmhAY
zupa
(DR.MR)
21. mart 2019. u 06.51
Види Вуду Лењин се овде повампирио,чим су сконтали да је то он одмах
минуси,види да је у криву али је упоран.
pravda_i_istina
21. mart 2019. u 09.21
шта се буниш на палатализацију код новокомпонованог народа званог 'Бошњаци'? То је усташки производ, а не србски!
ti se samo krijes iz cirilice, kakve veze ima ciji je, ti biras kako ćeš u svom jeziku da govoris o ameriKi, ili po ameriCi

Властита имена се не једначе по звучности. Замисли да Србиславу промениш име у Српислав?

po kom pravilu? sad izmišljas, Srbin I Srbislava pricaju srpski, a ti slovenacki: kod Srbislave nema suglasnika koji bi se jednacio, B i R se ne jednace, na primer: BRe, već B i S, slepce.

Bogu se molis, o Boze moj, ili kažeš o Boge moj, ako si hristijan, znaci nisi hrišćanin, to je ovaj sektas koga pominje zupa.
pravda_i_istina
21. mart 2019. u 10.01
GLUPAK:

Све док нема равноправног кажњавања свих починилаца злочина,

PAMETAN:

Неправда боли! Када ће одговарати ратни злочинци и масовне убице Клинтон, Шредер, Блер, Солана, Тачи, Харадинај, Готовина, Орић… Пресуда Радовану Караџићу није ништа друго него наставак НАТО бомбардовања другим средствима. Не признајем антисрпски Хашки суд нити његове пресуде.

— Бошко Обрадовић
pravda_i_istina
21. mart 2019. u 10.23
OVAJ SVET JE NEPRAVEDAN samo zato da bi se glupaci napecali, da bi se video otpor pametnih, jer da je ovaj svet pravedan niko se ne bi opirao, a kada se niko ne opire onda šta? svi su zombirani.

ovaj svet je nepravedan da bi se bezboznici hvatali u njegovo kolo, a pametni imali izbor NEPRIHVATANJA.

POSLEDNJA FAZA, DA SE CELIM NARODIMA ISPERE MOZAK, DA POSTANU GLUPI I TUPI KAO OVAJ PESNIK, DA IM IZDAJA I IZJEDNACAVANJE HEROJA SA SMRADOVIMA BILA PRECA OD JEDNACENJA SUGLASNIKA! razmislite o tome.
pravda_i_istina
21. mart 2019. u 10.32
a izdajnicima pameti, casti, morala, postenja, oca, majke, dece, BEBA, kuce, otadzbine, pravde i istine, imam da porucim: ceka vas JUDINO DRVO, NECETE UTECI NI NA NOVI ZELAND.
Lorka
(поета)
21. mart 2019. u 12.46
Један глупак себе назвао 'правда и истина', а буни се против става о равноправном и праведном суђењу. Мајмун себе назвао правда и истина, а оправдава свет неправде тврдећи да правда не постоји.

Српин се ухватио за правило једначења по звучности, и баш навалио да га примењује на србском имену. А толико изузетака је прихватио по којима се не врши једначење по звучности, једино не дозвољава да се изузетак направи код србског имена.

И овај Српин себе назива Србином! Криво му кад Србин пише ћирилицом, иако Србин Српину никад није замерао што пише латиницом.

Вероватно овај Српин није ни отворио понуђени линк да чује шта Петар Ашкраба Загорски има о тој теми да каже.

А зашто је све то тако? Зато што је Српин човек ограниченог мозга. Он нема квантни ум. Он је научио само да ради оно што му газда каже - по упутству и правилу. Мождана вијуга за мишљење му је одстрањена.
Lorka
(поета)
21. mart 2019. u 14.04
Потурица се препознаје по овим стварима: мржњи према свом пореклу, глупавости и склоности да лаже.
pravda_i_istina
21. mart 2019. u 21.18
замајавате са небитним, да сакријете битно, правиш се луд, а само си глуп, лорка
Lorka
(поета)
21. mart 2019. u 21.43
Хахаха, ко ми каже!? Човек коме је из мозга одстрањен део за способност мишљења! Заправо, без тог дела си се ваљда родио.
pravda_i_istina
22. mart 2019. u 08.40
GLUPAK:

Све док нема равноправног кажњавања свих починилаца злочина,

o kakvoj ravnopravnosti ti govoris? oric vadi oci i kolje, po srebrenickim selima, pa kasnije muslimani žrtvuju svoje po nagovoru kliNtona, da bi se pokrenula međunarodna akcija, i to ne mogu da namaknu cifru, pa dovlace leseve iz cele bosne i još ljude koji i dan-danas žive u sent luiu, a ubrojani u žrtve... U GRADJ. RATU NEMA NEVINIH, ALI CAK NI AUSTRAJANCI NE TRAžE RAVNOPRAVNOST UstašKIH ZločinA SA BLAJBURGOM.

CITAT: Da sam mogao da sudim Oriću u Hagu, ja bih mu za zločine nad Srbima presudio najmanje 20 godina zatvora. Ali, za zločine nad sunarodnicima presudio bih mu najmanje 200.000 godina. On je najodgovorniji što je Srebrenica postala najveća mrlja u istoriji čovečanstva.

JEL SU KLALI KARDZIC I MLADIC I JESU LI VADILI OCI, ILI SU CIVILE POSLALI AUTOBUSIMA?
ZASTO JE RATNI Zločin DRZATI GRAD POD OPSADOM? KAKVU RAVNOPRAVNOST TRAZIS AKO ZNAMO DA SU ONI UBIJALI SVOJE PO P[RAVILI D BI OKRIVILI SRBE (MARKALE NPR.)?

TO POZIVANJE NA RAVNOPRAVNOST SMO RELATIVIZUJE NJIHOV ORGANIZOVANI RATNI Zločin, ETNICKO CISCENJE I GENOCID
pravda_i_istina
22. mart 2019. u 08.49
ravnOpravnost? jA se secam kako kep npr. trazi disciplinu, profesionalost, čini mi se da je pominjao i zenevsku konvenciju, a bori se protiv divljastva, SAMOVOLJE, OSVETOLJUBIVOSTI...

i sad oni koji su raketirali zbegove CIVILA, etnicki ocistili lijepu njIhOvu, sude najcasnijeg vojnika, eto igrom slučajA JE bio na srpskoj strani?! i Sad da neko na to trazi „ravnopravnost”? SAMO GLUP ILI ZLONAMERAN
pravda_i_istina
22. mart 2019. u 09.02
HASKI TRIBUNAL zamenom teza saucestvuje u ustaško-muslimanskim zločinima (oni čak kada nisu mogli da eliminisu srpsku, kao ustaše sto su krajinu, krenuli su da ubijaju i svoje na nagovor klintona)... mi ameri smo im pripretili, nemoj slucjno nekog amera da ste optuzili, a ja da sam karadzic rekao bih im da su SAUCESNICI U ZločinU, a ne neke sudije ili sud kojima je krivo sto srpska nije zavrsila kao krajina i sada se svete karadzicu jer ju je on napravio (srpsku). ONI se samo zovu sud, ali nisu nikakav sud, već produzena ruka zločinaca, klintonima smo već stali na rep.
pravda_i_istina
22. mart 2019. u 09.06
nemoj vise da se niko poziva na ravnopravnost, jer je nema niti će je biti, već ćemo da vidimo ko je jači, i ko će još kome da sudi... umesto d ste opljunuli haske zločince, vi trazite ravnopravnpost i to bas trazite od njih? to samo glupi i bezumni, posto ja ne verujem da je ovo ovde diskutanata ni werba ni lorka njihov.
Lorka
(поета)
22. mart 2019. u 10.46
Ти ниси само глупак, ти си кретен. Ти не знаш да читаш јер си се родио без тог дела мозга о коме ти причам. Равноправан однос према злочину пред законом значи да сваки злочинац за исту врсту злочина буде једнако кажњен, без обзира којој страни припадао. Једнакост људи пред неким законом подразумева то.

И ја сам управо то написао - све док тога не буде!

И ти сад полемишеш са ветром. Полемишеш сам са собом, јер заправо (због те фалинке у мозгу) не размеш ни шта пишеш ти ни шта је написао твој саговорник. Јер све бих ти потписао што си написао да ниси убеђен како ми опонираш и како међу нама постоји разлика у тој врсти ставова.

Међу нама постоји разлика само у две ствари: твој мозак је дефектан, а мој је здрав и, друго, ја сам Србин а ти си Српин.
Lorka
(поета)
22. mart 2019. u 11.04
Иначе, разлика између Срба и Српа је у томе што Срби пишу србском ћирилицом, а Српи пишу (не)српском латиницом. Срби пишу срБски, а Српи пишу СрПски. Српи су прва фаза у настанку новог народа. У тој фази бечки учитељи прво промене правопис по бечко-ватиканским инструкцијама. Кад се ово добро прими, онда настаје друга фаза - промена вере. Кад се и (латинска) нова вера добро прими, наступа коначна фаза - име новог народа. Године 1900-те, аустро-угарски Хрвати су донели одлуку да се сви католици Балкана имају звати Хрватима. Они који су тада били 'Српи' у другој фази, прихватили су трећу фазу без имало противљења. Бошњаци и Црногорци су такође прошли кроз ове фазе, с тим што се код Бошњака та трећа фаза одвијала у неколико подфаза. Код Црногораца се пак трећа фаза догодила пре прве и друге. Они јадни тек сад прелазе на латинично срповање.
pravda_i_istina
22. mart 2019. u 11.33
opet ti smaras za cirilicu...

vidi, karadzic odgovara po komandnoj odgovornosti jer je morao da zna šta je neki redov učinio, pa makar i bio hrvat, a za orica njegovi kažu da je zivotinja, znamo da je jedinica njemu podređena, znaci nema hijerarhijske odgovornosti, pocinila zverstva u okolini srebrenice, i sam oric je ubica - to mu je zanimanje koje je ratom usavrsio
rasa je doktor, nije ubica, a naročito ne svirepi, kao ovaj

znaci, haski zločinci su se stavili na stranu koljaca/ubica, a protiv zastitnika/spasitelja

u ustašiji su civilni zbegovi zasipani bombama, i onda sude najprofesionalnijeg vojnika, kepa, dragana

jel razumes ti da smo mi trebali da odlikujemo naše ljude, a ne da se dodvoravamo trazeci ravnopravnost, samo ne kad je cirilica u pitanju, jer cirilica ima prednost?

znaci, bili smo naivni ocekujuci da se osudi gradjanski rat i zločini koji su svakako cinjeni na svim stranama, ali sad bar vidimo da se osuđuju heroji i branitelji, a nagradjuju ubice i kukavice, bar neki od nas vide, a ti se i dalje pravis naivan trazeci jednakost od zločinackih saucesnika koji izgube dokaze za zutu kucu, jer nikom ne trebaju, pa da ne zauzimaju mesto
pravda_i_istina
22. mart 2019. u 11.36
Једнакост људи пред неким законом подразумева то.

И ја сам управо то написао - све док тога не буде!

Toga nikada biti neće, ali posto sam ja kreten, ti to ne možeš da shvatis.
pravda_i_istina
22. mart 2019. u 11.48
covece, satanisti se polakomili da preuzmu usa pod parolom komunisticke jednakosti (deja vu), ti se nadas nekoj zakonskoj jednakosti (Enoh: zakon će biti napravljen za grešnike), a ja tebi i mojim amerima kažem da su ljudi jednaki samo u umiranju, osim nas hrišćana, pa ti nemoj da mi verujes da mi postavljmo predsednike i pretimo sudovima kao sto je haski
pravda_i_istina
22. mart 2019. u 12.30
vama ljudima su prodani/potureni lažni ideali, da biste zaslepeli i bili nemocni da vidite istinitee ideale, varaju vas satanisti još od Hrista, cepanjem crkve, smišljanjem islama, krstaskim ratovima, protestantima, sektama, svetskim ratovima, komunizmom, i raznim izmima ... i kod svakog zla su poturali po neki lažni ideal, bas zato da bi im zlo prošlo, a vi ostali slepi za istinit ideal... neki to zovu matrix, smišljaju zavere, gluposti, a kažu da nisu glupi, ti čak tvrdis da sam ja kreten, sto meni uopste ne smeta dok god se posao preuzimanja ove planete od satanista zavrsava... ide vreme kada im se neće naći mesta, i s neba će ih svuci ruka Bozija, i iz najdubljeg kraja zemlje će ih izvaditi ako se zakopaju, ... a kamoli da ćemo mi traziti pravdu, vapiti za jednakoscu, itd
Lorka
(поета)
22. mart 2019. u 12.46
И ето, опет си написао све што бих ја потписао. Па у чему се то нас два разликујемо? Разликујемо се само по оним двема стварима које сам навео.

Извини за оно 'кретен' јер је то настало као одговор на 'глупак'. Додуше, ја за то 'глупак' не очекујем никакво извињење.

А сад да ти поновим реченицу коју не умеш да прочиташ:
'Све док не буде равноправног односа према злочину, на Балкану неће бити мира'.

Одговори ми, хоће ли бити мира на Балкану кад се припадницима једног народа суди за дела која нису починили, док се припадници других народа и конфесија не осуђују за та иста дела која су стварно починили?

Ја да сам тврдио да постоји равноправан однос према злочину и осуди злочина, не бих ту реченицу ни написао. Дакле, тврдиш исто што и ја, или ја тврдим исто што и ти, а опет се као свађамо.

Да, нема једнакости пред нацистичким законима, и зато неће бити мира док се коначно не успостави једнак закон за све (закон Божији). Доказ су стални ратови који се на Балкану (а и у свету) воде увек изнова и са истим узроцима и циљевима. Јесам ли сад можда мало јаснији?
pravda_i_istina
23. mart 2019. u 00.28
neće biti mira na balkanu, ne zbog politicara, već zbog religije; mene politika zato uopste ne zanima, već sam se latio satanista i izdajnika u politici zbog religije, te nastanio u judeohrišćanskoj americi da raskantam zaveru... za 10-ak godina sve ide po planu, mediji su klekli, vest se siri, savezi se kidaju itd, još 10-ak i posao obavljen
pravda_i_istina
23. mart 2019. u 00.43
e, sad, vi ako hocete da ostanete slepci i ne vidite da da su i alija i franjo imali RELIGIZONU pozadinu, da politika sa svim ovim nema nikakve veze, onda ja ostajem kreten, a vi svi GLUPACI... izvinjenje sam ti orocio dok ne procitas šta sam pisao na religiji, lorka, jer samo slepc ne vidi rimokatolicki prozelitizam da je doveo do ustaške kame, a islamski prodor do kotrljanja srpksih glava po bosni od strane dzihadista iz azije... kakva crna politika i gradjanski rat, kad erdogan ceka apokalipsu i kaže da neće nikad vise biti carigrada, umesto istanbula? ovo je krstaski rat i islamska invazija, a papa probava da napravi krislam, samo neka sabere ve bezbonike, lakse će se pocistiti, u kompletu... mi ameri sad moramo da vidimo ulogu ukrajine kod hilarinog puca, englezima smo poslali letece tvrdjave, pa neka procackaju malo ruse, ko zna možda posle budu plivali oko eu... sve ide po planu
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.