Diskusije : Politika

 Komentar
Бриселски ореговори
Jocko4
(observer)
17. mart 2019. u 00.09
Преговори у Бриселу су, од самог почетка, смишљено конципирани на погрешан начин, у погрешном правцу, одн. тако да удаљавају Србију од правих и ефикасних решења. Креатори тог концепта су у ЕУ и представљају истурену руку Америке и НАТО-а. Циљ је да се кроз преговоре, боље речено наговоре, Србија поступно доведе до ситуације у којој би морала да призна независност „Косове”, чиме би дала легитимитет агресији НАТО-а (Америке) и (трајно) изгубила суверенитет на територији своје покрајине.

Још није касно да Србија изнесе своју платформу, засновану на:
- свом Уставу,
- Резолуцији УН 1244,
- чињеничном стању правно неоспореног суверенитета и власништва (државног и приватног) на територији покрајине КиМ,
- недодирљивости српских манастира и њихових метохија (не могу да буду предмет преговора),
- праву избеглица да се врате на своја имања и у своје куће и станове.

У оквиру тога би Приштина морала да одговори коме су Албанци на КиМ плаћали порез у време Краљевине Југославије, коме у време СФРЈ, а коме и на основу ког права, после агресије НАТО-а 1999?
Ово је важно, јер плаћањем пореза датој држави појединци и правна лица и de facto признаају државу на чијој територији живе и раде, одн. исказују да признају и подржавају њен суверенитет на тој територији.
Не мења ствар што је један број њих изврдавали плаћање пореза.

Приштина би морала да одговори која држава је Албанцима на КиМ плаћала дечје додатке после 1945 године, као што је уплаћивала и у фонд за развој те покрајине ?

Треба да се инсистира на подношењу на увид свих правно важећих докумената, којима се доказују инвестиције и власништва на КиМ, а не да се прескачу та важна питања и преговара о техничким питањима и, евентуално, статусу.

Као што се показало, Бриселски преговори-наговори су намерно смишљени тако да се прескаће природни и логични редослед питања, што омогућава да се врше даље манипулације и триковима Србија утера у ћошак.

Нормално, Србија мора да инсистира да арбитражу води комисија у којој би били представници и Русије и Кине, а не само оних који су нам и нанели зло и сад настоје да нас натерају да признамо да су били у праву.
zupa
(DR.MR)
17. mart 2019. u 00.41
Све си то лепо написао,алиииииииии јачи качи...док не пропадне.Све је
то игра време пролази једна империја на изласку друга на заласку а пацови
полако напуштају брод који тоне,зато су тако нервознои ухватила их паника
а били све лепо испланирали да све живо покраду и опљачкају.Оставимо да
Шифтари паниче као и усташе,треба братски да надрљју,види им само лица
и све ће ти бити јасно у којој су паници.
pravda_i_istina
17. mart 2019. u 19.55
Саопштење

Данашње вишеструко обраћање јавности председника Србије Александра Вучића, који се на петнаестогодишњицу погрома над Србима на Косову и Метохији бави примитивном политичком пропагандом и позивима својих присталица да одговоре на протесте, уз сцене бруталног полицијског насиља и хапшења над протестантима, само су слика дубине трагедије у коју је Србију увео Александар Вучић.

Диктатор који се плаши обраћања јавности без страначких послушника и подршке коју аутобусима вози по Србији, скинуо је све маске и најзад отворено показао да ће све учинити да би остао на власти, укључујући и изазивање сукоба међу грађанима, са могућим трагичним последицама.

Државотворни покрет Србије позива српску власт, оличену у Александру Вучићу, да се уразуми и схвати да је свака власт пролазна, а да су Србија и њене институције, које он бесомучно уништава, једина трајна вредност државе. Управо из тог разлога захтевамо хитно излажење власти у сусрет захтевима грађана и опозиције, уз престанак са куповином времена на власти, плаћену обећањем менторима да ће признати лажну државу Косово.



Информативна служба
Државотворног покрета Србије
Werba
(N/A)
17. mart 2019. u 20.56
Neprestano baljezga o Dzvaljama, to će mu pomoći k'o buli gace...
cicero99
(historia est mater of studioru)
18. mart 2019. u 02.05
webBalijander neumorno arlauce ...ide ga tipkanje!!!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.