Diskusije : Politika

 Komentar
Vidi ti Djilasa-hoće državni kapitalizam
Tarpe-
18. februar 2019. u 08.35
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/djilas-mmf-je-saucesnik-vucica-u-unistavanju-srbije/

===================== ===0

Hoće covek državni kapitalizam. Onako kao Agrobanka, pa da je deru. Agrobanka podelila 300 miliona evra kredita kojekakvim laznim biznismenima, od kojih su za svaki taj kredit ovi državni kapitalisti politicke velicine dobili najmanje 30% mito i lepo Agrobanka otisla u tri lepe, pare kod njih u dzepove i eto ti našeg državnog kapitalizma.Lep sistem nema šta za onog ko je na vlasti. A narod, ma ko te pita za narod. Ne volis privatnu svojinu, jer privatni vlasnik ne da ga drpaju.Nema kod privatnika po 30 clanova upravnog odbora, po 50 direktorcica, po 100 pomoćnika direktorcica, nema to kod privatnika. Zato vi cuvate državnu svojinu.

Ma sve nam je Djiki to poznato, sve ste ojadili, Galeniku unistili, Zelezaru unistili, Borski rudnik odrali, ni jedna ta vasa državna firma sto je furala državni kapitalizam nije bila u plusu, sve teski dugovi, neplacen porez, ne placeni doprinosi, ne isplacene zarade radnicima, ne isplaceni poverioci, neplacena struja, u minusima a država iz budzeta sve to nadoknadjuje. Jedino su vasi dzepovi bili puni.Još samo pocni da nam pricas o politickoj ekonomiji sve će nam biti jasno ko ste vi. Vi ste ostaci komunjara. Ali onih alavih komunjara.
Novak
18. februar 2019. u 11.24
Dobro mi smo to u naše vreme zvali samoupravni socijalizam.
Lorka
(поета)
18. februar 2019. u 13.16
Приватне фирме могу да буду мала и средња предузећа. Велики системи од стратегијског значаја и националног интереса морају да буду у власништву државе, ма колико то било подложно корупцији. Корупција мора да се сузбија јаким контролама и строгом казненом политиком.

Проблем је што Србија није законски јасно уредила облике колективног власништва (деоничарског облика својине), јер тај сувласнички облик својине може да буде један бољих инвестиционих извора у националним оквирима, али је, нажалост, због лоших прописа, склон злоупотребама и слабој контроли расподеле профита, па се због тога губи поверење у овај облик улагања капитала.

Ђилас је, наравно, фолирант као и сви други политичари. Њему треба позиција са које ће да музе средства из државног буџета и помоћу које ће да обезбеди монопол неким приватним предузећима. Он је доказао да се у ту врсту манипулације јако добро разуме.
Вучићева братија је тај бизнис учила од Ђиласа, па га још усавршила: држава у приватном власништву, приходи од рекета са грбаче народа, хонорара за издају и кредита који ће отплаћивати неке будуће генерације...
Alhemijka
18. februar 2019. u 13.52
E stvarno, šta je bilo sa tom Agrobankom. Jel neko odgovarao sto su podelili tih 300 miliona evra za kredite a bez adekvatnih hipoteka. Jel se sad namiruje taj novac iz budzeta.Da li oni koji su dobili te milionske kredite vracaju to. Šta se s tim desava. Tu izgleda napravljen neki zid cutanja.
pravda_i_istina
18. februar 2019. u 18.30
Ne volis privatnu svojinu, jer privatni vlasnik ne da ga drpaju.

pa zato da damo sve privatniom vlasniku koji je ulozio skapial u mmf, i resimo problem, ili je možda bolje da sve prepisemo merkelki, ima ona već privatne vlasnike da im razdeli - i mirna backa? kada stranci budu vlasnice svega, nema vise da se krade. sto da se krade u nedogled, najbolje da se to uradi uz proviziju odjednom, kad bi mogli braca vucic da zadrže najveci % provizije, to bi bilo najbolje?
dulebg
(posmatrach)
19. februar 2019. u 03.46
Сада влада менаџерски капитализам: менаџери себи пишу плате са 6 нула и Златне падобране, а акционари - њачу ли њачу, ко једна животиња, да је не именујемо. То ти је нешто као комунизам, само не смеш да кажеш колики си магарац.
britka-sablja
19. februar 2019. u 10.33
Ја бих употребио мало јаснији назив за овај поменути, „ менађерски капитализам” То му дође као и оно упоређење са Дамама које се баве угодним послом, а које наш народ назива просто, курвама па тако и овај тзв. менађерски капитализам називам примитивном јавном крађом.

Ако онај маестрално бескрупулозан Динкић, који је ојадио све што се могло пократси, још увек није у Забели, онда ни овај повампирени Ђилас нема другог места до те поменуте Забеле!

Питање је само, - ко то сме, може и има моћ, да те мајсторе лоповлука, превара и злоупотреба, тамо коначно смести!

Вучић, мислим, па хебига, на власти је. Већ сад чујем франетичан смех након овог питања. Све лопов до лопова, бандит до бандита, злочинац до злочинца и мирна Бачка, идемо даље. Браво Србијо, опстајеш у лудилу...
dulebg
(posmatrach)
20. februar 2019. u 14.13
Ђилас је тако безочно крао, да само Вучко може да му изађе на црту.
dulebg
(posmatrach)
21. februar 2019. u 03.29
Па нису ови Ђиласи ни крали: лепо им реко Амер „узми” и они поузимали, мисле „ако нећу ја - други ће”. Амеру било битно да тога више НЕМА, а лако ће да узме од Ђиласа ако овај крене да се ђиласа.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.