Diskusije : Politika

 Komentar
Србија поделу Хрватске није дозволила
zori
(Чича)
14. februar 2019. u 11.05


ПИШЕ: Горан Шарић

У новембру 1917. руске новине „Извјестија” објавиле су сензационалан чланак, садржај тајног Лондонског уговора који је 25.04.1915. потписан између Антанте (Велика Британија, Русија и Француска) и Италије. У замјену за напуштање табора Централних сила (Њемачка, Аустро-Угарска и Турска), Италији је обећана готово цијеле источна обала Јадрана. Србија је требала добити остатак далматинске обале, Славонију и БиХ, док је одлука о томе хоће ли Хрватска припасти Мађарској или ући у неку смањену Аустро-Угарску остављена за крај рата. Међутим, српским војницима тај уговор није пуно значио, ослободили су цијелу Далмацију и дошли све до Ријеке где је ситуација 1918. постала драматична. Прво је у ријечку луку упловила талијанска ратна флота на челу са бродом „Емануеле Филиберто”, а затим је у град ушао и пуковник Максимовић са 700 српских војника. Након тога долазе и Американци, Британци и Французи, па се у Ријеци нашло одједном чак пет савезничких војски. Од пуковника Максимовића тражено је да се повуче 20 километара, али су српски војници само прешли мост, остали у источном делу града и тако га сачували од пада у талијанске руке. Србија поделу Хрватске није дозволила.

1945. на самом крају 2. свјетског рата водила се једна од најжешчих битака Њемаца и Талијана са партизанима – битка за Ријеку. Добро утврђена, на брежуљцима, Ријека је била готово неосвојива. У крвавом сукобу погинуло је више од 6 000 војника 4. армије чију су окосницу чинили српски партизани (8. кордунашка дивизија, 7. банијска и 29. херцеговачка). 4. армија ослободила је цијелу Истру, све до Трста. Због великог губитака својих војника, командант 4. армије Петар Драпшин се убио.

Хрватска од туризма заради преко 13 милијарди еура годишње. Туризам што директно, што индиректно чини скоро трећину БДП-а. Да српска војска два пута није ослобађала Јадран од Талијана, не би било 13 милијарди, па би Хрватска била гладна. Данас се тога више нико не сјећа. Данас Србе бацају са риве. Можда се ни ја не бих сјетио, можда бих и ја био у напасти да неког Србина гурнем у море да два дана након дивљачког напада на српске ватерполисте у Сплиту, предсједник европског парламента, Талијан Антонио Тајани није изјавио да су Истра и Далмација талијанске. Читава Хрватска била је згрожена том изјавом, али нико се није запитао зашто Истра и Далмација више нису талијанске?!

У друштву у којем су осуђени ратни злочинци драги гости на државним прославама, у којем на Kолиндиној инаугурацији сједи особа која је кокаином плаћала проститутку, у којем словенски криминалац држи предавања по црквама о томе како у Јасеновцу није било геноцида, а дневник сваки дан почиње као да је 1991. није ни чудно да нико не зна зашто је Далмација у саставу Хрватске, али да зато сви знају да је ватерполист зашлужио батине јер:„ипак је он четник”. Ипак сте ви идиоти.

Извор:
ЦАРСА
zori
(Чича)
14. februar 2019. u 11.10
zori
(Чича)
14. februar 2019. u 11.20

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ – српским туристима у Хрватској

Драгим нашим суграђанима желимо сунчане дане и леп провод у Лијепој нашој. Ценимо њихов модеран животни став и правазилажење свих примитивних националистичких граница. Издигли су се из мноштва својих затуцаних и фашистичких сународника, који никада неће изаћи из деведесетих. Поникли у земљи продаваца кромпира, отрцаних шајкача, знојавог фолклора и превазиђене ћирилице, направили су младалачки искорак ка Западу. За Југославију опет има наде – драги и никад прежаљени Тито би био поносан на поједине младе Србијанце. Желимо им леп провод и срећан пут, да их уживање и радост прате током целог аранжмана. Додали бисмо неколико ситних и необавезних предлога Вама који летујете. Док будете пролазили својим колима поред Саве, застаните негде на 5 минута само. Протегните се на равничарском ваздуху, освежава. Не било Вам тешко, сагните се и пољубите земљу под којом лежи 500.000 убијених Срба, Јевреја и Рома, мале деце и стараца, наших предака. Да, баш ту у близини су их Усташе закопале јер нису били достојни да живе у Независној држави Хрватској. Да, ту близу је логор Јасеновац, где су наши преци последњи пут из јаме погледали небо и сунце, лагано умирући. Исто урадите и ако пролазите кроз Херцеговину, поред Мостара, Требиња…

Брзо се стиже до прелепог плавог мора хрватске обале. Са нестрпљењем се залећете преко ситног песка и ускачете у таласе Лијепе наше. То сви радимо кад угледамо море јер то је тако нормално. Мало даље од обале отиснувши се, можда ћете чути неки хук из дубина и неки ветар који га носи по мору. То је хор Срба и Јевреја побијених у логору Слана на Пагу и побацаних у море. Они ту заувек леже. То су сва она деца и старци који су последњи пут ушли у лепи плави Јадран, бачени са острва где се данас туристи проводе, бачени да никад више не изроне. Поздравите их и реците им да има још људи који их памте. Можда Вам је баш неко од њих рођак или предак. После романтичне вечере у неком од ресторана на риви, ако затекнете свој аутомобил изгребан, избушених гума, не љутите се. Ви сте модерни и знате да свуда има хулигана. Чак и онај графит „Србе на врбе” може само употпунити аутентични доживљај модерном туристи. Један Немац за исте паре добије много мање од вас. Њему нема ко да исече гуме, пљуцне у чашу пива, опсује мајку српску. Његов доживљај није потпун, он не зна шта пропушта. Ипак, увек наручујте kavu и kruh, научите хрватске изразе, да не бисте упали у веће неприлике. Ви то можете и умете, то захтева толико мало труда, а даје сигурност. На повратку у Србију, угледаћете у даљини по неки трактор док скупља сено на ливади. На моменат, али врло мали моменат, милисекунду, сетите се свих оних сународника који су на истим тракторима бежали у Србију, у Београд, у Нови Сад. Бежали су главом без обзира. Само их се на трен присетите. Они су такође градили ту обалу и те градове где сте провели диван одмор. Они се неће љутити. Чак ће им бити мило што сте прошли њиховим родним крајем у који се никада не смеју вратити. Ето тако, драги наши суграђани. Ово су мали савети како да оплемените одмор у Лијепој нашој. Увек будите тако безбрижни и модерни, то је будућност и лепота постојања. За несрећом других се не треба пуно окретати. Зато смо вас и саветовали да све радите на један кратак трен, на једну милисекунду, један безначајан траг у времену које се вас не тиче. Чисто узгред, ако се сетите.
Живи били.

(– Дорћолац – Филип Новаковић)
zori
(Чича)
14. februar 2019. u 11.51


ko to kaže... ko to laže...
D-Man
(Analyst)
14. februar 2019. u 12.05
„Читава Хрватска била је згрожена том изјавом, али нико се није запитао зашто Истра и Далмација више нису талијанске?!”

Овде се често прозива СФРЈ због тога што се дозволило изједначавање победника (Срби током Другог светског рата) и поражених (Хрвати током Другог светског рата).
Да, ми Срби са правом имамо право да се осећамо огорчени због тога.

Међутим, брале, СФРЈ је нестала пре скоро 30 година и за све те године, до дана данашњег, нико се из Србије није сетио да комшије, пардон суседе, прозове због бестијалног усташтва које се и дан данас практикује у Хрватској.

Рекао сам милион пута до сада да Србија никако није смела да са Хрватском успостави било какве односе (политичке, економске), напротив, Србија је и дан данас требала бити држава која никад није признала Хрватску јер је та иста држава увек радила, ради и радиће против Срба.

Заје6ите више то наше снисходљиво понашање у стилу ''Ко тебе каменом ти њега хлебом!'' јер то код манијака не вреди. Са манијацима се може само силом, силом и ничим другим!

Управо због оваквих ствари које се дешавају наког последњег грађанског рата, Србија је МОРАЛА да се директно умешта у рат и у Хрватској и у БиХ! Ту назови државу је током деведесетих требало поразити једном за сва времена и завршити ту причу о хрватској држави. То нисмо учинили када смо могли (а могли смо, они који кажу да нисмо могу такве приче да причају само себи из ко зна којег разлога) и данас је све готово.
Кукавице су се по кратком поступку прикључили НАТО пакту, знају да им не можемо ништа и остаје им да дивљају и да се иживљавају над Србима.

Јбт, ја не могу да дочекам да Србија једног дана дође на дневни ред за гласање о пријему у ЕУ. И када сви други гласају ''За'' Хрватска ће гласати против и блокирати Србију. Кажем не могу да дочекам тај тренутак да се, надам се, коначно разбију све заблуде код наших идиота. Да, жали Боже изгубљеног времена у тумарању на путу за ЕУ али за то смо сами криви јер смо, генерално гледајући, толико наивни да се то већ граничи са глупошћу.

Каква је ситуација у свету данас уопште није искључено да се на Балкану води још један, ко зна који по реду рат. Ми и Хравати ћемо, убеђен сам, опет бити на супротним странама и ми ћемо опет пружити руку помирења и вадити дављеника из воде када се опет нађемо на победничкој страни.
То је та наша глупост која је просто необјашњива.

Данас морамо да трпимо то усташко иживљавање. Јбт, да ли је неко приметион униформе оних полицајаца у Сплиту? Зар те униформе нису црне? Па зна ли ко која је то назови војска носила црне униформе и током Другог светског рата? И нико због тога не реагује?
Шапић у једној емисији рече да су такве ствари ЊИХОВ проблем а не наш. Јбт, Шапићу, па је управо НАШ проблем! На такве ствари држава Србија мора жестоко да реагује. Ах, да, сад ће се наћи дежурни психолози да ме питају а како то Србија да реагије!? Шта рећи? Коју поСЛуку поРати?


D-Man
(Analyst)
14. februar 2019. u 15.48
„što se srbija nije protivila”

Шриличан део становништва Србије је био уморан од Краља и монархије.
Када је Краљ збрисао из Београда на самом почетку Другог светског рата чини ми се да је то прелили чашу жучи код обичног човека. Тај исти затим није имао други избор него прихватити оберучке оне који су из тог рата изашли као победници.
На жалост по Србе, на челу тог комунистичког покрета био је један Хрват који је општеприхваћен и у самој Србији. Од неких старих људи сам чуо коментаре у стилу да су били уморни од наших неспособних политачара па су се, ваљда због тога, предали политичарима из редова других народа.
И, јбт, како су Хрвати и Словенци то искористили! Ведрили су бившом СФРЈ, писали Уставе, доносили амандмане, увек били на власти.

Да ли је многима уопште познат податак да је само један Србин из Србије био Председник Владе све те године трајања СФРЈ? То је био Петар Стамболић. Наравно, говорим о периоду од 1945 па до краја осамдесетих.
Ето докле је ишла српска снисходљивост и препуштање своје судбине у туђе руке!

Али, шта рећи за тај период који је био под челичном контролом Хрвата Броза када од почетка деведесетих наовамо имамо само Србе у власти и, будимо реални, шта су то они учинили добро за Србију и српски народ у целини?
Па, погледајте само овог Вучиа а пре њега Тадића. Треба ли нам шта више?
И због таквих ствари (да се вратим на оно зашто се Србија није противила) Србија лака пада под утицај других. Разочараност српског народа у своје политичаре увек води у непознато уместо да смо одувек сву пажњу усмерили на формирање српске националне државе.
На крају баладе, ево, ни дан данас се нисмо опаметили. Сада бисмо по сваку цену у ЕУ, у загрљај онима који нам већ дуго раде о глави.
zori
(Чича)
15. februar 2019. u 04.17


Србија је МОРАЛА да се директно умешта у рат

____________________________________________

TO JE TO!!!!!!!!
Power12345
15. februar 2019. u 04.28
I Hrvatski i Srpski slučaj nije rešen...sa obadva naroda se manipuliše
Vlada nacionalizam zemljama Balkana, mržnja...fakt dva su to slična naroda samo što jedan ide više zapadu i tu veliku podršku ima.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
15. februar 2019. u 05.04
Silnu podrsku imaju da skinu gace i naguze se na Zrcu dok ih služe konobari iz Srbije. Sve na otoku sa koncentracioni kampom. još par godina i ispraznice Dalmaciju za gazde Nemce. Ko ih hebe.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
15. februar 2019. u 05.21
Šta raditi sa ovakvim izdajicama

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kako-su-desimir-srboljub-i-jovan-zaludili-dalmatince-rostiljem-hr vati-bjeze-u-irsku-a-mi-smo-pobjegli-kod-vas-i-tu-ćemo-docekati-mirovinu/8378711/?utm_source=linkerjl&utm_medium=widget &utm_campaign=linkerjutarnji
Power12345
15. februar 2019. u 13.28
Šinteru...da i Srbija ima more sigurno da Leskovčani nebi trbuhom za kruhom išli..
Ljudi lijepo pišu i vele da im je lijepo tamo...e sad što ima tako hrvata kao i srba nacionalno zadojenih da nevide, čuju ili omirišu smradove koji narode zavadjaju i dijele..onda nije ni čudno da se samo o ratovima i naoružanju priča.
U koju skupinu šintera ti spadaš.. i da te kerovi ne poderu
Kenny
15. februar 2019. u 16.37
Oni ne mogu da postoje i nisu narod, to su katolicki srbi ili hrchki. Postoji samo srpski problem a to je oslobadjanje okupiranih teritorija. Znaci mogu da žive ako uzmu nazad pravoslavlje kao sto su nekad bili i da nastave da žive u srbiji.

Mnogo ste u vecini nešto zbunjeni i mesate neke namestene propagande protiv srba.
Kad kažeš hrchak, balija, makedonac, bugarin, crnogorac oni svi Srpski pricaju, čitaju i pišu. Nema tu puno komplikacija, nametnuli su vam neke gluposti i bolesti iz centra za pedofiliju vatikan.

Vatikan gadjati, svi narodi na svetu dobri i zdravi, čim pre, po bilo koju cenu i biće mira i vracena će nam biti ognjista i kolevke.
Power12345
15. februar 2019. u 17.59
Pogleda samo razvoj nijemaca posle 2 sv rata...
Ljudi uzeli radni narod iz svih pm...i nema tu ko si i šta..
Drže tako radnike dok ih ne poderu...malo je stranaca penzionera.Nijemac se klebi i prodaje svega i svačeg po evropi iz razloga što umije , zna ...
Vi mislite što su oni pomogao Hrvatima da ih vole..
Balkanci se svadjaju i ratuju ...drugi trljaju ruke i otvaraju Firme,kupuju jeftinu zemlju,prodaju mašine, Lidl i drugi lanci trgovina su davno preuzeli monopol..Srbin i Hrvat se mlave dok im drugi kaku kroji..
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
16. februar 2019. u 08.59
Ne lupetaj Nemacka je jedno groblje naroda. Prepun je jug Italije mesta koje su sagradili italijanski gastosi i niko se nije vratio. Kao kod nas u Timocku krajinu i kod Rvata u Dalmaciju. Ko tamo arbajtuje slabo ima kad da hebe i ne pravi decu. To je demokratska Nemacka. Tamo svake godine izumre jedan Nis može Merkele da prima po 200k izbeglica godisnje.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.